Jump to content

Reprezentacija Srbije

sohorozo

Recommended Posts

31 minutes ago, ras kass said:

Tadic ima snage za 50 minuta max, nakon toga se vuce po terenu. Ali njegov ego to ne moze da prihvati, niti da prihvati da udje sa klupe. 

Moguce da je tako kako kazes, ne pratim tursku ligu uopste i ne znam kakva mu je minutaza od meca do meca, vidim da je ukupno odigrao 88 posto minuta ove sezone i na 13 utakmica dao 7 golova uz 6 asistencija.

Ali b bi me cudilo da Murinju toliko igra i ima tako vaznu ulogu neko ko je fizicki nespreman. 

31 minutes ago, ras kass said:

Tadic ima snage za 50 minuta max, nakon toga se vuce po terenu. Ali njegov ego to ne moze da prihvati, niti da prihvati da udje sa klupe. 

Moguce da je tako kako kazes, ne pratim tursku ligu uopste i ne znam kakva mu je minutaza od meca do meca, vidim da je ukupno odigrao 88 posto minuta ove sezone i na 13 utakmica dao 7 golova uz 6 asistencija.

Ali b bi me cudilo da Murinju toliko igra i ima tako vaznu ulogu neko ko je fizicki nespreman. 

43 minutes ago, ras kass said:

to su spinovi naših plaćenih novinara, čovek igra u dosta jakoj ligi i evropske utakmice bez većih problema samo je kod nas proglašen suvišnim i igračem koji treba da se prilagodi ostatku ekipe a ne da se ekipa prilagodi njemu kao najboljem igraču

2 hours ago, Perkos2 said:

kakva bi reakcija bila da selektor Hrvatske počne EP sa Modrićem na klupi a u špicu dva centrfora.

A kakva bi reakcija bila Modrića da se to desi? Da li bi rekao - ja sam najbolji i najspremniji igrač? Ali na sveto nikada bi se to desilo.

To nije govorio ni Ronaldo kada ja na SP počinjao utakmice sa klupe.

Samo se Tadić našao povređenim. Ma daj.

8 minutes ago, Don Juan said:

A kakva bi reakcija bila Modrića da se to desi? Da li bi rekao - ja sam najbolji i najspremniji igrač? Ali na sveto nikada bi se to desilo.

To nije govorio ni Ronaldo kada ja na SP počinjao utakmice sa klupe.

Samo se Tadić našao povređenim. Ma daj.

Modrić neće počinjati sa klupe prvu utakmicu ni na sledećem SP a od Ronalda reprezentacija Portugala ima i boljih igrača trenutno. Tu treba da se vidi veličina i kvalitet selektora, može poštenim i čistim pristupom igračima da ubedi i kapitena da ne mora da počene neku utakmicu a ne da se kočeperi i izigrava nekog lokalnog tabadžiju.

Da je bio čist pred ekipom oterao bi Tadića posel prve utakmice ali ćorak, mudašca se skupila i prećutao, zato je i izgubio ekipu na EP. 

jedan anonimni trener kao što je bio Dalić na SP u Rusiji vratio je igrača posle prve utakmice i uspostavio red ali je bio čist pred ostalim igračima, zato mu je uspelo.

10 minutes ago, Perkos2 said:

Dalić na SP u Rusiji vratio je igrača posle prve utakmice i uspostavio red

To i ja kažem trebao je i Piksi to da uradi i bio bi čist. Misliš da su drugi sa simpatijama gledali na to kako ih poliva govnima sa onim "ja sam najbolji".

Što se tiče Ronalda, pa ja ne znam da li si upoznat sa Ronaldom, ali ne postoji igrač kome će Ronaldo reći da je bolji od njega. Čovek kome je ego naduvan do neba. Pa čak ni takav Ronaldo to nikada ne bi izjavio medijima. Šta su on i selektor radili iza zatvorenih vrata, to nemam pojma.

To što se brani Tadić je samo ogledalo našeg društva, gde za sve postoji opravdanje i sve ima avoj neki uzrok,a ako hoćemo stvarno da napredujemo u bilo kom pogledu, onda treba ljude da pustimo da rade svoj posao. Koga je briga šta Tadić misli, selektor bira tim, a ne on.

3 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Nije ga oterao na klupu nego je prvu utakmicu na prvenstvu počeo sa klupe, kao igrač u 37. godini, i odmah napravio frku i proglasio se najboljim i najspremnijim igračem repke. Informacije nakon toga ukazuju da je Pikseto sve to loše komunicirao tj. uopšte nije tako da ide i na njegovu dušu, ali Tadić je baš izdramio nekapitenski, nema potrebe da se to ulepšava.

Na stranu sto je imao 35 godina na evropskom prvenstvu, daj da mu zakacimo jos koju godinu cisto da opravdamo njegovo (nelogicno) ostavljanje na klupi

9 minutes ago, diego said:

Na stranu sto je imao 35 godina na evropskom prvenstvu, daj da mu zakacimo jos koju godinu cisto da opravdamo njegovo (nelogicno) ostavljanje na klupi

Ne možeš da napišeš "na stranu", a onda ne ponudiš ništa dodatno, nego ti je centralna replika to što sam omašio da je '88 a ne '87. Dakle nije na stranu, glavni & jedini prigovor ti je što misliš da sam mu zakačio koju godinu da pojačam i opravdam Piksetovu odluku.

Šta god, milion puta sam ovde pljuvao Pikseta i ukrštao prste kad god se pomene smena ili neki njegov naslednik. Čak sam i u postu koji si citirao istakao Piksetove zasluge u toj celoj priči.

E sad, da bih ponovo pisao šta je to što Tadića u 36. godini života, sa svojim stilom igre, zajedno sa Mitrovićem, našim veznim redom i stilom igre reprezentacije čini problematičnim za uklapanje u 11 igrača protiv Engleske, potrebno je da me ubediš da nisi jedan od onih što gleda koliko ko zna lopte i po tome sudi ko će u 11. 

Svakako je cela priča nepotrebna, sasvim je sigurno da Tadić i Pikseto neće zajedno raditi u reprezentaciji više, Tadić je naš najzaslužniji igrač uz Mitrovića poslednjih 10 godina, odrađuje verovatno poslednji ozbiljan ugovor u karijeri i drago mi je da mu funkcioniše u Istanbulu. Ali da se poneo kao Jelena Karleuša u veoma nezgodnom trenutku, jeste i to mu ne treba uzimati za zlo, ali ga u analizi situacije čini odgovornim.

• Like 1

47 minutes ago, Don Juan said:

To i ja kažem trebao je i Piksi to da uradi i bio bi čist. Misliš da su drugi sa simpatijama gledali na to kako ih poliva govnima sa onim "ja sam najbolji".

Što se tiče Ronalda, pa ja ne znam da li si upoznat sa Ronaldom, ali ne postoji igrač kome će Ronaldo reći da je bolji od njega. Čovek kome je ego naduvan do neba. Pa čak ni takav Ronaldo to nikada ne bi izjavio medijima. Šta su on i selektor radili iza zatvorenih vrata, to nemam pojma.

To što se brani Tadić je samo ogledalo našeg društva, gde za sve postoji opravdanje i sve ima avoj neki uzrok,a ako hoćemo stvarno da napredujemo u bilo kom pogledu, onda treba ljude da pustimo da rade svoj posao. Koga je briga šta Tadić misli, selektor bira tim, a ne on.

Ne može da se problem posmatra jednostrano, srpski fudbal smrdi sa svih od najvišeg do najnižeg nivoa i tu niko nije bez krivice. teoretski svi bi trebalo da slušaju selktora ali ako taj selktor više puta pokaže da nije samostalan u radu i da mu cedulje sastavljaju tim onda nema više autoriteta. Kompletni problem oko (ne)igranja kapitena na prvom meču ne zna niko od nas pa se ožemo nagađati do ujutro kako je sve teklo i kakva je bila njihova komunikacija oko te utakmice. Kod nas selktor bude i ćurčić i krstaja i razni polutreneri koji su tu da slušaju menadžere i Zvezdu a to igrači brzo provale i kreće vrteška ko će da bude najgori. U kataru je sve palo na Vlahovića sad na Tadića a oni su samo zadnji ekser u kovčeg gde je sahranjen srpski fudbal.  

1 hour ago, Charles De Ketelaere said:

Ne možeš da napišeš "na stranu", a onda ne ponudiš ništa dodatno, nego ti je centralna replika to što sam omašio da je '88 a ne '87. Dakle nije na stranu, glavni & jedini prigovor ti je što misliš da sam mu zakačio koju godinu da pojačam i opravdam Piksetovu odluku.

Da si pratio malo bolje sta sam pisao, video bi da sam nahvalio Tadicevu igru (odgledao sam skoro ceo mec Fenerbahcea, kao i vecinu u Evropi ove sezone), tako da to sam ponudio. Jasno je da Piksi i Tadic trenutno ne saradjuju, i verovatno nece, ali imam pravo da izrazim zelju da Piksi promeni odluku, ili da (eventualni) novi trener pozove Tadica da se ovaj oprosti da li na svetskom, ili u pokusaju da se ode na svetsko. Ponavljam - zato sto je on puno dao reprezentaciji da bi samo tek tako otisao zbog jedne svadje i jedne glupe izjave. 

Edited by diego