Romantik Posted February 23 Share Posted February 23 Jedva nadjoh temu, pala na drugu stranu teniskog podforuma Nakon duze vremena odgledah jedan zenski mec, tj veci deo istog i bar sam dobio neocekivano 🙂 Kaliniskaja izbacila Igu, koja je od momenta kad sam se ja ukljucio (4:4 u prvom setu) bila zaista dosta losa, ali ono sto me je najvise iznenadilo nije rezultat niti pobednica, vec nacin na koji je dosla do iste. Kaliniskaja je imala servis i 40:15 pri rezultatu 5:2 u drugom setu (dobila prvi 6:4), sto znaci dve vezane mec lopte, izgubila taj i naredni gem, a onda pri 5:4 Iga imala 2 ili 3 pojedinacne brejk lopte i nije preokrenula Bio sam ubedjen da kad slabiji igrac/igracica prokocka tako veliku priliku kao sto je Kaliniskaja uradila u osmom gemu, gubi mec, pogotovo sto je izraz lica njenog kampa tokom desetog gema delovao kao da servira za opstanak u mecu dok protivnica vodi 5:0. Sad mi je iskreno zao ljudi koji su kupili kartu za finale jer ce protivnica Kaliniskaji u tom finalu biti Paolini Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted March 5 Share Posted March 5 (edited) Simoni smanjena kazna i može da nastavi da igra https://www.tennis.com/news/articles/simona-halep-doping-ban-reduced-to-nine-months-free-to-resume-tennis-career Quote On the roxadustat charge, the CAS statement reads: “Having carefully considered all the evidence put before it, the CAS Panel determined that Ms. Halep had established, on the balance of probabilities, that the Roxadustat entered her body through the consumption of a contaminated supplement which she had used in the days shortly before 29 August 2022 and that the Roxadustat, as detected in her sample, came from that contaminated product. As a result, the CAS Panel determined that Ms. Halep had also established, on the balance of probabilities, that her anti-doping rule violations were not intentional. “Although the CAS Panel found that Ms. Halep did bear some level of fault or negligence for her violations, as she did not exercise sufficient care when using the Keto MCT supplement, it concluded that she bore no significant fault or negligence.” On the ABP charge, the statement reads: “the CAS Panel was not comfortably satisfied that an anti-doping rule violation under Article 2.2. of the TADP had occurred. It therefore dismissed that charge.” Edited March 5 by alcesta 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted April 21 Share Posted April 21 Whoooo, Ribakina osvojila Štutgart, u polufinalu dobila Igu Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted April 21 Share Posted April 21 Baš mi je drago zbog nje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted June 13 Share Posted June 13 Aleksandra Krunić posle odlične predstave pobedila 5. teniserku sveta, Jessicu Pegulu. Ovom pobedom se uvrstila u četvrtfinale Hertogenboscha, gde če igrati sa Dalmom Galfi, koja je takodje iznenadila Veroniku Kudermetovu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted June 13 Share Posted June 13 Uvek dobro igra tamo, valjda će joj pomoći da se malo izvuče iz kanala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barker Posted June 13 Share Posted June 13 To je bese i osvojila pre desetak godina? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted June 13 Share Posted June 13 6 hours ago, Barker said: To je bese i osvojila pre desetak godina? Morao sam da se uz pomoč interneta podsetim toga. Ali da, 2018-te je osvojila taj turnir. Stvarno joj odgovara trava. Odlično se kreće, pametno koristi slice, dobro se snalazi na mreži, brza podloga kompenzuje nedostatak snage... Sasvim solidno i servira. Stvarno se nadam da če izkoristiti ovu priliku koja joj se otvara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted June 14 Share Posted June 14 Dok su sestre Venus bile aktivne, bile su za sve podloge, sad ostale samo betonjarke ko i kod muškarace (na Ameriku mislim). Hoću da kažem da i ja želim Aleksandri sve najbolje, ali Evropljanke ipak dominiraju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted June 14 Share Posted June 14 Ništa od daljeg napretka, izgubila danas, ali nije ni neočekivano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted June 27 Share Posted June 27 Radukanu pobedila Pegulu u Istbornu. Verovali ili ne, to je devojci koja je osvojila slem pre dve i po godine prva top 10 pobeda u karijeri. Mislim da ce ovaj rekord tesko ikada biti oboren, da osvojis slem, pa da prodje jos dve godine pre nego sto pobedis prvu top 10 igracicu u karijeri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted June 27 Share Posted June 27 Dobro, ako ćemo pravo za te dve godine više nije igrala nego što jeste. Koliko se izoperisala, još treba videti može li da igra na nivou svog prvog Vimbldona a kamoli nešto više. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted June 27 Share Posted June 27 Lusi Safaržova juče izgubila od Amerikanke Skot (734.na listi) meč na nižerazrednom ITF turniru u Češkoj. 37-godišnjoj Čehinji je ovo bio drugi takmičarski meč od 2018.godine. Koliko sam imao prilike da razumem,ovo nije nikakav ozbiljan pokušaj povratka Safaržove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted August 20 Share Posted August 20 Suai Zeng je u prvom kolu Sinsinatija vezana 22. uzastopni poraz na WTA turnirima i tako oborila rekord Vinsenta Spadee koji je prethodno imao 21 uzastopni poraz na turu krajem 20. veka. Zeng je poslednji mec dobila u januaru 2023. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted August 27 Share Posted August 27 https://sportklub.n1info.rs/tenis/us-open/americko-srpska-senzacija-selfi-s-noletom-i-leta-u-srbiji/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted October 9 Share Posted October 9 Tek sam sad ukapirala da Mira Andrejeva ima stariju sestru i da je to ta druga Andrejeva koju viđam po žrebovima povremeno, nisam znala da su u srodstvu. Ne bih ni sad povezala da upravo ne igraju jedna protiv druge u Vuhanu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delgado Posted October 13 Share Posted October 13 Ala rastura Sabalenka, nivo kakav sigurno nije vidjen od prime Serene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted October 13 Share Posted October 13 Sabalenki baš leži ovaj Vuhan, a i dobro je za tenis u Kini što je domaća igračica u finalu. E sad što su na Peng svi zaboravili, to je za neku drugu temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted October 13 Share Posted October 13 https://sportklub.n1info.rs/tenis/wta/olga-danilovic-osvojila-turnir-sada-ima-rang-karijere/ Ušla je u top 100. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted October 14 Share Posted October 14 Sa ovim trijumfom je skoro izvesno u glavnom žrebu sledećeg A.Opena. Neće morati da igra kvale Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted October 19 Share Posted October 19 Ana Ivanovic igrala protiv Flipkens egzibiciju u Luksemburgu, izgubila 6-1, 6-4. Iako vrh izgleda, prilicno je nespremna, mnogo je kasnila na udarce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted October 25 Share Posted October 25 Olga je u polufinaliu turnira u Guangdžou, sutra igra sa Sinijakovom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jevrem69 Posted October 26 Share Posted October 26 18 hours ago, alcesta said: Olga je u polufinaliu turnira u Guangdžou, sutra igra sa Sinijakovom. U ovom mecu sa Sinijakovom se vidi da ona jos uvek nije na nivou za velike domete, Cehinja ju je nakon pocetnih 0 : 3 u nastavku seta bukvalno rasturila sa agresivnom igrom. Olga je kroz dvostruke servis greske poklonila protivnici jedan gem, tako da nikakve dileme nije bilo kako ce se set zavrsiti. Cak i na najslabijim dvestapedeseticima, uvek bude par kvalitetnih igracica koje predstavljaju izazov za uslovno receno slabije igracice da poprave renking. Ovo sto je Olga pokupila neke fine poene na prethodna dva turnira, predstavlja dobru osnovu za njen, nadam se i konacni proboj ka top 50, gde bi mogla da bude kada bi bila malo konstantnija i kada bi trenirala malo vise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted October 26 Share Posted October 26 Predala Sinijakova u trećem, tako da je Olga u finalu ne znam kad se Sinijakova povredila ali Olga je svakako imala brejk prednosti u trećem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jevrem69 Posted October 26 Share Posted October 26 (edited) 2 hours ago, alcesta said: Predala Sinijakova u trećem, tako da je Olga u finalu ne znam kad se Sinijakova povredila ali Olga je svakako imala brejk prednosti u trećem. Srecno se zavrsilo, posto je protivnica u skoro svim parametrima bila bolja igracica, imala je cak i vise dobijenih poena. U svakom slucaju ovo je veliki uspeh za nju, sada je tu negde oko 64-65 mesta na listi ................. 🤠 Edited October 26 by jevrem69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts