Jump to content

Epidemija koronavirusa (Covid-19 / SARS-Cov2) - dnevne aktuelnosti iz zemlje i sveta

Message added by Eddard

Dragi forumaši, molimo vas da u vreme ove krize ostanemo prisebni i racionalni i da pisanjem na ovoj temi ne dođemo u situaciju da naudimo nekome. Stoga:

- nemojte davati savete za uzimanje lekova i bilo kakvu terapiju, čak i ako ste zdravstveni radnik - jedini ispravni put za sve one koji eventualno osećaju simptome je da se jave svom lekaru ili na neki od telefonskih brojeva koji su za to predviđeni.

- takođe - ne uzimajte lekove napamet! Ni one proverene, ni one potencijalne - obratite se svom lekaru!

- nemojte prenositi neproverene informacije koje bi mogle nekoga da dovedu u zabludu i eventualno mu načine štetu. Znamo da je u moru informacija po pitanju ove situacije jako teško isfiltrirati one koje su lažne, pogrešne ili zlonamerne, ali potrudite se - radi se o zdravlju svih nas. Pokušajte da informacije sa kojekakvih obskurnih sajtova i sumnjivih izvora ne prenosite. Ili ih prvo proverite pre nego što ih prenesete.

- potrudite se da ne dižete paniku svojim postovima - ostanimo mirni i racionalni.

- aktivno propagiranje naučno neutemeljenih (između ostalih i antivaxxerskih) stavova i pozivanje na nevakcinisanje bazirano na njima nećemo tolerisati.

Budimo dostojanstveni u ovoj krizi, ovakve situacije su ogledalo svih nas. 

Hvala na razumevanju.

Vaš tim Vox92

Vakcinacija  

194 members have voted

1. 1. Da li ste vakcinisani protiv Coronavirus-a i kojom vakcinom?

• Pfizer/Biontech
    • Sinopharm
    • Sputnik V
    • Moderna
    • AstraZeneca/Oxford
    • Johnson & Johnson
    • Nisam i ne želim da se vakcinišem
    • Nisam još sigurna/an da li ću se vakcinisati
    • Preležao/la sam Covid-19, pa čekam da vidim da li i kada ću da se vakcinišem

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Xpert said:

"Preklinje" da ne izlazimo iz kuce, a pogotovo da ne idemo na protest jer je to neodgovorno.

Aha.A zasto oni cas uvode mere cas ukidaju?To nije neodgovorno? 

• Like 3
Posted

Kapiram da se to jos lakse cuje u manjim mestima ali u Beogradu mislim da svako ko poznaje nekog zaposlenog u bolnici zna da je sranje bar 10 dana, znaci pre uvodjenja obaveze o maskama. Zasto se tek sad ovako plaky, pitam se pitam.

Posted

Inače ova cifra umrlih je ekstremno sumnjiva. Imamo oficijelne podatke da je umrlo 10 u NP i da je umro rekordan broj ljudi u Vojvodini. Po nekim mojim saznanjima u NS je umrlo 4 a u ČA 2 čoveka. Ispada resto srbije samo 2 mrtva a znamo da je u BG najgora situacija i da verovatno i NI i KG imaju teške situacije.

• Like 5
Posted

Ma sve ove brojke racunajte bar x 5... To je bar svima jasno...Kao sto je vec neko rekao, svako od nas poznaje ljude u svojim sredinama...

• Like 2
Posted (edited)

Uhuhuh kakav damage control. Kao na sahranu da su došli, idite sad slavite pobedu nad koronom, idioti jedni. Zašto ih ova sa N1 nije pitala o spotu i o tome da 10. jula nećemo imati ni jednog zaraženog.

Edited by Green23
  • Like 6
Posted
7 minutes ago, Klotzen said:

Inače ova cifra umrlih je ekstremno sumnjiva. Imamo oficijelne podatke da je umrlo 10 u NP i da je umro rekordan broj ljudi u Vojvodini. Po nekim mojim saznanjima u NS je umrlo 4 a u ČA 2 čoveka. Ispada resto srbije samo 2 mrtva a znamo da je u BG najgora situacija i da verovatno i NI i KG imaju teške situacije.

Baš to. Nešto ne štima. Kao što reče Zis, pomnoži sa 5 i dobićeš precizniju brojku

• Like 1
Posted

Sve ove, boze me oprosti, sto su preminuli ovih dana, videcete u podacima za 10-ak dana, kada ce to biti predstavljeno kao katastrofalna posledica protesta...

• Like 7
  • Tuzno 1
Posted

Prema njenim rečima ovo je rezultat nediscipline od pre 5-6 dana, a rezultate protesta videćemo za 3-4 dana.

Sta je to bilo pre 5-6 dana? Protesti nisu.

• Like 1
Posted

"Od posledica COVID bolesti preminuo je pacijent iz Subotice, koji je prethodnih mesec dana lečen u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), saopštila je Opšta bolnica u Subotici."

To nije infarkt, pa da ljudi umru  za minut! Vecina koja sad umire je vec duze vremena bolesna/na respiratoru.

• Like 2
Posted
17 minutes ago, Klotzen said:

Isto tako, Gojkovic jutros kaze da se u Vojvodini registruje trocifreni broj novozarazenih vec 4 dana unazad.
"Trocifren" je prilicno neodredjen termin ovde, ali ajde neka pretpostavimo i da je brojka od 100 u pitanju.
BG je epicentar, sto je opstepoznato i verovatno ima slucajeva kao ostatak drzave zajedno. O situaciji u NP, TT i Sjenici da ne pricam. Kriticno stanje u Uzicu, Cacku, Kragujevcu, Nisu, Vranju (iliti celoj jugoistocnoj Srbiji), a ukupna brojka novozareznih svakog dana oko 300 🤔

• Like 2
Posted
8 minutes ago, Clash said:

Prema njenim rečima ovo je rezultat nediscipline od pre 5-6 dana, a rezultate protesta videćemo za 3-4 dana.

Sta je to bilo pre 5-6 dana? Protesti nisu.

Mozda aludira na studente

• Like 3
Posted
3 minutes ago, RatzenStadt said:

Isto tako, Gojkovic jutros kaze da se u Vojvodini registruje trocifreni broj novozarazenih vec 4 dana unazad.
"Trocifren" je prilicno neodredjen termin ovde, ali ajde neka pretpostavimo i da je brojka od 100 u pitanju.
BG je epicentar, sto je opstepoznato i verovatno ima slucajeva kao ostatak drzave zajedno. O situaciji u NP, TT i Sjenici da ne pricam. Kriticno stanje u Uzicu, Cacku, Kragujevcu, Nisu, Vranju (iliti celoj jugoistocnoj Srbiji), a ukupna brojka novozareznih svakog dana oko 300 🤔

Na sabac.tv vest:

"Šapcu je, u odnosu na jučerašnji dan, potvrđeno novih 139 pozitivnih na Korona virus."

Pa samo Sabac ima 139 novozarazenih!

• Like 2
Posted
7 minutes ago, 12Laki said:

Jel jos neko cuo Brnabicku da je rekla danas je testirano 1000 pa se ispravila?

Jesam, toliko ide nepoverenje da sam odmah pomislila kako ima duple brojke a nije mi palo na pamet to sto ona nume da prica. 

• Like 1
Posted

Ja verujem da je situacija izuzetno kritična. I ova govna su najviše kriva za to. Ali nadam se da nećemo izinat da pucamo sebi u nogu i kažemo e sad baš neću da slušam. Pamititi sve, pa im vratiti kad bude bilo prilike. Ali onako kao pre dva i tri dana, ne kao juče.

• Like 8
Posted
1 hour ago, Miki28 said:

386 novozarazenih od 8646 testiranih. 130 ljudi na respiratorima a 18 preminulih.

Uzas

4.5% novozarazenih. U maju je to proglaseno za pobedu nad virusom.

Posted (edited)

Dzabe sad drze konferencije, mole i preklinju... Jedini nacin je da izadju i preuzmu svu odgovornost za trenutno stanje i da svi daju ostavke, i politicari i "struka".

Sad slusam snimak Ane Brnabic koja kaze: "Da li sam ja uvek bila disciplonovana? Ne. Al', evo, ucite iz primera mojih kolega... i mene...", pa malo posle: "dosta mojih kolega je zavrsilo hospitalizovano". :krstipd4:

Edited by momohyoideus