dude Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 Senke u raju - Erih Marija Remark Prica o coveku koji se bori sa demonima proslosti nakon sto je za dlaku izbegao smrt u koncetracionom logoru. Jedan od mojih omiljenih pisaca. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Bivirgata - Tamara Kučan Čitam knjigu i u isto vreme istražujem na Google o tom pretraživaču Tor i o tom tajnom internetu... Mislila sam da Tamara Kučan piše ljubavna štiva za tinejdžere, ali sada shvatam koliko sam grešila. Ovo je ozbiljna psihološka drama i pravim pauze u čitanju jer me glavni junaci nerviraju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 (edited) Pročitao Lars Keplera Lovec králíků (Lovac na zečeve), neku publikaciju o F1 i sinoć uzmem ovo pre spavanja, na par minuta... Pročitao sam 110 stranica. Ovo je drugi roman autorke, za prvi je dobila neke silne nagrade u Švedskoj, čim pročitam ovaj, idem da kupim prvi, to će cenim biti u četvrtak...😁 Edited November 2, 2020 by alberto.ascari 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 On 11/2/2020 at 12:25 PM, alberto.ascari said: Pročitao Lars Keplera Lovec králíků (Lovac na zečeve), neku publikaciju o F1 i sinoć uzmem ovo pre spavanja, na par minuta... Pročitao sam 110 stranica. Ovo je drugi roman autorke, za prvi je dobila neke silne nagrade u Švedskoj, čim pročitam ovaj, idem da kupim prvi, to će cenim biti u četvrtak...😁 Gotovo. Nikad još nisam pročitao knjigu od 300+ stranica za tri dana. Baš dobra. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 " Jedno ubistvo u Patrijaršiji" -Nenad Novak Stefanović Odličan triler i drugi po redu roman u kome se postavlja pitanje- da li su mošti Svetog Save zaista spaljene na Vračaru... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Peta knjiga Jonasa Jonassona, stalno drži visok standard, odlično na prvih 100 stranica. Inače sam nabavio i prvu knjigu Stine Jackson, ta je sledeća. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Čiklit literatura Sofi Kinsela - Voli svoj život Posle nje čitam još jednu Kinselinu knjigu kako bih mogla da učestvujem u maratonu jedne FB grupe. Kasnije-dva romana o Aušvicu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Carter Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 (edited) "Izdajnik i ratni zločinac Draža Mihailović pred sudom - Stenografske beleške i dokumenta sa suđenja Dragoljubu-Draži Mihailoviću" Edited December 21, 2020 by Vince Carter 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dude Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Pad - Alber KamU(:D) 👍 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 "Kantikulum za Lajbovica", Volter Miler. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted December 28, 2020 Share Posted December 28, 2020 Pomalo konfuzno napisana,ali prilicno zanimljiva knjiga o organizovanom kriminalu u Napulju,Italiji,a i sire.... Pominju se i neki nasi "heroji" iz devedesetih ... 🙂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Pomalo konfuzno napisana,ali prilicno zanimljiva knjiga o organizovanom kriminalu u Napulju,Italiji,a i sire.... Pominju se i neki nasi "heroji" iz devedesetih ... [emoji846] Čitao sam i gledao TV seriju. Slažem se, vidi se da je novinar a ne književnik, slično kao Stig Larsson.Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Čitam roman o internet forumima i o internet zavisnicima ( to smo valjda svi mi).. "Izgubljeno lice" -Milka Knežević-Ivašković Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Carter Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Srđan Cvetković - Borislav Pekić : život buntovnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Zapisi iz podzemlja - Dostojevski Odlična analiza ljudske prirode i unutrašnjih konflikta. Tu su i neke filozofske dileme, kritika društva. Ova knjiga je neki uvod u njegova naredna djela. Pošta- Bukovski Ismijao sam se pošteno čitajući prvih 50-60 strana. Kasnije je opao kvalitet, ali dobar je utisak generalno. Klasični Bukovski, pun cinizma i ulične terminologije, ne brine puno za stil, ali je dosta realan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Progutao sam skoro 600 stranica za par dana, od prve do poslednje sam imao utisak da gledam film.Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 @alberto.ascari Da li se "Kraljevstvo" razlikuje od ostalih Nesbeovih romana? Ja čitam još jednu knjigu Tamare Kučan "Oflajn" i oduševljena sam. Devojka zna da piše trilere, zapravo psihološke trilere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 [mention=281]alberto.ascari[/mention] Da li se "Kraljevstvo" razlikuje od ostalih Nesbeovih romana? Ja čitam još jednu knjigu Tamare Kučan "Oflajn" i oduševljena sam. Devojka zna da piše trilere, zapravo psihološke trilere. Ne baš mnogo. Ima nešto od Sina, nešto od Headhuntersa, nije o Harry Holeu. Ali čita se 100 stranica dnevno [emoji16]Meni je još posebno interesantno zato što sam relativno proputovao Norvešku, možda zato doživljavam knjigu vrlo vizuelno. Preporučujem.Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Donato Karizi - Šaptač Nakon što sam odgledao filmove koji su ekranizacije njegovih romana, Devojka u magli (prema romanu Noć mi te uzima) i U lavirintu (prema romanu Čovek iz lavirinta) postao sam zaintrigiran Karizijevim delom i opusom. Radi se o piscu koji je fasciniran temom ljudskog zla. Takvi su mu i romani, mračni, teški, mučni... ali užasno uzbudljivi i napeti. Poseban akcenat stavlja na pojam serijskih ubica, otkrivanje njihovih skrivenih ličnosti, poriva, korena njihovog stanja... Karizi je inače diplomirao pravo, smer kriminalistika i pre nego što se bacio na pisanje krimi-trilera, radio je kao scenarista na filmu i TV. Dosta vremena je proveo po policijskim arhivama proučavajući najteže slučajeve ubistava a često je intervjuisao najgore psihopate po zatvorima. Knjiga je toliko adiktivna da moram da je konzumiram u malim količinama.😀 Kako se približavam kraju, uzbuđenje raste u napetom isčekivanju konačnog raspleta i podele karata aktera. Možda se posle bacim i na druge njegove romane. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Karizi je ta dva filma i režirao i napisao scenario. Po meni je bolji pisac nego režiser, mada sam gledala samo Devojku u magli i sviđa mi se vizuelna postavka najviše. Inače me kod njega mnogo nervira što ne mogu da identifikujem mesto događanja. Znam da je to namerno, ali volim da imam bar neki orijentir. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Inače me kod njega mnogo nervira što ne mogu da identifikujem mesto događanja. Znam da je to namerno, ali volim da imam bar neki orijentir.Potpisujem.Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Pored nejasnih teritorijalnih odrednica, primetio sam da i imena i prezimena njegovih likova potiču iz različitih kultura (Vaskez, Roš, Goran Gavila, Fogel, Čang, Grin, Đenko, Beriš...). Nemoguća mešavina naroda na jednom te istom, X geografskom pojmu. 😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Viktor Frankl - Man's Search for Meaning (Traženje smisla življenja). Psihološki nije laka za čitanje (ili slušanje ako koristite Audible), jer lik opisuje njegovo iskustvo u Auschwitz-u i ostalim logorima za vreme drugog svetskog rata - ali vredi istrajati. Podseti te na to šta znači biti čovek i da se i među najgorim i beznadežnim uslovima može naći smisao i želja za životom. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Opet bez novog naslova za vikend....opet spas u kucnoj biblioteci ,bez nekog posebnog razloga Markes, Kronika najavljene smrti....mozda zato sto je kraca od Patrijarhova jesen. Prva recenica, druga..taj divan osecaj da me vodi sigurna ruka besprekornog umeca pricanja price....kao kad bi, izgubljenom u pustinji, dali da popije casu bistre, izvorske vode. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 Opuštam se uz čiklit "Duguješ mi" Sofi Kinsele...zatim sledi "Indigo" Tamare Kučan, u "Indigu" Tamara Kučan pokreće pitanje sekti, šta se dešava u sektama i šta se dešava posle. Tamara Kučan je kao mlada počela da piše, sa 18 je objavila prvi roman i zatim otvorila svoju izdavačku kuću. I tačno je, pisala je prvo knjige za tinejdžere, ali počev do "Indiga" do "Oflajna" ona se bavi ozbiljnim temama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts