Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted (edited)

Ma naravno, postoji barem pet stvari i situacija koje sad znam naizust, u kojima demsi mogu da leše Trampa šest dana u sedmici, a nedeljom čak i duplo, ali su toliko zbunjeni i razneti ovim tempom ukaza, stvarima koje isplivavaju na svetlost dana i aktivnostima nove administracije da su potpuno izgubili fokus i ne znaju gde biju.

To je negde i poenta Stjuartove emisije.

Što i jeste naverovatnije ideja stratega repsa, da bacaju udice svuda oko sebe, od Paname i Grenlanda, preko Gaze, pa sve do ženskog sporta, plus više od 200 akata na koje neko mora valjano da odgovori i da ih pravno i politićki ospori ako nisu ispravni i dobri. I protivnik, jednostavno, ne zna gde da se prvo okrene, pogotovo kada stranku drma kriza identiteta posle strahovitog poraza, a nema alate da se bori kroz institucije sistema jer su izgubili i predsednika, i Zastupnički dom, i Senat i Vrhovni sud...

Pa tako imamo, recimo, zanimljiv primer kada umesto argumentovane kritike dobijemo priču o 19-godišnjem liku, koji je jedan od Maskovih haj tek klinaca revolveraša, jer je na internetu sam sebe nazvao Big Balls i jer je nešto budalesao na mrežama kada nije bio ni punoletan...

I to je onda ozbiljan segment za CNN i MSNBC. Zamislite, molim vas, dolaze ozbiljni ljudi u studio, političari i panelisti, da govore o 19-godišnjaku koji se nazvao - Big Balls?!

Koga boli briga za tog klinca i šta neko može da dobije ako ga kanseluje? Pa jel će to da poremeti Trampa? Neće. Ako bude trebalo, izabraće nekog drugog klinca iz Maskove ergele, među zaposlenima u Neurolinku ili Tesli, i nastaviće da češljaju papire za DOGE.

Ali ovo što ste, Angelia, pomenuli za DOJ jeste jedna od stvari u kojima bi demokrate morale da razvale Pam Bondi jer je prvog dana povukla neke poteze za koje je rekla da ih neće povući, ali su Čak Šumer i ekipa toliko izluđeni borbom da se ne zaustavi slanje novca za benzinske pumpe u Avganistanu i ostalim budalaštinama da ne vide od drveta šumu.

Ili je Pam Bondi neinteresantna tiktokerima, pa sve to prolazi ispod radara...

Edited by Nek grmi jako
Posted
9 minutes ago, Nek grmi jako said:

Ma naravno, postoji barem pet stvari i situacija koje sad znam naizust, u kojima demsi mogu da leše Trampa šest dana u sedmici, a nedeljom čak i duplo, ali su toliko zbunjeni i razneti ovim tempom ukaza, stvarima koje isplivavaju na svetlost dana i aktivnostima nove administracije da su potpuno izgubili fokus i ne znaju gde biju.

Suvise su pogubljeni, nisu ocekivali da neko iskoristi sistem iako su ga oni koristili. Pustili su Bidena da uradi students loan forgiveness iako su znali da je protiv Ustava.

9 minutes ago, Nek grmi jako said:

Ovo što ste, Angelia, pomenuli za DOJ jeste jedna od stvari u kojima bi demokrate morale da razvale Pam Bondi jer je prvog dana povukla neke poteze za koje je rekla da ih neće povući, ali su Čak Šumer i ekipa toliko izluđeni borbom da se ne zaustavi slanje novca za benzinske pumpe u Avganistanu i ostalim budalaštinama da ne vide od drveta šumu.

Nemaju sanse, tu I tamo se nadje nesto da izazovu na sudu, ali Trampov tim je dosao pripremljen. Dok 2016te nisu znali kako DC funkcionise, sad deluju jako sposobni. I sad radi buldozer svuda. Nadam se da je poenta sta je obecano, sedim I gledam real time, nemam ocenu jos sta ce izaci iz haosa. Ali kad vidis da Dems panice oko USAID, nesto tu nije u redu.

Na sta si mislio da su mogli da dobiju Pam Bondi? Ona za sada deluje kao sekundarni udar. Ali da, ne podrzavam osvetu, podrzavam ciscenje besmislenog trosenja, iako sam svesna da tu moze biti greske.

Posted (edited)

Upravo na to što je od prvog dana krenula na Džeka Smita, Alvina Braga i Letišu Džejms, iako nije tako govorila na saslušanju pre nego što je izglasana za funkciju.

Pa čak i ako je u pravu ili ako ima dokaze za pokretanje nekakakvih postupaka, trebalo je da sačeka, jer na ovaj način sve izgleda bukvalno kao osveta... A to ne može da bude dobro i mora da se izazove kroz institucije sistema...

Ali ispada da jadnog Braga nema ko da brani, jer su oni koji moraju da ga brane zaokupljeni odbranom miliona dolara upućenih u Irak za produkciju iračkog Sesame Street.

edit

Ima tu još nekih stvari, poput nekih individualnih otkaza koji su potpuno besmisleni, ali što da se ja cimam oko toga kad se ne cimaju oni koji bi morali da se cimaju... A i dobro sam raspoložen jer je River pobedio, pa da ne kvarim sam sebi raspoloženje.

Edited by Nek grmi jako
Posted
1 hour ago, Nek grmi jako said:

Upravo na to što je od prvog dana krenula na Džeka Smita, Alvina Braga i Letišu Džejms, iako nije tako govorila na saslušanju pre nego što je izglasana za funkciju.

Pa čak i ako je u pravu ili ako ima dokaze za pokretanje nekakakvih postupaka, trebalo je da sačeka, jer na ovaj način sve izgleda bukvalno kao osveta... A to ne može da bude dobro i mora da se izazove kroz institucije sistema...

Ali ispada da jadnog Braga nema ko da brani, jer su oni koji moraju da ga brane zaokupljeni odbranom miliona dolara upućenih u Irak za produkciju iračkog Sesame Street.

edit

Ima tu još nekih stvari, poput nekih individualnih otkaza koji su potpuno besmisleni, ali što da se ja cimam oko toga kad se ne cimaju oni koji bi morali da se cimaju... A i dobro sam raspoložen jer je River pobedio, pa da ne kvarim sam sebi raspoloženje.

Ok, cujem sta pricas, jos uvek nemam ocenu sta se tu desava. Slazem se da osveta ne zvuci dobro. Cekacu da vidim dodatne informacije.

Posted

'Oće l' biti jeftinije nafte i zašto ne:

CAIRO, Feb 9 (Reuters) - Egypt will host an emergency Arab summit on 27 February to discuss what it described as "serious" developments for Palestinians, according to a statement from the Egyptian foreign ministry on Sunday.

The summit comes amid regional and global condemnation of U.S. President Donald Trump's suggestion to "take over the Gaza Strip" from Israel and create a "Riviera of the Middle East" after resettling Palestinians elsewhere.

Posted

Odgovor Afrikanera na ponudu dnevne doze:

Separately, the Solidarity Movement - which includes AfriForum and Solidarity trade union and said it represents about 600,000 Afrikaner families and 2 million individuals - expressed commitment to South Africa.

"We may disagree with the ANC, but we love our country. As in any community, there are individuals who wish to emigrate, but repatriation of Afrikaners as refugees is not a solution for us," the Movement said.

Representatives of Orania, an Afrikaner-only enclave in the heart of the country, also rejected Trump's offer.

"Afrikaners do not want to be refugees. We love and are committed to our homeland," Orania said.

Baj d vej, Orania je whites-only grad koji su 1991. osnovali Afrikaneri koji planiraju da se otcijepe od black majority JAR.

Posted

JD Vance Suggests Judges ‘Aren't Allowed’ To Control Trump After Courts Block His Policies

Judges aren't allowed to control the executive's legitimate power,” Vance claimed on X on Sunday, after noting judges can’t “tell a general how to conduct a military operation” or “command the attorney general in how to use her discretion as a prosecutor.”

Link

Jos malo i full dictatorship.

• Like 7
Posted

Ustav i sud su im relevantni samo kad su u pitanju MAGA hobiji tipa omogucivanja krezubim rednecima da setaju svoje AR15 ili da zabranjuju zenama da abortiraju cak i kad ih neko siluje dok su za sve ostale stvari ustav i sudovi legla ljevicarskih ekstremista koji hoce da donesu komunizam u Ameriku. Klasika. 

• Like 12
Posted

Interesatno, podnela sam za novi pasos, jer mi je stari isticao, pre oko nedelju dana, kaze online proces traje 4-6 nedelja, kad ono stigao danas...niko mi nije oduzeo drzavljanstvo 😀 

• Ha-ha 1
Posted
11 minutes ago, Angelia said:

Interesatno, podnela sam za novi pasos, jer mi je stari isticao, pre oko nedelju dana, kaze online proces traje 4-6 nedelja, kad ono stigao danas...niko mi nije oduzeo drzavljanstvo 😀 

Nisu te uhvatili.😜

Posted
1 hour ago, mrd said:

Nisu te uhvatili.😜

Mislis da im nije bilo primetljivo "rodjena u Srbiji", a iskreno receno ja bi mi oduzela drzavljanstvo za onaj mug shot sliku koju sam im poslala 🤣 sad moram 10 godina da imam interesatne susrete sa TSA

Posted (edited)
9 minutes ago, Angelia said:

Mislis da im nije bilo primetljivo "rodjena u Srbiji", a iskreno receno ja bi mi oduzela drzavljanstvo za onaj mug shot sliku koju sam im poslala 🤣 sad moram 10 godina da imam interesatne susrete sa TSA

Ako ti je lakše proteklih 20 godina sam na specijalnoj listi i kad god putujem me posebno pregledaju. Hahaha

Edited by mrd
Ima više od 20 godina od kako sam dobio državljanstvo su me stavili na listu
Posted
12 minutes ago, mrd said:

Ako ti je lakše proteklih 20 godina sam na specijalnoj listi i kad god putujem me posebno pregledaju. Hahaha

Zasto bi te posebno pregledali? 

Jedino ako imaju na listi nekog sa istim imenom i prezimenom. Onda treba da odes da te odvoje od tog nekog. Znam dva slucaja, jedan je ovde na domacem terenu i svaki put kad ga zaustavi policija je drama dok nije otisao i resio to, a drugi je putovao preko granice i svaki put su ga stavljali sa strane. Resili su to. Mislim, idi dok agencije jos postoje 😄 

Posted
44 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Zasto bi te posebno pregledali? 

Jedino ako imaju na listi nekog sa istim imenom i prezimenom. Onda treba da odes da te odvoje od tog nekog. Znam dva slucaja, jedan je ovde na domacem terenu i svaki put kad ga zaustavi policija je drama dok nije otisao i resio to, a drugi je putovao preko granice i svaki put su ga stavljali sa strane. Resili su to. Mislim, idi dok agencije jos postoje 😄 

Trump je kriv.

Boli me uho.

Posted
14 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

A jbg ti nekom napisao da je trol. Pises o 20 godina unazad ali ocito sa tobom nema normalnog razgovora, na zalost... 

Nema po ovom pitanju. To si mi je ime isto kako ime nekog kriminalca iz SrBske, nije krivica securities.

Koji troll?

To bio daaaa o ovome pisala 5 strana, ali to je život i tako je.

Trump je kriv!

Posted
1 minute ago, mrd said:

Nema po ovom pitanju. To si mi je ime isto kako ime nekog kriminalca iz SrBske, nije krivica securities.

Koji troll?

To bio daaaa o ovome pisala 5 strana, ali to je život i tako je.

Trump je kriv!

Pa trolujes svo vreme... 

Napisala sam ti lepo da se desava i mozes da sredis. Jednostavno imaju dva ista imena, a kad utvrde da to nisi ti, oni ne preprave, nego te puste. Ti mozes da odes da trazis da te odvoje od tog imena i neces imati vise problem. 

I dodala sam da kako su krenuli da razmontiravaju sve zivo, bolje uradi sto pre. 

Ali jbg nisi cool uopste. Nikakvu losu nameru nisam imala. 

Posted
1 minute ago, nonick said:

Tramp je predvideo Chiefs pobedu. 😀

Zar nisu Eagles pobedili? Ne pratim. Ako su Eagles izgubili, Tramp je kriv.

Sledece godine u Philliju!!! Ne pada mi na pamet 😀

Posted (edited)
13 minutes ago, Angelia said:

Zar nisu Eagles pobedili? Ne pratim. Ako su Eagles izgubili, Tramp je kriv.

Sledece godine u Philliju!!! Ne pada mi na pamet 😀

Hint:  courage to overturn the result. Tramp navijao za Chiefs a izgubili su.

Bez obzira sto si za Trampa, ovo bi trebalo da bude smesno svakom. 🙂

Edit: mozda nisam bi jasan, predvideo, prognozirao pobedu pre utakmice.

Edited by nonick
Posted (edited)
12 minutes ago, nonick said:

Ti mozda ne kontas, nisam ja za Trampa, medjutim u izboru koji je ponudjen, nazalost on je bio bolja verzija. Znam da mozda ne razumete, jer svi imate razlicite razloge zasto vam neko odgovara. Nismo imali bolji izbor. A drugo, ja obicno pokusavam da objasnim zasto ljudi misle to sto misle, bez obzira sta se meni svidja. Generalno podrzavam demokratski izbor dok mi se nesto ne svidi.

Ali ovo ludilo, da se za sve krivi Tramp, jednostavno nije razumno. I ja sam se, po prirodi mene, stavila u odbranu underdog. Ako svi napadate samo jednu stranu, ja cu je braniti. Ako naprasno krenete da napadate Dems na isti nacin, ja cu braniti njih.

Jednostavno balans.

Mislim uvek cu navijati za Philly

Edit: glupi autocorrect 

Edited by Angelia
  • Ha-ha 1
Posted
3 hours ago, nonick said:

Edit: mozda nisam bi jasan, predvideo, prognozirao pobedu pre utakmice.

Elonija će to rešiti ukoliko spusti nos zbog blokade dozvole da kopa po gederalnim računima.

On (pajsad) SMATRA da se do 50 milijardi koristi ili ima veze sa terorizmom (izvor index_hr).

Idemo na Mars, idemo na Mars :bravo: