DameTime Posted August 8, 2021 Posted August 8, 2021 1 hour ago, Prijatelj Mitar said: Tijana Boskovic u odbojci > Luka Doncic u kosarci. Njen tim je ipak uzeo i medalju. :) 1
Shunsuke Nakamura Posted August 8, 2021 Posted August 8, 2021 (edited) USA zasluženo uzela zlato. Izdominirale su u ovoj završnici turnira. Mislim da je njihova najveća snaga u defanzivi, imaju odličan blok i stabilan prijem. Uspjele su i Bošković da limitiraju ozbiljno. Edited August 8, 2021 by Betolingar Misdongard 3
Prijatelj Mitar Posted August 8, 2021 Posted August 8, 2021 31 minutes ago, Betolingar Misdongard said: USA zasluženo uzela zlato. Izdominirale su u ovoj završnici turnira. Mislim da je njihova najveća snaga u defanzivi, imaju odličan blok i stabilan prijem. Uspjele su i Bošković da limitiraju ozbiljno. Bas sam se zacudio kad sam ih danas video na "pobednickom stepeniku", ali treba priznati da USA ima odlican sistem kad je odbojka (narocito zenska) u pitanju, da je to tamo izuzetno popularan sport, i u tolikoj zemlji sa toliko sredstava to mora dati rezultat. Brazilke su sigurno bile i indisponirane jer je jedna od njihovih liderki diskvalifikovana zbog dopinga. U svakom slucaju, prija sto smo u takvom drustvu. 1
DameTime Posted August 8, 2021 Posted August 8, 2021 Na momente je bilo gotovo neprijatno gledati kako su razmontirale Brazilke... Počev od prijema, preko postavljanja bloka do samog napada. Drews i Larson su opake odbojkašice i prolazile su kako i gde su htele. Kod Brazilki je najveći problem bila pozicija tehničara, bar meni tako deluje - ograđujem se da odbojku ne pratim baš mnogo. Tu su bile baš tanke i videlo se da, osim što su se Amerikanke čvrsto branile i sve vraćale, one nisu ni imale neke ideje u napadu. 1
Oi! Posted August 9, 2021 Posted August 9, 2021 Most Valuable Player - Earvin Ngapeth (FRA) Best Outside Hitters - Earvin Ngapeth (FRA) and Egor Kliuka (ROC) Best Middle Blockers - Ivan Iakovlev (ROC) and Barthelemy Chinenyeze (FRA) Best Libero - Jenia Grebennikov (FRA) Best Setter - Luciano De Cecco (ARG) Best Opposite - Maxim Mikhaylov (ROC) MVP: Jordan Larson (USA) Outside hitters: Jordan Larson (USA), Michelle Bartsch-Hackley (USA) Setter: Jordyn Poulter (USA) Middle blockers: Carol Gattaz (BRA), Haleigh Washington (USA) Libero: Justine Wong-Orantes (USA) Opposite: Tijana Boskovic (SRB) 1
Recommended Posts