melankolic Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 1 hour ago, Angelia said: Al sad ozbiljno pitanje, zasto mislis da je ok da USA ne sprovodi svoje zakone? Juce sam cula da je neko koga znam, deportovan, rekla sam toj osobi da prati zakon, kad je jos bila u zemlji legalno. Ignorisan savet....nije nikakva horor prica, nije bilo zatvora, prosto zabrana ulaska za 10 godina. Aha, ja sam problem, nemam pojma koju nepravdu trpim. Prosirenje sloboda i prava ugrozenih grupa, iskljuciva prema manjinama I gadljiva prema politici inkluzije I demokratskog funkcionisanja drustva 😀 Sta si tu rekao? Demokratski izabran zakon je da ako udjes u zemlju ilegalno, bices deportovan. Sta hoces of mene? Uopste me ne interesuje koja si manjina, udji legalno. Mozes da budes ruzicast, ili zelen. Sva ova tvoja priča me podseća na Koštunicu dr Vojislava kod kojeg je sve bilo “cveće i proleće”, protestuje se u radnim uniformama a na ulici preti građanski rat. To što si ti dala nekome savet ko bi pre ili kasnije bio deportovan ne znači ništa. Ti se ne pitaš ništa, zakonski rečeno. Ali ako protestuješ protiv nepravde i prekomerne primene sile prema nenaoružanim ljudima, da ne kažem ubistva civila, onda to može da ostavi utisak na autoritarnu vlast. Mada, vidim da nisi reagovala na moju primedbu da bi Ameriku videla samo na tv-u i na razglednicama da, recimo, sada apliciraš za radnu i boravišnu. Doduše, ne bavim se tvojom finansijskom situacijom- možda bi i bila preko potrebna nekom poslodavcu koji bi uložio u tebe 100.000 $. Breaking News : Danska je poslala vojni personal na Grenland radi zaštite “Danske i Grenlanda”. Drug Krasnov nije ništa naučio iz vijetnamskog, a ni korejskog rata. Edited 9 hours ago by melankolic 1
Dobar Los Milos Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, DameTime said: Jebiga brate, o stavovima i uverenjima koja iznosi na forumu nemam nimalo pozitivno mišljenje (blago rečeno), ali koja je poenta o ovoga? Ne moramo ovako da se obraćamo jedni drugima. Moramo. To nije misljenje, nego ciljano trovanje i sirenje lazi. "Njeno" kompletno postojanje sluzi toj svrhi. Isto kao i njen bot-partner Bohumilo, koji je ovde 24/7 sirio najgore lazi, za koje je znao da su lazi, ali to mu je ocigledno bio posao. I dokle cemo da trpimo tako nesto? Dokle cemo da dopustamo da botine sire lazi? Cemu to? 3 hours ago, nemanjaol said: Mislim da je bezveze da se ovako piše. Iako se ne slažem uopšte sa njenim viđenjem situacije, napisaću kad uhvatim vremena i detaljniji odgovor na njen post, ali ne treba je vređati i tražiti ban. U vremenu kada svi živimo u echo odajama mislim da je vredno da imamo prilike da razgovaramo sa nekim ko situaciju vidi toliko drugačije. Obe strane tu dobijaju. Pokusavas da pricas sa robotom ili sociopatom. Nema trece.
Nek grmi jako Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Angelia je odrasla žena koja zna da u SAD ne bi mogla nikoga da tuži zbog izjave da je ona nacista, a i odranije smo svedoci da se već suočavala sa ovakvim situacijama i da je to nije sputalo da nastavi sa delovanjem na forumu, pa me sada više zanima vaš ugao ove priče. Šta tačno mislite pod tim da je Angelia "nacista"? Možete li mi opisati šta to uopšte znači za vas i na kog nacistu tačno pomislite kad Angeliu uporedite sa njim? Zatim, koje specifične informacije ili njena ponašanja vas navode da tako mislite, budući da je ne poznajete lično? I uzimajući u obzir, te poštujući činjenicu da vas je nešto zaista ozbiljno trigerovalo do mere da uđete u prepisku na predmetnom topiku i izjavite nešto tako decidno, moju malenkost zanima kakve emocije osećate kada razmišljate o Angeliji ili kada je etiketirate na taj način? Šta vas brine ili plaši u vezi sa Angeliom, budući da nacisti obično plaše ljude, i kako ta etiketa utiče na vaša osećanja? Da li, dakle, ta etiketa pomaže da se osećate sigurnije, da li vam kanališe ljutnju, da li vam je sada lakše na duši kad ste je nazvali nacistom, ili je reč nečemu drugom? I šta bi se, prema vašem mišljenju, desilo loše da joj niste rekli šta vam je na duši? Znate, Angelia ima dosta prostora da se etablira na ovom topiku, ali vas nisam viđao ovde, pa koristim retku priliku da vas pitam i da li postoji neki događaj iz vašeg života ili prošlosti koji vas čini osetljivim na naciste, te zašto vas upravo Angelia, posredno ili neposredno, podseća na takve događaje? I, na kraju, zaista me zanima da li je Angelia jedini nacista kojeg ste detektovali u vašem okruženju, što realnom što ovom digitalnom, ili ste i ranije etiketirali druge ljude na sličan način? i šta se dešavalo u tim situacijama? Da li se ispostavilo da ste u pravu, da su ti ljudi zaista nacisti, i kako vam je to etiketiranje i spoznaja da ste nacisti rekli da je nacista, pomoglo u percepciji sveta oko vas, odnosno da li je i na koji način svet bio bolji pošto ste Angeliu nazvali nacistom. Mislim da vam umesto nekakve osude, svakako treba dati prostora da se razmahnete u obrazloženju komparacije nekoga sa nacistom, te da odgovorite na neka od ovih pitanja. Jer, i vi imate pravo da budete u pravu kao i bilo koji član foruma. I pošto vas znam sa drugih topika kao cenjenog forumaša, a i meni ste pre izvesnog vremena na pp vrhunski objasnili nešto što me je zanimalo, na način na koji mi je retko ko bilo kada na forumu približio nekakvu tematiku i ne samo pukom pričom, nego i praktično, najmanje što mogu da učinim jeste da vam postavim ova pitanja, umesto da vam a priori kažem da li ste po mom skromnom sudu u pravu ili niste. Edited 4 hours ago by Nek grmi jako 1
nemanjaol Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 18 hours ago, Angelia said: Detention centri izgledaju isto decenijama. I ne, ne upadaju bez naloga, osim ako im zakonski nije dozvoljeno. Uglavnom se radi o ciljanim akcijama. Nema tetralnosti gde nema "protestanata". Ova zena je poginula, sprecavajuci hapsenje osudjenog pedofilicara, koji ima listu krkvicnih dela Ok, ako ti tako kažeš. Svakako izgled detention centara nije nešto što sam ranije pratio. Međutim šalju se i u taj zatvor u El Salvadoru gde je emisija o tretmanu ljudi skinuta sa programa, a otvaraju se i novi centri poput Alligator Alcatraza, za koji se u izveštaju Amnesty Internationala tvrdi da su ispod međunarodnih standarda ljudskih prava, kao i da je tretman zatvorenika nehuman i da u nekim slučajevima prelazi u mučenje. Spoiler Amnesty International’s research shows that the State of Florida’s anti-migrant and anti-asylum policies, combined with a sharp escalation in immigration enforcement actions, are instilling widespread fear in migrant and mixed-status communities. The increasing entanglement of state and local authorities in federal immigration enforcement, including through 287(g) agreements, has led to an expansion of the system of mass arbitrary detention of asylum seekers and migrants, in violation of international human rights obligations. Under these policies and agreements, the detention of asylum seekers and migrants is the norm, not the exception. The organization’s findings further demonstrate that the routine and prolonged use of shackles on individuals detained for immigration purposes, both at detention facilities and during transfer between facilities, constitutes cruel, inhuman and degrading treatment, and may amount to torture or other ill-treatment. Detention conditions at both the Everglades Detention Facility (“Alligator Alcatraz”) and the Krome North Service Processing Center fall far below international human rights standards. Individuals are held in unsanitary and overcrowded conditions, face prolonged or arbitrary solitary confinement, lack adequate access to legal counsel and medical care, and experience treatment that collectively amounts to cruel, inhuman, or degrading treatment or punishment. The use of prolonged solitary confinement at Krome and the use of the ‘box’ at “Alligator Alcatraz” amount to torture or other ill-treatment. Moreover, Amnesty International considers that Akima is not fulfilling its corporate responsibility to respect human rights as it is operating a facility where human rights abuses are occurring. Što se tiče ovoga ostalog, pun je internet snimaka gde idu od kuće do kuće u Mineapolisu, ja sam podelio ovde snimak gde privode dečka koji tvrdi da je državljanin, a posle imamo drugi video da su ga povredili i izbacili iz kola malo dalje kad su utvrdili da jeste državljanin. Video sam i snimak gde presreću mladića na benzinskoj pumpi i legitimišu ga, on je više sarađivao i brzo su ga pustili, ali očigledno je profiling i uznemiravanje random ljudi na ulici na osnovu boje kože. Mogu da prihvatim da nije svaki od tih snimaka skroz autentičan u smislu da opis odgovara 100% onome što se dešava. Ali jednostavno ih je previše, i to ne samo sad iz Mineapolisa, da je očigledno da je postupanje ICE agenata neprihvatljivo. 18 hours ago, Angelia said: Njihova odluka, nije ih on cenzurisao Hajde da budemo malo ozbiljni. Da li stvarno veruješ da je 'last minute' skidanje emisije u kojoj je tema nečovečno postupanje imigracionih službi prema ljudima neka nezavisna odluka uredništva bez pritiska administracije? 18 hours ago, Angelia said: Jimmy Kimmel se sam ukinuo, los rejting plus rekao nesto sto su normies smatrali za preterano. Sve medije je tuzio gradjanskom tuzbom. I u svakoj tuzbi je bio u pravu da su lagali. Mediji imaju odgovornost, ali su zadnjih 10 godina dobili osecaj da mogu da pricaju sta god, cak I kad je laz. Toliko se sam ukinuo da je Dizni pod pritiskom javnosti i otkazivanja pretplata morao da ga vrati. Postoji neka šira tema generalno pada 'late night' TV programa i promena u načinu na koji se mediji konzumiraju, i verujem da deo priče i jeste da ti programi više nisu zlatne koke, te ne postoji ni neka velika motivacija da se brane po svaku cenu. Ali jasno je bilo da je u pitanju pokušaj 'cancelovanja' Jimmy Kimmela zato što se našalio na Trampov račun. Što se tiče drugog dela, po mom sudu je veoma problematično da predsednik koji je najmoćnija osoba u zemlji - i otvoreno vrši pritisak na sudstvo - ima praksu da redovno tuži medije za izveštavanje koje mu se ne dopada. To pravi atmosferu straha i autocenzure, vrlo tipičnu za autoritarna društva i hibridne režime. 18 hours ago, Angelia said: Retorika jeste problematicna, ali uopste nije uticala na rad sudstva. Da je totalitarian, neke od tih sudija bi barem bili u zatvoru. Niko nije ni sankcionisan. Mislim da ovde polaziš od potpuno pogrešne pretpostavke da retorika predsednika koji vlada čvrstom rukom kao Tramp nema veliki uticaj na društvo i politička dešavanja. Tramp svojim izjavama vrši pritisak na sudstvo i meša se u sudsku granu vlasti koja je ustavom odvojena. Ne postoje slučajno 3 ustavom odvojene grane vlasti i sistem checks and balances. To je tako ustrojeno baš da ne bi jedna grana vlasti mogla da dominira nad ostalima. I nisam rekao da je u SAD na vlasti totalitarni režim, već da ubrzano klizi ka autoritarnom režimu. Ovo je google definicija autoritarnih i hibridnih režima. "Authoritarian regimes centralize power, suppress political pluralism, limit freedoms, and prioritize state control, contrasting with democracies by lacking real accountability, while hybrid regimes blend these traits, featuring formal democratic institutions like elections (often manipulated) alongside authoritarian repression, creating an "in-between" system that allows for limited competition but ensures elite control. " Nije ni u Srbiji niko od sudija uhapšen (još) ali se konstantnim napadima na njih vrši pritisak i sužava njihovo polje delovanja 18 hours ago, Angelia said: Njegovi svi odnosi su transakcioni u politici, iako ima bliske prijatelje, I porodica je izgleda bliska, tako da privatno izgleda ima dobre odnose. Može on privatno da ima transakcione odnose, ali ne može da ih ima kao predsednik SAD u smislu ličnih koristi koje ostvaruje. Iskreno ni ne razumem ovaj deo sa porodicom. Inače vidim da si preskočila deo sa Tramp i Melania koinima i kripto valutama, pa samo da objasnim zašto je to otvorena korupcionaška šema. Tramp emituje ove koine kao svoju kripto valutu. Investiranje u ove valute je slobodno za sve, ali je istovremeno i potpuno van kontrole i praćenja nadležnih institucija u SAD. To znači da nije moguće upratiti koje sve kupio Tramp koine i tako mu de facto uplatio novac. Sa druge strane, donacije za kampanju su pod strogom kontrolom zakona i pravila i tu mora da bude skroz transparentno na koji način je prikupljen novac za kampanju. Znači predsednik SAD ima praktično crni fond u kome novac može da mu stiže ko zna iz kojih izvora, a nijedna nadležna služba to ne može da kontroliše. Da li misliš da je to OK? 18 hours ago, Angelia said: E da, to jeste problem, ali se eto izgubilo u moru gluposti. Iako sumnjam da to stvarno misli Retorika iako oni krse zakon. Tako je pricao da ce uhapsiti Hilari, I? Btw on ima pravo da posalje nacionalnu gardu, to nije na "demokratske gradove" nego zato sto ne postuju zakone. Ovde ponovo vrlo problematične stvari otpisuješ na retoriku. Da ponovim, ekstremno je važno šta jedna toliko moćna osoba kao Tramp izjavljuje. Ja isto mislim da su minimalne šanse da Tramp silom zauzme Grenland, ali on na ovaj način vrši ogroman pritisak na saveznika tako da ih na kraju primora da pristanu na neko krajnje rešenje koje će verovatno podrazumevati neki specijalan status za teritoriju Grenlanda i nešto što će on moći da domaćoj javnosti predstavi kao pobedu. 18 hours ago, Angelia said: Kako mislis cistku? Jel ispitivao ko je nepodoban? Ne razumem, da li su ljudi u tim programina dobili imunitet. I to nije u skladu sa ideologijom, nego u skladu sa programom administracije na kome su dobili izbore. To nije autoritarizam. Neki programi su ostali. Vidi ja imam neku moc odluke, I ako odlucim da neke projekte ukinem I otpustim ljude, to ne znaci da sam autokrata. Odgovaracu rezultatima vlasniku/deonicarima, kod njega glasacima. A ne nekom random posmatracu koji uopste nezna relevatne cinjenice. Čistka u smislu ogromnog broja ljudi koji su otpušteni dok je DOGE radio na 'povećavanju efikasnosti' vlade. Inače šta bi na kraju sa DOGE-om kolike uštede su uspeli da naprave? A da ovde malo dublje pojasnim šta mislim kad kažem čistka i kakvu tu ulogu ima u autoritarnim režimima. I sam sam tek skoro povezao kako je slična stvar urađena u Srbiji kroz zabranu zapošljavanja u javnom sektoru i posledično ogromnu kontrolu javnog aparata gde su svi zaposleni sa ugovorima na po 3 meseca i bivaju otpušteni na svaki nagoveštaj kritike vlasti, kao što imamo prilike da vidimo sada u Srbiji. DOGE čistka je imala za cilj da unese strah u zaposlene u javnom sektoru u Americi. To više niko ne percipira kao siguran državni posao gde su zaposleni prilično zaštićeni, već se sada jasno vidi da često i mimo procedura mogu biti otpušteni. To stvara atmosferu straha i autocenzure gde će ljudi dva puta razmisliti da li će uraditi nešto što se administraciji ne sviđa. Čak i ako mogu posle da dobiju na sudu, strah od gubitka posla i snalaženja i plaćanja advokata dok u današnjoj Americi nemaš prihoda je veliki. A što se tiče toga da je ukidao programe koji nisu odgovarali njegovoj ideologiji. Tramp i DOGE su bukvalno razvalili infrastrukturu za praćenje podataka u vezi sa klimatskim promenama. Pod ogromnim udarom su NOAA i EPA u kojima je otpušteno više hiljada zaposlenih i drastično je isečen funding. Ukinut je National Climate Assesment koji predstavlja snapshot uticaja klimatskih promena na različite sektore u Americi, obrisane su sve zvanične stranice povezane sa klimom sa sajtova američkih agencija. To je uradio kako bi smanjio dokaze o klimatskim promenama koji ne odgovaraju naftnom lobiju. Ali on radeći to nije samo obogaljio američki sistem, nego i globalne baze podataka koje su koristili istraživači širom sveta. Uz to je smanjio i mogućnosti za rana upozorenja vremenske ekstreme poput uragana, poplava i šumskih požara i to će isto verovatno doći na naplatu do kraja mandata 4 2
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 5 hours ago, melankolic said: Sva ova tvoja priča me podseća na Koštunicu dr Vojislava kod kojeg je sve bilo “cveće i proleće”, protestuje se u radnim uniformama a na ulici preti građanski rat. Sorry ovo je USA 5 hours ago, melankolic said: To što si ti dala nekome savet ko bi pre ili kasnije bio deportovan ne znači ništa. Ne bi, da je ta osoba poslusala savet. 5 hours ago, melankolic said: Ti se ne pitaš ništa, zakonski rečeno. Ali ako protestuješ protiv nepravde i prekomerne primene sile prema nenaoružanim ljudima, da ne kažem ubistva civila, onda to može da ostavi utisak na autoritarnu vlast. Ne napadaj federalne agente, oni nisu krivi za zakon. Odes glasas. A ja podrzavam taj zakon 5 hours ago, melankolic said: Mada, vidim da nisi reagovala na moju primedbu da bi Ameriku videla samo na tv-u i na razglednicama da, recimo, sada apliciraš za radnu i boravišnu. Doduše, ne bavim se tvojom finansijskom situacijom- možda bi i bila preko potrebna nekom poslodavcu koji bi uložio u tebe 100.000 $. Ne, dobila bi je ponovo, zato sto sam uzela advokata i ispunila zakonske uslove. I da, nemoj da se bavis mojom finansijskom situacijom.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 16 minutes ago, nemanjaol said: Svakako izgled detention centara nije nešto što sam ranije pratio. Za pocetak samo da kazem, ljubitelji narandzastog su hipnotisani (svakodnevno sam sa njima u kontaktu, znam sta pricam) i do njih dopire samo ono sto njihov krug govori, sto se uz dva klika na besplatnom internetu moze zakljuciti kao notorna laz, tako da mislim da gubis vreme. Oko Trampa nema nista dalje od same emocije, apsolutno nikakav razum, nema razgovora (obicno govore preko tebe kada im se ne svidja sta cuju), ne postoji nacin dopreti do njih ni - ka - ko, ni lepo ni ruzno. Sto se tice detention centers, budzet za 4 godine koji je izglasan za ovo divljanje je 75 biliona dolara, od toga 45 treba da ide na gradnju novih centara. I po milioniti put cu ponoviti iako vidim da niko ne razmislja u tom pravcu, ceo ovaj cirus, a jeste cirkus (obama je deportovao bez cirkusa, nisu bile tuce po ulicama, maltretirani i gradjani, proterivani legalni imigranti, pricanje o oduzimanju drzavljanstva i sve ostalo sto se trenutno desava) ovo je fantastican nacin gde jednim udarcem ubijas par muva. 1. Uvodih strahovladu, initimazija i plasenje gradjana zbog neposlusnosti 2. Ogromno pranje para koje se sliva u dzepove politicara (jedan od nacina koji se trenutno desava) 3. Plus, rece AOC, ne mogu da tvrdim da je u pravu, ne znam, valjda ona zna to joj je posao, da sve ove pare koje su ukinuli za zdravstveno, za vrtice i ekstra pare koje se placaju... su samo pretabane na ovo. Znaci, jos para u trilionima, veoma su stimulisani (kad je av stimulisan onoliko na drzavi koja je ovde vecina jednog grada) Sto se tice samog trampare, on je piun kroz koji grupa ljudi koja je planirala ovo vec decenijama sprovodi svoje zelje (na Granlandu su radili eksperiment za vreme hladnog rata i ostavili gomiletinu nekih hemikalija zatrpanih u ledu.. e pa sad se taj led koji je pokrivao otopio i preti katastrofa, Grenland nije od juce ideja), on samo spasava svoje dupe od zatvora i klepa lovu. Kada prica o sebi i kada ismeva druge to je on, kada prica o politici ima bubicu u uhu (uglavnom) ili mu je sapnuto sta da kaze (pogledajte potpisivanje izvrsnih naredbi, nema pojma sta potpisuje). Oni (ta grupa ljudi iz projekta) jednostavno nisu mogli boljeg kandidata da zamisle. Ljudi su opcinjeni njime, a njemu treba sloboda, novac i moc (70 godina pokusava da dodje do toga). Ja znam da je vama nezamislivo da amerika ide u ovom pravcu, jer boze moj, toliko se pricalo u tom ustavu kao da samo oni imaju ustav, ali ustav je postao guz papir, kao i kod mnogih drugih drzava. Ljudi su samo ljudi... 3
melankolic Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nema šta više da unajmljuješ advokata- uslov je da poslodavac u USA koji ti ponudi posao mora da položi garanciju za tebe iz inostranstva u iznosu od 100.000 $. Time se hvalio tvoj Vođa. nemanjaol je za sve ostalo detaljno izneo činjenice koje ne možeš da pobiješ. Sva sreća pa živimo u vremenu digitalnih informacija koje svetlosnom brzinom prelaze sve meridijane, tako da ta tvoja ignorantska pozicija (da ti znaš šta se i kako radi u USA) odavno ne pije vodu.
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago @nemanjaol nemam trenutno vremena da ti odgovorim duze, ali postujem sva objasnjenja. I sigurna sam da detention centri nisu prijatni. Iskreno celu kripto pricu sam preskocila jer se ne razumem u kripto pricu. Drzim se onog sto znam, tako da ako mi kazes da nije ok, verovacu ti. 1
djura.net Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Pocetak kraja NATO, nikakve druge sile nisu uspele da ga uniste, ali Trump ce mu doci glave cnn Sweden sent an unspecified number of troops to Greenland today following Denmark’s request to do so, Swedish Prime Minister Ulf Kristersson announced on X. Germany is sending a “reconnaissance team” of 13 military personnel to Greenland tomorrow for “an exploration mission” from January 15 to 17, the German Defense Ministry said in a statement Wednesday. Leaders from Denmark and Greenland said a “fundamental disagreement” persists with the Trump administration over the future of the territory following their meeting with Vice President JD Vance and Secretary of State Marco Rubio. Today’s meeting came after President Donald Trump said “anything less” than US control of Greenland is “unacceptable.” Edited 2 hours ago by djura.net
djura.net Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago cnn Norway is sending two defense personnel to Greenland, a spokesperson for the Norwegian Ministry of Defense has confirmed to CNN. It comes after the Norwegian Minister of Defense Tore Sandvik told Reuters on Wednesday that the personnel would “map out the further cooperation between (NATO) allies.” A body of UN experts has backed the right to self-determination for the people of Greenland, following “deep concerns” over US President Donald Trump’s stated intention to take control of the self-governing territory of Denmark. Any attempt to “modify” Greenland’s territorial or constitutional status would not only violate international law, but could also “undermine” regional stability, the experts, appointed by the United Nations Human Rights Council, said in a statement Wednesday.
