Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Mina D. Harker said:

Čisto meso, vješalica, ražnjići, dobar ćevap, bijelo meso sa roštilja, bilo šta što nije neki "mesni narezak" sumnjivog sastava. 😆 

Ovo njemačko zvuči kao džank fud, doslovno. 

Nije mi akcenat na *zdravoj* hrani nego valjda na nekoj manje đubrastoj. Mada ni meni svinjenje kebabom ili girosom nije strano, ovaj njemački narezak zvuči kao infarkt u najavi. 

Pa nije narezak nego mi nemamo ništa takvo pa sam to naveo kao najsličnije a verujem da su svi probali naše mesne nareske. Inače ja sam jednom probao da pržim mesni narezak i to ni na šta nije ličilo. Ovo kada se isprži ima dobar ukus pogotovo sa jajima. Nisam siguran da se to može jesti a da nije pečeno. Možda @Eddard može tu da nam da odgovore.

Posted

Nemam pojma, iskreno. Jeo sam samo pečeno. Mislim da ne može.

3 hours ago, DameTime said:

Mislim da je pomfrit jedino jelo/prilog za koje je nemoguće da bude loše. Uvek je ukusno. 😄

Oh, my sweet summer child 😂

Posted
4 minutes ago, Eddard said:

Oh, my sweet summer child 😂

Pa ne znam, do sada nisam probala pomfrit a da je bio sranje ili nejestiv, čak ni u restoranima koji nisu toliko kvalitetni. Uvek može da prođe. 😁

Posted
10 minutes ago, Eddard said:

Pa ono, ako je standard "da se ne baci", onda se slažem 😂

Što se tiče hrane, ja retko manišem, nemam tako visoke standarde koje ti očigledno imaš. 😂

Posted
22 minutes ago, DameTime said:

manišem,. 😂

Ovo neki čarapanski jezik za koji sam suviše Vojvođanin da razumem 😁?

Posted
6 minutes ago, Eddard said:

Ovo neki čarapanski jezik za koji sam suviše Vojvođanin da razumem 😁?

Očigledno 😜 Znači da retko nalazim manu hrani, mogu svašta da pojedem. 

Posted

Moram da se umiješam kao višedecenijski fan, stvarno ima načina da se pokvari nešto tako prirodno savršeno kao što je pomfrit. 

Kacam bila mala, mek pomfrit mi je bio vrh, i dalje su ok ali bolje je kad su malo deblji i hrskaviji.

Inače ne znam da li restorani (brzi i spori) više koriste svježi krompir - rekla bih većinski ne, provalila sam da se onaj smrznuti mnogo bolje drži* i ispadne i u kućnoj radinosti, pa mislim da svi koriste taj obrađeni i smrznuti. 

Jedna kritika za restoran Proleće u BG, kad sam bila ovog ljeta uz meso su doslovno poslužili 5-6 kom pomfrita. 

Inače smanjuju porcije svuda, ali ovo je bilo za sprdnju. 

*ne popije previše ulja, ne lomi se, ne mrvi i ne lijepi jedan za drugi. Ostane isti oblik i čvrstina kao i kad je sirov. 

Posted (edited)

Pečeni krompir iz rerne ili ispod sača je najbolja forma krompira, zajebite me sa pomfritom. 

Čak ću i pire da jedem pre.

A od tih prženih sranja, wedges su mnogo bolji od običnog pomfrita.

Edited by Eddard
  • Like 1
Posted

E, ali možeš li da ga jedeš rukama? 😁 Meni je gušt da pomfrit jedem kao grisine. 

Ma meni je inače krompir u svakoj varijanti vrh hrana, samo je pitanje kvaliteta samog krompira. 

Posted (edited)

Upravo je McDonalds primer da čak ni oni nisu uspeli da zajebu pomfrit. 😂

Ma može krompir u svim oblicima... Pire, restlovan, wedges, pomfrit, pečen ispod sača, pekarski, u musaki ili musaki bez mesa... A što se tiče smrznutog pomfrita, nisu mi nešto, uvek mi kod kuće bolje ispadne kad ja sama narežem svež krompir. 

Btw, dva najsvežija pozitivna iskustva što se tiče pripreme krompira. Prvi je u restoranu Boutique na Trgu Republike, naručila sam neku vegansku tortilju i uz nju je kao prilog bio pomfrit od batata. Ne znam da li sam u skorije vreme probala nešto ukusnije - tanje sečen, spolja hrskav, iznutra mekan kao duša, začinjen taman. Od tada mi je Air Fryer na šoping listi za Black Friday 😁

Drugo je u piceriji Atos kod Arene na NBg, gde smo mi sa posla random otišli na ručak. Svi se uhvatili za pizze, ćevape, ja kažem ljudi ako sad unesem roštilj, neću ga svariti do Nove godine (dan pre toga bili u Radničkom na roštilju). Gledam onaj meni i zapadne mi za oko "kuvano jelo dana". Pitam šta imate danas, konobar kaže gulaš i punjene paprike. Say no more, daj 'vamo te punjene paprike. 

Čekamo porudžbinu 40 minuta, ja već nervozna, spremna da ustanem i odmarširam u kuhinju da pitam gde je hrana, kad konobar pred mene stavlja kupus salatu, hleb i dubok tanjir sa dve punjene paprike, servirane na najlepšem pire krompiru koji sam odavno jela. Ne mogu da opišem taj prvi zalogaj pire krompira, otprilike kosmičko, da ne kažem orgazmično iskustvo. 

Edited by DameTime
  • Like 1
Posted
14 minutes ago, Eddard said:

Pečeni krompir iz rerne ili ispod sača je najbolja forma krompira, zajebite me sa pomfritom. 

Upravo potvrđeno u današnjem nedeljnom ručku. Uz krompir pod sačem (i još dosta povrća) se poslužio jedan lepi zec..:smiley53:

Posted

E jeste ludi😂

Nedelja, prošlo podne, Srem, a ja planirao da usput nešto gricnem jer sam sam kući. Svi se negde razbežali. Posle svih vaših pisanija, moram da vadim gulaš od pre neki dan i grejem i spremam...