Mina D. Harker Posted February 12 Share Posted February 12 Sve ovo djeluje jako haotično, gledala sam neki podkast gdje se tvrdi da Maga glasači sad izjavljuju da "ne vole haos". Izgleda se ostvaruju strahovi doomsday preppera, samo što nisu predvidjeli da će upravo oni i ljudi sličnog majndseta biti katalizator (društvene) apokalipse, svojim glasom na izborima. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 12 Share Posted February 12 4 minutes ago, Mina D. Harker said: Izgleda se ostvaruju strahovi doomsday preppera, samo što nisu predvidjeli da će upravo oni i ljudi sličnog majndseta biti katalizator (društvene) apokalipse, svojim glasom na izborima. Nikad neobrazovani sebičnjaci nisu krivi, to je postulat broj 1. Kao Mujo kad vozi autoputem i sluša na radiju upozorenje da je na putu poremećeni vozač koji vozi u suprotnom pravcu, pa prokomentariše onako za sebe ispod glasa - ma šta jedan. na stotine! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 A da nije nesto i do US glasaca, a ne samo do toga sta bi "Perice" iz ostalih delova sveta (za vecinu Amerikanaca poznatih kao Vukojebine) zeleli da ta ista US uradi? Glasali su za to - posledice i benefite tog izbora ce snositi sami. Ostali "grebatori i ozaloscena porodica" ce morati malo da se uzdaju u svoj trud, bez "velikog brata". Mozda i bude dobro na kraju - ako se odradi i odigra pametno. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 12 Share Posted February 12 11 hours ago, ters said: Bez problema primam sve ilegalne imigrante koji su uselili u tvoju kucu. Za one koji su pak samo usli u USA i koji bivaju protjerani, nemam problema da predju u Kanadu (kao sto su Haicani vec prelazili u proslom Trampovom mandatu), niti imam problem da platim nesto vise poreza da bi im se pomoglo u snalazenju. Ja sam i sam bio ilegalac u Hrvatskoj 95, i u Kanadu sam dosao kao izbjeglica... Ono sto ti ocigledno ne kontas, je da americki gradjani, USA smatraju svojom kucom. Ti nisi bio ilegalac nego izbeglica, izbeglice ulaze u prvu bezbednu zemlju da se spase od rata. To ovde uglavnom nije slucaj, nego su u pitanju ilegalni ekonomski migranti. A mozda je Tramp to hteo od Kanade, prihvatite ilegalce koje ste barem pustili preko granice, pa se vi brinite o niima. Ali ne vidim masovni egzodus za Kanadu. 10 mil bi te kostalo lepe pare da se o njima pobrines. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) Trumpov verni "jeretik": Scena Poslednje večere izaziva pometnju Spoiler Vašington. Paula Vhite-Cain postaje šef "Kancelarije za veru" u Beloj kući. Mnogi evangelisti smatraju plavušu "šarlatanom". Dragi Bože! Kao Donald Trump i 2017. godine, Donald Tramp je želeo da se zahvali svojim belim, evangelističkim, anti-abortusnim, anti-abortusnim, anti-gej i lezbijskim nacionalističkim glasačima ličnom promenom – a zatim ovo: Imenovanje kontroverzne televizijske propovednice Paule Vhite-Cain za novog šefa posebno uspostavljenog "verskog ureda" u Beloj kući izazvalo je talas besa biblijskih razmera. "Ovo je odvratnost", objasnio je hrišćanski pravoslavni motivacioni govornik Skot Ros na portalu Ks. "Ona propoveda lažna učenja evanđelja prosperiteta. Još gore, ona je vodila skandalozan život, sa nekoliko muževa, i izvrnula jevanđelje za profit. Hrišćani u SAD su ogorčeni: "Ona je lažni učitelj koji vodi ljude u pakao" Poznati hrišćanski bloger Chris Hohnholz podržao je: "Ovo je katastrofa. @realDonaldTrump, gospodine, morate što pre da promenite kurs po ovom pitanju. Paula Vhite ne samo da nije biblijski kvalifikovan da bude pastor, ona je takođe lažni učitelj koji vodi ljude u pakao. Činjenica da je Vajt označen kao "jeretik" i "šarlatan" među svojim vršnjacima je zbog neravan CV koji uključuje više od samo tri braka; ona je trenutno u braku sa Jonathan Cain, bivši rok pevač i klavijaturista benda "Journei". Sa suprugom br. 2, Randi Vhite, žena, koji dolazi iz Tupelo, Misisipi, osnovao sveštenički centar na Floridi u ranim 1990-ih da propoveda svoj prosperitet evangelizaciju. Ovo se shvata kao doktrina u kojoj se zemaljski prosperitet, tj. finansijska imovina, smatra najvidljivijim dokazom Božije naklonosti . Oni koji velikodušno doniraju njenoj crkvi, rekao je Vajt, biće nagrađeni na zemlji bogatstvom, zdravljem i moći. Nezaposlenost, siromaštvo i bolest, s druge strane, shvataju se kao pokazatelj nedostatka pobožnosti. U tumačenju predene konstrukcije, koja briljantno funkcioniše u Americi na evanđeoskom spektru , porodica White je toliko preterala da se pojavio nepovoljno u izveštaju Senata: Zato što su finansirali privatni avion, plate za članove porodice i vilu od 900.000 dolara na obali uz pomoć donacija oslobođenih poreza. Pravne radnje nisu preduzete. U 2011. godini, Bela se preselila u "Centralnu crkvu bez zidova" kao stariji pastor. U 2020. godini dospjela je na naslovne strane kada se molila za pobačaj "svih satanskih trudnoća" i nagovorila se u ekstazu na događaju kampanje na Floridi u stilu mračnjaka zarobljenog vudu čarolijama, ponavljajući ovakve odlomke iznova i iznova: "Čujem zvuk pobede" ili "Gospod kaže, Gotovo je". Kada se ispostavilo da je Trampova "pobeda" poraz protiv Džoa Bajdena , Vajt se zaglavio i otpevao pesmu izborne prevare. Njena pretnja – "Oslobađamo moć i autoritet Gospodnji protiv svakog demona koji je ispunio ovaj izbor" – ipak nije došla do ničega. Vajt je nestala u mraku i tek prošle godine u predsedničkoj izbornoj kampanji povratila je javne konture – kao evangelistički glavni bubnjar čoveka o kome apodiktički kaže: "Ko god je protiv Trampa, protiv Boga je." SAD: "Oni koji su protiv Trumpa su protiv Boga" Njen odnos sa njujorškim preduzetnikom za nekretnine, za koga veruje da je primio "duh biznismena" od Boga lično, seže skoro četvrt veka unazad. Vajt je posedovao kondominijum u "Trump Tower" već duže vreme i ima uho predsednika kao svog "ličnog savetnika za veru". Već u prvom predsedništvu, Tramp ju je doveo u Belu kuću da pokaže svoju zahvalnost evangelističko-nacionalističkim biračima koji su glasali za strukturno potpuno nereligioznog preduzetnika. Bela je postao (zajedno sa pobožnim potpredsednikom Majkom Pensom ) vodeći glas u svojoj "Beloj kući Vera i prilika Inicijativa", kao i predsednik njegovog "Evangelističkog savetodavnog odbora". Tada su prvi put snimljene fotografije latentno po uzoru na scenu Poslednje večere , u kojima su Vajt i kompanija položili ruke na Trampa zatvorenih očiju, navodno da bi ga ispunili Božjim blagoslovom. Osam godina kasnije, Tramp ponovo stvara bliske veze sa multimilionerom – i još jednom dozvoljava da bude fotografisan kao religiozno uzvišeni vođa, navodno zaokupljen molitvom, u krugu svojih "učenika". Ne samo da je zadužio svog novog državnog tužioca, Pam Bondi , da uspostavi specijalnu jedinicu da "odmah zaustavi sve oblike antihrišćanskih napada i diskriminacije unutar savezne vlade", iako niko ne zna tačno šta on misli pod tim. Tramp je obećao na marginama tradicionalnog molitvenog doručka krajem prošle nedelje da će njegova administracija "pomeriti nebo i zemlju da brani prava hrišćana i vernika širom zemlje." Paula Vhite-Cain će takođe dobiti vodeću poziciju u novoj "Kancelariji za veru" Bele kuće. Kako će tačno izgledati njihov rad, da li će biti plate , javno je nepoznato. Tramp je, između ostalog, opravdao svoj korak pokušajem atentata na njega prošlog leta. "Mnogi ljudi su mi rekli da mi je Bog poštedeo život s razlogom – da Ameriku ponovo učini velikom", kaže Tramp, tvrdeći novu, duboku veru za sebe. Paula Vajt-Kejn će biti glasnogovornik za ovo. Da se podsetimo, ovo je nova sefica kancelarije za veru u Beloj Kuci. Spoiler Edited February 12 by Dragan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) 1 hour ago, Angelia said: Ono sto ti ocigledno ne kontas, je da americki gradjani, USA smatraju svojom kucom. Ti nisi bio ilegalac nego izbeglica, izbeglice ulaze u prvu bezbednu zemlju da se spase od rata. To ovde uglavnom nije slucaj, nego su u pitanju ilegalni ekonomski migranti. A mozda je Tramp to hteo od Kanade, prihvatite ilegalce koje ste barem pustili preko granice, pa se vi brinite o niima. Ali ne vidim masovni egzodus za Kanadu. 10 mil bi te kostalo lepe pare da se o njima pobrines. A stanovnici Gaze mogu odselti u Egipat i Jordan jer je Trampu palo na pamet? Ne trebaju smatrati Gazu svojom kucom? Sto se tice ilegalnih prelazaka iz USA za Kanadu, sasvim sigurno dolaze - pretprosle godine ih je stiglo oko 150,000 iz USA trazeci azil, ove godine ce vjerovatno biti vise. Deset puta smo manji brojem stanovnika od USA tako da su brojevi uporedivi... Ne moraju plivati i trcati preko granice - dodju taksijem ili Uber-om do granice, predju je, i kada potvrde da razumiju da ulaskom u Kanadu narusavaju svoj status u USA ma kakav bio, idu dalje. Kao ljudi. Niko ih ne trpa u kaveze, ne moraju ici stocnim vagonima da izbjegnu trpanje i kaveze... I oni ce sutra u Kanadi raditi, placati porez kojim ce se finansirati pomoc novim imigrantima. Sto ih bolje prihvatis, bolje ce i oni prihvatiti zemlju. Ja sam u Hrvatskoj bio u ilegalnom statusu jer mi nisu odobrili trazenje izbjeglickog statusa i dali su mi 7 dana da napustim zemlju nakon cega sam ja nestao iz javnosti dok nisam zavrsio dokumentaciju za Kanadu (odgovorili mi brze nego Australija). A Hrvatska tada nije bila bezbjedna zemlja za mene u vrijeme kada se pripremala da protjera par stotina hiljada ljudi sa imenima slicnim mom... Mjesanac pa to ti je - niti te ko prihvata kao svog, niti si kome bas prva meta... Edited February 12 by ters 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 12 Share Posted February 12 3 minutes ago, ters said: A stanovnici Gaze mogu odselti u Egipat i Jordan jer je Trampu palo na pamet? Ne trebaju smatrati Gazu svojom kucom? Ne mesaj stvari. Ja nisam rekla nista o Gazi. To je potpuno drugi problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 12 Share Posted February 12 Ako neko od strucnjaka moze da objasni genijalnost uvodjenja carina na aluminijum? Amerika je najveci uvoznik na svetu, domaca proizvodnja nikako ne moze da zameni uvoz, kako ce carine uticati na inflaciju? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) 5 hours ago, Kronostime said: i odveo onu trojicu na Mesec. To je bila trka koja je celom covecanstvu, pored dosta losih, donela i dosta dobrih stvari. Tacno sta? Sta to covecanstvo ima od trojice na mesecu pre 70 godina? Edited February 12 by 𝓑𝓪𝓫𝔂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) 36 minutes ago, Angelia said: Ne mesaj stvari. Ja nisam rekla nista o Gazi. To je potpuno drugi problem. Nije Gaza poenta - nego princip po kojem je to sto neko nesto smatra bitno za Trumpovu i MAGA politiku 5 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Tacno sta? Sta to covecanstvo ima od trojice na mesecu pre 70 godina? Tacno sta? Sta to covecanstvo ima od trojice na mesecu pre 70 godina? Jeftine mikrocipove i naucnu i kompjutersku revoluciju. Edited February 12 by ters 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Tacno sta? Sta to covecanstvo ima od trojice na mesecu pre 70 godina? Ulaganje u nauku da bi ta trojica otisla na Mesec pre 70 godina je dovelo do gomile stvari oko nas koje danas smatramo uobicajenim, a tada su bile naucna fantastika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 12 Share Posted February 12 24 minutes ago, DJORDJE said: Ako neko od strucnjaka moze da objasni genijalnost uvodjenja carina na aluminijum? Amerika je najveci uvoznik na svetu, domaca proizvodnja nikako ne moze da zameni uvoz, kako ce carine uticati na inflaciju? Jesi ti video snimak iz ovalnog ofisa? Eto ti odgovor... 4 minutes ago, Kronostime said: Ulaganje u nauku da bi ta trojica otisla na Mesec pre 70 godina je dovelo do gomile stvari oko nas koje danas smatramo uobicajenim, a tada su bile naucna fantastika. Pa ajde, nabroj neke... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 12 Share Posted February 12 10 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Tacno sta? Sta to covecanstvo ima od trojice na mesecu pre 70 godina? Tacno sta smo dobili od sletanja na Mesecu? Tehnologiju, trku u naoruzanju, politicku prednost...da neko danas pita cemu je to sluzilo, je da kaze da uopste nema obrazovanje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 12 Share Posted February 12 10 minutes ago, ters said: Jeftine mikrocipove i naucnu i kompjutersku revoluciju. I mi smo sasvim sigurni da mikrocipovi ne bi bili jeftini posle 70 godina i kompjuteri se ne bi razvili da trojica nisu sletela na mesec? U sustini se slazem na uzrocno posledicne akcije, ali da je imalo nekog tako velikog smisla nastavili bi program, nego su gurali i gurali da bi dosli do blagog odumranja NASE koju su oziveli sada sa marsom (od kog nece biti nista, ali je do jaja za izvlacenje love). 1 minute ago, Angelia said: Tacno sta smo dobili od sletanja na Mesecu? Tehnologiju, trku u naoruzanju, politicku prednost...da neko danas pita cemu je to sluzilo, je da kaze da uopste nema obrazovanje. Zaboravila si da napises 'ti ne razumes..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 6 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa ajde, nabroj neke... Koncept globalnog prenosa podataka preko racunarskih mreza koji omogucava da se ti i ja dopisujemo bez obzira sto sam ja pod Avalom i hranim pilice po dvoristu, a ti hranis aligatore u dvoristu i kuckamo u otprilike isto vreme, u,esto da cekamo nedelju i vise dana na odgovor telegramom i postom. Malo li je? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 12 Share Posted February 12 12 minutes ago, ters said: Nije Gaza poenta - nego princip po kojem je to sto neko nesto smatra bitno za Trumpovu i MAGA politiku Jeftine mikrocipove i naucnu i kompjutersku revoluciju. Veze Gaza nema sa nekim pricipom. To su potpuno razlicite stvari. I da te stvari, tipa ilegalna imigracija vs Gaza, sve trpas u neku MAGA politiku, samo govori o tebi, da ne razumes da kod centrista mogu da biraju izmedju stvari koje im odgovoraju, a da nisu kult, koji samo podrzava jednu ideju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 12 Share Posted February 12 ‘Blacks Need Not Apply’: U.S. Military’s ‘Racist’ Decision to Stop Recruiting Service Members from Black Engineering Event Draws Backlash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 12 Share Posted February 12 3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Zaboravila si da napises 'ti ne razumes..." nije sve o tebi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 3 minutes ago, Angelia said: Tacno sta smo dobili od sletanja na Mesecu? Tehnologiju, trku u naoruzanju, politicku prednost...da neko danas pita cemu je to sluzilo, je da kaze da uopste nema obrazovanje. Odgovorih i tebi u odgovoru tvojoj floridskoj komsinici... Luce nase kosmajsko.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 12 Share Posted February 12 1 minute ago, Kronostime said: Koncept globalnog prenosa podataka preko racunarskih mreza koji omogucava da se ti i ja dopisujemo bez obzira sto sam ja pod Avalom i hranim pilice po dvoristu, a ti hranis aligatore u dvoristu i kuckamo u otprilike isto vreme, u,esto da cekamo nedelju i vise dana na odgovor telegramom i postom. Malo li je? Nije... ali sletanje na mesec je imalo drugi cilj, merenje patke, ovo je samo slucajna posledica toga... 1 minute ago, Angelia said: nije sve o tebi. Naravno da nije, ali je izgleda o tebi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 12 Share Posted February 12 Just now, Kronostime said: Odgovorih i tebi u odgovoru tvojoj floridskoj komsinici... Luce nase kosmajsko.... Niko ne pominje problem nudistickih plaza. Ajde bre, svi su zapenili oko imigranata i carina, koje su cista destrukcija. Treba pratiti, posto se jos uvek ne vidi njegov pravi cilj. Za sada, je demokratama u Kaliforniji omogucio da odvoje fondove za pomoc ilegalnim imigrantima iz kojih se da odvojiti neki procenat za one koji vode racunicu. Ne znam kako je na Floridi, sta Florida preduzima da zastiti ilegalce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 1 minute ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nije... ali sletanje na mesec je imalo drugi cilj, merenje patke, ovo je samo slucajna posledica toga... Naravno da nije, ali je izgleda o tebi... I ovaj forum je slucajna posledica tog merenja patke u kosmosu tija dana, pa se ne bunimo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 2 minutes ago, mrd said: Niko ne pominje problem nudistickih plaza. Ajde bre, svi su zapenili oko imigranata i carina, koje su cista destrukcija. Treba pratiti, posto se jos uvek ne vidi njegov pravi cilj. Za sada, je demokratama u Kaliforniji omogucio da odvoje fondove za pomoc ilegalnim imigrantima iz kojih se da odvojiti neki procenat za one koji vode racunicu. Ne znam kako je na Floridi, sta Florida preduzima da zastiti ilegalce? E, ako je to jedini problem - eno ona u vr` Ade Ciganlije i nije nesto posecena, pa to mozda resi i problem Okruglog kupatila i okolnih objekata u blizini iste. A i Lido nije daleko.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 12 Share Posted February 12 WASHINGTON, Feb 12 (Reuters) - The first phase of the rapid-fire effort by Tesla (TSLA.O), opens new tab CEO Elon Musk and President Donald Trump to cut waste from government agencies appears driven more by an ideological assault on federal agencies long hated by conservatives than a good-faith effort to save taxpayer dollars, according to two veteran Republican budget experts. Since Trump's inauguration on January 20, Musk has dispatched members of his Department of Government Efficiency (DOGE) to scrutinize sensitive personnel and payment information in government computer systems and led a successful drive to dismantle two agencies - one that provides a lifeline to the world's needy and another that protects Americans from unscrupulous lenders. But Douglas Holtz-Eakin, a former Republican director of the Congressional Budget Office (CBO), said the agencies Musk and Trump have targeted to date account for a tiny fraction of the overall federal budget, which is projected to reach $7 trillion this fiscal year, according to the CBO. "They are not going to go into agencies that are doing things they like. They are going into agencies they disagree with," Holtz-Eakin, who has participated in past tax and spending negotiations in Congress, told Reuters. Trump, a Republican, says he is "very proud" of what he describes as a vital initiative to turn off the spigot of wasteful spending. With Musk standing behind him in the Oval Office, Trump signed an executive order on Tuesday broadening DOGE's remit, telling government agencies to work with DOGE to cut staff and limit hiring. Speaking to reporters, Musk responded to critics who say he is an unelected official who has been granted unprecedented authority by the president to dismantle parts of the U.S. government. "You can't have an autonomous federal bureaucracy. You have to have one that's responsive to the people," Musk said. He pledged to find $1 trillion in savings through his efforts to identify fraud and waste in the government. An online DOGE "live tracker" claimed on Tuesday that the department has saved taxpayers $37.69 billion since it began work on January 20 but did not provide evidence of how that figure was reached. Of the 15 agencies Musk's team have targeted so far, nine were singled out for elimination or downsizing in Project 2025, a controversial 900-page blueprint compiled by conservative think-tanks to remake the U.S. government. The document claims many federal government agencies have been taken over by a left-wing elite who use taxpayer dollars to push a liberal agenda that is "weaponized against conservative values". Trump distanced himself from the project during the 2024 election after an uproar over some of its more far-reaching proposals, but a number of the authors are now in his administration. Bill Hoagland, a former Republican staffer and director of the Senate Budget Committee for more than 20 years, said the cost-cutting efforts so far have been designed to play to Trump's base, and have been "low hanging fruit for ideological reasons." "The playbook has not been for the dollar savings, but more for the philosophical and ideological differences conservatives have with the work these agencies do," Hoagland said. CONSERVATIVE TARGETS There is little disagreement in Washington on the need to cut waste and fraud and make the U.S. government more efficient. The complaint by federal workers and Democratic lawmakers is the blunt force approach favored by Musk has upended the lives of thousands of public servants overnight. Musk's team have taken over or sent DOGE workers into the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), charged with providing weather forecasting and climate data; the Department of Education, whose mandate includes prohibiting discrimination in schools and colleges; the Consumer Financial Protection Bureau, which protects consumers from exploitative lenders; the U.S. Agency for International Development (USAID), the government's main foreign aid organization; and the Federal Emergency Management Agency (FEMA), which responds to natural disasters. Many Republicans have long seen these agencies as pushing liberal agendas that are harmful to U.S. interests. Together they constitute a fraction of federal spending. USAID disbursed about $72 billion in aid in fiscal year 2023, according to government figures, or around 1% of total federal outlays. Conservatives have talked about closing the Education Department since Republican Ronald Reagan was president in the 1980s, in the belief that the federal government has no business being involved in schools and universities. More recently Trump and his allies have accused the department of foisting "woke" policies such as advocating for transgender players on girls' sports teams. NOAA has been widely criticized by Republicans for what they say is an exaggeration of climate change threats, while USAID is accused of sending billions of dollars in aid each year to some countries not seen as American allies. Republicans have also railed against the CFPB since its creation in the wake of the 2008 financial crash, declaring it an example of liberal overreach. Last week as Musk's staff entered the agency, he posted "CFPB RIP" on his X social media account and on Monday staff were sent home and the agency was shuttered. Firings of some probationary staff began Tuesday night, according to a recipient of a termination letter and people familiar with the matter. Stephen Moore, a former economic adviser to Trump who welcomes DOGE's effort, said he opposes spending taxpayer dollars on government bureaucrats pushing liberal policy agendas. "If you walk down the halls of USAID or the Department of Education you're not going to find any conservatives," Moore said. "It's really important they defund the left." Musk, DOGE and the White House did not respond to requests for comment for this story. MUSK'S TWEETS Musk has also used his X social media platform to attack several agencies targeted by DOGE, according to a Reuters review of 1,120 of his posts between February 3 and February 10, a week in which DOGE staffers began expanding their reach. He agreed with an X user that USAID was part of a system involved in "money laundering" taxpayer dollars "into far-left organizations", and repeated the baseless conspiracy theory that FEMA was helping people to enter the country illegally. The Government Accountability Office, a congressional watchdog agency, estimates that the U.S. government loses between $233 billion and $521 billion each year due to fraud and improper payments. The real test for Musk and Trump, Holtz-Eakin and Hoagland said, will be whether and when they tackle the huge drivers of government spending: Social Security, the government-run pension system; Medicare, a government-run health insurance program for seniors; and Medicaid, which provides health insurance for low income families. Together they account for nearly half of the federal budget, and are popular with Republican and Democratic voters. Trump said on the campaign trail Social Security and Medicare are off the table. Yet members of DOGE recently accessed payment systems at the Centers for Medicare and Medicaid Services, suggesting Medicare may not be exempt from cuts. Hoagland agreed that any attempts to tackle the big entitlement programs will be politically treacherous. "That is where the rubber is going to hit the road," Hoagland said. "They will have a lot more difficulty ideologically and politically going after those." 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) 3 hours ago, Angelia said: A mozda je Tramp to hteo od Kanade, prihvatite ilegalce koje ste barem pustili preko granice, pa se vi brinite o niima. Ali ne vidim masovni egzodus za Kanadu. 10 mil bi te kostalo lepe pare da se o njima pobrines. Vama je, republikanskim a narocito MAGA galsacima, Tramp totalno isprao mozak, sorry, ali ne mogu lepse da napisem. Ajde da uporedimo ilegalne imigrante iz USA u Kanadu, drogu iz USA u Kanadu i ilegalno oruzje iz USA u Kanadu i sve to u suprotnom pravcu. Kad ce Tramp/USA da zaustavi sve to da dolazi u Kanadu? Covek je totalni lazov i zao ljudsko bice - to je 100% (verovatnoca nije 50/50 kao sto ti kazes). Mi vam oteli auto industriju? Lazljivo, pokvereno deriste koje maltretira malog mu brata bez ikakvih razloga. Covek je sadista, psihopata i narcisoid, malo li je? edit: kuka kao neka uobrazena budala i place, trazi unutrasnje i spoljasnje neprijatelje, big f'n loser he is. Edited February 12 by nonick 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts