Drug Crni Posted November 5 Share Posted November 5 Meni je i serija Porodica bila niš' posebno. Tek je zapravo sa čitanjem pisma koje je Ivan Stambolić poslao Slobi ona dobila neki puniji kontekst i smisao. To je faktički završetk te mini-serije..sami kraj,odjava. No,tamo su pojedini glumci/ice poput Borisa Isakovića i Mirjane Karanović bili jaki garant da serija neće biti pranje biografija bračnog para Milošević-Marković. Što mislim da se nije desilo. Ovde mi je takav garant,ko - Sergej Trifunović? Legijin ortak maltene. Obuzima me neprijatnost dok gledam,ali daću joj šansu,iako možda ne bih trebao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted November 5 Share Posted November 5 Serija vredi kao podsetnik na to sta smo imali, šta smo mogli da imamo i šta smo izgubili. Vredi i zato što podsvesno, a to ne znam kako mrcina, iako prepreden i vrhunska hulja nije skontao, na najbolji način prikazuje kako izgleda funkcionisanje drzave ogrezle u kriminalu i korupciji i sama po sebi namece paralelu sa danasnjom Srbijom. A sve to što vidimo u seriji je u danasnjoj Srbiji milion puta gore. Danas nema potrebe za nekim Pažinima koji bi krišom nešto muljali. Danas se sve otvoreno radi, otvoreno se pljačka, u roku od par meseci se kaze da su troskovi nacionalnog stadiona porasli za ko zna koliko miliona... Transparentnost kriminala i korupcije je vrhunac kojem teze svi zlikovci, a Srbija je uspela da postane takva drzava. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted November 6 Share Posted November 6 (edited) Onako sa te zanatske strane, kasting Bebe mi je problematican, jednostavno nema lice za tu ulogu. Isto vazi i za Sergeja, koji je produkciji bio no brainer zbog nekih slicnih uloga koje je tumacio. Tu je mozda moglo hrabrije se nekim novim licem. Krimosi sto neko rece su jednolicni namrgodjeni balkan thugs, a i ne podsecaju bas na ove. Videcemo do kraja da li ce serija zaci u malo u dubinu ili ce onako povrsno obraditi ceo taj dogadjaj. Sve u svemu, ne mogu da kazem da je lose, ali nema elemenata nekog grejtnesa. Ali izaziva mucninu podsecanje na to vreme, 20. godina kasnije i dalje je jak osecaj neke tuge sto se sve odigralo tako kako se odigralo. Edited November 6 by Krava kaze mu 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted November 6 Share Posted November 6 Nisam uhvatio - ko igra poluusmenog Mihajlovića? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted November 6 Share Posted November 6 1 hour ago, Drug Crni said: Nisam uhvatio - ko igra poluusmenog Mihajlovića? Srđan Miletić. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted November 7 Share Posted November 7 (edited) Meni Sergej prilicno slab. Jeste tumacio on obicno takve uloge, generalno mi je dobar glumac, ali me uopste ne podseca na Legiju. Kao da je genericki glumio nekog fiktivnog lika i da se uopste nije spremio za to, za razliku od Micanovica koji odlicno skida Djindjica. Isto Spasojevic, potpuno promasen. Ni Timotijevic mi nije legao kao Lukovic. Ispade najbolji od tih krimosa onaj s bradicom glumac kog ste pomenuli, koji bukvalno igra fiktivnog lika koji nije postojao u pravom zivotu. Ili je to Budala? Ipak, veci mi je problem sto prica ne ide u neku dubinu. Mora to bolje, siri kontekst da se predstavi, realnije, bas onako kako je bilo, pogotovo za neke mladje generacije koje se ne secaju ili se nisu rodile tad. Edited November 7 by Markoss 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted November 7 Share Posted November 7 Ja koliko sam razumeo,samo je onaj klinac fiktivni lik od Zemunaca. Ostali bi trebalo da su "pravi". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted November 7 Share Posted November 7 4 hours ago, Drug Crni said: Ja koliko sam razumeo,samo je onaj klinac fiktivni lik od Zemunaca. Ostali bi trebalo da su "pravi". I taj lik je fiktivan.Mislim da ga zovu Mrav. On i mali su kombinacija nekoliko likova iz klana. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luchifer89 Posted November 9 Share Posted November 9 Koga glumi Jasna Đuričić, majka od novinarke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted November 9 Share Posted November 9 Novinarka je isto izmišljeni lik. Prema tome i lik Jasne Đuričić takođe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted November 9 Share Posted November 9 Pogledao sam drugu epizodu. Skromno je ovo dramaturški. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted November 10 Share Posted November 10 (edited) Meni se treca epizoda jako svidela, sve je nekako kliknulo kako treba. Edited November 10 by Krava kaze mu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted November 10 Share Posted November 10 Treća epizoda je odlična, radnja se zakuvava, nekoliko baš napetih situacija. Gluma isto dobra. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted November 10 Share Posted November 10 3 hours ago, Krava kaze mu said: Meni se treca epizoda jako svidela, sve je nekako kliknulo kako treba. 2 hours ago, Skyglider said: Treća epizoda je odlična, radnja se zakuvava, nekoliko baš napetih situacija. Gluma isto dobra. Ne znam, meni bas para oci Sergej kao Legija. Glumi covjeka koji je bio strah i trepet a u onom razgovoru veci autoritet u prostoriji imaju ostali koji pricaju. Isto tako scena na kraju mi je jako tanka, Siptar i Kum su neiskusni i treba Mali da im kaze da je namjestaljka. Pa prvi bi mu i obican krimos rekao da pali dalje a ne ova dvojica i u situaciji kojoj su. Ono saznali ko je mali, imaju foto i svoje ljude na zemlji i kao ne vide da je taj lik za volanom🤣🤣 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted November 10 Share Posted November 10 Sergej u seriji izgleda kao da je težak džanki,i to što je Miki naveo,uopšte ne odaje utisak da glumi lika koji je u to vreme bio strah i trepet. Mogli su naći mladjeg glumca koji bi fizički mogao dočarati Legiju. Npr. onaj Radonjić mi pada na pamet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted November 10 Share Posted November 10 4 epizoda katastrofа, koja limunada 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted November 10 Share Posted November 10 3 hours ago, Miki28 Teoljub said: Ne znam, meni bas para oci Sergej kao Legija. Glumi covjeka koji je bio strah i trepet a u onom razgovoru veci autoritet u prostoriji imaju ostali koji pricaju. Meni je Sergej sasvim ok kao Legija, možda baš ne dočarava savršeno njegovu pojavu ali mi je sasvim dobar u ovo malo situacija u kojima se pojavio. 3 hours ago, Miki28 Teoljub said: Ono saznali ko je mali, imaju foto i svoje ljude na zemlji i kao ne vide da je taj lik za volanom🤣🤣 Jao da, to sam i ja primetio i bilo mi je smešno, imaju ljude na ulici koji posmatraju pažljivo svaki auto i nisu prepoznali da je to on a svi imaju njegovu fotografiju 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted November 10 Share Posted November 10 (edited) 18 minutes ago, Skyglider said: Meni je Sergej sasvim ok kao Legija, možda baš ne dočarava savršeno njegovu pojavu ali mi je sasvim dobar u ovo malo situacija u kojima se pojavio. Kroz godine sam upoznao masu ljudi sa obje strane zakona koji su se susretali sa njim i covjek je bio upravo to sto sam napisao, strah i trepet. Ono bude ti neprijatno jer si u istoj prostoriji gdje je on. Ovo sto Sergej glumi nije ni blizu. On mu kao daje neke djecije prijetnje kroz rijeci a pogled i stav 0 bodova. 18 minutes ago, Skyglider said: Jao da, to sam i ja primetio i bilo mi je smešno, imaju ljude na ulici koji posmatraju pažljivo svaki auto i nisu prepoznali da je to on a svi imaju njegovu fotografiju Spoiler Sta tek reci za 4 epizodu. Vrijedjanje inteligencije. Rupa koliko oces. Edited November 10 by Miki28 Teoljub typo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted November 10 Share Posted November 10 Večerašnja epizoda baš,baš tanka i krajnje dosadna. Sve su zbrzali,previše rupa. Cela epizoda se vrti oko novinarke i njenim istraživanjima koja su maltene nebitna u tom trenutku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted November 10 Share Posted November 10 Treća epizoda mi je bila kul, nakon trejlera za četvrtu epizodu sam očekivao nešto baš dobro, ispade baš meh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted November 11 Share Posted November 11 Meni je 4. epizoda sasvim ok. Šta ste očekivali da će da se desi u ovoj epizodi pa ste razočarani ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted November 11 Share Posted November 11 Meni Mali malo liči na Bikovića. Nekako je drven (ne baš kao Biković, njegova gluma mi je očajna), i uloga mu je takva da retko menja izraz lica a i malo dijaloga ima. Njegov lik jeste izmšiljen, ali podseća na Dušana Krsmanovića koji je prošle godine izašao iz zatvora. Kada se pojavio na sudu vidno je smršao, samo što nije zaplakao i jedini se kajao što je ušao u svet kriminala. Sergej je promašaj kao Legija, a onaj lik koji tumači Zvezdana čak i liči na njega. Inače, u četvrtoj epizodi je prikazano ubistvo Šiptara i Kuma. Mnogo je bilo sumnji u zvaničnu verziju, a i pitanje je šta se zaista dogodilo i na koji način su ubijeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted November 11 Share Posted November 11 Mali u seriji ima uloge koji su drugi imali u stvarnosti. Sa Šiptarom i Kumom u vikendici u Meljaku bio je Bagzi A za ulogu Šiptara mogli su da nađu nekog ko više podseća na njega od Bojana Navojca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendetta Posted November 11 Share Posted November 11 Mali i njegova majka najvise podsecaju na Djuru mutavog i Ibojku Suvajdzic, u 3. epizodi mu Spasojevic i kaze da je mutav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted November 11 Share Posted November 11 Da, ima toga, s tim što Đura Mutavi nije bio ni malo mutav u realnom životu kako sam čuo, dok je ovaj mali baš mutav u seriji. A nije bio ni tako mlad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts