Jump to content

FC Arsenal


sasha arsenal

Recommended Posts

Razumemo se. Vreme klasičnih razbijača je prošlo, ali ja bih voleo na tom mestu igrača koji je "kreativniji i brži od njega (Džake)" (citiram @sasha arsenal), ali koji je solidan i u duel igri. Verovatno snaga MCI i počiva na tim njihovim veznjacima koje si naveo, koji igraju kvalitetno u oba pravca. Ja sam fasciniran koliko recimo Gundogan, DeBrujne, a naročito Bernardo (koji je doveden kao polušpic) "rade" na terenu.

Kakav je taj Tilemans? Nisam nešto obraćao pažnju na njega sve dok se nije počeo dovoditi u vezu sa Arsenalom. Možda je on rešenje.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da bi mogao da bude neko resenje. Mada je malo propo u poslednje vreme 😄

 

Igranje u oba smera je sigurno kljuc, i tu gabariti ne igraju neku ulogu, vec work rate i sigurnost na lopti. Kljuc modernog fudbala je u tome.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, sasha arsenal said:

Ja sam,za razliku od vas,baš impresioniran Vajtom.Igtao je ove sezone protiv dosta ozbilnjih igrača i niko ga nije probijao.

 

Apsolutno nemam primedbi na njegovu igru u odbrani. Čak mislim da bolje igra ove sezone kao bek, nego prošle kao štoper. Zato i mislim da je stekao neko novo samopouzdanje i da bi ga možda trebalo vratiti na prirodnu poziciju.

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, harmonajzer said:

 

Apsolutno nemam primedbi na njegovu igru u odbrani. Čak mislim da bolje igra ove sezone kao bek, nego prošle kao štoper. Zato i mislim da je stekao neko novo samopouzdanje i da bi ga možda trebalo vratiti na prirodnu poziciju.

Problem je što mu prirodnu poziciju zauzima Saliba.

Da mi je neko pričao da će Arsenal biti ovalo pokriven pozadi,mislio bih da je lud.Dosta opcija ima Arteta na tim pozicijama.Problem je ako se povredi Parti i ta pozicija na kojoj igra Džaka.

 

edit:slušao sam Rajta pre neko veče u studiju posle LE,gde je otprilike rekao da je bitno da Arsenal uđe u LŠ jer kada pomisli koji igrači čekaju da se to ostvari.Nije hteo da otkriva imena.

Link to comment
Share on other sites

Došlo lepo vreme kad se nakon pobede nad Liverpulom cepa dlaka na 4 dela. Arsenal za sada ima sreće da su igrači relativno zdravi, rotacija je dosta tanka posebno ofanzivno. Jeste Džaka najveći problem ali ipak igra i on korektno, pomeren je od mesta na kojima može da pravi štetu. Partey je odličan u smislu da drži tu prvu liniju odbrane u veznom redu, a nije operisan ni od napadačkih mogućnosti. Rekao bih da uprkos golovima Saka nije u najboljoj formi ali zato Martineli i Žezus kidaju, posebno me Martineli fascinira, baš dobar igrač, vidiš paniku defanzivaca čim on krene. Vajt je iznenađujuće dobro pokrio poziciju desnog beka, ali istina je da se slabo priključuje napadu. Možda stvarno ima više smisla Tomijasu tu, Tirni na levog beka (ili Zinčenko u zavisnosti od protivnika), a Vajt da bude osigurač iza Salibe i Gabrijela. Gabrijel je u poslednje vreme dosta nesiguran, Saliba zato igra svetski. Pohvalio bih i Ramsdejla, nisam bio srećan kad je istisnuo Lenoa, mislio sam da ga guraju jer je Englez, međutim tip je odličan golman, ima vrhunski refleks i za sad je bez većih kikseva. Ja bih iskreno bio prezadovoljan drugim mestom jer mislim da je Siti mašina, ali evo momci ove godine dobijaju rutinski slabije, a i u derbijima konačno pokazuju muda i da je ovo neki novi Arsenal. Mislim da je od uticaja i to što se igra LE, teško da bi ovakav fokus sa relativno tankom rotacijom mogao da bude da se igra LŠ. U principu niko ne može zameriti Arteti što se trenutno drži tima koji šljaka, ali treba biti svestan rupa. Postoji nekoliko igrača za koje jednostavno ne postoji adekvatna zamena, Žezus je prvi na toj listi. Btw, šta je sa ESR, kad se on vraća?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sitiju ne treba razbijac u vezi jer im se odbrana mahom zasniva na posedu i dobrom presingu. Kada bi im presing popustio, prolazili bi poput Liverpula ove sezone. 

