Drug Crni Posted Tuesday at 01:18 PM Share Posted Tuesday at 01:18 PM Meni je i serija Porodica bila niš' posebno. Tek je zapravo sa čitanjem pisma koje je Ivan Stambolić poslao Slobi ona dobila neki puniji kontekst i smisao. To je faktički završetk te mini-serije..sami kraj,odjava. No,tamo su pojedini glumci/ice poput Borisa Isakovića i Mirjane Karanović bili jaki garant da serija neće biti pranje biografija bračnog para Milošević-Marković. Što mislim da se nije desilo. Ovde mi je takav garant,ko - Sergej Trifunović? Legijin ortak maltene. Obuzima me neprijatnost dok gledam,ali daću joj šansu,iako možda ne bih trebao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted Tuesday at 01:34 PM Share Posted Tuesday at 01:34 PM Serija vredi kao podsetnik na to sta smo imali, šta smo mogli da imamo i šta smo izgubili. Vredi i zato što podsvesno, a to ne znam kako mrcina, iako prepreden i vrhunska hulja nije skontao, na najbolji način prikazuje kako izgleda funkcionisanje drzave ogrezle u kriminalu i korupciji i sama po sebi namece paralelu sa danasnjom Srbijom. A sve to što vidimo u seriji je u danasnjoj Srbiji milion puta gore. Danas nema potrebe za nekim Pažinima koji bi krišom nešto muljali. Danas se sve otvoreno radi, otvoreno se pljačka, u roku od par meseci se kaze da su troskovi nacionalnog stadiona porasli za ko zna koliko miliona... Transparentnost kriminala i korupcije je vrhunac kojem teze svi zlikovci, a Srbija je uspela da postane takva drzava. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago (edited) Onako sa te zanatske strane, kasting Bebe mi je problematican, jednostavno nema lice za tu ulogu. Isto vazi i za Sergeja, koji je produkciji bio no brainer zbog nekih slicnih uloga koje je tumacio. Tu je mozda moglo hrabrije se nekim novim licem. Krimosi sto neko rece su jednolicni namrgodjeni balkan thugs, a i ne podsecaju bas na ove. Videcemo do kraja da li ce serija zaci u malo u dubinu ili ce onako povrsno obraditi ceo taj dogadjaj. Sve u svemu, ne mogu da kazem da je lose, ali nema elemenata nekog grejtnesa. Ali izaziva mucninu podsecanje na to vreme, 20. godina kasnije i dalje je jak osecaj neke tuge sto se sve odigralo tako kako se odigralo. Edited 10 hours ago by Krava kaze mu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Nisam uhvatio - ko igra poluusmenog Mihajlovića? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 1 hour ago, Drug Crni said: Nisam uhvatio - ko igra poluusmenog Mihajlovića? Srđan Miletić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago (edited) Meni Sergej prilicno slab. Jeste tumacio on obicno takve uloge, generalno mi je dobar glumac, ali me uopste ne podseca na Legiju. Kao da je genericki glumio nekog fiktivnog lika i da se uopste nije spremio za to, za razliku od Micanovica koji odlicno skida Djindjica. Isto Spasojevic, potpuno promasen. Ni Timotijevic mi nije legao kao Lukovic. Ispade najbolji od tih krimosa onaj s bradicom glumac kog ste pomenuli, koji bukvalno igra fiktivnog lika koji nije postojao u pravom zivotu. Ili je to Budala? Ipak, veci mi je problem sto prica ne ide u neku dubinu. Mora to bolje, siri kontekst da se predstavi, realnije, bas onako kako je bilo, pogotovo za neke mladje generacije koje se ne secaju ili se nisu rodile tad. Edited 4 hours ago by Markoss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts