Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted

'Zakonska i legitimna' postupanja ICE-a.

Ovakvih snimaka ima kolko hoćeš iz Minesote prethodnih dana.

Video sam juče i snimak gde, navodno trudnicu, obaraju na pod i vuku po zemlji

• Tuzno 1
Posted

Sad sam malo čitao i ICE nema ovlašćenja kao Policija. Ima neke situacije kada oni mogu da privode ili zadržavaju do dolaska policije no oni to masovno zloupotrebljavaju i zato je ljudima preko one stvari i bore se protiv njih. Naravno ICE zna da neće odgovarati jer su projekat druga Krasnova i znaju da on neće dozvoliti da im bude suđenje jer će te presude u stvari biti presude njemu.

Posted
2 hours ago, Klotzen said:

Sad sam malo čitao i ICE nema ovlašćenja kao Policija. Ima neke situacije kada oni mogu da privode ili zadržavaju do dolaska policije no oni to masovno zloupotrebljavaju i zato je ljudima preko one stvari i bore se protiv njih. Naravno ICE zna da neće odgovarati jer su projekat druga Krasnova i znaju da on neće dozvoliti da im bude suđenje jer će te presude u stvari biti presude njemu.

Bolje receno "ne cackaj mecku". Imaju oni qualified immunity, ne treba im Tramp. I ne bore se protiv njih zato sto "zloupotrebljavaju" bilo sta, nego im se ne svidja deportacija ilegalaca, to je jasno. Jer se niko u red cities ne bori protiv njih. Idu u pratnji policije, I sve prolazi bez znacajnih incidenata. Problem je samo u sanctuary gradovima. Nisu oni nikakav projekat Trampa, deportovali su daleko vise u vreme Obame, pa niko nije pravio problem.

• Ha-ha 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
6 hours ago, Mina D. Harker said:

"3rd term", where, in Hell?

Ovi stvarno misle da će da žive vječno.

Pa to ti govori koliko veruju u druge reps kandidate za 2028.

4 hours ago, Stiletto said:

Ovo jedino ako izvrše Pinoče tip vojnog puča. Ukratko: Not gonna happen.

Potpuno tacno. Za puko razmatranje predloga promene treba 2/3 glasova u oba doma, a da bi se promenio ustav treba 3/4 glasova drzava, dakle samo nekakva diktatura to je jedini nacin.

Posted

Uvek postoji opcija sile-upad u kongres, nasilna promena etc

Šta im teško, počeli su da ubijaju po ulicama, što ne bi probao i treći mandat.

Posted (edited)

https://www.instagram.com/reel/DTQ8VKbjMBI/?igsh=ZnBrYWhsbnVzeWw=

Dobro kaze onaj komentar za video sto je postavio nemanjaol, small dick energy nenormalno zraci od ovih ICE fasista.

Jebote, upadaju u srednje skole kao manijaci psiihopate.

Edit:

Ovi stvarno vole da skacu ispred kola. Pogledajte video do kraja ako vam nije tesko. E sad sta ima tu da se prica. Ovom olusu od ljudskih bica je data prevelika moc o to je to. 

https://www.instagram.com/reel/DTY9OjikibD/?igsh=bzFoaGllMG9sZjNi

Trigger happy manijaci, jos ih je Obama trenirao a Bajden usavesio:

https://www.instagram.com/reel/DTSNRWODPZE/?igsh=Mm80cXI2YTh6NXJp

Edited by nonick
Posted
45 minutes ago, Helena said:

Uvek postoji opcija sile-upad u kongres, nasilna promena etc

Šta im teško, počeli su da ubijaju po ulicama, što ne bi probao i treći mandat.

To ne bio bio treći mandat već vojni puč i zavođenje diktature. Stvarno misliš da u SAD može to? Da Tramp ima toliku podršku u vojsci da može da potčini oružjem bar 20 tradicionalnih Dems država? Da Teksašani krenu tenkovima na Kaliforniju? Ima toga, ima, ali kod braće Grima.

Posted
3 minutes ago, Stiletto said:

To ne bio bio treći mandat već vojni puč i zavođenje diktature. Stvarno misliš da u SAD može to? Da Tramp ima toliku podršku u vojsci da može da potčini oružjem bar 20 tradicionalnih Dems država? Da Teksašani krenu tenkovima na Kaliforniju? Ima toga, ima, ali kod braće Grima.

Ne znam šta da mislim, ali svakako nisam mislila ni da će Amerika pretiti otimanjem Grenlanda .

Nisam nikad ništa dobro mislila o narandžastom onoštonesmedasekaže, ali da će mu ćaciji ubijati ljude po ulicama, nisam.

Znaš, mnogo se priča o diktaturama /despotijama i meni ovo jako liči na to.

Propaganda je takva da Fox informer vedri i oblači, a alkoholičari su ministri rata i zdravlja...

Koliko sam pratila, reči o nekakvim osamostaljenjima je već bilo, pa ću i ovo ostaviti otvorenim.

Bila sam mlada i glupa kad sam mislila da će Juga zauvek opstati.

Posted (edited)

to za third term je agitprop ala Steve Bannon i Roger Stone. Ne treba skroz zanemariti ali verovatno Trump i MAGA idu na smetliste istorije uskoro. Ako ne, onda stvano dolazi zesca autokratija od ove. Onda ce pijani pajac koji vodi Department of War, Housewife of ubijenih kucica i plavusa sa koja ima Trump fajlove na stolu spremne biti norma. A Mark Kelly i Powell ce biti u zatvoru.

p.s. Bannon je imao dokumetarne filmove ready za Epstina, verovao je ce ga spasiti. Kad je objavio neki novinski clanak na Floridi da povrati ugled Epstina i nadali su da ce uspeti, nije proslo ni mesec-dva kad su Epstina drugi put uhapsili - svi znamo kako se zavrsilo.

Edited by nonick
Posted
1 hour ago, Stiletto said:

Bannon lupeta, da ostane relevantan. Legalno, jedino sto mozda Tramp moze da uradi, je da izabere naslednika, I da se stavi kao VP kandidat (samo zbog winning), ali mislim da je I Tramp umoran od politike. Za dve godine, moze da se penzionise I igra golf. Mislim, ljudi pricaju gluposti, Tramp I koja armija ce da izazove puc? 0% sanse. Niko u USA, osim manjeg broja budala na far-left I far-right ne zeli nikakvu autokratijj 

Posted

Sedim u US, nista me ne blokira zadnjih 20 godina, ali ovde slusam kako mi fasisti ogranicavaju zivot, nacisti marsiraju ka mene, sutra ce me izbaciti. Imam problem da se ulagujem vlasti jer necu da me neko deportuje ilegalno. Ja mogu da zvacem o svemu sto mi ne svidja kod Trampa, ali ja sam nekako ugrozena. Treba da se borim za prava ilegalaca da budu u US.

Da li ste vi ljudi normalni?? Nisam dosla u US da vi primenjujete vase ideje. Dosla sam da zivim americki zivot.