Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

2 hours ago, Haggard said:

daleko je bolji atleta od lazica, moze i da stiti obruc, bolji je dodavac, bolji u skoku...

u teoriji da

u realnosti ima jos dosta znoja i krvi da propisa da bi dostigao defanzivni impact lazica iz prajma

 

mada vidim da su mu procenti za 3 solidni ove god, doduse na malom uzorku

opet, i sa tim, to je jos jedan 3&D igrac i nista vise

Edited by Takeshi_Kovacs
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, đubrivo. said:

upravo je u tome i fora, niko ne dovodi u pitanje platu domaćeg igrača dobrića, jer se kezi kao da je vođa kopa na severu i energičan je kada treba neodbraniti protivnika.

sta je sad Dobric kriv?

mislim da ovakvi postovi nisu na mestu, sve i da su duhoviti, a nisu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, madafaka73 said:

Prvo, JOB je otisao jer je tako odlucio Covic. Ovo pisem bez nekog kvalitativnog stava, vec kao cinjenicu do koje nije tesko doci ako se zna modus operandi naseg kluba.  

 

Ako je ovo tacno, to bi u isto vreme znacilo da je g. Radonjic poslusnik kome neko drugi kroji sastav, a ne znam koliko bi kosarkaska javnost bila zadovoljna tom kvalifikacijom.

 

Sve ostalo sto si napisao - delim ga.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mmajstor said:

 

Ako je ovo tacno, to bi u isto vreme znacilo da je g. Radonjic poslusnik kome neko drugi kroji sastav, a ne znam koliko bi kosarkaska javnost bila zadovoljna tom kvalifikacijom.

 

Sve ostalo sto si napisao - delim ga.

mdfk je bas zagrizeni protivnik Covica, i sve sto se lose desi u klubu je direktna krivica Covica. :)

Ne bih ja to bas uzimao zdravo za gotovo te njegove posteve :)

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mmajstor said:

 

Srecno sedenje na tribinama 🙂

 

...ako smo prošle sezone mogli prepariranom Kuzu da ponudimo dvogodišnji ugovor...dajmo još jedan i Boriši, neće taj da odbije. Šta ako ispizdi i ode u susednu avliju, onda smo ga ugasili u KLS-u.

 

Edited by Wingwalker
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Dropkick Murphys said:

Dzonijevih 50% je katastrofa za visokog igraca, ali zato sad treba pojacati minutazu mocnom Kuridzi koji ima fenomenalnih 36.4% za 2 poena.

 

Uz dodatak Kuzmicevih 53% sa maksimalne udaljenosti od 3 metra.

 

Pa ne radi se o izboru JOB ili MJK i da li je bolje imati jednog ili drugog. Odnosno, ovaj argument koji se stalno poteze kako je JOB bolji igrac od Kuzmica ili MJK - pa naravno da je bolji, ali to je lazno pitanje koje se nesvesno postavlja da bi se odbranila teza "JOB nije smeo da bude otpusten".

 

Uzmi da CSKA ima Jamesa, Loyda i Wilbekina u petorci i uzmi da neko kaze da je bolje da umesto Wilbekina igra Kurbanov. Isto tako bi moglo da se kaze da je Kurbanov daleko ispod Wilbekina, da sluzi samo da potegne za 3 kad je sam i da malo odigra odbranu i skok. Problem je sto je Wilbekin mnogo manje potreban toj ekipi nego Kurbanov.

 

Ovde nije problem samo odbrana - malo ekipa iz donjeg doma EL ima skorere na 4 i 5. Alba ima Sikmu koji vidi sve na terenu, Zalgiris uglavnom igrace koji nista ne mogu sami da iskreiraju za sebe, a to vazi i za Asvel, Baskoniu, Bayern.

 

Opet, Real ima jednog Thompkinsa koji je fenomenalan suter i odlicno resenje na 4 - ali, ima smisla da ga oni angazuju, a bas i nema da ga mi angazujemo sve i da ga platimo 70 hiljada evra mesecno (a mozemo to opusteno, imali smo i ranije skupe igrace u sastavu). Jer, cak i da Thompkins dodje za 70 hiljada mesecno, sta bi on radio u nasem timu? Isto sto u Realu - sumnjam, bio bi ubedljvo najplaceniji igrac. Mnogo veca sloboda u napadu? Nisam siguran koliko bi on mogao da bude koristan na taj nacin.

 

Uopsteno govoreci, domaci ili strani igrac na poziciji 4 koji trosi mnogo lopti nije nesto sto moze da dovede tim do nekih velikih visina. Mi najpre moramo da trazimo asistente na 1, skorere - trpace na 2 i prve centre, a igraci kao sto su D.Brown ili JOB su prosto visak - takve igrace moze da dovodi Armani da im udju u igru i sruce 10 poena ako im ide, mi samo sami sebi rezemo tlo pod nogama jer - iznenadjenje! - dolazak vrhunskih cetvorki znaci i tandem Hall - Terry na najvaznijim pozicijama.

 

Uostalom, sta fali da 4 u EL pokrivaju Simonovic/Simanic kao strec elementi, MJK kao 4/5 i eventualno jos jedan igrac na 3 ili 5 koji to moze da igra? Zato umesto Halla dovedes Hermannssona kao prvog pleja i das mu 25 minuta u proseku (a ne 10 ili 15 koliko ima u Valenciji), dovedes Raynoldsa i Loyda i pokrio si prvu petorku.

 

Na kraju zavrsio bih ovaj podugacak odgovor sa listom prioriteta kada je u pitanju popuna rostera vrhunskim igracima:

 

1. plej asistent, 2.prvi centar, 3. bek skorer, 4. bek koji ulazi sa klupe (jer Dobric/Radanov/Davidovac ne mogu mnogo da doprinesu na toj poziciji), 5. visoki igrac ciji je posao skok i odbrana (tipa Faye).

 

Sve ostalo, odnosno stranci na 3 i 4 znaci da moramo da se istresemo za jedno 8-9 stranaca u timu, a to ne znam kako moze da funkcionise ni finansijski ni rezultatski.

Link to comment
Share on other sites

Ocigledno i Radonjic deli tvoje misljenja da nam ne treba jos jedan alfa muzjak u ekipi, vec profil tog Kurbanova/Kuridze.

Ja sam laik i ne slazem se sa tim, jer nije dao imamo Loyda, Pantera, Kvinsija, pa nam je JOB visak jer trosi mnogo lopti. Ocekujem jos vece poradjanje poena kad zagusti, ali ajde, da se uzdamo da cemo manje da primimo nego sto damo.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@goldberg

tompkins bi bio arguably najbolji igrač zvezde, ili bi makar delio to zvanje sa loydom. ne razumem kako nam se ne bi isplatilo da imamo takvog igrača, nebitno da li za 70k ili 700k.

 

dobra odbrana i dalje osvaja titule ali danas ne možeš da dođeš uopšte u tu poziciju ako nemaš respektabilan napad, makar šut pa onda i ostalo. 

 

zvezda nema dobrog kreatora igre celu sezonu, ako se u nečemu svi ovde slažu, to je da je ovo veliki hendikep. 

 

a sada nećemo imati ništa od napadačke produkcije unutra a da to ne zavisi od pleja kojeg nemamo. 

 

to na koncu dodatno olakšava zatvaranje našeg napada i ja i dalje imam utisak da se mi kladimo na to da budućnost, cedevita olimpijadi, partizan i mega nisu dovoljno dobri da nas dobiju u seriji na tri pobede. 

 

koliko god to bilo izvesno, ipak je "neće valjda" logika. 

 

mislim, tako mi sad izgleda, moguće je da tripujem. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Takeshi_Kovacs said:

trpacpotrosac na 4 ne valja, ali smo slucajno najbolju sezonu u blizoj(i daljoj) proslosti imali kada je tu igrao izvesni qmiller

 

Potrošači na 4 su i Sava Lešić i Dirk Nowitzki i čitav spektar igrača između njih. Neefikasni potrošač pod košem koji gubi dosta lopti ne valja.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

tacno, ali ja sam odgovarao nekome ko je eksplicitno napisao da je trpac na 4 losa ideja

mislim, ja se slazem da je u danasnjoj kosarci najbolje imati trpace na 1/2

ali u situaciji kad nam jedan pangos nije dostupan, na 2 vec imas loyda, prva sledeca pozicija na kojoj bi puko vecu kintu jeste neki 3-4 tweener

i pre nego sto neko skoci da dzoni nije 3-4...jasno mi je to, i uopste se moj post ne odnosi na njega...vec na tu zacementiranu ideju sta treba da se dobije sa koje pozicije

to u dobroj meri zavisi i od trzista i koliko je klub u stanju da se ispruzi na istom

 

 

 

Edited by Takeshi_Kovacs
Link to comment
Share on other sites

”Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Saša Obradović tužio je Crvenu zvezdu Komori za rešavanje sporova pri Evroligi. Legendarni košarkaš i reprezentativac Jugoslavije od svog doskorašnjeg kluba zahteva da mu bude isplaćen kompletan ugovor za dve godine, plus bonus za Kup Radivoja Koraća."

  • Like 2
  • Thanks 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...