Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

19 minutes ago, Smrtokapa said:

Gugl mape su apdejtovane:

Hide contents

Si7XFhq.jpeg

Takođe se briše woke iz kalendara:

https://www.nytimes.com/2025/02/12/technology/google-black-history-womens-history.html

Što se tiče državne uprave, kako je krenulo ovo neće moći da se zove reforma ili downsizing, u pitanju je (kontra)revolucionarna aktivnost. Bukvalno upali partizani u opštinu i spalili arhivu. Što kaže Klotzen, da mi uništimo sve što tu ima, sa nekom idejom da je grbo rođeno i da nema svrhe popravljati to, pa će da grade od početka prema svome liku.

Cirilicna verzija  - cekamo apdejt i latinicnu verziju...

:s_d:

Trump: Rusiju treba vratiti u G7. Sviđalo vam se ili ne, to je G8

" Eto još jednog milijardera da se uz Muska bori za radnički puk Amerike!
Marvelovi i DC junaci su obsolete! Sad je tu G.I. DOGE!

Jedan od najbližih prijatelja Elona Muska, milijarder, suosnivač Airbnba, preuzima ulogu u administraciji predsjednika Trumpa kako bi pomogao gospodinu Musku u provedbi njegove akcije rezanja federalne birokracije, prema osobi koja je upoznata s tim pitanjem.

Joe Gebbia, suosnivač Airbnba, član je uprave u Tesli koji živi u Austinu, gdje g. Musk, Teslin izvršni direktor, drži veliko imanje. Planira uskoro početi raditi u saveznoj vladi kao dio tima gospodina Muska, koji se zove Odjel za učinkovitost vlade, prema osobi koja je upoznata s tim pitanjem. "

Edited by Dragan
  • Ha-ha 1

6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Naravno da imam i da pokusavam koncizno da pisem jer znam da ne mozes da se skoncentrises na duze od dve recenice. Ali ni to ne uspeva.

Pitao te je ters jer koristis neke poznate audit kompanije, ti si odgovorila ne, vi to sami. Koliko bi ti bila sigurna u neku firmu da investiras koja sama ocenjuje svoju vrednost, a ne neki neutralni revizor? Nula otprilike. Ustvari ko zna, verujes u svasta... 

Postoji razlog zasto angazujes revizora visokog ranka, a to nije tezina ispunjavanja papira koje ci klinci brze... 

Pitao me I ja odgovorila "da, naravno". Sta pricas ti, sta sami? Jel citas ti napisano?

32 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pa to i kazem.

Rekla si vise nego sto si zelela da kazes... 

Ha? Znaci prvo kazes da sam odgovorila ne, mi to sami, kad ti ukazem da to nije tacno, ti nastavljas sa rekla sam vise ... ja nemam pojma sta ti pricas.

Najozbiljnije. Kako to firma ocenjuje samu sebe? 

Interni audit je normalna stvar, tako se proverava da li svi procesi rade, ali se ne pravi procena vrednosti na osnovu toga.

Jel ti uopste znas o cemu pricas?

17 minutes ago, Angelia said:

Interni audit je normalna stvar, tako se proverava da li svi procesi rade, ali se ne pravi procena vrednosti na osnovu toga.

Čega procjena vrijednosti, ministarstva zdravlja, agencije za kontrolu letenja ili sekretarijata za šumarstvo? 😁

Ground Control to Major Tom
Your circuit's dead, there's something wrong

• Like 1

3 minutes ago, Beonegro said:

Čega procjena vrijednosti, ministarstva zdravlja, agencije za kontrolu letenja ili sekretarijata za šumarstvo? 😁

Ma budalastina za koju su se zakacili da bi opravdali ovo Maskovo divljanje. Covek ne zna gde udara, a prvo treba da pohvata one oci sto mu nekontrolisano kolutaju po celoj glavi... 

Pentagon sigurno ne treba da pravi procenu vrednosti, nego opravda troskove. A i nije bas tajna da kila sladoleda za vojsku van Amerike kosta 6k dolara... i sad ce Mask da otkriva toplu vodu. 🥴

3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ma budalastina za koju su se zakacili da bi opravdali ovo Maskovo divljanje. Covek ne zna gde udara, a prvo treba da pohvata one oci sto mu nekontrolisano kolutaju po celoj glavi... 

Pentagon sigurno ne treba da pravi procenu vrednosti, nego opravda troskove. A i nije bas tajna da kila sladoleda za vojsku van Amerike kosta 6k dolara... i sad ce Mask da otkriva toplu vodu. 🥴

On a more serious note, vidjeh negdje dobru analizu koliko zapravo američkom DoD i odbrambenoj industriji očajnički treba reforma, koliko je sektor zatvoren, koliko je za tih velikih 5-6 igrača u sektoru lako da se ponašaju kao kartel čak i kada država želi da ih kontroliše, i koliko se nazi-boy sprema da krene sa razjebavanjem onoga što sistem održava koliko-toliko funkcionalnim. 

Just now, Beonegro said:

On a more serious note, vidjeh negdje dobru analizu koliko zapravo američkom DoD i odbrambenoj industriji očajnički treba reforma, koliko je sektor zatvoren, koliko je za tih velikih 5-6 igrača u sektoru lako da se ponašaju kao kartel čak i kada država želi da ih kontroliše, i koliko se nazi-boy sprema da krene sa razjebavanjem onoga što sistem održava koliko-toliko funkcionalnim. 

Ako mene pitas, to je valjda jedina stvar sa kojom se slazem sa Trampom, troskove oko vojske treba smanjiti, niko ih ne napada. Samo sto naciboj nije nadlezan, niti moze biti, to je proces za pocetak za kompetentne ljude, a ne nesumicno gasenje i uskracivanje finansiranja. 

Mislim, reforme ne bi bile na odmet u svemu, samo ova ekipa ne moze to da napravi da bude u korist drzave i gradjana, naprotiv... 

2 minutes ago, Beonegro said:

Obrati pažnju na tekst:

Zivis u Francuskoj ili USA?

Placas poreze gde?

Glasas za Trampa ili Macrona?

Jbg, sve to su izbori drugih, Beonegricu moj, i moramo da ih prihvatimo kao izbor vecine, a ne ka` izbore u Danilovgradu il` odje po Srbiji gde se kuburom glasaju kandidati.

Moramo nekad i svet da budemo i prihvatimo to......

@Kronostime ovo je forum, pišem o tome što se meni sviđa i ne sviđa, niti mogu da utičem na politička dešavanja u Americi, niti pretendujem na to. Salty sam jer znam da ću i ja da plaćam dio ceha koji će ovi kreteni da naprave i to je to - kevćem po netu da dam sebi oduška. Imaš li neki problem sa tim? Čemu pitanje gdje plaćam porez?

• Like 5
  • Tuzno 1

20 minutes ago, Kronostime said:

Zivis u Francuskoj ili USA?

Placas poreze gde?

Glasas za Trampa ili Macrona?

Jbg, sve to su izbori drugih, Beonegricu moj, i moramo da ih prihvatimo kao izbor vecine, a ne ka` izbore u Danilovgradu il` odje po Srbiji gde se kuburom glasaju kandidati.

Moramo nekad i svet da budemo i prihvatimo to......

"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

• Like 3

Radnik Mask-Tramp administracije, JD Vance, upravo sere neke Twitter gluposti na sastanku za bezbednost u Nemackoj. Nesto kao u Skotskoj zatvaraju za thought-crime. Jel ima nekog sa ostrva, o cemu ovaj prica?

Edited by nonick

Narandžasti kgbovac za manje od mesec dana uspeo da:
Zapad kao spoj više ne postoji
NATO faktički ukinut
SAD više nisu ni saveznik ni prijatelj EU
Pretnje i teritorijalne pretenzije prema dojučerašnjim saveznicima i susedima

Međutim,krenuo jako sa RSA aparthejdistom da raskopava same temelje američke republike i demokratije

• Like 4

1 hour ago, Beonegro said:

@Kronostime ovo je forum, pišem o tome što se meni sviđa i ne sviđa, niti mogu da utičem na politička dešavanja u Americi, niti pretendujem na to. Salty sam jer znam da ću i ja da plaćam dio ceha koji će ovi kreteni da naprave i to je to - kevćem po netu da dam sebi oduška. Imaš li neki problem sa tim? Čemu pitanje gdje plaćam porez?

Onda, posle Ade, smo svi jeli i pili u zdravlju i veselju, @daba nas slikao, ova mladja rdja durlanska i ono valjevsko MVP, najmladje na forum tada si molio da ti peskir u najbolji omeksivac properu i vrate a sada drzis cvrst stav?

Zajebi s` tim : znamo se, Beonegro, pusti ovu djecu - ama nema vajde da se mi lazemo i pretvaramo.

Ako se ne secas - ja sam onaj sa velikom Zvezdom na majici i natpisom " Moja je karizma iz doba komunizma" naspram Veterana onomad.

I sada bih seo isto tu i izazvao @medobrundo na ondasnji dvoboj sa pivom a ti bi...?

Jbg, nismo ni mi Grobari isti....:default_coffee:

3 minutes ago, Kronostime said:

Onda, posle Ade, smo svi jeli i pili u zdravlju i veselju, @daba nas slikao, ova mladja rdja durlanska i ono valjevsko MVP, najmladje na forum tada si molio da ti peskir u najbolji omeksivac properu i vrate a sada drzis cvrst stav?

Zajebi s` tim : znamo se, Beonegro, pusti ovu djecu - ama nema vajde da se mi lazemo i pretvaramo.

Ako se ne secas - ja sam onaj sa velikom Zvezdom na majici i natpisom " Moja je karizma iz doba komunizma" naspram Veterana onomad.

I sada bih seo isto tu i izazvao @medobrundo na ondasnji dvoboj sa pivom a ti bi...?

Jbg, nismo ni mi Grobari isti....:default_coffee:

I kakve ovo veze ima sa tvojim pokušajem da me diskvalifikuješ za diskusiju o ovome što se dešava u SAD?

2 hours ago, Beonegro said:

Prati razgovor, a ne uleces sa klizecim startom.

6 minutes ago, Beonegro said:

I kakve ovo veze ima sa tvojim pokušajem da me diskvalifikuješ za diskusiju o ovome što se dešava u SAD?

1. Zivis u SAD?
  2. Placas porez u SAD?

Ako je odgovor  na ova dva pitanja negativan - onda su tvoji problemi vrlo jednostavni ako se ne bakces ovima za koje ni ti, ni drzava ti niste nadlezni.

Tim pitanjima treba da se bave oni  koji zive u US - mi sa strane smo nebitni u tome.

Just now, Kronostime said:
  1. Zivis u SAD?
  2. Placas porez u SAD?

Ako je odgovor  na ova dva pitanja negativan - onda su tvoji problemi vrlo jednostavni ako se ne bakces ovima za koje ni ti, ni drzava ti niste nadlezni.

Tim pitanjima treba da se bave oni  koji zive u US - mi sa strane smo nebitni u tome.

Ne prdi.

Sad ću prestati da pratim Partizan zato što ne plaćam porez u Srbiji. To je ista logika.

Edited by Beonegro
  • Like 2
  • Thanks 1