Helena Posted Saturday at 03:42 AM Share Posted Saturday at 03:42 AM Da ne citiram sad, uglavnom mislim da ćemo preživeti i tranpa, ali eloniju...ne znam. Prvi je dobio šta je hteo, spasao se zatvora, drugi još nije ni zube zaprljao. A gladan je. Nije ters posao, Maharaja je pisao to oko glasača, to sam ispratila. SNS glasači se redovno tako klasifikuju, niko se nije bunio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Saturday at 03:45 AM Share Posted Saturday at 03:45 AM (edited) 1 hour ago, Angelia said: Mi ovde, mislim u USA, uglavnom ne diskutujemo politiku, osim u specificnim anegdotama, niko generalno ne poshizi ako kazes sta je Mitch O'Connell rekao, ili AOC, ili Hilari. Za 6 meseci nece ni to biti pominjano. Sad je bas aktuelno, zbog promene administracije ali za 6 meseci ce biti svakodnevno. Kako ne diskutujete kada kada vam je Bajden bukvalno propastio zivote, tjerao vas da gledate trans sportiskinje (MANJE OD 10 OD UKUPNOG BROJA OD 520,000 SPORTISTA), tjerao vas da pijete koka kolu na papirnu slamcicu pa ste pljuckali komadice kasnije, maltretirao vas subvencijama za elektricne automobile, pokusavao oprastati dugove studentima, odobravao windmills, ostavljao vas da cekate u hitnoj da se pomoc ukaze onima koji nemaju kinte da plate - ali imaju prednost, ukinuo klubova na fakultetima u koje bi vam se djeca uclanila, culi ste da negdje postoji drag queen story time i slicno.... Plus jaja, benzin i inflacija.... Edited Saturday at 03:48 AM by ters 6 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 03:51 AM Share Posted Saturday at 03:51 AM 7 minutes ago, Helena said: Da ne citiram sad, uglavnom mislim da ćemo preživeti i tranpa, ali eloniju...ne znam. Prvi je dobio šta je hteo, spasao se zatvora, drugi još nije ni zube zaprljao. A gladan je. Nije ters posao, Maharaja je pisao to oko glasača, to sam ispratila. SNS glasači se redovno tako klasifikuju, niko se nije bunio. Tramp nece preziveti Trampa 😄 Ok, Maharaja, ko god... ima pravo da misli sta hoce i o kome hoce, nikog nije na forumu licno pomenuo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 04:17 AM Share Posted Saturday at 04:17 AM 58 minutes ago, mrd said: Ovde 4umaši sebi daju za pravo da budu lični i da kroz svoje norme i ono što oni u životu ne procenjuju druge koji imaju drugačije mišljenje. @ters, o ovome pričam. Nije na meni da sudim drugima, ne znam kroz šta su prošli/šta znaju i ne znaju/šta cene i ne cene itd. Ponekad sam malo iznenađem nivo-om lack of self awareness osoba koje bi trebalo da budu visoko obrazovane. Suprotnoj strani odaju utisak nadmednjakovića, a to nije način da se utiče na nečije mišljenje. Štaviše, tera ljude da još revnije zastupaju svoje stavove i još više otupljuje sposobnost kritičnog mišljenja. Zato i kažem, na duge staze teško da će imati željeni rezultat. Ja se samo nadam da kod Trampa, Maska i ostalih postoji neki "method to the madness". Ali kako ide, ne miriše mi na dobro, iako sam za smanjenje birokratije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Saturday at 04:31 AM Share Posted Saturday at 04:31 AM (edited) Jedan od mogućih kandidata Demokratske stranke koji se pojavljuje na pojedinim anketama, nastavlja da udara maljem kao Tor: Vidimo da to što Stjuart kaže podržavaju i određeni levičari na mrežama, a onda je ojadio MSNBC tako da je okrenuo Džen Psaki naopačke: Kakav bog... Edited Saturday at 04:31 AM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted Saturday at 04:31 AM Share Posted Saturday at 04:31 AM (edited) Nemam ja nameru da utičem ni na čije mišljenje a pogotovo ne na mišljenje nekih MAGtarda. Nisam ni plaćen da ih edukujem, a to bi moralo debelo da se plati. Sa MAGAma se ne ubeđuje. MAGE nisu došle do svog 'mišljenja' razumom, i neće se razumom izlečiti. MAGE su postale MAGE upravo borbom protiv razuma. MAGI možeš da opališ šamar ako ih sretneš, i ako ti se prljaju ruke. Ali da se sa njima raspravljaš, onda si i sam budala. Šamar MAGI legne, pa kao MAGI - Mnogo bolje nego argument. Uostalom, kao što se na ovom forumu ne raspravljamo sa nacistima, kao što se ne raspravljamo sa šešeljovcima, kao što se ne raspravljamo sa vučićevcima, tako se normalni ljudi ne raspravljaju ni sa MAGama Edited Saturday at 04:36 AM by Maharaja 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 04:50 AM Share Posted Saturday at 04:50 AM (edited) 19 minutes ago, Maharaja said: Sa MAGAma se ne ubeđuje. MAGE nisu došle do svog 'mišljenja' razumom, i neće se razumom izlečiti. MAGE su postale MAGE upravo borbom protiv razuma. MAGI možeš da opališ šamar ako ih sretneš, i ako ti se prljaju ruke. Ali da se sa njima raspravljaš, onda si i sam budala. Šamar MAGI legne, pa kao MAGI - Mnogo bolje nego argument. Ne odaješ mi utisak nekoga kome je razum jača strana. Edited Saturday at 04:51 AM by Darko 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted Saturday at 04:53 AM Share Posted Saturday at 04:53 AM 2 minutes ago, Darko said: Ne odaješ mi utisak nekoga kome je razum jača strana. Onda tvoj utisak vredi koliko crno ispod MAGA nokta. Šta da ti kažem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 05:07 AM Share Posted Saturday at 05:07 AM 9 minutes ago, Maharaja said: Onda tvoj utisak vredi koliko crno ispod MAGA nokta. Šta da ti kažem. Vidiš kako je kad se neko (u ovom slučaju ja) spusti na tvoj nivo komunikacije. Nije prijatno, zar ne? Za ovo što si rekao pre toga, mogao bi da se složim za ekstremne slučajeve. To je već poduhvat. Za ove druge (kao što je slučaj mog prijatelja i nekih na forumu), ovo što radiš je kontraproduktivno po mom mišljenju. Jesi li ikad čuo za expression "navel gazing"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 05:20 AM Share Posted Saturday at 05:20 AM (edited) 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ok, Maharaja, ko god... ima pravo da misli sta hoce i o kome hoce, nikog nije na forumu licno pomenuo. Zahvaljujući svim onim bitangama, gnjidama, ološu i svinjama koji su za Bidena glasali, sada imamo jednog anti-Demokratu na čelu Amerike koji je spreman da uruši ugled iste pred celim svetom. Takođe, svi oni retardi koji su glasali za zlotvore koji otvoreno podržavaju davanje teških droga maloletnicima za promenu pola, sram vas bilo! Dobili ste još govnjiviji odgovor na vaše baljezgarije. Btw ništa od ovog gore ne mislim. Cilj mi je da ukažem "produktivnost" Maharajinog načina obraćanja. To je čisto nevaspitanje i nije mu mesto na ovom forumu. Edited Saturday at 05:21 AM by Darko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 05:24 AM Share Posted Saturday at 05:24 AM 2 minutes ago, Darko said: Zahvaljujući svim onim bitangama, gnjidama, ološu i svinjama koji su za Bidena glasali, sada imamo jednog anti-Demokratu na čelu Amerike koji je spreman da uruši ugled iste pred celim svetom. Takođe, svi oni retardi koji su glasali za zlotvore koji otvoreno podržavaju davanje teških droga maloletnicima za promenu pola, sram vas bilo! Dobili ste još govnjiviji odgovor na vaše baljezgarije. Btw ništa od ovog gore ne mislim. Cilj mi je da ukažem "produktivnost" Maharajinog načina obraćanja. To je čisto nevaspitanje i nije mu mesto na ovom forumu. Sve to mozes i da premestis u neko drugo vreme. Recimo 2016... Nesto ti produktivnost ne ide na ruku. Do sada si bio prvi u redovima da komentarises protiv pc, a sada evo te ocas na drugoj stani, zavisi samo gde te zasvrbi izgleda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 05:26 AM Share Posted Saturday at 05:26 AM 1 minute ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Do sada si bio prvi u redovima da komentarises protiv pc, a sada evo te ocas na drugoj stani, zavisi samo gde te zasvrbi izgleda. Political correctness i način izražavanja su dva različita pojma, nešto si pomešala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 05:28 AM Share Posted Saturday at 05:28 AM 1 minute ago, Darko said: Political correctness i način izražavanja su dva različita pojma, nešto si pomešala. Nacin izrazavanja je ogromni deo politicke korektnosti. Idi zaplaci da nas banuju sve... posto si se izveo iz takta, nicim izazvanim da glumis drvenog advokata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted Saturday at 05:33 AM Share Posted Saturday at 05:33 AM 24 minutes ago, Darko said: Vidiš kako je kad se neko (u ovom slučaju ja) spusti na tvoj nivo komunikacije. Nije prijatno, zar ne? Za ovo što si rekao pre toga, mogao bi da se složim za ekstremne slučajeve. To je već poduhvat. Za ove druge (kao što je slučaj mog prijatelja i nekih na forumu), ovo što radiš je kontraproduktivno po mom mišljenju. Jesi li ikad čuo za expression "navel gazing"? Nemam ja problem sa tvojim nivoom komunikacije. Ni najmanji. Ja nikad nisam bio politički korektan. Niti sam ikad uvijao šta ima da se kaže: popu pop, bobu bob, a MAGI da je ološ koja je razvalila Ameriku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 05:35 AM Share Posted Saturday at 05:35 AM 1 minute ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nacin izrazavanja je ogromni deo politicke korektnosti. Idi zaplaci da nas banuju sve... posto si se izveo iz takta, nicim izazvanim da glumis drvenog advokata... Ono što meni smeta iz PC kulture je zatiškivanje slobode misli i govora. Ja nisam pozivao na ban niti sam ga reportovao (njegove uvrede nisu meni namenjene jer ja nisam MAGA). Ali valjda postoji neki kodeks kod razgovora sa neistomišljenicima. 2 minutes ago, Maharaja said: Nemam ja problem sa tvojim nivoom komunikacije. Ni najmanji. Ja nikad nisam bio politički korektan. Niti sam ikad uvijao šta ima da se kaže: popu pop, bobu bob, a MAGI da je ološ koja je razvalila Ameriku Pa dobro, nastavi tako ako misliš da je ok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Saturday at 06:02 AM Share Posted Saturday at 06:02 AM Tranp je uveo novu dimenziju u ophođenju državnika, to nije otresanje političke korektnosti, to je politički prostakluk možda viđen samo u Srbiji od uslovno civilizovanih zemalja. To prenosi na svoj kabinet , ona plavuša je pandan Orliću kad je vodio skupštinu. On nije sluga naroda, nego faraon kojem samo odabrani mogu prići. Obraćanje Vansa u Evropi je bukvalno skandalozno, njegove poruke koje su preteće, zlobne, arogantne i šta sve ne. A nema ni mesec dana da je počeo mandat. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 06:15 AM Share Posted Saturday at 06:15 AM 6 minutes ago, Helena said: A nema ni mesec dana da je počeo mandat. Nema se vremena: https://www.project2025.org/playbook/ Amerika je najbolja, sve je najbolje, najjace, najnaprednije, najbogatije, naj, naj... i tako je dobro da sve mora da se menja. https://www.project2025.org/policy/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 06:26 AM Share Posted Saturday at 06:26 AM 39 minutes ago, Darko said: Ono što meni smeta iz PC kulture je zatiškivanje slobode misli i govora. Ja nisam pozivao na ban niti sam ga reportovao (njegove uvrede nisu meni namenjene jer ja nisam MAGA). Ali valjda postoji neki kodeks kod razgovora sa neistomišljenicima. Pa to si ti upravo uradio na ovom topiku, stranu iza... plus, kad zakuka woke onda ququ lele joj taj woke samo cmizdre, a kad zakukaju oni koji nisu woke, e onda jbg ima se razloga... zdrava razum blablatruc, slobode govora... Tramp je tu jer je magi proradio osecaj iz debelog creva, pa krenulo na usta. I sad svi treba da se vezu jer su oni jako bili osecajni prema drzavnoj kasi, ilegalnim imigrantima medju kojima zive a pojma nemaju da su ilegalni, ceni jaja i goriva... Sad im je ostalo da uzivaju gledajuci kako drugi gube posao, sto nece biti zabavno kad dodje do njih, kako oca familije koji radi dva posla koje americka gospoda nece, sprovode u gvantanamo i san salvadore, ali jebes jaja i gorivo, po cenu da pocrkamo bitno je samo da pocrkaju levicari, gubitnici... To je ta pobeda. I treba covek da bude odusevljen njima, ili da ih posebno izdvaja, kao sto su oni izdvajali woke, levicare, komuniste... pa da selektuje koji je dobar koji los. 77 miliona (ako nisu isfabrikvali a jesu) su direktno odgovorni za sve sto se desi i u americi i van. E da, komunisti su im odjenom najbolji drugari, bolji od komsije levicara koji im je juce gasio kucu od pozara i dao camac da isplivaju iz poplave. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Saturday at 06:29 AM Share Posted Saturday at 06:29 AM 2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa to si ti upravo uradio na ovom topiku, stranu iza... plus, kad zakuka woke onda ququ lele joj taj woke samo cmizdre, a kad zakukaju oni koji nisu woke, e onda jbg ima se razloga... zdrava razum blablatruc, slobode govora... Tramp je tu jer je magi proradio osecaj iz debelog creva, pa krenulo na usta. I sad svi treba da se vezu jer su oni jako bili osecajni prema drzavnoj kasi, ilegalnim imigrantima medju kojima zive a pojma nemaju da su ilegalni, ceni jaja i goriva... Sad im je ostalo da uzivaju gledajuci kako drugi gube posao, sto nece biti zabavno kad dodje do njih, kako oca familije koji radi dva posla koje americka gospoda nece, sprovode u gvantanamo i san salvadore, ali jebes jaja i gorivo, po cenu da pocrkamo bitno je samo da pocrkaju levicari, gubitnici... To je ta pobeda. I treba covek da bude odusevljen njima, ili da ih posebno izdvaja, kao sto su oni izdvajali woke, levicare, komuniste... pa da selektuje koji je dobar koji los. 77 miliona (ako nisu isfabrikvali a jesu) su direktno odgovorni za sve sto se desi i u americi i van. Izdržavaće ih ilegalni emigranti. Nemoj sada da ispadne da oni nemaju srca. 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 06:41 AM Share Posted Saturday at 06:41 AM 2 minutes ago, mrd said: Izdržavaće ih ilegalni emigranti. Nemoj sada da ispadne da oni nemaju srca. 🤣 Nece, ici ce da beru jagode i kukuruz, da rade po klanicama... direkt sa kompjutera. To su hteli, evo im ga sada... neka uzivaju do poslednje minute. A ovi sa privatnim biznisima ce beracima jagode da prodaju produkt. Koji to ekonomski mozak moze da zamisli da mi je znati i jos nazvati great america. Moraju da uvode takse jer nisu u stanju da naprave trzisno isplativ i relativno kvalitetan produkt. Free market my ass... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 06:50 AM Share Posted Saturday at 06:50 AM 23 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ono što meni smeta iz PC kulture je zatiškivanje slobode misli i govora. 23 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa to si ti upravo uradio na ovom topiku, stranu iza... Ajde nađi kvot gde se zalažem za zatiškivanje slobode misli i govora. Ovo je podmetanje i strawmaning. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Saturday at 09:00 AM Share Posted Saturday at 09:00 AM (edited) @Darko zašto očekuješ da imam obzira prema ljudima koji su na vlast doveli neljude koji prave ozbiljnu štetu po svijetu i koji će vrlo brzo i meni početi da prave štetu? Zašto očekuješ da se ne naslađujem svim situacijama kad njihov izbor pravi njima štetu, a toga ima svaki dan? Kako da okarakterišem nekog ko je navodno glasao za kupovnu moć, da bi, čim je njegov izbor došao u situaciju da sprovodi svoj plan, inflacija skočila najviše u poslednjih godinu i po dana, i što će tek da skače, budući da trgovnski rat nikome neće donijeti dobro? I, na kraju, šta da kažemo za ljude koji podržavaju tu vlast i nakon što je postalo jasno da su ih zajebali po pitanju kupovne moći? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 6 hours ago, mrd said: Np. Ne znam ni ja te igrače tamo. Ostalih su Đilas i ovaj što sve zna, ali Rio si minuta generacija. 5 hours ago, mrd said: Što se tiče trenutnog stanja u Kaliforniji je psi ju iza, ali sa razlogom da samo mi proglasili da nećemo goniti ilegalce,a ti jer protivno federalnom propisu i sada se širi panika. Inače niko ne bi znao za Trumpa. Legendo, zbog ovoga mi nikad nećeš biti na ignore Edited Saturday at 09:03 AM by Beonegro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Saturday at 09:24 AM Share Posted Saturday at 09:24 AM Mole se forumaši da imaju obzira prema ljudima koji su glasali za ovo, a posebno za one osjetljive dušice koje podržavaju dnevnu dozu i nazi-boya i nakon ovakvih vijesti. Exclusive: Trump’s foreign aid freeze stops anti-fentanyl work in Mexico Quote President Donald Trump has vowed to destroy Mexican cartels and end the U.S. fentanyl epidemic, but his sweeping freeze on foreign aid has temporarily stopped U.S.-funded anti-narcotics programs in Mexico that for years have been working to curb the flow of the synthetic opioid into the United States. All of the U.S. State Department’s Bureau of International Narcotics and Law Enforcement (INL) programs in Mexico are currently halted due to the funding freeze, five people familiar with the matter told Reuters. These programs focus heavily on dismantling the fentanyl supply chain, according to State Department budget documents reviewed by Reuters. Their activities include training Mexican authorities to find and destroy clandestine fentanyl labs and to stop precursor chemicals needed to manufacture the illicit drug from entering Mexico. In Mexico, INL also donates drug-detecting canines that helped Mexican authorities seize millions of fentanyl pills in 2023 alone, according to a March 2024 INL report. “By pausing this assistance, the United States undercuts its own ability to manage a crisis affecting millions of Americans," said Dafna H. Rand, former director of the Office of Foreign Assistance at the State Department from 2021 to 2023. “U.S. foreign assistance programs in Mexico are countering the fentanyl supply chain by training local security services and ensuring maximum U.S.-Mexican cooperation in the fight against this deadly drug.” The State Department and Mexico’s presidency and foreign ministry did not respond to requests for comment on the freeze. More than 450,000 Americans have died of synthetic opioid overdoses over the past decade, with millions more addicted. A Reuters series last year penetrated the fentanyl supply chain and revealed how drug traffickers bring Chinese-made fentanyl ingredients into the U.S. and Mexico and then synthesize them in clandestine Mexican labs. Through INL projects, the U.S. partners with Mexican authorities operating on the counternarcotics frontline, including the military, prosecutors and police. Beyond narcotics, INL in Mexico also provides support to combat illegal migration and human smuggling. Hundreds of projects covering billions of dollars in assistance around the world came to a halt, including much of INL’s work globally, after Trump on January 20 ordered a freeze on most U.S. foreign aid, saying he wanted to ensure the spending was aligned with his "America First" policy. While U.S. Secretary of State Marco Rubio issued waivers for what he called “life-saving humanitarian assistance” to be exempt from the freeze, aid workers and U.N. staff have said most of the programs remain shut and that confusion persists as to what is or isn’t permissible. One source familiar with the situation said the administration was considering a waiver to permit funding for some foreign anti-narcotics programs, but it wasn't clear if INL’s Mexico projects were among them. Two of the sources said INL’s Mexico projects have not at present been given exemptions. During his campaign, Trump vowed to combat fentanyl arguing the previous administration had been weak in clamping down on the trafficking of the synthetic opioid and the precursor chemicals needed to make it. Fentanyl deaths soared during Trump’s own first term in office as well, however. Trump has threatened to impose 25% tariffs on Mexico if the country does not stop the flow of fentanyl into the U.S. and control illegal immigration. He has also ordered the State Department to designate cartels as foreign terrorist organizations, a move that could increase the reach and funding of U.S. authorities to go after organized crime groups in Mexico. The Trump administration has not yet specified which cartels it will designate as terrorist groups. Since Trump took office, both the U.S. and Mexico have sent additional troops to their shared border in a bid to stop drug smuggling and illegal migration. The terrorist designation and the freezing of foreign assistance have raised concern among some U.S. officials and security analysts that the Trump administration is shifting from bilateral cooperation with Mexico to a more unilateral approach to combating drugs and the cartels. During the campaign, Trump called for a “military operation” against Mexico’s cartels and said U.S. strikes on the organized crime groups were “absolutely” on the table. On Thursday, the top U.S. general overseeing troops in North America said the military had increased its airborne surveillance of Mexican drug cartels to collect intelligence to determine how to best counter their activities. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Saturday at 09:58 AM Share Posted Saturday at 09:58 AM 7 hours ago, Angelia said: Sad ciste savesti xaxaxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Saturday at 10:03 AM Share Posted Saturday at 10:03 AM 5 hours ago, Darko said: Ne odaješ mi utisak nekoga kome je razum jača strana. Po cenu da ispadnem drveni advokat, sve što je napisao u tom postu je više nego razumno! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts