Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Jao, ja izgleda propustila da propada Amerika...opet 😀 Moram vise da obracam paznju. Gde idemo? 😀

BTW Baby dodji na moju stranu grada, brdo jaja u prodavnicama...

Jadni Dems, izgledaju u shoku...trce od jedne zgrade do druge da protestuju. Mislim da su iznenadjeni, iako je sve rekao javno u kampanji... ali spremili su prvi impeachment 🙄 

• Ha-ha 1

Nije stvar da li ca da propadne ili ne, mislim, sigurno nece biti kao pre na duzi period, nego ziveti pod fasizmom. Ja ne moram da prihvatim to, ti ako moras, ako volis, ako si deo toga... uzivaj, napokon su promenili Ameriku po tebi. Uzivaj u jajima takodje. Ja jedem jedno nedeljno, prezivecu i bez jaja. Vise mi je simbol vase propale borbe, za koju nikada necete reci da je propala nego nalaziti milion izgovora... Nije cak ni smesno, jadno je. 

Nego, maga je apsolutni licemer u onom sto radi. Mrze levicare i woke, nerviraju ih stalna zahtevanja nekih tamo manjina (doduse da imaju ista prava, ne veca, ali koga briga) i nece da brinu o njihovim osecanjima, pa su iz sopstvenih osecanja podrzali ugnjegavanje svakog ko ih nervira. Jako se bore za pravo na slobodan govor, ali kad govori druga strana onda su represije pozeljne i nije to nista, sve je to super, videcemo sta ce biti, sve po zakonu i ustavu...  Mrze DEI jer misle da se ljudi zaposljavaju na osnovu boje koze ili pola, a onda zaposle totalno nestrucne po osnovu boje koze, ali misle da su strucni jer imaju pozeljnu boju koze.

Jbg ako nisu naucili nista kroz istoriju, nikad nece, pa nek cekaju sta ce biti. 

8 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Nije stvar da li ca da propadne ili ne, mislim, sigurno nece biti kao pre na duzi period, nego ziveti pod fasizmom. Ja ne moram da prihvatim to, ti ako moras, ako volis, ako si deo toga... uzivaj, napokon su promenili Ameriku po tebi. Uzivaj u jajima takodje. Ja jedem jedno nedeljno, prezivecu i bez jaja. Vise mi je simbol vase propale borbe, za koju nikada necete reci da je propala nego nalaziti milion izgovora... Nije cak ni smesno, jadno je. 

Brrr zivot pod fashizmom...kako to zvuci zastrashujuce. A ja bukvalno nisam videla nista fashisticko, pogotovo u ideji da hoce da smanje federalnu vladu, ustede neke pare, otpuste neke dzabalebarose koji jos uvek rade od kuce na drzavnoj plati dok rade drugi posao. Mozda uspe, mozda ne, ili ce imati mixed results, videcemo.

DEI je bio blatantna diskriminacija. Ako nisi znala, FAA recimo ima class action lawsuit od skoro 1,000 aircontrolers, koja datira od jos pre 10 godina, da su odbijali kandidate na osnovu rase, bili su suvise beli. Mislim da je Obamin executive order zapoceo tu pricu. Ne na osnovu sposobnosti, nego na DEI. Pa danas krivis Trampa za bs u FAA. A imamo manjak aircontrolers u DCju za koji kazu da traje godinama.

Sta se stvarno promenilo u tvom zivotu za ove dve nedelje? Nista, porasla cena jaja koja raste vec godinama. To je ceo fashizam.

15 minutes ago, Angelia said:

Brrr zivot pod fashizmom...kako to zvuci zastrashujuce. A ja bukvalno nisam videla nista fashisticko, pogotovo u ideji da hoce da smanje federalnu vladu, ustede neke pare, otpuste neke dzabalebarose koji jos uvek rade od kuce na drzavnoj plati dok rade drugi posao. Mozda uspe, mozda ne, ili ce imati mixed results, videcemo.

DEI je bio blatantna diskriminacija. Ako nisi znala, FAA recimo ima class action lawsuit od skoro 1,000 aircontrolers, koja datira od jos pre 10 godina, da su odbijali kandidate na osnovu rase, bili su suvise beli. Mislim da je Obamin executive order zapoceo tu pricu. Ne na osnovu sposobnosti, nego na DEI. Pa danas krivis Trampa za bs u FAA. A imamo manjak aircontrolers u DCju za koji kazu da traje godinama.

Sta se stvarno promenilo u tvom zivotu za ove dve nedelje? Nista, porasla cena jaja koja raste vec godinama. To je ceo fashizam.

Andjo, ti ne vidis nista osim onog sto zelis da vidis. Jbg ceo svet se vrti oko tebe. 

Na osnovu sposobnosti? Da nije tuzno, bilo bi smesno. Jel su na osnovu sposobnosti izbacili DEI iz letenja pa svaki drugi dan neka pizdarija sa avionima? Da li uopste imate pojma koje uslove ti ljudi moraju da ispune da bi se zaposlili u kontrolu leta?! Kakve veze ima ko pregleda karte na aerodromima i da li je DEI ili nije?! Mislim, sve to sto vas pogadja sa DEI, osim ako ne mislite na prodavace i kelnerice ili salterske radnike, treba neka skola, neko iskustvo, neki rezlutat da dobijes posao. Pricate kao da ljude hvataju po ulici da ih zaposle samo zato sto su neka manjina. Ustvari, bunite se za DEI gde je plata 17 dolara na sat. Toliko ste besmisleni da je bolno. 

Taj isti DEI je bio i u prvom Trampovom mandatu, pa nije bio problem. Ne vidite da vas truje, ne? 

Da dodam, napisala si pred izbore 'samo da levicari odu i prestanu da cvile'

Gde da odu? Smeta vam pola drzave. Jednostavno, ne mozete da zivite u zajednici razlicitosti, samo kalup. 

Po onom sto si pisala vidim da ti najvise ide na zivce iz dogadjaja iz skole tvog deteta. Pa jel ti mislis da sve treba uvek da ti bude potaman? Gde to postoji? Ja sam mogla za skolu da se bunim do besvesti sta mi je sve smetalo, pa kad sam videla da nema resenja sa njima, nasla svoje i svi sretni. Oni neka nastave da ignorisu skolsko maltretiranje, moje dete ima mogucnost da zavrsi skolu i bez njihove ucionice. 

• Ha-ha 1

12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Andjo, ti ne vidis nista osim onog sto zelis da vidis. Jbg ceo svet se vrti oko tebe. 

Aha, ja sam izuzetno sebicna osoba 😀 ti vidis vecu sliku.

Na osnovu sposobnosti? Da nije tuzno, bilo bi smesno. Jel su na osnovu sposobnosti izbacili DEI iz letenja pa svaki drugi dan neka pizdarija sa avionima? Da li uopste imate pojma koje uslove ti ljudi moraju da ispune da bi se zaposlili u kontrolu leta?! Kakve veze ima ko pregleda karte na aerodromima i da li je DEI ili nije?! Mislim, sve to sto vas pogadja sa DEI, osim ako ne mislite na prodavace i kelnerice ili salterske radnike, treba neka skola, neko iskustvo, neki rezlutat da dobijes posao. Pricate kao da ljude hvataju po ulici da ih zaposle samo zato sto su neka manjina. Ustvari, bunite se za DEI gde je plata 17 dolara na sat. Toliko ste besmisleni da je bolno. 

Pregledanje karte I kontrolisati letove nije isto.

Taj isti DEI je bio i u prvom Trampovom mandatu, pa nije bio problem. Ne vidite da vas truje, ne? 

Jeste, I bila je greska da nije reagovao tada. Ustvari, vecina ljudi misli da kad pricamo o kriticnim profesijama, DEI nikad ne treba da bude faktor, samo sposobnost. Ne truje on nista, to misli vecina ljudi. Ako treba da imas operaciju na mozgu, jer hoces najboljeg hirurga, ili hoces nekog ko je DEI hire? Hoces sposobnost ili ispunjavanje kvota na necemu? Znaci bukvalno me u tom slucaju ne interesuje dal ima dovoljno zena, ili manjina u toj profesiji, hocu najbolje. A DEI kaze da te neke grupe, nisu dovoljno sposobne, osim ako ih ne poguramo. U slucaju zena, gde ja pripadam, ja ne zelim da me neko vidi kao kvotu, hocu da me vide kao dovoljno sposobnu da uspem.

DEI je originalno delovao kao nesto dobro, kao promovisemo borbu protiv diskriminacije, ali je postao uzasna ideologija, i problem je u E. E ne stoji za equality, nego equity.