Tex_Willer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Neće se Nato raspasti i jedni i drugi trenutno ne zele da odstupe i pokazuje ,,zube". Na kraju Ameri sem baza dobiće i koncesiju na kopanje retkih minerala.
djura.net Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, Tex_Willer said: Neće se Nato raspasti i jedni i drugi trenutno ne zele da odstupe i pokazuje ,,zube". Na kraju Ameri sem baza dobiće i koncesiju na kopanje retkih minerala. Ako ne bude impicovan, Trump ce sigurno poslati trupe na Greenland. Nema teorije da NATO prezivi takav egzibicionizam. Sve vise lici da je Iran iskoriscen da odvrati paznju dok se u pozadini ne spremi invazija na Greenland. Po svemu sudeci, Trump i Putin su se dogovorili o zonama uticaja. Putin se 'pravio lud' kad su USA 'resavale' Madura i Venecuelu, a isto ce to da radi i kod invazije na Greenland. S druge strane, Trump 'nezno' predaje Ukrajnu Putinu, i ostavlja Iran pod sferom uticaja Rusije. Ovim pozivom Iranskom narodu da izadje na proteste je ucinio uslugu mulama koje su se docepale vodja protesta, slomile kicmu protestu, prakticno ga ugusile u krvi i resile pitanje promene rezima ucinivsi ga nemogucim za narednu deceniju otprilike. Ne kazem da nece pasti neka bomba u Iranu, cisto da se spere ljaga, ali nece biti tu nikakvih znacajnih promena, naprotiv.
djura.net Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago DW German Vice Chancellor and Finance Minister Lars Klingbeil said that Europe's ties with the United States were "disintegrating" amid a "historic period of upheaval" under President Donald Trump's administration. "The transatlantic alliance is undergoing a much more profound upheaval than we have been willing to acknowledge until now," Klingbeil said Wednesday is a speech in Berlin. "The transatlantic relationship as we have known it is currently disintegrating." --- The president of the German Armed Forces' Reservists' Association calls for troops from Europe to be sent to Greenland. Patrick Sensburg says the move would prevent a US takeover of the island, warning Europe should take Donald Trump's threats seriously.
Squabbit Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Zamisli lik ti kaze da stitis pedofile i tu mu pokazes kara bananu, a predsednik si. Doni doni zaigrao si se malo. Cak i oko mene gde je tvrdo crveno cujem da bas nije hell yeah svaki njegov potez.
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, melankolic said: Nema šta više da unajmljuješ advokata- uslov je da poslodavac u USA koji ti ponudi posao mora da položi garanciju za tebe iz inostranstva u iznosu od 100.000 $. Time se hvalio tvoj Vođa. nemanjaol je za sve ostalo detaljno izneo činjenice koje ne možeš da pobiješ. Sva sreća pa živimo u vremenu digitalnih informacija koje svetlosnom brzinom prelaze sve meridijane, tako da ta tvoja ignorantska pozicija (da ti znaš šta se i kako radi u USA) odavno ne pije vodu. Jel ti znas sta znaci da ispunis zakonske uslove 😀 plus to je za H1B.
Recommended Posts