lekoviti Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekoviti Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted June 17, 2019 Author Share Posted June 17, 2019 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekoviti Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Ta dva filma su istinska remek-dela, to je naravno jasno. Ipak, na mene je najviše ostavio utisak Gordon Willis, čuveni "The Prince of Darkness" kinematografije. Njegov pečat je onaj faktor X što "Kuma" čini genijalnim i posebnim. Savršeni kamerman, njegova igra senkama i zatamnjeni kadrovi su kultni. Obožavam njegove filmove... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekoviti Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Postavljao sam to pre par godina. To da je Tarantino najveci plagijator se zna, ali koliko se u filmskoj umetnosti krade, a da se retko ili nikad ne sazna bi stvarno bila odlicna tema za nekakav naucni rad. Meni su, pored ovog primera, dve najbesramnije kradje - Tornatoreova Malena, otimao iz ju filma Marjuca ili smrt i Bjelin Montevideo - otimao najstrasnije iz filma Cudo iz Berna , od ideje i razrade iste, preko muzicke podloge, pa do celih scena. Mali da pozavidi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 18 hours ago, The Walking Dravot said: Postavljao sam to pre par godina. To da je Tarantino najveci plagijator se zna, ali koliko se u filmskoj umetnosti krade, a da se retko ili nikad ne sazna bi stvarno bila odlicna tema za nekakav naucni rad. Meni su, pored ovog primera, dve najbesramnije kradje - Tornatoreova Malena, otimao iz ju filma Marjuca ili smrt i Bjelin Montevideo - otimao najstrasnije iz filma Cudo iz Berna , od ideje i razrade iste, preko muzicke podloge, pa do celih scena. Mali da pozavidi. Ima toga dosta... samo meni je problem razdvojiti posvetu nekom od velikana od kradje. Uglavnom, ako par klinaca otkrije Tarkowskog ili sta znam Kurosavu onda im je oprosteno sto se mene tice 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Bas je tanana linija izmedju omaza i plagijata. I mislim da se omaz moze naci u detaljima, a precrtavanje celih scena je kradja, pa ko god i zasto god to radio. Ako zelis da se bavis umetnoscu, valjda imas nesto sam da kazes, bez da prepricavas ono sto ti se svidelo kod nekog drugog. Ali ovo sto sam naveo su kradje 1/1. Tornatore sigurno nije omazirao nepoznatog reditelja iz Jugoslavije, niti Bjela nasumicnog nemackog reditelja. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Sijanov Pera Mitic i mama su omaz Hickoku. Ovaj je dobar, koga nije gledao. Posebno kraj, kako je snimljeno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheshireCat Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Da li je ovo omaž ili plagijat? Po meni nijedno, ovo je Tarantino at his best, koji u svojim kolažima spaja nepovezane stvari i čini ih kultnim. Slične stvari radi i Rambo Amadeus u svojoj muzici. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 WD by Ruven Afanador 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 (edited) Kostimi George Reeves-a prije i poslije "kolorizacije" Edited July 17, 2019 by Ne sam Safete 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalistenika u rutini Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Zanimljiva analiza jednog od meni omiljenih filmova: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Barry Lyndon ... jer Kubick-u je rodjendan 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 6, 2019 Share Posted August 6, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmajstor Posted August 6, 2019 Share Posted August 6, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalistenika u rutini Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Dečko Koji Obećava „Dečko koji obećava” je jugoslovenski film snimljen 1981. godine. Režirao ga je Miloš Miša Radivojević, a scenario je napisao Nebojša Pajkić. Pajkićevo obožavanje novog holivudskog filma i opusa reditelja Nikolasa Reja učinilo je da „Dečko koji obećava” postane jedan od stožera srpskog žanrovskog filma osamdesetih. U Rejevom filmu glumio je Džems Din. Zanimljivo je da se glavni junak u filmu „Dečko koji obećava” zove Slobodan Milošević, kao što se zvao i budući predsednik Srbije i Jugoslavije koji je u to doba bio na početku karijere, a da je film snimljen iste godine kada umire predsednik Jugoslavije Tito. Ulogu Slobodana „buntovnika bez razloga”, pobunjenika protiv titoističkog sistema maestralno je odigrao Aleksandar Berček. Bizarna slučajnost sa izborom imena glavnog junaka u ostvarenju Miše Radivojevića pretvorila se kasnije u realnosti u svojevrsnu zonu sumraka raspadajuće Jugoslavije. U filmu se pored ostalih pojavljuju Idoli, Koja i VD koji su tada sa Milanom Mladenovićem činili sastav Šarlo Akrobata. Koja je radio muziku za ovaj film. Ostali glumci: Dara Džokić, Rade Marković, Bata Živojinović, Dušica Žegarac, Éva Darlan... (izvor Rockomotiva) https://www.rockomotiva.com/magazin/filmovi-i-foto/decko-koji-obecava-ceo-film-1981/ Film je stvarno odlican i preporucujem. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts