Jump to content

EUROLEAGUE 2021/22, devotion still in the time of covid


Chaos Is Me

Recommended Posts

2 hours ago, Bodie said:

PrEvArA Alimpije opcija za trenera Makabija. Neki sigurno ne bi preživeli od muke.

On je samo jedna od opcija. Samo ukoliko se se ne resi spor sa Paskvalom posto je veliko obestecenje za njega a ima ugovor sa Zenitom i za narednu sezonu koji sigurno nece igrati El kapiram da se njemu ne ostaje tamo. Radi se ipak o milionskom iznosu obestecenja plus njegova milionska plata veliki je to zalogaj cak i za Makabi, pa ukoliko uspe da raskine taj ugovor on je prva opcija.

 

Kapiram da je za Alimpijevica obestecenje 100-200k pa ga imaju u vidu kao b ili c varijantu.

 

U svakom slucaju velika satisfakcija za Alimpijevica.

Edited by 1945
Link to comment
Share on other sites

Po meni najbolja opcija iza Itudisa i Paskvala je Martin Siler.

 

Bio je asistent u Nemackoj reprezentaciji i u Ludvisburgu. Onda je bio u G ligi 3 godine i uspeo da je osvoji. Znaci nije imao nikakavo iskustvo Nba/El/Ek kao prvi trener.

 

Prva sezona u El sa Zalgirisom imao je skor 17-17 i meni se bas svidja kako je igrao Zalgiris prosle sezone. Bili su ispred na tabeli Olimpijakosa, Makabija... A kamoli od nas sa cak 7 pobeda vise.

 

Vokap, Lekavicijus, Grigonis, Jokubaitis, Rubit, Lovernj... To je manje vise to od dobrih igraca. Dosta skroman sastav i 50% pobeda u sezoni gde si imao i Cska i Zenit i veoma jaku Valensiju sa Kalinicem i Baskonija je bila bas dobra takodje na primer.

 

Ove sezone je imao peh povredu Lovernja u startu, otisli mu Grigonis-Rubit-Jokubaitis bas su smanjili budzet doveli jeftine zamene jos Mudiaj niko ziv nije ocekivao da ce biti onako los bukvalno ne mogu njega da krivi sa njegov promasaj.

 

Po meni nezasluzen otkaz, siguran sam da bi on sa vecim budzetom napravio odlican rezultat u El.

 

Tu su jos i Perasovic, Zvezdan Mitrovic, Dusko Ivanovic, Sferopulos koji je dobio otkaz u istom tom Makabiju, verovatno i Djordjevic 99% ne ostaje u Feneru, eventualno da ne uspeju da dovedu Paskvala a on uzme titulu Efesu to vidim kao jedinu sansu da ostane.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Bodie said:

Fener u pregovorima sa Okobom. Videćemo kako će to uticati na status Gudurića.

Ma, oni će menjati kao i zadnjih godina ... nema tu neke sreće, borba za F-8 u vr glave.

Novi predsednik voli domaće, kao i u KKCZ ... stagniranje i pad, to im je to.

 

Link to comment
Share on other sites

On 5/29/2022 at 4:04 PM, Devil In My Pants said:

Jeste prevara i to teska. Najobicnije vezara..jedva dosao do 7 mesta,, osmi u Turskoj...vuce ga Misko, ali vuce i Makabi u propast. Kakva je to tek dolina neznalica.

 

Skart je postala Evropa...

 

Ne moze prevara da ima ovekve rezultate, plus je sa FMP-om izbacio Partizan u 1/2 PO KLS-a. Unakazio ga Lesor kod nas.

 

Plus za turske uslove Bursa ima skroman budzet , cak su i prodavali igrace.

Edited by Zvezdinho
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Zvezdinho said:

 

Ne moze prevara da ima ovekve rezultate, plus je sa FMP-om izbacio Partizan u 1/2 PO KLS-a. Unakazio ga Lesor kod nas.

 

Plus za turske uslove Bursa ima skroman budzet , cak su i prodavali igrace.

Prvo nije njega unakazio Lesor ako aludiras na ono bacanje u ranjem slucaju postoji i klupa. Ove sezone je imao dve utakmice iznad ocekivanja, usli su u neku ludacku seriju pogadjanja trojki. Osmi u Turskoj u EC jedva usli valjda 7 od 8 ekipa. 

 

Da su igraci losi i nisu, ima ih malo al dobri su i vecina su bili glvni igraci svojih klubova u EL,EC..prodali su Frimena i doveli Holanda. Jeste uspeh finale, al siguran sm da ni on ne zn kako je doslo do toga.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Marvin said:

:za 3 sezone 1x titula i 2x F4, plus ove sezone bio valjda treci na tabeli:

Pa u 3 najveca budzeta je Cska uz Real i Barsu. Sve ispod finala je neuspeh za giganta Cska.

 

Ove sezone su bili 5.ili 6. na tabeli dok nisu ispali a pitanje je koji bi zavrsili imali su tezak raspored. Imali su skor 15-9 sto je realno za njih lose. Na primer Armani i Olimpijakos su na kraju u 28 kola imali poraza koliko oni i 24.

 

Inace svaka cast na toj tituli i za mene Itudis nije los trener.

 

Da dodam da se spominje i Milutinov u Feneru u paketu s njim, mada spominjao se vec i kroz interesovanja Virtusa. Videcemo gde ce zavrsiti.

 

Okobo je trenutno jedan od najboljih bekova u ligi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, n4l1m said:

i posle 10 dana ja sam i dalje u fazonu..

spacer.png

Dobar je Da Silva igrac, u oba pravca, ozbiljan potencijal. Moze i na 4. Kada imas momka od 23 godine koji prvi put u zivotu igra El i za malu minutazu postigne 14 puta dvocifren broj poena a jos je i solidan defanzivac i pokretljiv za 206cm onda je to potencijal za najvece El klubove. Tako je Barsa i iznenadila sa Jokubaitisom koji nije bio u prvih nekoliko napadackih opcija Zalgirisa.

 

Pretpostavljam kao zamena za Oriolu ili Smitsa a od obojice je bolji igrac vec sad a tek nadolazi kao igrac. Imaju Mirotu na 4, dovesce prvog centra umesto Dejvisa imaju i Sanlija kao bekapa. Znaci ili 3. opcija na centru ili neki bek ap od 10ak minuta Miroticu. Mada je realno vise petica.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pablo Laso je stabilno i provesce noc pod nadzorom na intezivnoj nezi.

 

Sto se tice Monaka, Jordan Loyd navodno potpisuje ugovor, a Donta Hall produzava ugovor za naredne 3 sezone.
Alex Poythress i Valensija navodno u pregovorima.
Ante Tomic navodno ima klauzulu u ugovoru oko prelaska u EL timove (ne tako velika otkupna cena), navodno ima nekoliko interesenata iz EL ukljucujuci Baskoniju.

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Po novim informacijama dogovor koji su imali Josh Nebo i Efes se nece realizovati, a navodno Bryant Dunston ce produziti ugovor sa timom iz Istanbula za sezonu 22/23.
Josh Nebo tako "ostaje na trzistu" posto navodno sigurno odlazi iz Zalgirisa.

Link to comment
Share on other sites

Pablo Laso pusten sa intezivne nege i njegovo stanje ce se dalje pratiti, najverovatnije mu predstoji duze odsustvo iz kosarke zbog rehabilitacije. 
Pomocni trener Chus Mateo ce preuzeti vodjenje tima najverovatnije do kraja sezone. 

  • Like 4
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Sto se tice ucesnika sledece EL, postoji prilicno jednostavno resenje:

 

13 A licenci + Monaco + Alba + Virtus + Zenit + Crvena zvezda. Napraviti dva kalendara, sa i bez klubova iz Rusije - ako igraju (a male su sanse), 18 klubova, ako ne, 16 je ionako maksimum za ovakav format.

 

EC je ionako ostao bez nekih jakih klubova i povlacenje dve najjace ekipe odatle bi znacilo da takmicenje moze da se gasi. Tu neka ostanu Valencia, Joventut, Partizan, Buducnost, Cedevita, Gran Canaria, uz Bursu, Metropolitans, Ulm, moze da se napravi zanimljivo i kakvo - takvo kvalitetno takmicenje.

 

Naravno, mogu da uguraju nekog iz Spanije i Partizan u EL i onda naprave glomaznu EL i pustaru od kvaliteta od EC - na klubovima i EL je odluka da li ce da rade u korist svoje stete ili ne.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...