Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, nonick said:

dobro ali executive order za Gulf of America

Mogao je da primjeni ime New York u Trumpy

🤣🤣🤣🤣

• Like 2
Posted (edited)

Assad dupelizac - confirmed.

Sad jos da postave na celo FBI, carobnjaka i vidovitog coveka koji je je izdao futuristic non-fiction (car tramp) za decu (MAGA):

king_1296x.webp?v=1657749278

Edited by nonick
Posted
30 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Ne radi se ovde o istom. Obama je pokušao da zatvori vojni zatvor za smeštanje osumnjičenih za terorizam. Isti je još u funkciji mada je skoro ispražnjen. Tramp je izdao nalog da se proširi "Guantanamo Migrant Operations Center" koji nema veze sa pomenutim vojnim zatvorom i koji postoji duže nego "gitmo" još od 1990-ih i njime upravlja ICE.

Znam, nisam isla u detalje jer je jos ogavnije nego sto izgleda na prvi pogled i pojednostavljeno. 

6 minutes ago, nonick said:

Assad dupelizac - confirmed.

Sad jos da postave na celo FBI, carobnjaka i vidovitog coveka koji je je izdao futuristic non-fiction (car tramp) za decu (MAGA):

king_1296x.webp?v=1657749278

Da nije zalosno bilo bi smesno. Oni ovo planiraju decenijama i napokon su nasli nacin kako. Nije on nikakav vizionar nego je upucen pa je onda ideju malo eufemisao i prodao je kao dobru. 

Posted
8 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Da nije zalosno bilo bi smesno. Oni ovo planiraju decenijama i napokon su nasli nacin kako. Nije on nikakav vizionar nego je upucen pa je onda ideju malo eufemisao i prodao je kao dobru. 

Meni je i zalosno i smesno odjednom. O kome pricas? O Kash Patel? Pa taj jos nije prodao nikom nista, samo Trampu, sto je i dovoljno i sada i u skorijoj buducnosti. Taj moze da kaze da telepatski komunicira sa Q, vodjom Qanon, ili da kaze da je on sam Q, republiknaci bi sve to lepo sa pekmezom pojeli i trazili jos. Sad vise i ne treba da odvojimo republikance i MAGA - to se ujedinilo, razlike nema, bilo da ovaj dobije posao sefa FBI ili ne.

Posted

1 hour ago, nonick said:

Stvarno ne znam sta da ti kazem, rest my case.

nisi razumeo pitanje, kako su ilegalno ljudi usli iz Venecuele, u Kanadu, i onda probali da predju u USA? Ja koliko znam Kanada nema kopnenu vezu sa Venecuelom, osim ako ne tvrdis da su prethodno bili u USA, otisli u Kanadu, pa probali da se vrate u USA. Sto nisu ostali u Kanadi? 

5 hours ago, Eddard said:

Ja moram da pitam opet, zar ne bi trebalo neki parlament/kongres da donosi odluke o carinama i porezima, a ne jedan čovek? Jel postoji nešto za šta POTUS nije nadležan ili može ako hoće da donese executive order da se od sutra vozi levom stranom i da krompir u supermarketu bude besplatan? 

Kongres donosi zakone, Predsednik ih sprovodi. Kongres je vise puta delegirao svoje pravo na Predsednika, dok se drzi zakona, kad su u pitanju tarife, tako da on radi pod zastitom poslednjeg zakona koje mu daje to pravo.

Sve sto spada pod jurisdikciju drzava, on ne moze nista. Takodje, ne moze da kreira nove zakone, I ne moze da odobrava novi budzet, to je posao Kongresa.

Evo upravo je pao freez na buyout za federalne zaposlene, jer on jeste sef federalnim radnicima. 

Recimo, on nije mogao da ukine birthright za decu ilegalaca, jer je to tumacenje Ustava, tako da ce to ici na SC. Ali isto tako ne moze da ukine drzavljanstvo naturalizovanim gradjanima, sto sam objasnjavala ranije kad su svi dobili krila, jer je to protiv ustava.

Sudovi odlucuju da li su njegove odluke legitimne, izmedju njega I Kongresa, da li radi po zakonu. Ako radi po zakonu, sudovi mogu samo privremeno da blokiraju, ali na kraju, ako jeste u njegovoj jurisdikciji, samo zvacu.

Tako da, na tvoje pitanje, ne moze da odluci da vozimo na levoj strani, ili da li krompir besplatan.

Posted (edited)
1 hour ago, Angelia said:

nisi razumeo pitanje, kako su ilegalno ljudi usli iz Venecuele, u Kanadu, i onda probali da predju u USA? Ja koliko znam Kanada nema kopnenu vezu sa Venecuelom, osim ako ne tvrdis da su prethodno bili u USA, otisli u Kanadu, pa probali da se vrate u USA. Sto nisu ostali u Kanadi? 

Pa moze biti da su dosli iz USA peske, pa ovde trazili azil ili tako nesto pa su se vratili u USA. Ko zna, ima razlicitih i neverovatnih prica. Ljudi traze bolji zivot ili barem neki zivot.

Pisao sam vec o Afrikancu koji je trazio posao kod mene. On je stigao u Kanadu preko Juzne Amerike, Meksika i USA, uglavnom peske. Sin i žena mu umrli na putu, samo je on stigao dovde.

Edited by nonick
Posted (edited)

Upravo je zaceta Reichskulturkammera u USA - preuzimanjem Kennedy Centra i imenovanjem Grennela za privremenog predsjednika, jer mu se nije svidjelo koje predstave su prikazivane - drag predstave i woke umjetnost... Jos uvijek nije koristio izraz "degenerate art" ali i to ce doci na red... Sada "prava americka umjetnost" stupa na snagu, ali mi se cini da ce MAGA glasaci ipak ostati uskraceni za puhace u flasu i svirace na kasikama cija umjetnost ih je oblikovala. 

Edited by ters
  • Like 3
Posted (edited)
1 hour ago, nonick said:

Pa moze biti da su dosli iz USA peske, pa ovde trazili azil ili tako nesto pa su se vratili u USA. Ko zna, ima razlicitih i neverovatnih prica. Ljudi traze bolji zivot ili barem neki zivot.

Pisao sam vec o Afrikancu koji je trazio posao kod mene. On je stigao u Kanadu preko Juzne Amerike, Meksika i USA, uglavnom peske. Sin i žena mu umrli na putu, samo je on stigao dovde.

Sto nisu ostali u Kanadi? Bolji zivot je ekonomski migrant, nije izbeglica, ili azilant. Mogli su da ostanu u Kanadi, zar im Kanada ne nudi bolji zivot nego USA koja proganja ilegalce?

Edited by Angelia
Posted
4 hours ago, nonick said:

Meni je i zalosno i smesno odjednom. O kome pricas? O Kash Patel? Pa taj jos nije prodao nikom nista, samo Trampu, sto je i dovoljno i sada i u skorijoj buducnosti. Taj moze da kaze da telepatski komunicira sa Q, vodjom Qanon, ili da kaze da je on sam Q, republiknaci bi sve to lepo sa pekmezom pojeli i trazili jos. Sad vise i ne treba da odvojimo republikance i MAGA - to se ujedinilo, razlike nema, bilo da ovaj dobije posao sefa FBI ili ne.

Nisam mislila da prodaje knjigu, nego narativ, kralj u decijoj prici.. a ustvari vec skrojen plan, ali kad se ostvari ce biti... bajka, sve je divno, tako bas treba... ima'l sta lepse.

U vestima. State department gde je Mask instalirao svoje minjone u jeku stednje kupuje za 400 miliona oklopna Tesla vozila. Ni ne trude se da sakriju namere...

Posted (edited)
1 hour ago, Angelia said:

Sto nisu ostali u Kanadi? Bolji zivot je ekonomski migrant, nije izbeglica, ili azilant. Mogli su da ostanu u Kanadi, zar im Kanada ne nudi bolji zivot nego USA koja proganja ilegalce?

Nisu htjeli da im se djeca takmice u kerlingu i lakrosu protiv trans zena... 

Edited by ters
  • Thanks 1
Posted
2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Nisam mislila da prodaje knjigu, nego narativ, kralj u decijoj prici.. a ustvari vec skrojen plan, ali kad se ostvari ce biti... bajka, sve je divno, tako bas treba... ima'l sta lepse.

U vestima. State department gde je Mask instalirao svoje minjone u jeku stednje kupuje za 400 miliona oklopna Tesla vozila. Ni ne trude se da sakriju namere...

Odjavili su ga ipak. 

• Thanks 1
Posted

It all seems to add up to something big. On a daily, sometimes hourly, basis, Elon Musk claims that his team of fiscal commandos has found yet more government fraud, terminated another wasteful contract or even scrapped an entire agency. Mr Musk’s supporters believe that, through tech wizardry and sheer willpower, he is slashing the federal deficit in a way that has eluded politicians for years. But this narrative has a glaring flaw: our review of official data shows that Mr Musk’s efforts have scarcely made a dent in spending.

Every working day the Treasury publishes a statement detailing withdrawals of cash from its primary deposit account, providing the best high-frequency indicator of government spending. Since Donald Trump took office a little more than three weeks ago, outlays have averaged $30bn a day. Compare that with the same period last year under Joe Biden: federal spending back then came to about $26bn a day. Outflows from the Treasury have actually risen since January 28th, when Mr Musk first claimed his “Department of Government Efficiency”, or DOGE, was saving the federal government $1bn a day. Looking at the bigger picture, the government’s spending trajectory in the current fiscal year, which began in October, basically resembles that of the past two years

conned the con man, ritopek

• Like 3
Posted

Nova americka administracija je i oficijelno potvrdila da Europa i Ukrajina prije svih u njoj vise nemaju niti saveznika niti prijatelja. FDR, Eisenhower i Reagan se u grobu prevrcu zbog spodoba koje danas vode Ameriku. Ipak je izgleda etnicko ciscenje 2 miliona ljudi i pogodovanje Seseljima u izraelskoj vladi veci prioritet od zastite najveceg i najbitnijeg saveznika. 

• Like 4
Posted
1 hour ago, Ludi za Poli said:

Nova americka administracija je i oficijelno potvrdila da Europa i Ukrajina prije svih u njoj vise nemaju niti saveznika niti prijatelja. FDR, Eisenhower i Reagan se u grobu prevrcu zbog spodoba koje danas vode Ameriku. Ipak je izgleda etnicko ciscenje 2 miliona ljudi i pogodovanje Seseljima u izraelskoj vladi veci prioritet od zastite najveceg i najbitnijeg saveznika. 

Sta je u tome bilo neocekivano?

Jos je Vespasian re`ko onomad Pecunia non olet.... sto ce reci sve se svodi na interese, samo sto se ti interesi ne poklapaju sa  svacijima, vec sa vrlo uskom grupom ljudi.

Rat je nekome mac nad glavom, a nekome je prilika za zaradu i orat pretsaje najcesce kad ovaj drugi ne moze da zaradi vise.

:default_coffee:

Posted
21 minutes ago, Dragan said:

Pitam se zasto im sudije uopste trebaju. Koja bi to usteda bila da ih ukinu. 🔝

Niko ne pita jesi li i sudije u njegovom domenu doge... Umesto da neko ustane i otera ga u 3pm, svi nesto cute. Tu i tamo se neki nesrecnik seti kad je steta vec nacinjena. 

Ovako ne bi mogao da se ponasa ni u juznoj africi... but, american dream

• Like 1
Posted

"Trump je potpuno ishlapio. Točno se po njegovim izjavama vidi s kim je zadnje komunicirao. Ako je Putin onda zastupa ruske interese, ako je Zelenski, onda ukrajinske. Ako je bio na briefingu s tajnim službama onda su mu izjave racionalne. Ako je bio na maga sastanku onda valja idiotarije. Pamćenje i rezoniranje zlatne ribice. Finding Dory, jebote.

Dajmo mu još malo vremena i Biden će za njega biti Descartes.

Po tome, Trump je sada najmanji problem, kulisa, fikus, eho.
Gamad koja se provukla uz njega je puno veći problem i napravit će puno veću štetu."

• Like 3
Posted (edited)

Nije Tramp toliko izlapeo koliko je glup, pa mu se svaka ideja koju mu doture cini genijalnom, plus sad se vise ni ne pita. 

Ja posle onog snimka press konferencije sa Elonom mislim da je napokon ukapirao njegovu poziciju. On je kupljen kao sharpie da potpisuje. Kad zakaze, smanuce ga, Vens je vec dobro pripremljen da nastavi cirkus. Mislim i dalje sto sam mislila i pre, treba da prodje dve godine da izdrze Trampa jer tako otvara Vensu 2.5 mandata, ako uopste bude glasanja, nista me vise ne bi cudilo...

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
Posted
41 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Nije Tramp toliko izlapeo koliko je glup, pa mu se svaka ideja koju mu doture cini genijalnom, plus sad se vise ni ne pita. 

Ja posle onog snimka press konferencije sa Elonom mislim da je napokon ukapirao njegovu poziciju. On je kupljen kao sharpie da potpisuje. Kad zakaze, smanuce ga, Vens je vec dobro pripremljen da nastavi cirkus. Mislim i dalje sto sam mislila i pre, treba da prodje dve godine da izdrze Trampa jer tako otvara Vensu 2.5 mandata, ako uopste bude glasanja, nista me vise ne bi cudilo...

Cekaj da razumem scenario, Tramp ce biti smaknut da bi Vance preuzeo, I onda ce Vance da dobije izbore jos dva mandata. To znaci, da ce ljudima sa tom administracijim biti dobro, da glasaju za njega.

Kako mislis ako bude glasanja? On I koja armija ce to ostvariti?

Jbte ovoga smo se naslusali u prvom mandatu...

Jer ti jos ne razumes da je USA republika?

8 hours ago, ters said:

Nisu htjeli da im se djeca takmice u kerlingu i lakrosu protiv trans zena... 

Ugnjetavala ih Kanada, pa su morali da beze u USA. Ne vidis uopste da si kontradiktoran 😀 toliko im je bilo bitno da se dokopaju USA da su na -20 krenuli sa decom, da pretrce granicu. 

Posted (edited)
26 minutes ago, Angelia said:

Ugnjetavala ih Kanada, pa su morali da beze u USA. Ne vidis uopste da si kontradiktoran 😀 toliko im je bilo bitno da se dokopaju USA da su na -20 krenuli sa decom, da pretrce granicu. 

Pa to i kazem - vjerovatno ih je na takav potez natjeralo nesto jako bitno - ili ugnjetavanje od strane Kanade i tjeranje da piju koka kolu kroz papirnu slamcicu, ili se spajaju sa porodicom i prijateljima koji su  vec u USA i koji ce im moci pomoci da se lakse snadju... 

26 minutes ago, Angelia said:

Jer ti jos ne razumes da je USA republika?

Nekad bilo, sad se pominjalo...Ovaj kandidat za FBI direktora ocito ne misli tako...

Edited by ters
  • Ha-ha 2
Posted
3 minutes ago, Kronostime said:

Nije bas ni monathija, istini za volju.....

:default_coffee:

Čuti ti tamo. Najbolji smo. 😜🤣🤣🤣🤣

Posted
4 minutes ago, mrd said:

Čuti ti tamo. Najbolji smo. 😜🤣🤣🤣🤣

Niste. Zivite u Maskokratiji sto nije dobro, ali moze biti i gore 

• Ha-ha 1