Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Maharaja said:

Šta da ti kažem @nonick, MAGA ološ, nitkovi i gnjide će ne samo relativizovati, nego direktno opravdati. To je 100% garantovano.

Pa Fox i ovi seru o riot-sima, ali ne kazu nista zasto se to desava. Nacizam je bolest.

Znaci ovde na forumu samo kacim "ruke su vam krvave".

• Like 2
Posted

I znate sta je najbolje od svega, ne mogu da postignu broj deportacija koje je Obama radio, ali je bilo sve po zakonu. Procesuirani i deportovani. Svi koji su imali kriminalni dosije. 

Ovo sad hvataju decu ili roditelje i ostavljaju petogodisnjake same na ulici. Ceo cirkus i to sve samo zato sto mu se sve raspada. Nista sto su poceli nigde nisu stigli jer imaju idiotske ideje i nemaju pojma ista da rade osim da drobe lazi.

Sve je odustao (chicken) i sad da ima opravdanje kao nesto radi za njegovu bezmozgu bazu, plus pride dodje dobro jer uvodi diktaturu nusput. 

Izvlace gardu i vojsku da puca u Amerikance. Gadjaju sve sa telefonima i kamerama gumenim mecima. Oni prave nered i onda krece propagandna masina o zlim woke levicami koji pale automobile i koje treba utamaniti. 

Bojim se da ce uskoro biti veoma kasno da se ovo zaustavi, a Amerika ce postati najveci zatvor na svetu. 

Ovo sve kosta, nema nista od stednje, ali sad ne kukaju za potrosnju i ono sto placaju. Eno cirkus sa vojnom paradom oko 90 miliona i zapretio je da ce pozatvarati, pucati, svasta nesto ako pocnu da protestvuju. Je-zi-vo!

Inace, juce su (ne znam za danas) protestvovali u Dalasu i Ostinu, danas u Cikagu. 

• Like 7
Posted

pogledati kako razumno razgovaraju, levicar, desnicar I centrista. Dosta dobro objasnjenje uzroka I posledica, funny na kraju se uglavnom slazu.

Postoje uzroci I posledice. Oops rekao je gangbangers 😀

• Ruke su vam krvave! 3
Posted

Pazite ovo

Trump team plans to send thousands of migrants to Guantanamo starting as soon as this week

Some 800 Europeans — including one Austrian, 100 Romanians and 170 Russians — are being considered for the transfers, according to one of the documents. That element of the plan has alarmed some U.S. diplomats, who note that most European countries are American allies that are cooperative in taking back deportees and that there’s no need to send the people to Guantanamo.

????

Austrijanac i Rumuni sigurno nisu trazili azil da ne moze da ih vrati kuci. WTF?!

Uh, ima jos

British citizens among 9,000 immigrants to be sent to Guantanamo

BO-LE-SNO

Konc logori. Valjda hoce da izazove medjunarodni sukob. Samo tako jos dodavanja para u vojsku i gvozdene zastite (dome) imaju smisla. Rat

• Like 1
  • WOW 2
Posted

Pre neki dan sam "zakacio" deo intervjua na nekoj lokalnoj nemackoj TV.

Nemac Fabian Schmidt, otisao u SAD 2007. godine sa svojih 16 godina, u medjuvremenu se odskolovao tamo, zaposlio, ozenio americkom drzavljankom, doktorkom sa kojom ima dete i zivi u skladnom braku...

Nakon posete rodbini u Nemackoj ranije ove godine, nakon sletanja na aerodrom u Bostonu biva uhapsen od strane imigracionih sluzbenika (kako god se to zvanicno zove u USA) i 5 dana drzi u pritvoru uz pretnju proterivanja iz USA??? Covek ima neogranicenu dozvolu boravka, Greencard i nema nijedno krivicno delo ni u USA ni van nje, i nakon lisavanja slobode a nasuprot vazecim zakonima i shodno gradjanskim pravima NE BUDE MU DOZVOLJENO DA KONTAKTIRA NI ADVOKATA NI PORODICU CELIH 5 DANA!!! Mozete misliti kako su se osecali njegova supruga, dete, roditelji u Nemackoj... Covek kidnapovan od federalne americke agencije i bespravno lisen i slobode i svojih garantovanih gradjanskih prava, a i pravne zastite. Celih 5 dana. U jednoj USA. U 2025. godini. 😵‍💫

U pritvoru je tretiran kao kriminalac, i bio je povredjen zbog cega je cak morao na neko lecenje kasnije, ali nije otkrivao detalje jer je pre pustanja na slobodu morao da potpise neki "confindentiality agreement" koji su mu iz imigracionog nametnuli gde se obavezao da ne prica javno kroz sta je sve prosao.

Ponavljam, covek zivi skoro 20 godina u USA, Greencard nosilac, sa dozvolom neogranicenog boravka, pritom dolazi iz Nemacke a ne iz sta znam, Jemena ili neke Kambodze, takozvani "zapadnjak" iz jedne od western European ally drzave... 🙄

Inace, na desetine nemackih drzavljana koji su putovali u USA u zadnjih nekoliko meseci su prijavljivali uzasna iskustva od strane vlasti na ulaznim kontrolama nakon sletanja, zadrzavanja, provere, isto tako hapsenja koja su doduse trajala krace nego ovo... Jednog doktora koji je otisao u posetu bratu su zaustavili na JFK u tranzitu i vratili nazad prvim avionom bez ikakvog razloga. Sve je to dovelo do toga da Nemacko ministarstvo spoljasnih poslova objavi zvanicno upozorenje nemackim drzavljanima koji putuju u USA da (parafraziram) budu spremni da su takva iskustva moguca i da oni koji ne zele da potencijalno dolaze u slicna stanja i koji imaju nizak prag stresnih reakcija razmisle trenutno o racionalnosti putovanja i ista preduzimaju samo ukoliko su apsolutno nuzna.

Ovo se desava u 2025. godini. U Nemackoj, koja ako nista drugo a ono deli te "zapadne vrednosti" ponajvise sa USA i njihov je najverniji saradnik (iako je daleko od toga da je reciprocitet trenutno prisutan, najblaze receno). Dakle, ne postoji ni jedan jedini normalan, racionalan, logican ili prosto receno pametan razlog da se tako nesto desava nemackim drzavljanima - a eto, desava se.

Ipak, sve ovo sto se desava na ulicama LA trenutno, me ne cudi ni najmanje. Cela ova MAGA budalastina je jedna totalna, apsurdna, kolosalna laz, jedan scam nevidjenih razmera, cirkus u vidu jednog lakrdijasa koji je inace "do grla" u rukama korporativnog biznisa i jednog lobija, koiji je kao trojanski konj podmetnut random amerikancu uz obecanje da ce da mu vrati Ameriku i pride doneti svakom Amerikancu check na 5000 $, koliko im je lakrdijas obecao jer ce DOGE i Ellon toliko novca da ustede ustedama u javnoj potrosnji vlade. Nije da ne zvuci kao Mladjan Dinkic onomad 🤣 🤣

Da se ne lazemo, sve sto su Ellon i DOGE "ustedeli" su da pozatvaraju nekoliko federalnih agencija i pride otpuste desetine hiljada ljudi koji su radili za iste - ali naravno da je cela drama sa Ellonovim ucescem u vladi bila unapred deo show-a i da je uradio tacno onoliko koliko je trebalo, i tacno ono sta je trebalo. "Ustede" na zatvaranju federalnih agencija koje se bave zastitom prava potrosaca, medicinskom zastitom, obrazovanjem i kontrolom unutrasnih prihoda su sve samo ne akti delovanja za dobro tog istog random amerikanca - nego upravo suprotno, akti na generalno urusavanju sistema dobrobiti gradjana i njihovom generalnom obespravljivanju. Da su takve poteze povlacili ljudi iz Trumpovog direktnohg okruzenja implikacije bi bile drugacije, izazvana sumnja neuporedivo veca, a onda su se tu mogli povezivati razni konci i dovoditi u vezu jedna stvar sa drugom... Ovako, Ellon je osim sto je poneo ulogu Robina pa je priskocio u pomoc Betmenu, a na opstu radost i ekzaltaciju MAGA plebsa koje inace pali to holivudsko Team-Up budalalisanje, dobio i - "sasvim slucajno", u ruke upravo alat da ukloni s puta neke prepreke koje stoje onima koji povlace konce iza kulise, pa se prigodno formira DOGE koje ce da posluzi svrsi i ne izaziva sumnje jer Ellon nije federalni uposlenik vec "samo" uveden u vladu da navlaci dodatnu masu za sarlatana, da posle toga u svojstvu civila suprotno svim pravilima bleji po Beloj kuci (?!?), a inace ce da radi kao "special Government employee" a ne radi za Government itself. I tako, on odradi posao a Trump ne oprlja ruke - udjes, izadjes - svi srecni i radosni - i gotovo. How convenient! 👏

Razmere celog ovog scam-a su toliko ogromne koliko i ocigledne, svakom ko racionalno razmislja, kriticki analizira, i nepristrasan je i iskren prvo prema samom sebi.

Zasto pisem sve ovo? Odlutao sa teme... nisam, bas nasuprot - dolazim do poente.

Trenutna administracija USA je nazalost gora cak i od Bajdenove, sto je bas veliko dostignuce samo po sebi. Ali, nije ona toliko losa slucajno.

Mozda cu zvucati kao onaj Mario zna 😄 ili kako se vec zove lik sa fb, ali niti sam teoreticar zavera, niti sam anti-globalista, niti imam neku skrivenu agendu zasto ovo pisem. Zato, ako ce previse dramaticno zvucati ovo sto napisem, nemojte me na prvu spaljivati, jer niti pisem to u vatri, niti na prvu, niti kao sto rekoh zato sto imam neki skriveni plan. Bas suprotno, dugo pratim sta se desava i formiram misljenje polako i na osnovu analitickog razmisljanja koje se zasniva na cinjenicama i protoku vremena ovih nekoliko meseci. Mozda gresim, ali samo hocu da kazem da kako vreme prolazi, ovo misljenje je sve cvrsce i sve vise ga potkrepljuju i potvrdjuju cinjenice.

USA je na pragu velikih promena koje idu dalje od MAGA agende, dalje od ove smesne administracije, dalje od svega ovoga sto se trenutno desava tamo. Nije tajna da je Amerika korporativna drzava ali jeste makar "javna tajna" da amerikom upravljaju (namecu vlast, lobiraju, postavljaju senate i kongresmene itd) korporacije koje su u medjuvremenu toliko postale ogromne i snazne da bukvalno poseduju kompletan aktivan kapital na americkom trzistu a pritom i FED. Dakle, USA ima centralnu banku pod korporativnom kontrolom, i ima najveci asset market na svetu koji je opet pod korporativnom kontrolom. Pitanje koje "lebdi" u vazduhu a koje niko ne postavlja, da li je korporativni subjekt u Americi postao greater than life, i treba li mu uopste i dalje, ako mu vec nista vise ne donosi, aministrativni aparat zvan federalna vlada USA?

Mislim da se odgovor na to pitanje namece zadnjih par meseci sam po sebi. A tek se ce "nametati", sve ociglednije i frapantnije po random gledaoca sa strane na ova tamosnja desavanja. Ovo kazem sa utoliko vise ubedjenosti utoliko sto postoje isti signali, ista aktivnost i namera na dva razlicita aspekta i drustvena pojma, koja su u neraskidivoj i sinergijskoj vezi jedna sa drugom. Prvi je ekonomski a drugi socijalni.

Kao prvo, ekonomski aspekt. Svaki ekonomski ekspert koji analizira ovo sto se mesecima desava na americkoj berzi zadnjih meseci nema racionalno objasnjenje za potrese koji se desavaju i fluktuacije koje ne potpadaju ni pod koji sablon i poznati slucaj iz istorije. Americko trziste akcija i sve ono sto se tamo desava se ne moze opisati terminologijom i logikom ekonomskih obrazaca poslovanja i dobre biznis prakse. Government spending USA probijaju sve limite i zaduzenja ce biti jos veca sudeci po upravo objavljenom budzetu Trampa (zbog kojeg je kao Ellon i napustio DOGE), projekcija zaduzenja USA jasno vodi drzavu u fiskalni bankrot jos u toku vladavine Trumpa. Svakog dana bukvalno se na trzistu akcija otpise pa sutradan "dopise" po par BILIONA $, sto su sve naznake da je valorizacija asseta nestabilna jer se ne radi vise o stabilnoj ekonomskoj projekciji vec pukom nametanju onih koji kontrolisu te assete (a pritom i sam USD), a sto se ne sme desavati u stabilnom ekonomskom sistemu gde se cena odredjuje u sprezi ponuda-potraznja. Ekonomski pokazatelji ukazuju na pad realne finansijske aktivnosti, trziste rada je u krizi, kreditni rejting stanovnistva i privrede isto, kasnjenja ljudi koji placaju mortgage ili stambene kredite su rekordno visoka, sto sve lici na krah housing trzista od pre deceniju, agencija Moody je snizila kreditni rejting USA sa "AAA" na "AA1" sto je PRVI PUT U ISTORIJI, a od pocetka 2025. godine je americki USD izgubio 9 % svoje vrednosti. Svaki analiticar, ekonomista sa kredibilitetom i monetarni ekspert "vidi" Ameriku kako srlja u krah i bankrot slican onome od pre 100 godina, ali to nikoga u vladi ne zanima ocigledno. I to ne moze biti slucajnost. Bas nasuprot.

I kao drugo, socijalni aspekt. Sve ovo sto se mesecima desava u USA, ukljucujuci i ovaj slucaj koji sam naveo, dakle generalno sva ova rastuca socijalna podeljenost, rasne i etnicke tenzije unutar drustva, brutalne akcije protiv imigranata, pa i "izmisljeni" sukobi protiv njih, dizanje tenzija i polarizacija medju gradjanima razlicitih verskih grupa zbog desavanja u Gazi, uvodjenje u zakon (?!?) odredbi da se za vredjanje Izraela ide u zatvor (ali ne i za vredjanje USA (???), sto je razbesnelo konzervativce i narocito veterane), svrstavanje na jednu stranu i progon druge, hapsenje studenata koji su na kampusima ucestvovali na mirnim protestima za prestanak blokade hrane i humanitarne pomoci u Gazi itd itd ... Ne zelim da ulazim u te teme ali samo navodim sve ovo sto se tamo desava jer pomno pratim i tendencioznost i namera je neskrivena i "opipljiva" i to prosto nisu slucaju i ekscesi nego pravila i namere. Svi ti pritisci i tenzije koje se dizu i polarizuje narod, da je ceo narativ i tajming svega toga indikativan i da nista nije slucajno, da se istovremeno izaziva ne samo ekonomski nego i socijalni bunt i problem, a naravno da se treba zapitati pa dokle ce tek dovesti sinergija svega toga, kad se akumuliraju sav taj pritisak, polarizacija, represija, kriza... NI do cega dobrog, to je jedino sigurno.

Dakle, sve ovo sto se dogadja na ulicama LA je plasim se, naznaka onoga sto ce se desavati sve vise u USA i to ne nuzno samo na ulicama. Ne kazem da ce se bilo sta epohalno desiti za nedelju ili mesec dana i da ce sad cela Amerika izaci na ulice sutra, ali da je ovo sustinski proces koji je ireverzibilan i mehanizam koji je poceo da otkucava pa makar trajalo i koju godinu - u to sam siguran. Opsti haos, kriza drustva, a ponajvise bliskost ekonomskog kolapsa koji je po svim parametrima blizu i niko ne povlaci rucnu, sve dublje podele koje ce voditi uglavnom u dalje podele i narocito ekonomsku nestabilnost - to je preteca buducnost SAD. Sta se iza sve krije, i gde ce USA posle toga ne znam, ali znam da se nista nece "vratiti u normalu" i da socijalna kriza i incidentnost drustva ce postati konstanta, pretpostavljam kao uvod u neko alternativno stanje drustvenog uredjenja ili prelaznu fazu u drzavnoj upravi. Ne insinuiram da je Amerika pod nekom okupacijom, ali da americka vlada to jest americki narod ne kontrolisu vise svoju drzavu - to da. Najave pojedinih stranaka koje se bave bezbednosnim sektorom o izvesnom uvodjenju principa socijalnog kredita za gradjane, koriscenja AI za profilisanje i nadzor, nekih zakona koji su u najavi i slicno, prosto izazivaju osecanja neprijatnosti i prizivaju scene distopijskog drustva u najavi. Mozda izgleda sad to previse dramaticno i neralno, ali ko je mogao da pretpostavi pre godinu dana ove scene po LA i tamnicenje EU drzavljana od strane americkog imigracionog sistema - pa je evo i to postalo "nova realnost" i  - nikome nista. I zato niko ne treba da pretpostavlja da je vise bilo sta nemoguce. Stvari se toliko brzo menjaju od danas do sutra tako da ono sto je danas nezamislivo, prekosutra je vec istorija.

Kakvi god da su krajnji interesi iza svega ovoga, ti interesi nisu u skladu sa opstim, javnim interesima obicnih gradjana - toliko je sigurno. Ne mora se bas biti vidovit ako se dobro vidi makar na jedno oko.

• Like 4
  • Thanks 2
  • Pumpaj! 1
Posted
41 minutes ago, Diogen said:

USA ima centralnu banku pod korporativnom kontrolom

Ne više nego kroz dvadeseti vijek, a na neki način možda i manje, jer da je Fed vođen samo interesima korporacija kamate bi sada bile na nuli, jer korporacijama nema skoro ništa milije od jeftinog kredita.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Beonegro said:

Ne više nego kroz dvadeseti vijek, a na neki način možda i manje, jer da je Fed vođen samo interesima korporacija kamate bi sada bile na nuli, jer korporacijama nema skoro ništa milije od jeftinog kredita.

Bilionerske kompanije dobijaju (uvek) zajmove po znatno manjim kamatama jer zalazu hartije od vrednosti i nekretnine. 

Vodio se spor oko Trampa i njegovog precenjivanja njegovih nekretnina za pozajmice bas iz razloga da bi mu spustili kamatu na zajam. Njihovi zajmovi su obicno oko 1-3% kada su za sve ostale 6-8%

Posted

Evo, ono sto je bilo mrmljanje i glupi smeh od zene koja ne moze da bude predsednik jer je previse emotivna i nosi glupa odela, dobilo formu nekoliko meseci kasnije

Oni su tacno znali sta se sprema, cak su nam i rekli... ali smo mi svi kolektivno dovoljno glupi da trazimo idiotske razloge da ne slusamo

Hilari nam je isto rekla, nismo slusali.. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Posted
4 hours ago, Diogen said:

Pre neki dan sam "zakacio" deo intervjua na nekoj lokalnoj nemackoj TV.

....

nije moguce sloziti se 100% sa postom koji koji obuhvata mnoge stvari, ali thumbs up!

• Like 1
Posted

Our deal with China is done, subject to final approval with President Xi and me," Trump said on the Truth Social platform. "Full magnets, and any necessary rare earths, will be supplied, up front, by China. Likewise, we will provide to China what was agreed to, including Chinese students using our colleges and universities (which has always been good with me!).

tail-between-legs-like-a-dog-with-his-ta

• Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Ja nemam komentar na ove poslednje postove. Samo možda da zamolim čitaoce da se manu Alan Forda, to je strip, a ne novina!

:roflmao:

Edited by mrd
Posted (edited)
5 hours ago, mrd said:

Ja nemam komentar na ove poslednje postove. Samo možda da zamolim čitaoce da se manu Alan Forda, to je strip, a ne novina!

Alan Ford je u nekim stvarima daleko ozbiljniji nego izvjestavanje Bijele Kuce...

Trump  i Musk su kombinacija vise likova :

• Superhik (otima siromasnima da bi dao bogatima)
  • Sir Oliver (varalica koja je zasluzila robiju vise puta)
  • Broj Jedan (upravljaju svime sto javno, sto tajno, sa ciljem da se osvete svima, po spisku iz notesa, a sve za zelene listice)

s tim da je Trump jos i  Gervasius Tvinkleminkleson (debelguzi sef koji naravno nema pojma ni o cemu), a Elon Musk Grunf...

Pete Hegset ili Tom Homan - General War - profasisticki krele... 

Tuilsi Gabard je  Margo - spijunka lojalna samo sebi...

Mitch McConnel je Jeremija - vise mrtav no ziv...

Lutnick je Bob Rock - o svemu dreci koliko stigne, o nicemu nema pojma... 

Jedino nema samog Alan Forda, nepokvarenog i lakovjernog....

A republikanski senat i kongres izgledaju upravo ovako:

images?q=tbn:ANd9GcRq-R6_g_HBKgBfCGsMx0Q

Edited by ters
  • Like 5
  • Ha-ha 2
Posted
5 hours ago, mrd said:

Zapravo, Alan Ford se bavio korumpiranošću političara i kapitalizma generalno.

Ali da, ni ja se ne sećam da su se bavili nacizmom i fašizmom.

Ovo kako se odavde vide slike LA i drugih gradova deluje jezivo, kao neki prikvel Pobesnelog Maksa.

Odmazda nad plavom državom i sredinama u kojima je izgubio.

I tačno je da ne samo Nemačka, već generalno zemlje EU daju savete da se zaobiđu USA, a koliko sam pratila, i tamo već kukaju na pad u turizmu.

Isto Hrvatska koja voli američkog turisti, očekuje znatno slabiju posetu Amerikanaca.

• Like 1
  • Love 1
Posted
8 minutes ago, Helena said:

Zapravo, Alan Ford se bavio korumpiranošću političara i kapitalizma generalno.

Ali da, ni ja se ne sećam da su se bavili nacizmom i fašizmom.

Ovo kako se odavde vide slike LA i drugih gradova deluje jezivo, kao neki prikvel Pobesnelog Maksa.

I tačno je da ne samo Nemačka, već generalno zemlje EU daju savete da se zaobiđu USA, a koliko sam pratila, i tamo već kukaju na pad u turizmu.

Isto Hrvatska koja voli američkog turisti, očekuje znatno slabiju posetu Amerikanaca.

Da bi to razumeli, pojedini bio morali da imaju sposobnost empatije, posto netko od ovde upisanih ne živi tamo. U stvari samo jedan, koliko ja znam!

Nisi onda čitala Alan Forda. Bilo je tamo i ima svega.

@ters odgovorio Heleni

Posted

Imam dvadesetak brojeva kod kuće, što je manje bitno.

To za empatiju nisam sigurna da razumem, a što se pak tiče života i življenja, niko od nas nije živeo u nacističkoj Nemačkoj pod Hitlerom, pa pišemo o tome.

Posted (edited)
1 hour ago, Helena said:

Upravo. Izgleda kao ratno stanje, a vec 3 bloka dalje je samo LA, grad sa ljudima koji idu u prodavnicu. Napravili su od par stotina nosaca transparenata huligane gadjajuci ih suzavcima i mecima. 

U teksasu je bilo znatno vise ljudi na protestu, nisu im trebali ni suzavci, ni policija, kamoli nacionalna garda ili marinci. I to ne zato sto su oni finiji, nego zato sto zive u crvenoj drzavi koju ne treba pokoravati. 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
Posted
12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Upravo. Izgleda kao ratno stanje, a vec 3 bloka dalje je samo LA, grad sa ljudima koji idu u prodavnicu. Napravili su od par stotina nosaca transparenata huligane gadjajuci ih suzavcima i mecima. 

Nosaci transparenata Koji su gadjali policiju I ICE kamenjem, I palili neka kola da naprave hot dog, usput opljackali par prodavnica, napali federalnu zgradu, I to sve pre nego je Garda I poslata. Mali community party....da ne pricamo o steti u gradu.

12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

U teksasu je bilo znatno vise ljudi na protestu, nisu im trebali ni suzavci, ni policija, kamoli nacionalna garda ili marinci. I to ne zato sto su oni finiji, nego zato sto zive u crvenoj drzavi koju ne treba pokoravati. 

Zato sto je u Texasu policija odmah reagovala, a guverner rekao da na prvi znak nereda salje gardu .... rade svoj posao, pa ne mora Tramp da salje gardu.

Nek probaju ovde da zapale nesto, sta mislis da ce Desantis da uradi?

Posted
2 hours ago, Angelia said:

Zato sto je u Texasu policija odmah reagovala, a guverner rekao da na prvi znak nereda salje gardu .... 

Ovo po onoj - protestante treba tuci i prije nego sto krenu na proteste...

Posted (edited)
46 minutes ago, ters said:

Ovo po onoj - protestante treba tuci i prije nego sto krenu na proteste...

Mislis da je politicko nasilje ok?

Edit: ako ce da pale, krse I ubijaju, to ne treba zaustaviti? Mislim da ih pustimo da ubijaju, pljackaju, I pale u ime "kosovo za patike"?

Edited by Angelia
Posted

Znam ovo je kukanje svakog prosečnog levičara, kad god nije na vlasti, ali moram :wicked:

Dakle USSA fura ne jakim koracima već sprintom ka fašizmu  :ajme:

Vojska je zamoljena da ako nisu lepi ili fit ili im smeta trumpova politika da se ne penju na bine... "nije da vas teramo ali možda vi ne želite" :classic_rolleyes: