𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 (edited) 2 hours ago, Neme said: Odoh u krpe, mrtav sam umoran... Šta povezuje Škotsku/Britansko Kravljevstvo/Italiju/Portugal/Vagnera/Atlantik? Htedoh da napisem u nizu Cunha... pa reko da ne preterujem 😄 Sveta Helena? Povezuje i Francusku, smrt Napoleona. Edited September 11, 2021 by Baby Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 @Neme si bio tamo? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 (edited) 6 hours ago, Baby said: Htedoh da napisem u nizu Cunha... pa reko da ne preterujem 😄 Sveta Helena? Povezuje i Francusku, smrt Napoleona. Ovog puta sam vas propisno namučio. Edited September 11, 2021 by Neme Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 5 hours ago, Neme said: Ovog puta sam vas propisno namučio. Vala jesi 😄 Ajde neko neka stavi sliku, nemam vremena do uvece... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 (edited) Tristan da Cunha je najudaljenija naseljena tačka na Zemlji od ostatka civilizacije. Jedini način da se do tamo dođe je brodom, koji saobraća 4 puta godišnje. Put traje između 5 i 8 dana. Aerodrom ne postoji. Najbliže naseljeno mesto je ostrvo Sv.Helena (oko 3600km), zatim Capetown (oko 5k km). Prosečna godišnja temperatura je oko 15C. Zajednica je osnovana početkom 16. veka a sastavljena je od britanskih i italijanskih porodica, mahom vojnika i mornara. Danas tamo živi oko 240 stanovnika. Imaju grocery store, muzej, jednu kafanu sa internetom i nekoliko ozbiljnijih čamaca ako se ponovi tragedija sa kraja pedesetih, kada je kompletno stanovništvo prebačeno u Englesku zbog erupcije vulkana. Fun fact: Svi evakuisani stanovnici ostrva su tražili da se vrate nazad. Ovde ima o tome: Glavni grad (i jedini) je Edinburgh of The Seven Seas. Glavni izvor prihoda je ribolov, što je potpisniku ovih redova osobito drago. Nešto ovaca & krava omogućavaju sve što se od njih može dobiti, pa i domaću radinost. Može i online da se kupi ponešto, kao med sa Pitcairna npr., stiglo bi valjda do proleća. Edited September 11, 2021 by Neme 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 (edited) Nasla sam nesto, sta je ovo? Edited September 12, 2021 by Baby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Ako je u vazduhu - hato lastavica. Ako je u vodi - mesto gde Neme ceka tunu na zicer. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 13 minutes ago, Kronostime said: Ako je u vazduhu - hato lastavica. Ako je u vodi - mesto gde Neme ceka tunu na zicer. Jeste jato ptica 😄 Bilo je lako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 (edited) Au što sam našao fotku, ajde @Kronostime postavljaj! Edited September 12, 2021 by Neme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Just now, Neme said: Au što sam našao sledeću fotku, ajde @Kronostime postavljaj! 😁 Postavi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 (edited) Izvol'tem Edited September 12, 2021 by Neme Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 1 hour ago, Neme said: Izvol'tem Opa religijski motivi, lepo lepo 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 15. vek, Nuremberg? Nije Madona s detetom, nego druga svetica, koliko se sećam iz svog German Renaissance and Reformation predmeta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 6 minutes ago, ControlFreak said: 15. vek, Nuremberg? Nije Madona s detetom, nego druga svetica, koliko se sećam iz svog German Renaissance and Reformation predmeta. Sam kraj 15. veka, Nirnberg, congrats. Ali... Ko je na slici? Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 7 minutes ago, ControlFreak said: 15. vek, Nuremberg? Nije Madona s detetom, nego druga svetica, koliko se sećam iz svog German Renaissance and Reformation predmeta. Jeste Nirnberg, blizu, blizu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Uf, svašta smo preturili tokom tog semestra, ne mogu da se setim njenog imena. Mozak mi stao, alergije me ubiše ovde, totalno sam izmorena. Laka vam noć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Dete je ključ njenog maglovitog identiteta. Jedan događaj je svima pokazao šokantnu istinu, mada, pojedine strukture je negiraju iz petnih žila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Mislim da znam, gledala sam film... igra je Liv Ulman. Pope Joan je film, ona je zena koja se pretvarala da je muskarac i dostigla rank da postane popa i otkrilo se da je zensko kada je zatrudnela. Secam se neke slike (meni traumeticne tada) kada je lincuju na ulici zbog toga. Ja i dalje ne znam da li je sve to fikcija ili istina. Jesam pogodila? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 6 hours ago, Baby said: Mislim da znam, gledala sam film... igra je Liv Ulman. Pope Joan je film, ona je zena koja se pretvarala da je muskarac i dostigla rank da postane popa i otkrilo se da je zensko kada je zatrudnela. Secam se neke slike (meni traumeticne tada) kada je lincuju na ulici zbog toga. Ja i dalje ne znam da li je sve to fikcija ili istina. Jesam pogodila? Trostruka papaska kruna, definitivno zenski papa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 2 hours ago, Pletilja said: Trostruka papaska kruna, definitivno zenski papa. Je l` mu zenski rod od papa dodje papiga? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Papessa 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 5 hours ago, Kronostime said: Je l` mu zenski rod od papa dodje papiga? Nemam pojma 😄 vidis da sam napisala popa a ne papa... 😊 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 (edited) @Neme se ne javlja da potvrdi, ali ajd da ja postavim novu... Edited September 13, 2021 by Baby 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Lici mi na koru drveta, platana, ali je mnogo shareno da bi to bilo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 43 minutes ago, Pletilja said: Lici mi na koru drveta, platana, ali je mnogo shareno da bi to bilo.... Jeste kora drveta, ali kog? Najcesce se nadje na Filipinima i u Indoneziji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts