Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

30 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Ne radi se ovde o istom. Obama je pokušao da zatvori vojni zatvor za smeštanje osumnjičenih za terorizam. Isti je još u funkciji mada je skoro ispražnjen. Tramp je izdao nalog da se proširi "Guantanamo Migrant Operations Center" koji nema veze sa pomenutim vojnim zatvorom i koji postoji duže nego "gitmo" još od 1990-ih i njime upravlja ICE.

Znam, nisam isla u detalje jer je jos ogavnije nego sto izgleda na prvi pogled i pojednostavljeno. 

6 minutes ago, nonick said:

Assad dupelizac - confirmed.

Sad jos da postave na celo FBI, carobnjaka i vidovitog coveka koji je je izdao futuristic non-fiction (car tramp) za decu (MAGA):

king_1296x.webp?v=1657749278

Da nije zalosno bilo bi smesno. Oni ovo planiraju decenijama i napokon su nasli nacin kako. Nije on nikakav vizionar nego je upucen pa je onda ideju malo eufemisao i prodao je kao dobru. 

8 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Da nije zalosno bilo bi smesno. Oni ovo planiraju decenijama i napokon su nasli nacin kako. Nije on nikakav vizionar nego je upucen pa je onda ideju malo eufemisao i prodao je kao dobru. 

Meni je i zalosno i smesno odjednom. O kome pricas? O Kash Patel? Pa taj jos nije prodao nikom nista, samo Trampu, sto je i dovoljno i sada i u skorijoj buducnosti. Taj moze da kaze da telepatski komunicira sa Q, vodjom Qanon, ili da kaze da je on sam Q, republiknaci bi sve to lepo sa pekmezom pojeli i trazili jos. Sad vise i ne treba da odvojimo republikance i MAGA - to se ujedinilo, razlike nema, bilo da ovaj dobije posao sefa FBI ili ne.

1 hour ago, nonick said:

Stvarno ne znam sta da ti kazem, rest my case.

nisi razumeo pitanje, kako su ilegalno ljudi usli iz Venecuele, u Kanadu, i onda probali da predju u USA? Ja koliko znam Kanada nema kopnenu vezu sa Venecuelom, osim ako ne tvrdis da su prethodno bili u USA, otisli u Kanadu, pa probali da se vrate u USA. Sto nisu ostali u Kanadi? 

5 hours ago, Eddard said:

Ja moram da pitam opet, zar ne bi trebalo neki parlament/kongres da donosi odluke o carinama i porezima, a ne jedan čovek? Jel postoji nešto za šta POTUS nije nadležan ili može ako hoće da donese executive order da se od sutra vozi levom stranom i da krompir u supermarketu bude besplatan? 

Kongres donosi zakone, Predsednik ih sprovodi. Kongres je vise puta delegirao svoje pravo na Predsednika, dok se drzi zakona, kad su u pitanju tarife, tako da on radi pod zastitom poslednjeg zakona koje mu daje to pravo.

Sve sto spada pod jurisdikciju drzava, on ne moze nista. Takodje, ne moze da kreira nove zakone, I ne moze da odobrava novi budzet, to je posao Kongresa.

Evo upravo je pao freez na buyout za federalne zaposlene, jer on jeste sef federalnim radnicima. 

Recimo, on nije mogao da ukine birthright za decu ilegalaca, jer je to tumacenje Ustava, tako da ce to ici na SC. Ali isto tako ne moze da ukine drzavljanstvo naturalizovanim gradjanima, sto sam objasnjavala ranije kad su svi dobili krila, jer je to protiv ustava.

Sudovi odlucuju da li su njegove odluke legitimne, izmedju njega I Kongresa, da li radi po zakonu. Ako radi po zakonu, sudovi mogu samo privremeno da blokiraju, ali na kraju, ako jeste u njegovoj jurisdikciji, samo zvacu.

Tako da, na tvoje pitanje, ne moze da odluci da vozimo na levoj strani, ili da li krompir besplatan.

1 hour ago, Angelia said:

nisi razumeo pitanje, kako su ilegalno ljudi usli iz Venecuele, u Kanadu, i onda probali da predju u USA? Ja koliko znam Kanada nema kopnenu vezu sa Venecuelom, osim ako ne tvrdis da su prethodno bili u USA, otisli u Kanadu, pa probali da se vrate u USA. Sto nisu ostali u Kanadi? 

Pa moze biti da su dosli iz USA peske, pa ovde trazili azil ili tako nesto pa su se vratili u USA. Ko zna, ima razlicitih i neverovatnih prica. Ljudi traze bolji zivot ili barem neki zivot.

Pisao sam vec o Afrikancu koji je trazio posao kod mene. On je stigao u Kanadu preko Juzne Amerike, Meksika i USA, uglavnom peske. Sin i žena mu umrli na putu, samo je on stigao dovde.

Edited by nonick

Upravo je zaceta Reichskulturkammera u USA - preuzimanjem Kennedy Centra i imenovanjem Grennela za privremenog predsjednika, jer mu se nije svidjelo koje predstave su prikazivane - drag predstave i woke umjetnost... Jos uvijek nije koristio izraz "degenerate art" ali i to ce doci na red... Sada "prava americka umjetnost" stupa na snagu, ali mi se cini da ce MAGA glasaci ipak ostati uskraceni za puhace u flasu i svirace na kasikama cija umjetnost ih je oblikovala. 

Edited by ters

1 hour ago, nonick said:

Pa moze biti da su dosli iz USA peske, pa ovde trazili azil ili tako nesto pa su se vratili u USA. Ko zna, ima razlicitih i neverovatnih prica. Ljudi traze bolji zivot ili barem neki zivot.

Pisao sam vec o Afrikancu koji je trazio posao kod mene. On je stigao u Kanadu preko Juzne Amerike, Meksika i USA, uglavnom peske. Sin i žena mu umrli na putu, samo je on stigao dovde.

Sto nisu ostali u Kanadi? Bolji zivot je ekonomski migrant, nije izbeglica, ili azilant. Mogli su da ostanu u Kanadi, zar im Kanada ne nudi bolji zivot nego USA koja proganja ilegalce?

Edited by Angelia

4 hours ago, nonick said:

Meni je i zalosno i smesno odjednom. O kome pricas? O Kash Patel? Pa taj jos nije prodao nikom nista, samo Trampu, sto je i dovoljno i sada i u skorijoj buducnosti. Taj moze da kaze da telepatski komunicira sa Q, vodjom Qanon, ili da kaze da je on sam Q, republiknaci bi sve to lepo sa pekmezom pojeli i trazili jos. Sad vise i ne treba da odvojimo republikance i MAGA - to se ujedinilo, razlike nema, bilo da ovaj dobije posao sefa FBI ili ne.

Nisam mislila da prodaje knjigu, nego narativ, kralj u decijoj prici.. a ustvari vec skrojen plan, ali kad se ostvari ce biti... bajka, sve je divno, tako bas treba... ima'l sta lepse.

U vestima. State department gde je Mask instalirao svoje minjone u jeku stednje kupuje za 400 miliona oklopna Tesla vozila. Ni ne trude se da sakriju namere...