Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
19 hours ago, Div said:

Ja bih rekao da je deo nekog broda, da li osmatračnica ili komandni punkt...

I meni lici na katarku broda ali mi onaj sat bas glupavo izgleda na tom mestu. Imam asocijaciju na onu kuglu u New Yorku koja se u ponoc 31 Dec spusta uz odbrojavanje....svasta meni pada na pamet.

Edited by Pletilja
Posted
On 11/25/2021 at 3:20 PM, Div said:

Ja bih rekao da je deo nekog broda, da li osmatračnica ili komandni punkt...

7 hours ago, Haklberi said:

I meni to liči na neki stari vojni brod.

Jeste, u pitanju je Dreadnought klasa, WW I klasa bojnih brodova. E sad čemu služi sat? Oku pažljivog posmatrača neće promaći anomalija na satu, u stvari koliko je uopšte sati u "satu" na slici 🙂

čemu uopšte sat na istaknutom vidljivom mestu na tornju? Da mornari znaju koliko je sati? Hmmm... 

Posted

Neka vrsta komunikacije sa drugim brodovima? Prilično je vidljivo iz daljine pa nagadjam zbog veličine. Broj na “Satu” je 1 do 10, pa možda nešto u miljama?

• Like 1
Posted
28 minutes ago, Haklberi said:

Sat je od 0 do 9 zato sam ukapirao odmah da ne pokazuje vreme. Tako da meni jedino na pamet pada neka udaljenost ili tako nešto.

Tu smo...

Posted (edited)
10 hours ago, ControlFreak said:

Udaljenost od mete?

Bravo. Na slici je USS Maryland uzgred. Ideja sata je da obavesti ostale brodove u brazdi na kojoj je daljini meta bez da to javlja radio vezom koja je tada bila u povoju i podložna ometanju. Dakle da istakne daljinu i elevaciju glavne baterije i da ostali brodovi mogu da slede taj primer. 

Edited by urosg3
  • Like 2
  • 2 weeks later...
Posted
On 12/7/2021 at 2:35 AM, Baby said:

Jel ovo neka planeta? Ima linije kao sirina tj. duzina?

Joj čini mi se da je neki od satelita, Jupiter valjda možda Saturn. Najpre Europa?

Posted (edited)

mislila topografska nekog predela na našoj planeti, a ove crne crte me zbunjuju.

Edited by ControlFreak
Posted

Znam da je postavljena slika viralna i da je velika verovatnoća da ste je videli, no većina naslova kojim je predstavljena na sajtovima je suštinski pogrešna, stoga pažljivo komentarišite.