Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam bolest kojoj je jedan od najcescih simptopa, gotovo moze da bude svakodnevno, lako umaranje, gubitak snage i glavobolje iako si imao skroz normalan dan. Out of blue... Stanje gde stajanje umesto umara vise nego da brzo hodas.
Znam koliko je jebeno biti striktan sa dijetom. Evo, da priznam, u poslednjih 2 meseca nisam toliko organizovan koliko sam inace bio. Barem jdnom u 2 dana narucim neku salatu (nasao sam neku koja je decent, moze da prodje). No, to je skupa zajebancija. Jeste tesko, evo sad pricam iz moje perspektive. Zivim sam, u stambenom prostoru koje nije kompletiran, kuhinja mi je cista improvizacija (stari radno sto sluzi kao kuh ostrvo, delovi starog ormana kao radna povrsina, jedan deo tog starog ormana prosecen da se ubaci slavina).... Jebeno je.

Ali sta ces, mora se, i moram da nadjem resenje, niko drugi nece da mi ga nadje. Dosta sam umanjio screen time, vratio sam se jacem citnaju knjiga, i em sam odmorniji, em RODILO se nekako dodatno vreme koje mi je neophodno.
Prirotieti.... jbg, prioriteti...

Internet je crna rupa nasih zivota. Ubija i nas i nase vreme, dok nismo ni svesni kud nam ode to vreme i sta nam se desilo sa glavom, telom...
Knjigu uzmes, procitao si sat vremena, i to je to. Zadovoljan si. Ovo drndas nekakve gluposti tamo-vamo, odu ti 2, 2 ipo sata dok imas osecaj da si se ispunio sadrzajem od 15 minuta.
Tih sat, sat i po mogu da budu kljucnu.

Naravno svako ima svoj case, zivotni... dinamika, vreme... zdrv stanje...

Posted

Da pohvalim ovu ishranu koju sam spominjala na prethodnoj strani, posle dve nedelje se osećam sjajno, manje sam "naduta" i skoro nikad nisam gladna. Uspela sam i da smršam 2.5 kg - tako da je sve odlično. 👌

• Like 3
Posted
On 5/4/2026 at 5:09 PM, BattleBender said:

Dosta sam umanjio screen time, vratio sam se jacem citnaju knjiga, i em sam odmorniji, em RODILO se nekako dodatno vreme koje mi je neophodno.
Prirotieti.... jbg, prioriteti...

Internet je crna rupa nasih zivota. Ubija i nas i nase vreme, dok nismo ni svesni kud nam ode to vreme i sta nam se desilo sa glavom, telom...
Knjigu uzmes, procitao si sat vremena, i to je to. Zadovoljan si. Ovo drndas nekakve gluposti tamo-vamo, odu ti 2, 2 ipo sata dok imas osecaj da si se ispunio sadrzajem od 15 minuta.
Tih sat, sat i po mogu da budu kljucnu.

Bravo! Ja mislim da je ovo najveće zlo današnjice. Čini nas pasivnijim, glupljim, otupljenijim, uništava pažnju, memoriju, kogniciju uopšte... I mnogo toga drugog.

That being said, ja želim, ali ne uspevam da makar smanjim.

@DameTime bravo 👏🏻!

• Like 1
Posted

Hvala 😊

Jedino što me ubija je što živim boguizanogu, pa skoro svaki dan sa sobom nosim 4 obroka, a svaki drugi dan i opremu za trening... Dođem kući kasno uveče. A ubija me i trener, budimo mišiće koji su godinama uspavani, koliko god da sam ja bila relativno fizički aktivna 😂

Ali ajde, neću da kukam previše. 

• Pumpaj! 1
Posted

Da se ubacim i na temu interneta - potpuno se slažem da nas zatupljuje i zaglupljuje. Gledam po sebi, raspon pažnje mi je znatno opao poslednjih godina, toliko da me je sramota. Uspela sam da donekle smanjim doomscroll po mrežama, ponovo sam počela da redovno čitam knjige, a i sad sa ovim treninzima više nemam toliko vremena za internet. Spas.

Inače razlog što nikad nisam aktivno koristila TikTok je upravo taj što je od svih mreža najviše "zarazan" za skrolovanje.

• Like 1
Posted

Ako pricamo o zdravim ljudima, koji nisu alergicni, niti imaju druge vrste problema sa nekim namirnicama, mislim da se generalno previse paznje danas poklanja u seciranju onoga sto jedemo.

Ako je cilj biti fit, bukvalno je dovoljno samo imati fizicku aktivnost koja tvom telu najvise odgovara. Da li je to plivanje, trcanje, teretana ili neki drugi vid aktivnosti je nebitno, samo ga treba naci i trositi ono sto pojedes.

BB je pisao da je danas lako izracunati kalorije i klasifikovati hranu, ja bih rekao da je to pametan nacin da vodis racuna o ishrani, ali najcesce ne mora da se ide u sitna crevca. Dovoljno je ne jesti puno dzank hrane i secera.

I oni koji misle da mnogo znaju o namirnicama padaju u klasicne marketinske zamke, kao na primer himalajska so, nerafinisani secer i slicno. Namirnica koja je nezdrava u vecim kolicinama je svakako nezdrava, bez obzira na to odakle je i kako se obradjuje. To sto himalajska so ima u tragovima ne znam koliko minerala je potpuno nebitno, jer je u 99% sastava to - NaCl. So kao i svaka druga. Dok ti uneses kolicinu soli koja ce sa sobom uneti dovoljno tih korisnih minerala ti si sjebao bubrege.

Korisne supstance se unose od namirnica koje ih imaju mnogo.

Jedes lepo sve i krvnicki radis u teretani i dobar si.

Posted

Ja se nalazim na nekoj prekretnici, osećam to ali nikako ne mogu da izađem iz zone komfora. Imam 4 banke, igram košarku 2, 3 puta nedeljno na prilično visokom amaterskom nivou gde se trči gore dole sve vreme i igra pod jakim kontaktom, a da i pešačim kad god mogu, međutim to je sve od fizičke aktivnosti. U životu nisam otišao u teretanu, a poslednji put sam sklek ili zgib uradio pre 10 godina. Nikad nisam radio nikakve vežbe kod kuće niti mi je taj koncept privlačan, oznojio bih se pa bih usmrdeo ceo stan. 😄 Jedem nezdravo i neredovno, mogu da si priuštim da svaki dan kupujem hranu bilo restoransku bilo brzu, pijem dosta alkohola i cepam mango ali sam to ipak sveo na mnogo manju meru nego nekad, gledam NBA noću i onda ujutru radim. Najgore od svega je što sebe sve vreme ubeđujem da nisam tako loš za svoje godine, a zapravo je činjenica da sam dosta propao posebno u trbušnom i guznom predelu. O mikro i makronutrijentima ne znam ništa i otvoreno hejtujem svakog pametnjakovića koji baca ove termine, a to je jako popularno ovih dana. Sve u svemu, baš sam loš slučaj. 😄 Međutim, svestan sam da neka promena mora da dođe al bukvalno ne znam odakle bih počeo jer kao da sam spojen od dva različita tela, noge mi rade savršeno i bez bilo kakve pripreme mogu da trčim koliko hoćeš (verovatno pomaže i urođena bradikardija pa se teže umaram), a iznad pojasa klasično programersko telo haha. To je dosta frustrirajuće jer sam uvek važio za mršavog al to odavno više nije slučaj. Počela su i leđa pomalo da me zatežu i razgiban sam kao Slavko Vraneš. Za početak sam hleb sveo na minimum i isto to pokušavam sa slatkim kojeg sam veliki fan. Imam neki mentalni zazor od odlaska u teretanu, kao da treba kod zubara da idem da mi rade celu vilicu, a i džaba mi to kad ne znam ni gde bih i sa čim počeo. Povremeno instaliram po neku fitnes aplikaciju pa je odmah izbrišem. Bukvalno, pat pozicija. Eto, možda nekom bude lakše.