Besni lala Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 (edited) Tako je @Baby Zove se još i Maklura ili u narodu Mahura... Izrazito kvalitetno drvo, jako teško - ako se od njega pravi drška za alat - dobiješ dršku koja će večno da traje ali će i da ti izvali ramena. Izvoli. Edited July 28, 2021 by Andrej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 (edited) 6 hours ago, Neme said: Otišli mi svi plusevi dole na Olimpijadi. Tatula (Datura Stramonium, Thornapple, Jimsonweed), samo sam jednom pojeo i nikad više. Bilo mi je gore nego onomad, kad sam izrendao i pojeo tri muskatna oraščeta. Ona kesica u kome se dobija i minijaurno rende, nekada proizvodila Droga Portorož. Tamo negde beše, pred kraj srednje škole.. 😀 Ali kažu da je korisna u bašti jer rasteruje vaši. A i prelepa je, mojih 5 centi. Onomad, kad sam ucila da kuvam i koristim zacine, kao svaki dokazani streber, zapamtila sam upozorenje: 5 gr muskatnog orasaceta - ubija. Lepa tema, bas uzivam i prosirujem vidike.... Edited July 28, 2021 by Pletilja Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Znaci ja? Svi su stavili biljke, pa se nadam da nije samo botanicka tema, evo nesto malo drugacije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted July 28, 2021 Author Share Posted July 28, 2021 16 minutes ago, Baby said: Znaci ja? Svi su stavili biljke, pa se nadam da nije samo botanicka tema, evo nesto malo drugacije Naravno, nikakva tematska ograničenja ne bi trebalo da postoje. Jesi li prešla na životinjski svet, koža nekog gmizavca, guštera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 1 minute ago, Div said: Naravno, nikakva tematska ograničenja ne bi trebalo da postoje. Jesi li prešla na životinjski svet, koža nekog gmizavca, guštera? Jeste koza ali nije gmizavca, nesto malo glomaznije 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Crni nosorog ... Ili beli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Slon. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 2 minutes ago, Kronostime said: Slon. Jeste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Easy - Vilin konjic. A sad nešto malo teže - ni ja nisam ovo video do danas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Caure maka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Nisu čaure maka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted July 28, 2021 Author Share Posted July 28, 2021 1 hour ago, Andrej said: A sad nešto malo teže - ni ja nisam ovo video do danas Liči na neke kolače, kriške voća, ali, ja tipujem da su neki sukulenti. Kaktusi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 1 hour ago, Andrej said: Nisu čaure maka Stilizovane čaure maka, tzv. kandaharska čipka? .......... Lithops Pseudotruncatella, valjda i kod nas zovu Litops. Sukulent, kao kameni cvet ili čuvarkuća. Ajde neko drugi, neću ja opet... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 9 minutes ago, Neme said: Stilizovane čaure maka, tzv. kandaharska čipka? .......... Lithops Pseudotruncatella, valjda i kod nas zovu Litops. Sukulent, kao kameni cvet ili čuvarkuća. Ajde neko drugi, neću ja opet... U pravu si - Litopsi ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted July 28, 2021 Author Share Posted July 28, 2021 2 hours ago, Neme said: Ajde neko drugi, neću ja opet... Evo ja ću: Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Ruza? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted July 28, 2021 Author Share Posted July 28, 2021 13 minutes ago, Baby said: Ruza? Tako je. Preuzmi štafetu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Baby mrmot ili marmot na engleskom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Vole- ili poljski mish Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 42 minutes ago, ControlFreak said: Baby mrmot ili marmot na engleskom 33 minutes ago, Angelia said: Vole- ili poljski mish Nije. U pitanju je sisar koji zivi u planinama Azije i Severne Amerike. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Krtica ili groundhog baby? Suprug kaže da je hamster? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted July 28, 2021 Author Share Posted July 28, 2021 Pika? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 21 minutes ago, ControlFreak said: Krtica ili groundhog baby? Suprug kaže da je hamster? Nije. Just now, Div said: Pika? Jeste 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts