Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, sasha arsenal said:

Javlja Romano da je Hincapie završen.

Kakav transfer rok :Hail:.Berta,uz podršku uprave,napravio čudo.

Sve je tu.Sad da se napadne titula.

I vreme je da se titula vrati u London. Arsenal vise bukvalno nema slabu tacku ni na klupi. 

• Like 1
Posted

Početak utakmice je bio indikativan. Rajs ispucava početni udarac u aut, blizu korner zastavice. Zauzimamo poziciju za visoki presing i čekamo grešku Liverpula u građenju napada. I tako uglavnom ceo meč. 

Ni Liverpul nije bio mnogo bolji. Ja inače ne razumem ovaj moderni fudbal i pomalo mi postaje dosadan. Za devedeset minuta (i više) viđeno je svega nekoliko prilika i generalno vrlo malo dobrih akcija. Sve se svodi na defanzivu, pokrivanje prostora, čitanje igre, visoki presing itd, u svrhu onemogućavanja akcija protivnika. A napred, šta se uradi, uradi. Shodno tome se i biraju igrači.

Od novajlija, Zubimendi je bio najgori na terenu, a Đekereševa kontrola lopte je skoro u rangu Zvezdinog Šerifa. Moskera vrlo dobar, a nadu u bolje sutra uliva Eze koji podseća na stare majstore ove igre.

Martinelijevo redovno bivstvovanje na terenu je jedna od većih misterija trenutno.

Na žalost, povrede ponovo postaju Arsenalov trejdmark.

Sve u svemu, stalno neki problemi (iz Dnevnika malog Mikaela 😁)

• Like 3
Posted

Jos jedno sramotno izdanje Artete. Vise bi mi se svidelo da smo izgubili 4-0 a da smo izasli da igramo fudbal.

Ovo se desilo bar 10 puta protiv Liverpula i Sitija, da gubimo kad smo objektivno bolji.

Ovaj Liverpul je rastimovan, nekompletan, Soboslaj igra desnog beka, on krece sa Martinelijem, Salah ne moze da primi loptu, Virc je Alisa u zemlji cuda, i mi primamo gol iz prekida kakav Madjar vise nikada nece u zivotu dati, poetski i zasluzeno naravno.

Da smo ih napali, dali bi im 3+ komada, ali je Arteta ziheras i on to ne zna. 

Strpljenje s njim je na izmaku. Ako ne uzme PL/LS ove sezone, mora da ode. Jeste nas vratio u vrh i jeste uradio dosta stvari, ali smo isto tako trosili kao nikada pre u istoriji i imamo sigurno najjaci tim koji ne osvaja titule u istoriji.

Siguran sam da bi mnogi treneri koji su i sada u PL i nisu velika imena osvajali titule sa ovim timom. Pep bi imao i undefeated sezonu i osvojio bar ovoliko koliko sa Sitijem.

Posted (edited)

Ovo sa Martinelijem stvarno nema smisla. Kao ni vezni red Zubi, Rajs, Merino. Ako vec kapiten nije bio spreman za 90 min mogao je krenuti sa Nvanerijem, bar malo kreativnosti da bude.

Od pozitivnih stvari, odbrana odigrala dobro. Posebno Moskera nakon neplaniranog ulaska i Kalafiori sa Salahom.

Edit: ne bih bas rekao da je sramotno, ali kukavicko i ziherasko jeste. Definitivno ako ne bude PL, Ls treba gledati ka alternativama.

Edited by NikolaTest
Posted
11 hours ago, McLeod said:

Jos jedno sramotno izdanje Artete. Vise bi mi se svidelo da smo izgubili 4-0 a da smo izasli da igramo fudbal.

Ovo se desilo bar 10 puta protiv Liverpula i Sitija, da gubimo kad smo objektivno bolji.

Ovaj Liverpul je rastimovan, nekompletan, Soboslaj igra desnog beka, on krece sa Martinelijem, Salah ne moze da primi loptu, Virc je Alisa u zemlji cuda, i mi primamo gol iz prekida kakav Madjar vise nikada nece u zivotu dati, poetski i zasluzeno naravno.

Da smo ih napali, dali bi im 3+ komada, ali je Arteta ziheras i on to ne zna. 

Strpljenje s njim je na izmaku. Ako ne uzme PL/LS ove sezone, mora da ode. Jeste nas vratio u vrh i jeste uradio dosta stvari, ali smo isto tako trosili kao nikada pre u istoriji i imamo sigurno najjaci tim koji ne osvaja titule u istoriji.

Siguran sam da bi mnogi treneri koji su i sada u PL i nisu velika imena osvajali titule sa ovim timom. Pep bi imao i undefeated sezonu i osvojio bar ovoliko koliko sa Sitijem.

Slažem se da je Liverpul loš u ovom trenutku i da je ovo bila odlična prilika za pobedu na Enfildu posle dugo godina.Sinoć slušah V.Novakovića malo i slažem se sa njim kada je rekao da je Arsenal zapravo izgubio već u prvom poluvremenu,gde je bio bolji a zapravo ništa nije uradio u završnici.Za to postoji više razloga.Prvi i najveći je Martineli koji ne zna gde udara i stvarno je vreme da se preseli na klupu.Drugi je Merino.Iako nije loše odigrao,ipak on nije taj profil igrača koji ima završni pas.Morao je da startuje ili sa Nvanerijem ili Ezeom.I treći je Đokereš koji nije dobijao lopte u prostor upravo zbog gore pomenute dvojice.

Naravno da je Arteta za sve ovo kriv pošto je on taj koji je odabrao takvu taktiku da se prvo zatvori prostor i kontroliše utakmica a ne da se napadne ranjivi Liverpul.

Moramo biti strpljivi da se malo kockice slože i da se taktika promeni kako bi do izražaja došao kvalitet Đokereša.Mislim da sa Ezeom dobijamo tu kreativnost u završnoj trećini.Ima dosta prostora za napredak.

Što se tiče novajlija,Moskera i Madueke na zavidnom nivou.Zubimendi u organizaciji napada donosi dosta toga dobrog.Ne plaši se da probija linije pasovima kroz sredinu,ali defanzivno će morati da se popravi.Vidi se da nije navikao na PL.

Sve u svemu,nije toliko crno.Tek je start sezone a direktni rivali za titulu u nisu ništa boljem stanju od Arsenala.