Nek grmi jako Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) Ma naravno, postoji barem pet stvari i situacija koje sad znam naizust, u kojima demsi mogu da leše Trampa šest dana u sedmici, a nedeljom čak i duplo, ali su toliko zbunjeni i razneti ovim tempom ukaza, stvarima koje isplivavaju na svetlost dana i aktivnostima nove administracije da su potpuno izgubili fokus i ne znaju gde biju. To je negde i poenta Stjuartove emisije. Što i jeste naverovatnije ideja stratega repsa, da bacaju udice svuda oko sebe, od Paname i Grenlanda, preko Gaze, pa sve do ženskog sporta, plus više od 200 akata na koje neko mora valjano da odgovori i da ih pravno i politićki ospori ako nisu ispravni i dobri. I protivnik, jednostavno, ne zna gde da se prvo okrene, pogotovo kada stranku drma kriza identiteta posle strahovitog poraza, a nema alate da se bori kroz institucije sistema jer su izgubili i predsednika, i Zastupnički dom, i Senat i Vrhovni sud... Pa tako imamo, recimo, zanimljiv primer kada umesto argumentovane kritike dobijemo priču o 19-godišnjem liku, koji je jedan od Maskovih haj tek klinaca revolveraša, jer je na internetu sam sebe nazvao Big Balls i jer je nešto budalesao na mrežama kada nije bio ni punoletan... I to je onda ozbiljan segment za CNN i MSNBC. Zamislite, molim vas, dolaze ozbiljni ljudi u studio, političari i panelisti, da govore o 19-godišnjaku koji se nazvao - Big Balls?! Koga boli briga za tog klinca i šta neko može da dobije ako ga kanseluje? Pa jel će to da poremeti Trampa? Neće. Ako bude trebalo, izabraće nekog drugog klinca iz Maskove ergele, među zaposlenima u Neurolinku ili Tesli, i nastaviće da češljaju papire za DOGE. Ali ovo što ste, Angelia, pomenuli za DOJ jeste jedna od stvari u kojima bi demokrate morale da razvale Pam Bondi jer je prvog dana povukla neke poteze za koje je rekla da ih neće povući, ali su Čak Šumer i ekipa toliko izluđeni borbom da se ne zaustavi slanje novca za benzinske pumpe u Avganistanu i ostalim budalaštinama da ne vide od drveta šumu. Ili je Pam Bondi neinteresantna tiktokerima, pa sve to prolazi ispod radara... Edited 2 hours ago by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 9 minutes ago, Nek grmi jako said: Ma naravno, postoji barem pet stvari i situacija koje sad znam naizust, u kojima demsi mogu da leše Trampa šest dana u sedmici, a nedeljom čak i duplo, ali su toliko zbunjeni i razneti ovim tempom ukaza, stvarima koje isplivavaju na svetlost dana i aktivnostima nove administracije da su potpuno izgubili fokus i ne znaju gde biju. Suvise su pogubljeni, nisu ocekivali da neko iskoristi sistem iako su ga oni koristili. Pustili su Bidena da uradi students loan forgiveness iako su znali da je protiv Ustava. 9 minutes ago, Nek grmi jako said: Ovo što ste, Angelia, pomenuli za DOJ jeste jedna od stvari u kojima bi demokrate morale da razvale Pam Bondi jer je prvog dana povukla neke poteze za koje je rekla da ih neće povući, ali su Čak Šumer i ekipa toliko izluđeni borbom da se ne zaustavi slanje novca za benzinske pumpe u Avganistanu i ostalim budalaštinama da ne vide od drveta šumu. Nemaju sanse, tu I tamo se nadje nesto da izazovu na sudu, ali Trampov tim je dosao pripremljen. Dok 2016te nisu znali kako DC funkcionise, sad deluju jako sposobni. I sad radi buldozer svuda. Nadam se da je poenta sta je obecano, sedim I gledam real time, nemam ocenu jos sta ce izaci iz haosa. Ali kad vidis da Dems panice oko USAID, nesto tu nije u redu. Na sta si mislio da su mogli da dobiju Pam Bondi? Ona za sada deluje kao sekundarni udar. Ali da, ne podrzavam osvetu, podrzavam ciscenje besmislenog trosenja, iako sam svesna da tu moze biti greske. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) Upravo na to što je od prvog dana krenula na Džeka Smita, Alvina Braga i Letišu Džejms, iako nije tako govorila na saslušanju pre nego što je izglasana za funkciju. Pa čak i ako je u pravu ili ako ima dokaze za pokretanje nekakakvih postupaka, trebalo je da sačeka, jer na ovaj način sve izgleda bukvalno kao osveta... A to ne može da bude dobro i mora da se izazove kroz institucije sistema... Ali ispada da jadnog Braga nema ko da brani, jer su oni koji moraju da ga brane zaokupljeni odbranom miliona dolara upućenih u Irak za produkciju iračkog Sesame Street. edit Ima tu još nekih stvari, poput nekih individualnih otkaza koji su potpuno besmisleni, ali što da se ja cimam oko toga kad se ne cimaju oni koji bi morali da se cimaju... A i dobro sam raspoložen jer je River pobedio, pa da ne kvarim sam sebi raspoloženje. Edited 2 hours ago by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 1 hour ago, Nek grmi jako said: Upravo na to što je od prvog dana krenula na Džeka Smita, Alvina Braga i Letišu Džejms, iako nije tako govorila na saslušanju pre nego što je izglasana za funkciju. Pa čak i ako je u pravu ili ako ima dokaze za pokretanje nekakakvih postupaka, trebalo je da sačeka, jer na ovaj način sve izgleda bukvalno kao osveta... A to ne može da bude dobro i mora da se izazove kroz institucije sistema... Ali ispada da jadnog Braga nema ko da brani, jer su oni koji moraju da ga brane zaokupljeni odbranom miliona dolara upućenih u Irak za produkciju iračkog Sesame Street. edit Ima tu još nekih stvari, poput nekih individualnih otkaza koji su potpuno besmisleni, ali što da se ja cimam oko toga kad se ne cimaju oni koji bi morali da se cimaju... A i dobro sam raspoložen jer je River pobedio, pa da ne kvarim sam sebi raspoloženje. Ok, cujem sta pricas, jos uvek nemam ocenu sta se tu desava. Slazem se da osveta ne zvuci dobro. Cekacu da vidim dodatne informacije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts