Jump to content

Dobra klopa kod nas i u svetu

dali_man

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
On 11/2/2024 at 10:13 PM, Klotzen said:

Da ne otvaram novu temu ja sam relativno skoro saznao da postoji Dr. Pepper piće i da je ono jedno od najpopularnijih u SAD. Jel može neko za nas smrtnike da opiše to piće ? Pravo je čudo da nešto tako popularno nije došlo do nas.

Imaš u Wolt marketu i klasičan i onaj po meni bolji sa ukusom višnje. Ako si iz NBG ima u blok šopu isto da se kupi. 

• Thanks 1

On 11/2/2024 at 4:13 PM, Klotzen said:

Da ne otvaram novu temu ja sam relativno skoro saznao da postoji Dr. Pepper piće i da je ono jedno od najpopularnijih u SAD. Jel može neko za nas smrtnike da opiše to piće ? Pravo je čudo da nešto tako popularno nije došlo do nas.

Slican ukus kao Coke, Pepsi, nisi nista propustio ako nisi probao. Ja ljustim Mountain Dew, time sam zamenio kafu kada sam ostavio duvan. Kafa bez cigarete ti dodje kao kupanje u carapama, a Mountain Dew me ujutru razbudi, bez njega ne mogu da funkcionisem. Dr Pepper mi se cini da sam video na NIS pumpama, tamo nabavljam Dew kada sam u Srbiji, posto ga vise ne vidjam po prodavnicama.

• Thanks 1

On 11/2/2024 at 10:13 PM, Klotzen said:

Ima u Knez Mihajlovoj prodavnica sa popularnim slatkišima i napicima iz inostranstva koje retko gde ili nigde kod nas postoje na policama, samo što deru sa cenama. Recimo negde na pola, zaboravio sam ime.

Dr. Pepper mi ima brutalan miris, ali ukus baš mlak, skoro kao neka gazirana voda koja je dugo otvorena. 4/10 od mene.

On 11/2/2024 at 10:18 PM, Eddard said:

Ja sam neko ko baš pije koka-kolu. Dr. pepper sam probao jednom u LA i zamalo se nisam ispovraćao. Ne mogu da ti opišem ukus jer sam ga potisnuo, ali je bilo nešto najodvratnije što sam popio u životu. 

Zanimljivo. Meni nije toliko loše. Večina ljudi koji ga ne vole kažu da vuće na sirup za kašalj. Meni recimo ukus podseča na neku kolu sa priokusom voća.

Mada ukus verovatno varira i u zavisnosti za koje tržište je napravljen. Ja sam pio ovu evropsku verziju, koju pune u Poljskoj, ako se ne varam.

Recimo taj Mountain Dew, kojeg spominje Djordje, dugo nisi mogao ni da kupiš kod nas, jer je imao sastojak koji je bio zabranjen u EU. Zadnjih par godina može da se pronadje, jer je izgleda izmenjen recept za ovo tržište, ili je promenjen EU zakon što se tiče tog sastojka.

• Like 1