Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 5/20/2025 at 2:00 PM, Red said:

Какве су сад ово рекламчине које покрију пола екрана, па се још "х" не појављује одмах?

Užas za nas koji sa telefona pratimo forum. Zar nije teško da bude gore ili dole. A da pojavi se pa nestane pa opet...

• Like 1
Posted
23 minutes ago, MeanMachine said:

Užas za nas koji sa telefona pratimo forum. Zar nije teško da bude gore ili dole. A da pojavi se pa nestane pa opet...

Ja koristim vpn on blokira sve reklame i sve je ponovo počelo da radi.

Posted
11 hours ago, MeanMachine said:

Posle određenog perioda nestane, ali uglavnom sam do tada i pročitao temu a kada es otvori nova tema opet se učita taj oglas. Možda da se namesti da može da se pali jednom u 15 minuta ako postoji opcija.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Ulazim na 4um da prelistam malo Vox Populi i KKP live temu posle celodnevne posete muzejima... Listam, lajkujem kolegama upise i odjednom mi preko cele jbn strane iskoči reklama za Durex, koja je odbijala da umre se ugasi.

@MetalHead, please, mora li ovo maltretiranje reklamama? 🥲

Edited by DameTime
Posted
16 hours ago, DameTime said:

Ulazim na 4um da prelistam malo Vox Populi i KKP live temu posle celodnevne posete muzejima... Listam, lajkujem kolegama upise i odjednom mi preko cele jbn strane iskoči reklama za Durex, koja je odbijala da umre se ugasi.

@MetalHead, please, mora li ovo maltretiranje reklamama? 🥲

Ako se dobro secam, ti si nakupovala svasta zbog reklama ovde, nemoj i ovo da propustis. :) Nikad se ne zna kad moze da zatreba. :) 

Ocigledno je iskustvo sa reklamama u velikoj meri razlicito od korisnika do korisnika. Ja ne dobijam nista toliko "invazivno". Jos jednom molim sve da mi posalju takve screenshot-ove da mogu da pogledam sta je, prepoznam koji modul ih generise i da mogu da korigujem ako je moguce ili pisem podrsci provider-a. Saljite ili kao privatnu poruku ili kacite ovde. 

Reklame cemo imati, ne mozemo bez njih. Na koji god portal da odete postoje reklame, aplikacije na mobilnom (informativnih portala) ih nekada imaju toliko da ne mogu ni da vidim sadrzaj. Trudim se da ne budemo bas toliko zatrpani. Da nadjem balans. 

Pitali su mnogi za donacije ali smo uspeli poslednjih skoro 2 godine da zivimo od starih donacija i reklama koje su pocele da pokrivaju skoro ceo trosak (ostatak sam ja pokrivao). Morali smo da promenimo provider-a reklama i moramo opet da ustalimo sistem tako da generise barem priblizno koliko nam treba. Ako ne uspemo da dodjemo do tog nivoa verovatno cemo opet pokrenuti donacije ili smisliti nesto dodatno tamo s jeseni. Ranije smo se "opekli" sa donacijama, jer su neki "donatori" zapravo umislili da su "kupili" poseban status na forumu i da mogu da se mesaju u uredjivanje foruma. Jedan slucaj ali poucan. 

Posted
6 minutes ago, MetalHead said:

Ako se dobro secam, ti si nakupovala svasta zbog reklama ovde, nemoj i ovo da propustis. 🙂 Nikad se ne zna kad moze da zatreba. 🙂

Ocigledno je iskustvo sa reklamama u velikoj meri razlicito od korisnika do korisnika. Ja ne dobijam nista toliko "invazivno". Jos jednom molim sve da mi posalju takve screenshot-ove da mogu da pogledam sta je, prepoznam koji modul ih generise i da mogu da korigujem ako je moguce ili pisem podrsci provider-a. Saljite ili kao privatnu poruku ili kacite ovde. 

Reklame cemo imati, ne mozemo bez njih. Na koji god portal da odete postoje reklame, aplikacije na mobilnom (informativnih portala) ih nekada imaju toliko da ne mogu ni da vidim sadrzaj. Trudim se da ne budemo bas toliko zatrpani. Da nadjem balans. 

Pitali su mnogi za donacije ali smo uspeli poslednjih skoro 2 godine da zivimo od starih donacija i reklama koje su pocele da pokrivaju skoro ceo trosak (ostatak sam ja pokrivao). Morali smo da promenimo provider-a reklama i moramo opet da ustalimo sistem tako da generise barem priblizno koliko nam treba. Ako ne uspemo da dodjemo do tog nivoa verovatno cemo opet pokrenuti donacije ili smisliti nesto dodatno tamo s jeseni. Ranije smo se "opekli" sa donacijama, jer su neki "donatori" zapravo umislili da su "kupili" poseban status na forumu i da mogu da se mesaju u uredjivanje foruma. Jedan slucaj ali poucan. 

Hehe vickasto :)))))))))

Bolje da se pokrenu donacije, samo da prihvatiš od ljudi za koje si siguran da neće imati ove iluzije o specijalnom statusu, nego da se zajebavamo sa reklamama. Jasno mi je sve oko sajtova i generalno kako funkcioniše placement ad-ova, time se i bavim profesionalno, ali jbga, ako možemo to nekako da izbegnemo. 

Posted
1 minute ago, DameTime said:

Bolje da se pokrenu donacije, samo da prihvatiš od ljudi za koje si siguran da neće imati ove iluzije o specijalnom statusu, nego da se zajebavamo sa reklamama. Jasno mi je sve oko sajtova i generalno kako funkcioniše placement ad-ova, time se i bavim profesionalno, ali jbga, ako možemo to nekako da izbegnemo. 

Imamo neke ideje, nesto smo i mozgali u moderaciji (zapravo, ja sam mozgao pa im preneo da cujem misljenje). Samo mi dajte jos vremena. Kao sto sam pomenuo, necu sada preko leta nista menjati.

Takodje, ako neko ima neke ideje - slobodno neka mi pise. 

• Like 1
Posted
1 hour ago, MetalHead said:

Imamo neke ideje, nesto smo i mozgali u moderaciji (zapravo, ja sam mozgao pa im preneo da cujem misljenje). Samo mi dajte jos vremena. Kao sto sam pomenuo, necu sada preko leta nista menjati.

Takodje, ako neko ima neke ideje - slobodno neka mi pise. 

Imas ti i repove na F1 fantazi da mozgas.

• Like 1
Posted
On 6/18/2025 at 1:46 PM, DameTime said:

Hehe vickasto :)))))))))

Ima čovek da napravi big beautiful dil :classic_laugh:

Posted

Jel mogu da znam razlog brisanja mog posta na temi o vakcinama?

Dobila sam sugestiju šta sam mogla (a veze s temom nema) ja sam takođe odgovorila šta sam mogla.

Jel realno da vam je toliki ego :classic_laugh:

Posted

Obrisao je i moj. Btw, zaista se dešava da ova reklama sa strane prekrije tri tačke za edit, što otežava editovanje komentara. Jedino da se refresh-uje stranica dok nekako ne uspeš.

Posted
2 hours ago, Helena said:

razlog brisanja mog posta na temi o vakcinama?

Na moj predlog kako si mogla da izedituješ post odgovorila si

Mogla sam.

Mogla sam i da ne napišem ništa.

Što je bespotrebno svađalački ton na jedan sasvim normalan savet (kad si već u postu na temi - o vakcinaciji - pomenula da imaš probleme s autocorrectom).

Nije ni moj odgovor za tu temu (više je za ovu), ali nisam bio kraj računara, prebaciću kasnije.

Posted

Nemam ja problem sa autokorektom, ni da editovanjem, već da glupim reklamama.

I nije prvi put da pustim da se post zalepi, jeftinije mi je tako u vremenu.

Što se pak tiče svađalačkog tona, pa mislim nije bio.

Subjektivno tumačenje je samo to-subjektivno.

Kad budem u svađalačkom tonu, znaćeš :classic_sleep: 

@fancy

Posted
6 minutes ago, Mina D. Harker said:

nisi baš najdarovitiji tonac. 😜

Vrlo neće biti da je tako.

Tu tezu je puštala ona koja je na kraju priznala da "se zeznula".

Ne mogu sad stojeći s telefona da ti šaljem pointere na to "videli smo" sutra pre podne ćeš dobiti :thumbsup:

1 minute ago, Helena said:

Nemam ja problem sa autokorektom, ni da editovanjem, već da glupim reklamama.

👇

*ovaj razmak kod ne_vakcinisani radi autokorekt

Tema o vakcinama nije bila za širenje priče u tom smeru (reklame). Dobila si ad hoc savet kako da naknadno ispraviš autocorrect greške u postu ...i još jednu zatim.

Posted
20 minutes ago, fancy said:

Dobila si ad hoc savet kako da naknadno ispraviš autocorrect greške u postu ...i još jednu zatim.

Gde si opet nekako uspeo da zvučiš maksimalno patronizujuće i neprijatno... Kad smo već kod tih subjektivnih tumačenja.

'Oće centrala da pogreši jednom, no ti kontinuirano pokazuješ da nisi najbolji komunikator među moderatorima.

• Like 1
Posted
23 minutes ago, fancy said:

👇

Tema o vakcinama nije bila za širenje priče u tom smeru (reklame). Dobila si ad hoc savet kako da naknadno ispraviš autocorrect greške u postu ...i još jednu zatim.

...i dobila sam ocenu svađalački.

Pogrešnu, naravno.

Posted
1 hour ago, DameTime said:

Obrisao je i moj. Btw, zaista se dešava da ova reklama sa strane prekrije tri tačke za edit, što otežava editovanje komentara. Jedino da se refresh-uje stranica dok nekako ne uspeš.

Bez namere da zvučim kao da popujem, na ovoj temi je jedno pet puta napisano kako da se izbegnu reklame. 

Posted
3 minutes ago, Stiletto said:

Bez namere da zvučim kao da popujem, na ovoj temi je jedno pet puta napisano kako da se izbegnu reklame. 

A i ja sam isto tako više puta napisala da zbog posla ne mogu da instaliram ad block-ere ili menjam browser.