Amigdala Posted yesterday at 02:24 PM Posted yesterday at 02:24 PM 1 minute ago, Helena said: Ne treba da ti bude žao, samo se potrudi sledeći put, bez opštih mesta i bezveznih sud istorije odgovora. Ja ti opraštam Veruj mi pokusao sam. Triput ili cetiri puta cak. Na razlicite nacine, do Miki Maus interpretacija Ali ne vredi, okreni- obrni, neki jednostavno ne shvataju materiju . i to je sasvim ok. Jos vise je ok ako i sami to prihvate, pa se potrude vise da razumeju ili prosto batale. Ima milion drugih tema. Niko ne razume bas sve.
Helena Posted yesterday at 02:35 PM Posted yesterday at 02:35 PM 8 minutes ago, Amigdala said: Veruj mi pokusao sam. Triput ili cetiri puta cak. Na razlicite nacine, do Miki Maus interpretacija Ali ne vredi, okreni- obrni, neki jednostavno ne shvataju materiju . i to je sasvim ok. Jos vise je ok ako i sami to prihvate, pa se potrude vise da razumeju ili prosto batale. Ima milion drugih tema. Niko ne razume bas sve. To će pokazati sud istorije, ne? Ti reče da si kod na tri foruma Evo, jedan sud se već promenio i primenio
Amigdala Posted yesterday at 02:39 PM Posted yesterday at 02:39 PM 1 minute ago, Helena said: To će pokazati sud istorije, ne? Ti reče da si kod na tri foruma Evo, jedan sud se već promenio i primenio Valjda mod? Objasni ovo za promenu i primenu.
40Wins Posted yesterday at 05:42 PM Posted yesterday at 05:42 PM 5 hours ago, Smrtokapa said: 2. De fakto ne postoji relevantan sud. Imamo neka mišljenja nekih eksperata, koja se očito ne prihvataju, a relevantan sud će možda postojati jednog dana kada svi umremo, hvala na utesi. Imas stranih eksperata koji su izneli mišljenje da se u Srebrenici nije desio genocid, pa se njihovo mišljenje ne uzima u obzir. (Ne mi kao neka moderacija, nego generalno) Sad mi da ovde pravimo presedan jer postoji grupa forumaša koji to forsiraju, sa fokusom na Gazu, ne vidim smisao u tome. Nema nikakvih komentara na ruska zverstva u Ukrajini, niko nije komentarisao UN izveštaj za Darfur iz 2026. Ček da vidite šta pominju: Quote Nearly three years of war in Sudan have been marked by killings, rape and other violations, with risk of genocidal violence spreading, the UN Human Rights Council heard on Thursday. Ja razumem da je algoritam sad takav, da je fensi podržati Palestince, čiji civili trpe nesumnjivo najveće patnje, možda od samog početka izraelsko arapskih sukoba i gde je neprimereno tvrditi da nema ratnih zločina od strane pripadnika izraelske vojske, ali ići fast forward i pritiskati genocid dugme bez fokusa na druge etničke zajednice koje takođe trpe stradanja meni lično nije u redu.
JPM Posted yesterday at 06:37 PM Posted yesterday at 06:37 PM 52 minutes ago, 40Wins said: Imas stranih eksperata koji su izneli mišljenje da se u Srebrenici nije desio genocid, pa se njihovo mišljenje ne uzima u obzir. (Ne mi kao neka moderacija, nego generalno) Mozes li, kad stignes, da pogledas moj ban kada sam pitao da li je zlocin u Srebrenici pravno formalno definisan kao genocid. Bio sam banovan jer je to okarakterisano kao neka provokacija. Vidi samo da li smatras da sam provocirao bilo cime. Hvala.
40Wins Posted yesterday at 06:45 PM Posted yesterday at 06:45 PM 7 minutes ago, JPM said: Mozes li, kad stignes, da pogledas moj ban kada sam pitao da li je zlocin u Srebrenici pravno formalno definisan kao genocid. Bio sam banovan jer je to okarakterisano kao neka provokacija. Vidi samo da li smatras da sam provocirao bilo cime. Hvala. Kad je to bilo?
JPM Posted yesterday at 06:45 PM Posted yesterday at 06:45 PM (edited) 9 minutes ago, 40Wins said: Kad je to bilo? Odavno, godinu dana. Dve zapravo. 15.04.2024. Evo ga. Ne zelim da se retroaktivno zalim, nisam tu nameru imao. Samo me zanima cisto iz razloga diskusije koja je slicna ovoj danas. Sta sam zgresio? Edited yesterday at 06:57 PM by JPM
fancy Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago On 4/11/2026 at 12:20 PM, Amigdala said: Jos jednom skrecem paznju da se ovde neozbiljno i krajnje neodgovorno frljate sa veoma ozbiljnim stvarima. Broj zrtava ne opredeljuje karakter zlocina genocida. Jasno je da se barem mi ovde trudimo koliko god možemo da ne upadnemo u zamku savremenih mahom propagandnih i dnevno političkih tumačenja termina genocid.
Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 19 hours ago, 40Wins said: Ja razumem da je algoritam sad takav, da je fensi podržati Palestince Fensi podržava Izrael koliko vidim. Razumem i ja da je ovo jedna jako škakljiva tema i da ste se vi u moderaciji opredelili za jedan rigidniji opšti stav da ne biste razbijali glavu sa pojedinačnim upisima, samo je eto zgodno što se taj stav moderacije baš uklapa i u lične stavove koje iznosite na temama, pa eto, smatrajte da vam je skrenuta pažnja na sopstveni bias. 19 hours ago, 40Wins said: Nema nikakvih komentara na ruska zverstva u Ukrajini, niko nije komentarisao UN izveštaj za Darfur iz 2026. Sad ispada da ću da dobijem moralno pravo da komentarišem Gazu ako pre toga ispišem nešto o Ujgurima recimo, inače vršim algoritmom izazvan performans. Mislim da ovo ne treba da bude argument ni za jednu temu, ako se sećaš početka rata u Ukrajini bilo je i tu sličnih stavova kako se eto podržava Ukrajina samo zato što je to popularno na internetu, i čuveno "a šta je sa žrtvama u Jemenu".
Recommended Posts