Dragan Posted Monday at 06:58 AM Posted Monday at 06:58 AM (edited) 38 minutes ago, Nek grmi jako said: Pred očima nam se odvija začetak supkulure koja podržava delo koje je počinio, recimo, Mađione ili ubistvo protivničkog političara, i sve veći broj ljudi je spreman ne samo da to opravda, nego čak i da frenetično aplaudira ubistvu u ime politike i iskrivljenog osećaja socijalne pravde. Nošeni zanosom takvih pobuda, koje ćemo i sami danas lako pronaći i na američkim ulicama, i na američkim fakultetima i naročito na društvenim mrežama, neuravnoteženi pojedinci sa mesijanskim kompleksom primaju se odgovornosti da u ime nekoga i nečega zapale kuću u kojoj spava čovek sa svojom porodicom. U stvari, ono što je ranije bilo kulturološki tabu postalo je prihvatljivo, pa danas vidimo jasnu promenu koja konvergira u ono što možemo da definišemo kao kulturu atentata. Uopšte nemam iluzije kako ne postoji mogućnost da ovog časa neko negde likuje zato što je Šapiru zapaljena kuća sa sve njegovom porodicom u njoj... Da, dotle smo stigli, što je i on sam pomenuo u prenesenom značenju kada je dao prvu izjavu nakon što mu je zapaljena kuća. Kao što nikada nisam imao iluzije da ne postoji izvestan broj ljudi koji apsolutno podržava hladnokrvo ubistvo političara sa druge strane političkog spektra. Samo nisam znao da je broj tih podržavalaca hladnokrvnog ubistva toliko veliki, dok nisam video istraživanje Network Contagion Research Institute. Nemam obicaj da citam njegove pamflete i MAGA slavopojke ***, ali ovo se vec u prvim recenicama dobro referira "na glavu od koje sve smrdi" (a o kojoj se ne sme pisati, jer tds i jer je on sasvim sporedan na svetskoj bini). Trump: Vjerujem da je Rusija greškom raketirala centar grada. To je Bidenov rat Sto se stabilna budala vise "trudi" da zavrsi rat, to ukrajinski civili vise stradaju. Plasim se samo da ne uvede russiji carine, ili poostri sankcije, ili ne daj boze posalje neku pomoc Ukrajini, jer to bi moglo ugroziti mirovne pregovore. *** Osim toga i pored "finog" izrazavanja (gospodin, Vi...) stalno mi ostaje utisak pasivne agresije. Edited Monday at 07:21 AM by Dragan 4 2
Beonegro Posted Monday at 07:32 AM Posted Monday at 07:32 AM 8 minutes ago, Dragan said: Nemam obicaj da citam njegove pamflete i MAGA slavopojke, ali ovo se vec u prvim recenicama dobro referira "na glavu od koje sve smrdi" (a o kojoj se ne sme pisati, jer tds i jer je on sasvim sporedan na svetskoj bini). Trump: Vjerujem da je Rusija greškom raketirala centar grada. To je Bidenov rat Sto se stabilna budala vise "trudi" da zavrsi rat, to ukrajinski civili vise stradaju. Plasim se samo da ne uvede russiji carine, ili poostri sankcije, ili ne daj boze posalje neku pomoc Ukrajini, jer to bi moglo ugroziti mirovne pregovore. Aujbt, stvarno sam želio da ovo bude manipulacija Trumpovim riječima i da ispadne da je pominjao grešku u smislu da će ih za to kazniti, ali ne, on je prosto izjavio da mu je rečeno da su rusi pogodili centar Sumija greškom: "I think it was terrible, and I was told they made a mistake, but I think it's a horrible thing." Odvratna realizacija zločina, još jedan jbg, rat je kretenluk mentalno krezube ekipe koja zasijeda na stepenicama dragstora. 5
Dragan Posted Monday at 07:47 AM Posted Monday at 07:47 AM 9 minutes ago, Beonegro said: Aujbt, stvarno sam želio da ovo bude manipulacija Trumpovim riječima i da ispadne da je pominjao grešku u smislu da će ih za to kazniti, ali ne, on je prosto izjavio da mu je rečeno da su rusi pogodili centar Sumija greškom: "I think it was terrible, and I was told they made a mistake, but I think it's a horrible thing." Odvratna realizacija zločina, još jedan jbg, rat je kretenluk mentalno krezube ekipe koja zasijeda na stepenicama dragstora. Srednjoamerikanci su trenutno najvece kukavice i hipokrite (ovo mozda oduvek) na svetu. Imaju stvarnu moc da pomognu zrtvi ove brutalne, nicim izazvane agresije, a oni odmazu gde god i kako god mogu i kukaju na nepravde sveta - spram njih. Pravi, licemerni (verovatni uticaj religije i "covek je coveku vuk" kapitalizma) Samaricani. 4
Dragan Posted Monday at 10:20 AM Posted Monday at 10:20 AM 2 hours ago, Bul-Kathos said: Посебно излагање Стивена Вертхајма Dobro je da se radi o samo 3 moguca plana (3D). Sta bi tek bilo da ih je 5 (5D). " Prije pokusaj mudrovanja, neki traze smisao u Trumpovim potezima, 3D sahista, Trump kao ekonomski revolucionar, mos mislit, kao ovaj analiticar, zanimljivi su komentari uz video: Funny how educated analysts are trying to rationalise a simple minded idiot and give him more intellectual credit than he actually is. .... I’ve never heard him string together a coherent sentence… how do people believe he is an economic savant or something ..... Well, this didn't age well, did it. Stop assuming there's a plan, its simple spite, nothing beyond that! Oh, and get richer schemes for family and friends! ... These people are so desperate to believe he knows what hes doing ... Trying to make sense of nonsense. There is no plan. It's a flex, pure and simple. Just look at his tariffs formula .. pure gibberish. ... No sir, if you think that Donald Trump has ABSOLUTELY ANY STRATEGY orher that personal wealth for him and his billionaire friends, you are WOEFULLY CONFUSED. ... Reminds me of a story I was told as a kid. ‘The Emperor’s new clothes’ Don’t try to convince people what they can clearly see. " 4
033zero330 Posted Monday at 10:47 AM Posted Monday at 10:47 AM Novi izliv narandžastog kravljeg ludila zbog 60 minuta i prigodan video. Istovremeno zna sve o IT tehnologiji i istovremeno je stalno zadivljen kako njegov sin pali računar na dugme. 2
Dragan Posted Monday at 11:35 AM Posted Monday at 11:35 AM 46 minutes ago, 033zero330 said: Novi izliv narandžastog kravljeg ludila zbog 60 minuta i prigodan video. Istovremeno zna sve o IT tehnologiji i istovremeno je stalno zadivljen kako njegov sin pali računar na dugme. Ima toga jos. Srecni smo da zivimo u vremenu takvog univerzalnog genija.
zoran59 Posted Monday at 12:02 PM Posted Monday at 12:02 PM 19 hours ago, mrd said: sam se vratio 8-og Aprila iz Beograda, nisu me nista pitali i sve je bilo kao i proteklih 30 godina, osim sto su me pitali da li poznajem @Baby koja zivi u Miami? Jes'me pitao da li imam neku hranu, ali nisam imao i pustio me je bez problema. @zoran59 slobodno idi covece. Ja cu biti od 30-og Maja do 11-og avgusta. Deder se javi, posto planiram da opet letujem na Korculi, mozda se dogovorimo nesto. Btw, nisam glasao za Trumpa, ali ni onu kamilu ne mogu ocima da vidim. Bila je DA u CA i znamo se nas dvoje iz obrazovanja. Mrde, srecan put! I javi kako si se proveo. Ja cu pricekati da se situacija smiri (ako ce). Jer, ima i ovo: Mass. attorney says Department of Homeland Security told her to self-deport, despite U.S. citizenship link (treba pogledati i video uz vest,traje samo 2 1/2 min.): https://www.wcvb.com/article/nicole-micheroni-dhs-self-deport-letter-massachusetts/64467408 Par screenshotova iz videa, email koji je dobila od DHS-a: Nemam pojma ko je (kao pojedinac) u DHS ovo pisao. Ali ako se ovo ne moze nazvati nasiljem, tj. fasistickim recnikom,onda ja nemam pojma sta je fasizam. 1 1
Dragan Posted Monday at 12:05 PM Posted Monday at 12:05 PM Interesantna prica o njenoj majci. Njen kanal ima dosta dobrih usporedbi US vs Nemacka / Evropa.
Helena Posted Monday at 12:09 PM Posted Monday at 12:09 PM 6 hours ago, Nek grmi jako said: Jasno je da se misli na predmetni slučaj, tako da bi trebalo da manijakalnom počiniocu krivičnog dela, koje je moglo da izazove smrt cele porodice i to tako što bi ih žive spalio, nakače sve što može da se nakači za to delo. Da slučajno nešto ne zaborave ili da im slučajno nešto ne prođe ispod radara. Jer to je poruka za budućnost, kako bi se svi manijakalni tipovi koji imaju ideju da ubiju svoju mamu i tatu da bi kupili dron i njime napali onog političara koga ne vole, ili da ubiju guvernera tako što će ga spaliti sa ženom i decom, znali da ih čeka duboka provalija iza vrata zatvorske ćelije. Jer, danas ubijaju vlastite roditelje kako bi se dočepali drona-ubice, i pokušavaju da zapale jednu poznatu porodicu uglednog političara u njihovoj rođenoj kući... Ko garantuje da sutra neće biti njihovi roditelji na udaru, nego naši koje će ubijati kako bi se domogli nekog drona? I ko garantuje da sutra neće pokušati da zapale u kući ne neku tuđu porodicu, nego - našu? Ili neku koja je nama bliska. Ima li uopšte garancija kada svakodnevni život krene da se suočava sa slučajevima manijakalnih ubica, piromana i snajperista-početnika? I ako to može da se desi guverneru, koliko je svako od nas bliže toj mogućnosti nego što smo ikada i pomislili? Možda neko i za nas utvrdi da smo ga popreko pogledali? Da ga nismo ispoštovali ili da smo ga nečim uvredili iako se i ne poznajemo, pa udari i po nama... Što, kad može da zapali kuću guvernera sa obezbeđenjem, šta ga sprečava da zapali i domove nas koji smo bez obezbeđenja, ako mu tako dođe? Svi mi, zapravo, veoma dobro znamo da u praksi postoje razni nivoi kazne koji bi mogli da budu implementirani u predmetnom slučaju. Ali ovakav slučaj trebalo bi kazniti maksimalnom merom koju zakon propisuje za počinjeno delo... Nikakav Vučić niti neke druge logičke vratolomije. Samo poštovanje zakona u njegovoj punoj implementaciji... Samo toliko. Ja sam htela htela na ovo da stavim ћ. Pa sam onda shvatila da je možda i u pravu, ali da se da tim pravom zakasnilo, pošto je radar zatajio i tip koji pravi najviše zla svojim sunarodnicima, a onda i drugim, već dobrano gura Ameriku u glib. Pa ipak ћ. 1
Dragan Posted Monday at 12:50 PM Posted Monday at 12:50 PM Stabilni je nepresusni izvor budalastina i zloce. Verovatno mu se i ova reportaza nije svidela. Tako i treba, zabraniti fake news, jer sloboda govora. Zaustavite Reuters ! 🤣 1
Angelia Posted Monday at 01:03 PM Posted Monday at 01:03 PM 8 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: ...i unistavanje tudjeg osiguranog vlasnistva. On je bolje prosao nego da je cekao da proda automobile... Isto tako i razbijene radnje koje nisu ni radile ni prihodile tada/onomad... A i Tramp ima zastrasujuce preplaseno uho, tako rece doktor. Cak od cuda nevidjenog kako to sve zaceljuje na mladalackoj kozi za 5 dana je napomenuo kako pobedjuje u golfu koji cesto igra i gle cuda, mi ga placamo... i za namestaljku morala nevina zrtva da padne kako bi vi sad pripisavali leftistima dok su pucali njegovi glasaci. Nevidjene ste zrtve hajke i maltretiranja, otimacine i pljacke. One narikace kod nas na sahranama vam nisu ravne, sve za kes punog glasa. Ah teorija zavere 😀 I sve je to osigurano, ali grozna osiguranja nas pljackaju...
Angelia Posted Monday at 01:15 PM Posted Monday at 01:15 PM 9 hours ago, Beonegro said: Ovo za promjenu nije standarni izliv gluposti, ovo je ozbiljno rasistički komentar, fazon šiljata kapa i baklja. Ah kad pokazes kako razmisljas, a da nemas pojma da je najveci broj onih koji su divljali bili beli ultra levicari 😀 ali meni pripises rasizam. Dok meni nije palo na pamet da ih delim po rasi, nego samo po postupcima.
Angelia Posted Monday at 01:21 PM Posted Monday at 01:21 PM 1 hour ago, zoran59 said: Mrde, srecan put! I javi kako si se proveo. Ja cu pricekati da se situacija smiri (ako ce). Jer, ima i ovo: Mass. attorney says Department of Homeland Security told her to self-deport, despite U.S. citizenship link (treba pogledati i video uz vest,traje samo 2 1/2 min.): https://www.wcvb.com/article/nicole-micheroni-dhs-self-deport-letter-massachusetts/64467408 Par screenshotova iz videa, email koji je dobila od DHS-a: Nemam pojma ko je (kao pojedinac) u DHS ovo pisao. Ali ako se ovo ne moze nazvati nasiljem, tj. fasistickim recnikom,onda ja nemam pojma sta je fasizam. Imigracioni advokati koji su stavili svoj mail kao kontakt za ilegalne imigrante slucajno dobili mail namenjen klijentima, tezak fasizam. Ja cesto dobijem mailove namenjene mom sinu, jer je koristio moj mail kao kontakt. Strasno!
Beonegro Posted Monday at 01:43 PM Posted Monday at 01:43 PM (edited) 28 minutes ago, Angelia said: Ah kad pokazes kako razmisljas, a da nemas pojma da je najveci broj onih koji su divljali bili beli ultra levicari 😀 ali meni pripises rasizam. Dok meni nije palo na pamet da ih delim po rasi, nego samo po postupcima. Ništa ti ja nisam pripisao, ovakve blanket generalizacije jesu rasizam, posebno što u inicijalnom postu nisi potencirala identitet počinilaca, nego ono što ti vidiš kao uzrok, srećom pa piše crno na bijelo: 12 hours ago, Angelia said: Da ne pominjeno svo ono paljenje, pljackanje I ubijanje u ime BLM. Dakle, nisi samo rasista, nego lažljivi rasista. Edited Monday at 01:45 PM by Beonegro 5
Angelia Posted Monday at 01:45 PM Posted Monday at 01:45 PM 8 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Abrigo Garcia je prvo kidnapovan pa deportovan u El Salvador bez ikakvog sudjenja. Nije uspeo ni da im kaze da je ovde legalno. Vrhovni sud je doneo odluku da mora da ga vrate nazad, a Trampova administracija rekla da oni ne moraju da pregovaraju sa zatvorom u El Salvadoru, tj. odbili su da ga vrate. Ne zna se ni da li je covek ziv. Meni se cini da on nije bio u zemlji legalno, koliko sam procitala on je imao dva sudjenja u kojima su sudije potvrdile da ima veze sa gangovima i imao deportation order, I samo je imao stay na deportaciju u El Salvador.
Angelia Posted Monday at 02:51 PM Posted Monday at 02:51 PM 1 hour ago, Beonegro said: Ništa ti ja nisam pripisao, ovakve blanket generalizacije jesu rasizam, posebno što u inicijalnom postu nisi potencirala identitet počinilaca, nego ono što ti vidiš kao uzrok, srećom pa piše crno na bijelo: Dakle, nisi samo rasista, nego lažljivi rasista. Da, pise lepo, "u ime BLM", mozda si malo ogranicen da razumes sta znaci kad se kaze da neko nesto radi u necije ime? Obicno znaci da koriste nekog kao pokrice, a da im je motivacija drugacija. Bice da mozda tebi razmisljanje ide ka rasizmu. Definitivno ne meni.
Beonegro Posted Monday at 03:07 PM Posted Monday at 03:07 PM 14 minutes ago, Angelia said: Da, pise lepo, "u ime BLM", mozda si malo ogranicen da razumes sta znaci kad se kaze da neko nesto radi u necije ime? Obicno znaci da koriste nekog kao pokrice, a da im je motivacija drugacija. Bice da mozda tebi razmisljanje ide ka rasizmu. Definitivno ne meni. šta na pitanje "šta znači raditi nešto u nečije ime?" odgovara AI: Izraz "raditi u nečije ime" znači da neko obavlja određene aktivnosti ili donosi odluke koje su vezane za drugu osobu, obično uz njen pristanak ili ovlašćenje. To može uključivati različite situacije, kao što su: Zastupanje: Kada neko deluje kao predstavnik druge osobe, na primer, advokat koji zastupa klijenta u pravnim pitanjima. Delegiranje ovlašćenja: Kada osoba daje nekome drugome pravo da deluje u njenom interesu, kao što je menadžer koji donosi odluke u ime kompanije. Obavljanje zadataka: Kada neko izvršava zadatke ili obaveze koje su dodeljene drugoj osobi, kao što je asistencija u poslovnim ili ličnim pitanjima. U suštini, raditi u nečije ime podrazumeva da se deluje u korist ili u okviru ovlašćenja koje je ta osoba dala. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 03:43 PM Posted Monday at 03:43 PM 2 hours ago, Angelia said: Ah teorija zavere 😀 I sve je to osigurano, ali grozna osiguranja nas pljackaju... Nas ili njih?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 03:55 PM Posted Monday at 03:55 PM 16 minutes ago, 033zero330 said: Počeo da se pere i histeriše. Osim sto je kremaljski patuljak cekao prve njegove 4 godine da on uradi ovo sto sad radi, pa kad nije docekao onda je krenuo u napad, a sad ga ne zaustavlja, jer... sto bi
djura.net Posted Monday at 03:57 PM Posted Monday at 03:57 PM (edited) 21 minutes ago, 033zero330 said: Počeo da se pere i histeriše. Ovo je bas pateticno. Kako nema nikoga da mu kaze da ovo nije predizborna kampanja i da vise nema Joa Bidena, a da se njegova prica o tome da ce zaustaviti rat za 24 sata razbila u komadice pre vise meseci. Ni govora o tome da je zaustavio ubijanje vojnika (mladih, kao njegovi sinovi, da citiram), a broj civilnih zrtava se cak naglo povecao. Moralan covek bi priznao svoju nemoc i neuspeh, a zatim se povukao i pustio sposobnije da rade. But, Mr False Claims, ladies and gentlemen. Edited Monday at 03:59 PM by djura.net Typo 2 1
ters Posted Monday at 04:03 PM Posted Monday at 04:03 PM (edited) Nego sta ima novo u svijetu tarifa... Djeco, Donald ja se zovem, koga carinim – placa sve! tarife me vode, vode, u red stani, ti si slijedeci Danas kineska elktronika opet ima tarife... Sahista. Edited Monday at 04:03 PM by ters
djura.net Posted Monday at 04:14 PM Posted Monday at 04:14 PM Prizor iz Sumyja od juce. Ukrajna je po diktatu Donalda Trumpa bezuslovno prihvatila predlozeno primirje jos pre nekoliko nedelja. Od tada je ubijeno blizu 100 civila, ukljucujuci i decu. 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 04:38 PM Posted Monday at 04:38 PM 39 minutes ago, djura.net said: Ovo je bas pateticno. Kako nema nikoga da mu kaze da ovo nije predizborna kampanja i da vise nema Joa Bidena, a da se njegova prica o tome da ce zaustaviti rat za 24 sata razbila u komadice pre vise meseci. Ni govora o tome da je zaustavio ubijanje vojnika (mladih, kao njegovi sinovi, da citiram), a broj civilnih zrtava se cak naglo povecao. Moralan covek bi priznao svoju nemoc i neuspeh, a zatim se povukao i pustio sposobnije da rade. But, Mr False Claims, ladies and gentlemen. Ne moze prestati. Cela politika mu sa bazira na, nadji razlog i nadji krivca i samo stancuj. Rekao je jasno jos pre par godina, on nije odgovoran za nista... 2
Recommended Posts