Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted (edited)
6 hours ago, Angelia said:

Sve dok protestuju po zakonu, mirno, bez krsenja, paljenja I pljacke, ne postoji razlog da ih neko dira. Da ne napadaju neduzne prolaznike i vozace, ili blokiraju slobodno kretanje drugima, napadaju privatno vlasnistvo... 

Slazem se, a ti?

20220101_jan6_AP_21181859452825.jpg

20220712_insurrection_views_AP_210577128

na preko 330 miliona, 7 miliona je izaslo u celoj USA? 2% ako je verovati brojkama, ili 4+% glasaca, ako uzmemo da je 7 mil svi bili glasackog godista. Jesam nesto pogresno izracunala?

Jesi...

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
  • Like 3
Posted
5 hours ago, freethrow said:

Isto je svuda, veruj mi. Italija, USA, Srbija, mnogo više sličnosti nego razlika. Sticajem okolnosti sam prošle nedelje proveo pet dana sa nekoliko US prijatelja na nekoj konferenciji: jedan iz NYC, jedan je u Dalasu, dvojica SF. Identična priča. Uprošćeno: porast populizma i autoritarnosti, vlast koja koristi poluge moći - mešajući stubove vlasti - kapitala i tehnologije kako bi bogate dodatno obogatila, siromašne obespravila i isključila. Jako slično. Ali, ponavljam, bilo je jako utešno čuti ljude iz USA, Nemačke, Brazila, Indije i Evrope koji se slažu, makar to bilo i u strahu.

Playbood fasizma je uvek isti, apsulutno nema veze ni broj stanovnika, ni naprednost/nazadnost drzave... a queen tariffa kao da je dobio direktno isporucenu verziju iz srbije

• Like 1
Posted
5 hours ago, fancy said:

Meanwhile

Screenshot-20251019-084713-Instagram-png

Demokratska partija ima veze sa ovim protestima isto toliko kao I srpska opozicija sa studentskim protestima.

• Like 1
Posted
50 minutes ago, nonick said:

Demokratska partija ima veze sa ovim protestima isto toliko kao I srpska opozicija sa studentskim protestima.

Organizator ovog (i onog prvog) protesta je ovaj bracni par

• Pumpaj! 1
Posted
4 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Slazem se, a ti?

20220101_jan6_AP_21181859452825.jpg

20220712_insurrection_views_AP_210577128

Takodje. Sto znaci da svako treba da bude jednako tretiran, za paljenje I pljackanje, par desetina uhapseno, pusteni nakon par dana. Za penjanje po zidovima I nered, 1500, sa prosekom od par godina u zatvoru

4 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Jesi...

Sta?

Posted
23 minutes ago, Ludi za Poli said:

Za pokusaj nasilne promjene rezultata izbora i pokusaj drzavnog udara koje je inicirao ovaj sto danas sjedi u WH, ne za “penjanje po zidovima i nerede”. 

Drzavnog udara bez ijednog oruzja? U USA? Kako nisu bili optuzeni za pokusaj drzavnog udara I nasilne promene izbora, nego za trasspass I nerede? Ali ajde nebitno. Poenta, protestujes po zakonu, sve ok.

• Ha-ha 1
Posted

Ma ja, napali zgadu Capitola na dan kad je Biden trebao biti potvrdjen kao predsjednik i htjeli lincovat sve na koga naidju cisto onako reda radi. Tvoja alternativna stvarnost i bezocno laganje nikad ne razocaraju. 

• Like 2
Posted
5 hours ago, Angelia said:

Takodje. Sto znaci da svako treba da bude jednako tretiran, za paljenje I pljackanje, par desetina uhapseno, pusteni nakon par dana. Za penjanje po zidovima I nered, 1500, sa prosekom od par godina u zatvoru

Sta?

Mislis, zatvoris ih pa ih predsednik pomilije? Predsednik kojem isto vise iznad glave odlucenje o kazni? 

My ass law and order... puna usta hriscanstva i reda i zakona kod najvecih krimosa u drzavi, raznih silovatelja, pedofila i varalica... 

Posted
1 hour ago, Ludi za Poli said:

Ma ja, napali zgadu Capitola na dan kad je Biden trebao biti potvrdjen kao predsjednik i htjeli lincovat sve na koga naidju cisto onako reda radi. Tvoja alternativna stvarnost i bezocno laganje nikad ne razocaraju. 

Potpuno je besmisleno gubiti vreme na nesto od pre 5 godina, gde sam vec rekla da je bila sramota, I da nasilne proteste treba kaznjavati. Pricamo o trenutnim protestima. Ja sam uvek drzala poziciju da svako moze da protestuje ako to radi po zakonu.

13 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Mislis, zatvoris ih pa ih predsednik pomilije? Predsednik kojem isto vise iznad glave odlucenje o kazni? 

My ass law and order... puna usta hriscanstva i reda i zakona kod najvecih krimosa u drzavi, raznih silovatelja, pedofila i varalica... 

Pomilovao nakon 4 godine, one "mostly peaceful" koji su palili, I pljackali, nije ni trebalo pomilovati, jer su ih pustali nakon dan-dva. Koliko je ljudi poginulo u tim protestima, nekih 20-25, January 6, jedna nenaoruzana zena koju je ubio policajac.

Naravno, law and order, bez obzira ko ga podrzava. To jeste jedan od stubova USA.