 

Dzaka dobre partije pruza u napadu, u odbrani je isti kao i proslih sezona, samo to manje dolazi do izrazaja  zbog Zezusa koji je igrac vise za presing u poredjenju sa Lakazetom i Aubom iz proslih sezona.

 

Ja Vieru vidim u paru sa Odegardom i Partijem u nekoj buducnosti, a verujem i da ce se fudbal kretati u tom pravcu da se igra sa dve desetke.

 

I nikako se ne slazem da Arsenal ima slabu klupu. Pep je sa tim gomilanjem fudbalera dosta promenio percepciju o tome sta je jaka klupa. Nema je Arsenal na nivou Sitija, ali Arsenal ne igra ni ligu sampiona. Jedino Parti nema pristojnu zamenu, ali i to ce se promeniti, nadam se u zimskom prelaznom roku sa nekim Daglasom Luizom npr. iz Vile.

Link to comment
Share on other sites

Pa upravo je u tome i poenta, mi hocemo da emuliramo malo Siti malo Liverpul, a onda jbg treba nam dabldeker kojem treba 10 sekundi da se okrene, pipne loptu pet puta, pogleda napred 8 puta i onda vrati loptu stoperu. Koji je takodje liability u odbrani.

 

Ne treba nam Dzaka, treba nam trkac, Elneni bi u ovoj postavi bolje izgledao, jedan Elneni, to smem da potpisem. A gde su bolji igraci od njega.

 

Apsolutno ne mogu da svarim vise ni jedan jedini minut njegov na terenu, a od svega me najvise zivciraju trenerske mantre poput tim koji dobija se ne menja.

 

Dok se neko ne povredi, ne pregorimo u jednom trenutku, pa ce onda biti vadi kestenje iz vatre. Jedino sto je dobro u celoj prici sto ide Svetsko u periodu kada bi nam neminovno sledio sunovrat forme.

 

Samo da se ne dogodi pre.

Link to comment
Share on other sites

Loše je ovo izgledalo večeras.Verovatno najlošija utakmica u sezoni.Mnogo početničkih grešaka.Na kraju su bitna tri boda.

Arteta je odmarao neke igrače.Samo nije mi jasno zašto mu je Vajt igrao večeras desnog beka kada je tu Tomijasu koji je malo igraa.Baš čudno daje minute bekovima.

Vijera je igrao na poziciji Džake i nije se baš proslavio ali teško je oceniti kakav je kada ceo tim nije bio na nivou.

 

Sad sledi gostovanje Lidsu u PL.

Link to comment
Share on other sites

On 10/16/2022 at 4:31 PM, sasha arsenal said:

Opasan presing igra Lids.Moraju se igrači Arsenala brzo oslobađati lopte.

 

Inače,nije mi jasan Arteta sa ostavljanjem Tirnija na klupi i guranjem Tomijasua na levog beka.

Ako pogledas istoriju povreda Tirnija, mozda je tako i bolje. Treba biti strpljiv sa njim. Forsiranjem njega odmah po oporavku za sada nista nije dobro donelo ni njemu, ni klubu.

 

Tesko izvojevana pobeda protiv Lidsa, sa vise srece nego pameti, ali to se moglo i ocekivati posle dve velike pobede u ligi. Nadam se da ce Arteta izvesti drugu postavu u ligi evrope. Mnogo se igraca povredjuju zbog gustog rasporeda i ovo bi bila super prilika da se svi nosioci igre odmore.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Loše je ovo izgledalo u drugom poluvremenu.Imam utisak da je Arteta kriv sa ovim eksperimentisanjem po levoj strani gde mu ponovo igra Tomijasu.A i igračima kao da su se oduzele noge u poslednjih 30-ak min.Izmene su samo unazadile igru.Nketija i Vijera su upropastli svaki napad.

Nije bilo lakog i brzog protoka lopte i tu su Parti i Žezus podbacili.Ovaj drugi je dosta dulea izgubio,doduše uz pomoć sudije koji je ignorisao konstatna povlačenja od strane defanzivaca Sautemtona.

Šteta....bila je ovo prilika da se još više odmakne ekipama koje se bore za top 4.

Link to comment
Share on other sites

Kontam da bismo se sa solidnim trenerom i pored ovakvog monstruoznog Sitija borili za titulu. Ovako cemo samo sacekati par kljucnih povreda i doci ce i LS pod znak pitanja.

 

Sve sam rekao milion puta, stvarno je tuzno gledati kako na osnovne stvari i gluposti trenera koji se bori protiv uroka i nece da menja tim koji donosi bodove gubimo momentum.

 

Imam utisak da Arteta uopste ne obraca paznju na desavanja na terenu, ako ona nisu nekako podvucena statistikom. Ako imamo problem na nekoj poziciji, u nekom duelu, ako ne primimo gol ili ne dodje do bas ociglednih mrtvih sansi, on ne reaguje.

 

U isto vreme sece krila u napadu samom sebi i kontam da ne moze da provali zasto smo delovali na ovoj utakmici manje opasno nego na pocetku, on prica brat o propustenim sansama, nismo imali srece, ne znam o kakvim propustenim sansama prica, kad se uporedi sa igrom od pre mesec dana kada smo promasivali i vise, ali smo davali po tri gola po mecu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Znamo svi već koliko Arteti treba da promeni neke stvari.Koliko dugo su samo Auba i Vilijan gušili mlade igrače a da nikakav uticaj više nisu imali na terenu.Valjda će sada brže da menja stvari.

Veliku razliku igri sada i sa početka sezone pravi nekoliko stvari-umor pojedinih igrača,izostanak Zinčenka i forma Žezusa.Mora Arteta više da rotira kako bi igrači davali maksimum.Što se tiče Zinčenka,on donosi mnogo u kreiranju napada.Baš je dobar sa loptom i lako rešava situacije pod pritiskom.Ok,nije idealan u defanzivi,ali u ovakvim utakmicama je odlično rešenje.Žezus će već proraditi.

 

Na sve to mora se dodati ovo o čemu @McLeod piše.Arteta  se tvrdoglavo drži tima koji pobeđuje.Evo ova situacija sa Tomijasuom.Čovek stavio u džep Salaha i odmah je najbolji levi bek u ekipi.Mnogo se gubi u napadu takvom postavkom.Nije mu to prirodna pozicija i ne snalazi se kada ode visoko a i tako manje Martineli ulazi u sredinu.Tomijasu zaslužuje da igra u startnoj postavi ali po desnoj strani.E sad,Vajta,koji je možda najbolji igrač do sada u sezoni,treba da pomeri u sredinu a po svemu pokazanom,Gabrijela na klupu.

 

Treba izgurati sa dobrim rezultatima do SP-a,pa onda u Januaru pojuriti najmanje još jednog kvalitetnog veznog igrača koji bi doneo preko potrebnu rotaciju za Partija.Nadam se i uspešnom oporavku ESR-a.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Baš je loše ovo izledalo večeras.Cela ekipa raspad.Ok,nije sad moralo da se pobedi,ali opet....Pobedom kući protiv Ciriha Arsenal obezbeđuje prvo mesto u grupi.

Nadam se da ekipa neće da se prebaci na level iz prošle sezone.Forest mora da se pobedi u nedelju,inače će to biti ozbiljna kriza.

 

edit:

Pablo Mari izboden u šoping centru u Milanu.Povređeno je šest osoba,od kojih je jedna podlegla povredama.

Brz oporavak.

Link to comment
Share on other sites

Ne mora ovo puno da znaci, ali se ono o cemu sam pisao vec dogadja, a jedini krivac je Arteta. Kad je bio pred otkazom branio sam ga, sad je potpuno drugacija situacija. Cini mi se da mu je sujeta udarila u glavu i strasno je tvrdoglav.

 

Ako nas povrede pokose po obicaju moze da nastupi potpuni raspad.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...