Angelia Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 3 minutes ago, Div said: Da. Kozu? Z ima kukicu iznad 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 Seče metal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 7, 2021 Author Share Posted August 7, 2021 10 minutes ago, Angelia said: Kozu? Z ima kukicu iznad 😄 Ne. 5 minutes ago, ControlFreak said: Seče metal? Ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 Tekstil? Konop, uže? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 7, 2021 Author Share Posted August 7, 2021 3 minutes ago, ControlFreak said: Tekstil? Konop, uže? Ne. Evo, reći ću kako se zove, a vi pgađajte čemu služi: Utornjak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 🤔 radnja otvorena samo utorkom? 😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 13 minutes ago, Div said: Ne. Evo, reći ću kako se zove, a vi pgađajte čemu služi: Utornjak. Sisanje ovaca? Mislim znam kako naprava za to izgleda, makaze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 7, 2021 Author Share Posted August 7, 2021 Još malo pomoći: Alatka reže drvo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 Drvosek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 7, 2021 Author Share Posted August 7, 2021 (edited) 53 minutes ago, ControlFreak said: Drvosek Mogao bi da bude još jedan naziv alatke, ali... Šta radimo utornjakom, pravimo utore, ustvari, ne baš mi, nego pinteri, majstori za proizvobnju buradi i kaca. Kad se izrežu duge, uobruče se, reže se utor u koji se uglavljuje dno, dance. Utor mora da bude precizno izrezan, da drži vodu, za to je smišljena ova alatka. Neka neko postavi, ja rano idem na spavanje da bi rano ustao, pre nego Amerikanci legnu. Edited August 7, 2021 by Div 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 Ne želim da okupiram temu, nek se i ostali potrude. Iskrena da budem, uživim se, pokušam da budem brza sa odgovorima, ali i ja rano ležem, rano ustajem. Pre neko veče kad smo se ovde dopisivali, ležim u krevetu s iPadom i šoljom čaja. Probudim se tako i shvatim da sam zaspala, kako nisam prosula taj čaj, uopšte mi nije jasno 😄. Laka ti noć. Ova razlika u vremenu nam kvari dobru igru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 Ja sam trebala da objasnim da patim od insomnije 😁pa odgovaram kad normalni ljudi spavaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 Evo, opet ja: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Semenka lubenice? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 Jeste. 2 minutes ago, Kronostime said: Semenka lubenice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 @Pletilja treba da postavi zadatak, juče je pogodila a nije postavila novu sliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 33 minutes ago, Div said: @Pletilja treba da postavi zadatak, juče je pogodila a nije postavila novu sliku. Ne stizem...kajacu se ali ipak da probam: mesto - shpajz. Macka, na 38 C izlezava se na frizideru koji, je l te, greje, ne znam u cemu je fora. U pozadini- keramicko srce, zelenoplavo. Bilo u shpajzu moje bake Lele, bilo mi zao da ga bacim pa je sad u mom shpajzu. Ja znam cemu sluzi a vi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 Ako dobro vidim, to je ustvari posuda, okačena na zid. Nešto slično, ali drveno, sam viđao, služilo je kao posuda u koju se stavljala sredstva za rasterivanje štetočina, insekata, moljaca. Lavanda, naftalin ili jednostavno neka mirišljava smesa trava za osvežavanje prostorija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Stavlja se nesto ali nista od pomenutog i nije saksija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Ne vidi se najbolje ali mislim da je @Div u pravu da je posuda. Prvo sam mislila da se poklopi otvorena tegla jer se nekada umesto poklopca stavljao celofan, ali izgleda da ima nesto kao dzep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Bas traljavo sa moje strane, evo dopuna: jeste, ima dzep i kad se koristi, ne stoji u shpajzu vec blizu ulaznoizlaznih vrata stana ili kuce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 2 minutes ago, Pletilja said: Stavlja se nesto ali nista od pomenutog i nije saksija. Neki zacin ili escajg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Ne.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 1 minute ago, Pletilja said: Bas traljavo sa moje strane, evo dopuna: jeste, ima dzep i kad se koristi, ne stoji u shpajzu vec blizu ulaznoizlaznih vrata stana ili kuce. Jel ima veze sa nekim sujeverjem ili ima neku pravu svrhu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 1 minute ago, Pletilja said: Bas traljavo sa moje strane, evo dopuna: jeste, ima dzep i kad se koristi, ne stoji u shpajzu vec blizu ulaznoizlaznih vrata stana ili kuce. Možda u tome stoji ključ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts