Jump to content

Rukomet


Jurgen

Recommended Posts

3 hours ago, bosMan_jr said:

Ne bih rekao inferiorno, nego mi fali kod njih energije, brzine, prodornosti, nije problem snaga i gabariti.

Kao da gledam pokojnog Vuka Borozana koji se vuce po terenu.

To onda više zvuči kao voljni moment nego bilo što drugo. 

Ne znam kakva vam je atmosfera u reprezentaciji bila.

Link to comment
Share on other sites

U 5.. minuti utakmice protiv Španjolske sam rekao da me napad oduševljava. Kako god prošli na prvenstvu, to je dovoljno da budem zadovoljan. Nakon 20 godina imamo napade koji se ne svode na individualnu kvalitetu i improvizaciju( kada ti je vanjska linija Metličić, Balić, Lacković, desno krilo Džomba, a pivoti Jović i Vori, onda to prolazi). Utegneš obranu, uz Francuze mlatiš ko god ti stane na put (i oni i mi smo imali igrače koji nisu igrali napad, nego su samo mlatili u obrani), i evo medalje svake druge i finala svake 3-4 godine. Al kada vanjsku liniju više ne čine igrači iz samog svjetskog vrha, nego srednjeg igra Duvnjak od 20 godina, desnog Kopljar (pucaj majmune, imaš 3 metra), a lijevog Buntić (ko je sad ovaj?) onda činjenica da je jedino što si uigravao na pripremama 6-0 i 5-1 obrana ipak dolazi do izražaja. Sreća je da smo imali Duvnjaka koji je, osim što je izrastao u najboljeg igrača svijeta, uz to izrastao u najboljeg obrambenog igrača svijeta i vjerojatno najboljeg 5-1 igrača ikad. To da smo gro rezultata napravili samo na činjenicu da smo imali 2 obrane koje smo igrali jednako dobro je nerealno. Ali i dalje smo imali igrače koji su putovali samo da mlate ( od Dominikovića, Špoljarića, do Gojuna i modernog Kopljara, koji je igrao obranu i napad). I nakon što je otišao Červar, u igri se nije mijenjalo puno. U obrani beton, u napadu silovanje i improvizacija. Ali pojave ti se još 2 vrhunska krila (Čupić, Štrlek), u jednom trenutku od 3 najbolja srednja na svijetu, za tebe igraju 3: Karačić (11 godinanu nizu svake godine uzima bitan trofej, 2x pobjednik Lige prvaka), Cindrić (2x pobjednik Lige prvaka, najbolji srednji Lige prvaka, najbolji igrač Europe) i Duvnjak (2x pobjednik Lige prvaka, 5x pobjednik Bundeslige, najbolji igrač Bundeslige, najbolji igrač Europe, najbolji igrač svijeta...).  Samo ostaje žal što smo tolike godine na klupi imali idiote. Možda sam naivan, ali nadam se da je ovo početak nekih promjena.

Link to comment
Share on other sites

Poslednjih 5 evropskih prvenstava: SWE-SPA-DEN-FRA, SPA-CRO-NOR-SLO, SPA-SWE-FRA-DEN, GER-SPA-CRO-NOR, FRA-DEN-SPA-CRO.

 

Poslednjih 5 svetskih prvenstava (osim u Kataru): DEN-FRA-SPA-SWE, DEN-SWE-SPA-FRA, DEN-NOR-FRA-GER, FRA-NOR-SLO-CRO, FRA-DEN-SPA-SWE

 

Apsolutna dominacija Danske, Svedske, Francuske i Spanija, a u polufinalu je tu jos i Hrvatska uz povremene izlete Nemacke, Norveske i Slovenije.

 

Rukomet je vec dosta dugo sport tri skandinavske drzave, SLO i CRO uz ove tri velike drzave na zapadu. Ostali bas nista - Srbija i Katar su zablistali samo kada su bili domacini, Island ne secam se kada su igrali polufinale a uvek dodju sa dobrim igracima, Portugal, Madjarska, sada i Holandija su tu, ali nisu skoro nikakav faktor i ne mogu da nacine iznenadjenje.

 

Evo i sad, Danska i Svedska lagano u jedno polufinale, Francuska i Spa... ups, Hrvatska/Nemacka u drugo. Danska i Francuska ocekivano finale i to je to.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, goldberg said:

Evo i sad, Danska i Svedska lagano u jedno polufinale, Francuska i Spa... ups, Hrvatska/Nemacka u drugo. Danska i Francuska ocekivano finale i to je to.

Misliš da Hrvatska ima ikakve šanse, na EP u Njemačkoj (u zadnje 3 utakmice u skupinama), pobjediti Island, Mađarsku i Njemačku? Jer do sada smo u dobili Španjolsku koja se ovdje raspadala (uspjeli pobjedit Rumunje) i Rumunjsku. Igrali smo nerješen s Austrijom, i izgubili od Francuske. Znači, iz 4 utakmice imamo 2 pobjede, X i poraz. Iz 7 utakmica trebamo imati 5 pobjeda, X, i poraz. Iako su, nakon dugo vremena, igra i sveukupni dojam bolji od rezultata, zbog Njemačke kao domaćina nekako sumnjam u taj rasplet.

Link to comment
Share on other sites

Nemce nosi publika, (zasad blago) domaćinsko suđenje i Volf plus Špet na golu. Ako dođe do situacije da Nemci ili Hrvati prolaze dalje u poslednjoj utakmici, ne dajem Hrvatima velike šanse. Ne zbog razlike u kvalitetu, već zbog domaćeg terena.

 

No pre te situacije moraju i jedni i drugi prvo da dobiju Mađare, tako da o tom potom.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, goldberg said:

Rukomet je vec dosta dugo sport tri skandinavske drzave, SLO i CRO uz ove tri velike drzave na zapadu. Ostali bas nista - Srbija i Katar su zablistali samo kada su bili domacini, Island ne secam se kada su igrali polufinale a uvek dodju sa dobrim igracima, Portugal, Madjarska, sada i Holandija su tu, ali nisu skoro nikakav faktor i ne mogu da nacine iznenadjenje.

 

 

Evo i sad, Danska i Svedska lagano u jedno polufinale, Francuska i Spa... ups, Hrvatska/Nemacka u drugo. Danska i Francuska ocekivano finale i to je to.

Ono, odrastajući 90ih, sam mislio da Švedi uzimaju sva zlata sa svakog natjecanja. Kad ono.... Imali su onu zlatnu generaciju 90ih, da me se krivo ne shvati. Ali dojam je da su uzeli puno više nego što jesu. Danci su ukupno uspješniji, samo je njihov uspjeh došao nešto kasnije, iliti prilično nedavno. Norvežani u muškom rukometu nikad nisu bili relevantni. Tek zadnjih cca 5 godina su uteli nekakve medalje. Nisam dovoljno upoznat, ali po onome što sam čitao Skandinavci uspjeh svog rukonmeta uvelike mogu zahvaliti našim, odnosno exyu trenerima.

Na EURU su Švedi stvarno najuspješnija nacija. Od 15 do sada odigranih finala su nastupili u 6. Švedska ima 5 zlata, 1 srebro. Danska ima 2 zlata, 1 srebro i 4 bronce. Norveška ima 1 broncu. / Francuska ima 3 zlata, 2 bronce. Španjolska ima 2 zlata, 5 srebra, i 2 bronce. Njemačka ima 2 zlata, 1 srebro, 1 broncu. Hrvatska ima 3 srebra i 3 bronce, Slovenija 1 srebro (klasično besramno guranje na domaćem terenu).

Na SP Švedska ima 2 zlata, 3 srebra i 2 bronce. Danska ima 3 zlata (u nizu), 2 srebra, i 1 broncu. Norveška ima 2 srebra. /Njemačka ima 2 zlata, 1 srebro. Francuska ima 6 zlata, 2 srebra, 4 bronce. Španjolska ima 2 zlata, 3 bronce. Hrvatska ima 1 zlato, 3 srebra, 1 broncu. Slovenija ima 1 broncu (kad su nama u nekih 10ak minuta okrenuli 7-8 razlike, tako nešto).
 

Na OI  Švedska ima 4 srebra. Danska ima 1 zlato, 1 srebro. Norveška nema medalju sa OI. /Njemačka ima 2 srebra, 1 broncu. Francuska ima 3 zlata, 1 srebro, 1 broncu. Španjolska ima 4 bronce. Hrvatska ima 2 zlata, i broncu. Slovenija nema medalju sa OI.

Ako ćemo gledati rezultate, onda je rukomet sport 2 skandinavske države (Švedska i Danska), 3 velike države na zapadu (Francuska, Njemačka i Španjolska), i Hrvatske. Norveška i Slovenija jednostavno nemaju dovoljno dobre rezultate da bi bili u istom društvu s ostalim nabrojanima), premalo je to medalja (ako ne uzmemo u obzir da nikad nisu ništa osvojili). Ako si umjesto Norveške mislio na Island, to je i dalje dosta tanko, iako npr. jače od Slovenije (imaju srebro sa OI).

Zaboravio si 2 reprezentacije jer dosta dugo ne prave značajne rezultate. Jedna je bivša rukometna supersila, a to je Rusija (računam samo nakon raspada SSSRa) koja sa SP ima 2 zlata i srebro. Sa OI ima 2 zlata, 1 broncu. Sa EP ima 1 zlato, 2 srebra. Druga je Poljska. Sa EP nemaju medalju. Sa SP imaju 1 srebro, 3 bronce. Sa OI imaju 1 broncu. Rusija šije i Sloveniju, i Norvešku, i Island bez ikakvih problema, dok Poljska šije Island i Sloveniju. S Norveškom su tu negdje, ali imaju medalju sa OI.
Ako gledamo rezultate samo u zadnje vrijeme (zadnjih 20-ak godina), Rusiju ne treba spominjati jer upravo je tada negdje bila relevantba zadnji put. Ali Poljska je kako god gledamo ispred Slovenije.
Uglavnom, po rezultatima, snazi, renomeu, svemu....Francuzi su neprikosnoveni broj 1. Iza njih idu Danci jer imaju zlato sa svakog natjecanja. Španjolci, Švedi i Nijemci maju po 2 ili više zlata sa EP ili SP, imaju i ukupno više medalja od Hrvatske, ali nikad nisu osvajali OI. Hrvatska je OI osvajala 2 puta, i SP jednom. Tko da su po meni Francuzi i Danci iznad svih ostalih. Švedi, Nijemci, Španjolci i Hrvati su iza njih. Onda idu Poljska i Norveška. Pa Island i Slovenija. Ovo sve ostalo je ili 1 medalja kod kuće, ili su zadnji put bili bitni prije 40 godina.
 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Howie Roseman said:

Ne pratim puno rukomet, kako i kad je Portugal postao rukometna sila?

Već neko vrijeme dobro rade. Nas su na kvalifikacijskom turniru izbacili sa zadnjih OI. Ali to je bio više nesreten splet okolnosti i raspored odigravanja utakmica, nego što su oni baš tolika sila. Ali da su ozbiljna reprezentacija, jesu. Pod ozbiljna mislim da ne bi bilo svjetsko čudo da kod kuće uzmu medalju. Uz ok raspored, moguće je da će ju uskoro uzeti i na nekom od sljedećih turnira. Ili to, ili će doći do određenog plafona i neće moći dalje. Slične reprezentacije su Tunis, Egipat, Argentina, Brazil, Koreja.... Portugal je u Europi pa možda naprave nešto. Jer nisu uspješni u niti jednom momčadskom sportu osim nogometa. Tj, ne da nisu uspješni nego ne postoje, nema ih na mapi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Portrugal je znao i ranije da iznenadi favorite, recimo, SR Jugoslaviju je izbacio iz baraza za EURO 2000te u Hrvatskoj, secam se kao juce te senzacije u dvomecu. A samo dva meseca pre toga smo uzeli bronzu na SP 1999 u Egiptu ( jun mesec, neposredno nakon zavrsetka bombordovanja ). U septembru 1999 je igran taj dvomec, ako se secam ili oktobru. 

Do tada su se prvenstva igrala u maju/junu, mislim da bas od EURA 200te, da su promenjeni termini velikij takmicenja i sva su u januaru tada prebacena, umesto maja/juna.

 

Mada smo se revansirali Portugalcima, pa smo ih izbacili u barazu za SP 2019. Revans nakon 20 godina. 

 

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Stiletto said:

Kukasmo svi na Srbiju ovde, a mi se najbolje od svih nosismo s Mađarima dosad.

Klasika. Znao sam da ne postoji šansa da dobijemo sve 3. Ali nisam očekivao poraz od Mađara. Njima je ovo prva pobjeda protiv nas. Valjda iz 28. pokušaja. Mi kako ide prvenstvo sve gori i gori. danas smo se vratili u neka od najgorih izdanja. Obrana šuplja, svako malo primamo iz kontre, a u napadu soliraje i silovanje. Sad još fali da sljedeću utakmicu taktikom 7 na 6 ostvarimo -10.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Stiletto said:

Kukasmo svi na Srbiju ovde, a mi se najbolje od svih nosismo s Mađarima dosad.

Ma da, vidis da nam  "komsija" u forumskih analizama zaboravlja 2 bronce sa EP (99 i 01 nas pokrali u polufinalu Svedjani u Bercyu nevidjeno) i srebro sa SP 12  😛 (za razliku od Slovenackih)

Edited by sassha
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, sassha said:

Ma da, vidis da nam  "komsija" u forumskih analizama zaboravlja 2 bronce sa EP (99 i 01 nas pokrali u polufinalu Svedjani u Bercyu nevidjeno) i srebro sa SP 12  😛 (za razliku od Slovenackih)

Ako misliš na mene, ja sam odgovarao na post forumaša koji je stavio Slovence u TOP 7 reprezentacija. Ako ti misliš da tamo spada Srbija, šta da ti kažem nego u pravu si. Srbija je zadnjih 20 godina vrh svjetskog rukometa.

Edited by Bugl Khan
Link to comment
Share on other sites

Hr je svojim glupostima dozvolila 4 5 kontri Madjarima, koji su jedini na turniru gori od Srbije po tom pitanju, jer su ogromni i vrlo tromi, desni bek Madjara vrlo tiho je svo vreme pravio problem, dok vrlo prosečan(realno i ispodprosecan) golman je hvatao mnogo zicera.


Na golu Hr ima ozbiljnu budućnost, a interesuje me sta se desava sa Cindricem, deluje kao klinac koga trema jede.

Послато са SM-A135F помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

On 1/16/2024 at 6:22 PM, MrTripleDouble said:

A sta se desava sa onim malim Dodicem?

 

Kolko sam ispratio klupski rukomet seljakaju ga iz kluba u klub, a sada ga nema u reprezentaciji. Povreda ili je jednostavno toliko stagnirao da nema mesta i u ovako slabom timu?

 

A bio je najavljivan kao novo cudo...

Eee, sta smo mi tih cuda imali i prosuli od Nenadica na ovamo

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, crni_bombarder said:

Hr je svojim glupostima dozvolila 4 5 kontri Madjarima, koji su jedini na turniru gori od Srbije po tom pitanju, jer su ogromni i vrlo tromi, desni bek Madjara vrlo tiho je svo vreme pravio problem, dok vrlo prosečan(realno i ispodprosecan) golman je hvatao mnogo zicera.


Na golu Hr ima ozbiljnu budućnost, a interesuje me sta se desava sa Cindricem, deluje kao klinac koga trema jede.

Послато са SM-A135F помоћу Тапатока
 

Mi smo samo trebali ne radit tehničke greške koje djeca prestanu radit nakon godinu dana treniranja i pobjedili bi Mađare. Ali ne. Igrač više. kako ga najbolje iskoristiti? Pa zna se, čekanje da sudac označi pasivan napad (da potrošiš što više vremena) i onda se onaj kod koga je lopta digne s 10 metara i opali. Ako jedno 5 puta u trenutku kad smo imali napad za vodstvo nismo loptu dodali njima, nismo niti jednom. Užasna predstava, užasna.

Link to comment
Share on other sites

https://www.maxbetsport.rs/petar-djordjic-rukomet-evropsko-prvenstvo-rukomet-494966/

 

Ako je ovo tacno onda je Djeronu definitivno izbusila svlacionica. Doduse i sam je kriv ako je igraca izostavio pa vratio na spisak, pravi nacin da izgubis autoritet. Ja Djordjica vise ne bi ni zvao da igra, sramota da se selektoru svetis onakvim glupostima preko ledja reprezentacije. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...