Angelia Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Sustina je da nemaju dovoljno radne snage da obradi papire, a i ovi sto rade rade brzinom puza. Tacno je da ne postoji 10 miliona zivotno ugrozenih, ali im sistem obezbedjuje da traze azile, pa neki dobiju, neki budu odbijeni. Plus, sustina je da rade na poslovima od vitalnog znacaja, proizvodnja i procesiranje hrane, pa me interesuje ko ce to da radi kad budu izbaceni i koliko ce da kosta snicla, mleko ili grasak kad uposle Amera koji kosta bar duplo. Plus, koliko ce kostati gradnja, ciscenje, razne usluge na kojima rade... Koliko ce se fabrika i firmi pozatvarati jer nece moci da opstanu bez radne snage ili prodaju svoje proizvode i usluge po cenama koje ce morati da nametnu... Plus, kad Elonia i Vivek otpuste ove koji imaju pravo da zive na racun tvoje grbace... jer taj iz kancelarije nece ici na farmu ili u klanicu, a ima pravo na pomoc. A ako ukinu pomoc koliko dugo ce trebati da ti zakucaju na vrata, eventualno naoruzani... Ako Americi treba radna snaga, onda se uvede proces za vize. Ne pretrcava se granica. Oduvek bilo. To sto je sistem dozvolio, dozvolio je samo zato sto su ukinuli executive orders koje je Tramp postavio. 2021 prvo sto je Biden uradio, je da ukinuo "Remain in Mexico", 10 mill uslo, rekordni broj, koji ova zemlja ne moze da izdrzi, I ne treba. Zato sad imamo ponovo Trampa kao president elect. Sta god su radili zadnje 4 godine, je bilo pogresno. I to je cinjenica. Sad kukati kako ce Tramp da deportuje decu, I porodice, pa to je izazvano pre 4 godine. Kamala I Biden su bili odgovorni. Ne osudjuj posledice Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago Just now, Angelia said: Ako Americi treba radna snaga, onda se uvede proces za vize. Ne pretrcava se granica. Oduvek bilo. To sto je sistem dozvolio, dozvolio je samo zato sto su ukinuli executive orders koje je Tramp postavio. 2021 prvo sto je Biden uradio, je da ukinuo "Remain in Mexico", 10 mill uslo, rekordni broj, koji ova zemlja ne moze da izdrzi, I ne treba. Zato sad imamo ponovo Trampa kao president elect. Sta god su radili zadnje 4 godine, je bilo pogresno. I to je cinjenica. Sad kukati kako ce Tramp da deportuje decu, I porodice, pa to je izazvano pre 4 godine. Kamala I Biden su bili odgovorni. Ne osudjuj posledice Nije oduvek bilo... nego je pocelo nekoliko godina posle drugog svetskog rata. Oni sto su iz Evrope za vreme rata bezali svi su usli ilegalno. Niko ne kuka sto ce da deportuju ilegalce, nego sto ce da deportuju sve i nacin na koji planiraju da to rade. Napisala sam ti u postu na koji si odgovorila, ali si preskocila poentu (po starom dobrom obicaju). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago (edited) 6 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nije oduvek bilo... nego je pocelo nekoliko godina posle drugog svetskog rata. Oni sto su iz Evrope za vreme rata bezali svi su usli ilegalno. Niko ne kuka sto ce da deportuju ilegalce, nego sto ce da deportuju sve i nacin na koji planiraju da to rade. Napisala sam ti u postu na koji si odgovorila, ali si preskocila poentu (po starom dobrom obicaju). Izvini sto nisam u "oduvek" isla u post ww2, pre mog rodjenja 😀 Da zakljucimo, ne smeta ti da se ilegalci deportuju, smeta ti kako se prica o tome, I kako ce se potencijalno izvesti. Kako se prica o tome, ne mogu ti pomoci, to je politicki govor. Kako ce se izvesti jos uvek neznam. Ono sto znam je da treba da se uradi, I tu se koliko vidim slazes. Edit: autocorrect Edited 6 hours ago by Angelia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 8 minutes ago, Angelia said: Izvini sto nisam u "oduvek" isla u post ww2, pre mog rodjenja 😀 Da zakljucimo, ne smeta ti da se ilegalci deportuju, smeta ti kako se prica o tome, I kako ce se potencijalno izvesti. Kako se prica o tome, ne mogu ti pomoci, to je politicki govor. Kako ce se izvesti jos uvek neznam. Ono sto znam je da treba da se uradi, I tu se koliko vidim slazes. Edit: autocorrect My name is Angelia and I pronounce Republican/Majority. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 23 minutes ago, Angelia said: Ako Americi treba radna snaga, onda se uvede proces za vize. Ne pretrcava se granica. Oduvek bilo. To sto je sistem dozvolio, dozvolio je samo zato sto su ukinuli executive orders koje je Tramp postavio. 2021 prvo sto je Biden uradio, je da ukinuo "Remain in Mexico", 10 mill uslo, rekordni broj, koji ova zemlja ne moze da izdrzi, I ne treba. Zato sad imamo ponovo Trampa kao president elect. Sta god su radili zadnje 4 godine, je bilo pogresno. I to je cinjenica. Sad kukati kako ce Tramp da deportuje decu, I porodice, pa to je izazvano pre 4 godine. Kamala I Biden su bili odgovorni. Ne osudjuj posledice 80% ilegalnih migranata koji borave u USA je uslo prije 2009. godine. prije stupanja Biden-a i na mjesto potpredsjednika. Ljudi koji su usli u USA tokom njegovog predsjednickog mandata nisu ilegalni - imaju legalni status trazilaca azila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 25 minutes ago, Angelia said: Izvini sto nisam u "oduvek" isla u post ww2, pre mog rodjenja 😀 Tvoja `sagovornica` je promasila pojmove. Za izbeglice misli da su to ilegalci. Nije cula za kvote ....ne postoje kvote za ilegalce. Izbeglica nije ilegalac. Zna se ko su ilegalci i s koje strane ulaze u drzave. O njima je rec. Izbeglica ili neki imigrant sa liste cekanja npr, ne preplivava atlantik ili se ukrcava u avion ingkognito on stize na granicnu kontrolu. Ilegalac zaobilazi kontrolu. Ovo tako komplikovano? Ne bih rekla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 53 minutes ago, Angelia said: Izvini sto nisam u "oduvek" isla u post ww2, pre mog rodjenja 😀 Da zakljucimo, ne smeta ti da se ilegalci deportuju, smeta ti kako se prica o tome, I kako ce se potencijalno izvesti. Kako se prica o tome, ne mogu ti pomoci, to je politicki govor. Kako ce se izvesti jos uvek neznam. Ono sto znam je da treba da se uradi, I tu se koliko vidim slazes. Edit: autocorrect Au jbt, ovo je vec 330 put da pricamo o tome Ne smeta mi da se deportuju ilegalci kriminalci, od radnih ilegalaca imamo korist ne stetu. I da, smata mi vojska na ulicama, smeta mi odvajanje dece od roditelja, smeta mi baza politike koja se zasniva na tome, pa jos retoricki upakovana tako da zvuci fasisticki (ili je fasisticka)... Jbg isti playbook je imao Hitler 1939 a onda kao strasno sto se Trampara poredi sa njim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 39 minutes ago, ters said: 80% ilegalnih migranata koji borave u USA je uslo prije 2009. godine. prije stupanja Biden-a i na mjesto potpredsjednika. Ljudi koji su usli u USA tokom njegovog predsjednickog mandata nisu ilegalni - imaju legalni status trazilaca azila. LIFO. i ne nemaju legalni status, vecina nema. Tako da prvo oni koji nemaju, sledece oni koji imaju kriminalnu istoriju. Zaustaviti letove koji ih unose, staviti podnesi na granici za azil...i smanjice se priliv. Kasnije ostali, po istom principu. Ubrzati proces pregleda azila, I izbacivati sve koji nemaju osnova. Ljudi koji zive ovde 20+ godina, rade, placaju porez, nisu kriminalci, ne vidim problem da se odlucuje na case to case bases Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 4 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Au jbt, ovo je vec 330 put da pricamo o tome Ne smeta mi da se deportuju ilegalci kriminalci, od radnih ilegalaca imamo korist ne stetu. I da, smata mi vojska na ulicama, smeta mi odvajanje dece od roditelja, smeta mi baza politike koja se zasniva na tome, pa jos retoricki upakovana tako da zvuci fasisticki (ili je fasisticka)... Jbg isti playbook je imao Hitler 1939 a onda kao strasno sto se Trampara poredi sa njim... Hitler nije imao 10 mil ljudi koju su usli u zemlju I dosta njih trazilo beneficije. On se obracunavao sa svojim stanovnistvom, zato sto mu nije odgovaralo poreklo tih ljudi. Ovde pricamo o ljudima koji ilegalno prelaze granicu. Nece niko da ih ubija, samo da ih vrati odakle su dosli. Ne razumem te, meni je trebalo par godina da dobijem zelenu kartu, ok krace nego mnogima, jer sam unapred podnela za istu, a u zemlju sam usla na radnoj vizi. Zasto bi ti podrzavala da drugi ekonomski imigranti imaju drugaciji tretman? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago (edited) Spoiler Ako barem ponovi cifre Baraka Obame, koji je neprikosnoveni pobednik u proterivanju i vraćanju ilegalnih imigranata kada se uporedi Trampov i Obamin učinak, Tramp će ispuniti predizborno obećanje. Tramp je, naime, u prvom mandatu obećao najveće deportacije u istoriji ali je, istini za volju, manje deportovao nego što je to učinio Barak Obama. Tokom svakog svog mandata, Obama je deportovao više ljudi nego što je to učinio Tramp tokom svog mandata, iako je Tramp 2016. godine obećao da će deportovati svakog imigranta koji ilegalno živi u SAD (tada se procenjivalo da je reč o 11 miliona ljudi). On to nije uspeo da uradi, jer je od fiskalne 2017. do fiskalne 2020. godine Odeljenje za unutrašnju bezbednost zabeležilo 2 miliona deportacija. S druge strane, tokom prvog Obaminog mandata, od fiskalne 2009. do fiskalne 2012. godine, bilo je 3,2 miliona deportacija (odstranjivanja i vraćanja). Tokom Obaminog drugog mandata, koji je pokrivao fiskalne godine od 2013. do 2016, bilo je 2,1 milion deportacija odstranjivanja i vraćanja. Ove brojke, i za Obamu i za Trampa, uključuju deportacije ljudi zaustavljenih na granici i ljudi koji su već živeli u SAD i koje su pokupile imigracione vlasti. Čak i Obama nije šampion u toj kategoriji, već je to Klinton, a ako Tramp bude upola dobar kao dvojica pomenutih demokratskih predsednika u toj kategoriji do kraja svog drugog mandata, biće u prilici da može da kaže da je ispunio obećanje dato američkom narodu. Što neće biti moguće ako mu brojevi u drugom mandatu ne budu makar kao Obamini. Edited 4 hours ago by Nek grmi jako 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 10 minutes ago, Angelia said: Hitler nije imao 10 mil ljudi koju su usli u zemlju I dosta njih trazilo beneficije. On se obracunavao sa svojim stanovnistvom, zato sto mu nije odgovaralo poreklo tih ljudi. Ovde pricamo o ljudima koji ilegalno prelaze granicu. Nece niko da ih ubija, samo da ih vrati odakle su dosli. Dzizus... daj se skoncentrisati 11 minutes ago, Angelia said: Ne razumem te, meni je trebalo par godina da dobijem zelenu kartu, ok krace nego mnogima, jer sam unapred podnela za istu, a u zemlju sam usla na radnoj vizi. Zasto bi ti podrzavala da drugi ekonomski imigranti imaju drugaciji tretman? Znas kako, Brazil je bio 5 ekonomija sveta, Venecuela, Argentina... sve unisteno kada je amerika pokusavala da 'spase demokratiju' (kakva ironija) raznim pucevima u tim zemljama... ne znam sta treba da ocekuju, da im ne ulaze na vrata oni kojima su 'srusili' kuce?! Ako hoces da nemas ilegalce ili veliku imigraciju, ne ides da razbijas svet oko sebe i trosis pare na metke i razne underground operacije, nego te pare utrosis da pomognes i organizujes te drzave tako da nemaju potrebu da beze kod tebe. To rade i sa Evropom (pritom u Evropi ilegalci se prijave da su ilegalno i u vecini zemalja ako dokazu da su bili 8 - 10 godina postanu legalni), zapocnu uterivanje demokratije (ustvari otimanje nafte i ruda) i onda pokrenu talas onih koji beze pa juris na Pariz i Bec. I Evropa stoicki podnosi taj teret, ali eto ima onah koji hoce da ukinu Nato jer Evropa ne placa dovoljno.... Evropske kolonizacione zemlje su platile svoj ceh tako sto primaju drzavljane starih kolonizacija kao svoje gradjane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago Jao Vivek i Elon ce dati najvecoj republikanskoj nakazi MTG da vodi nekakav komitet u onom izmisljenom ministarstvu hahahahahaha 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Dzizus... daj se skoncentrisati Znas kako, Brazil je bio 5 ekonomija sveta, Venecuela, Argentina... sve unisteno kada je amerika pokusavala da 'spase demokratiju' (kakva ironija) raznim pucevima u tim zemljama... ne znam sta treba da ocekuju, da im ne ulaze na vrata oni kojima su 'srusili' kuce?! Ako hoces da nemas ilegalce ili veliku imigraciju, ne ides da razbijas svet oko sebe i trosis pare na metke i razne underground operacije, nego te pare utrosis da pomognes i organizujes te drzave tako da nemaju potrebu da beze kod tebe. To rade i sa Evropom (pritom u Evropi ilegalci se prijave da su ilegalno i u vecini zemalja ako dokazu da su bili 8 - 10 godina postanu legalni), zapocnu uterivanje demokratije (ustvari otimanje nafte i ruda) i onda pokrenu talas onih koji beze pa juris na Pariz i Bec. I Evropa stoicki podnosi taj teret, ali eto ima onah koji hoce da ukinu Nato jer Evropa ne placa dovoljno.... Evropske kolonizacione zemlje su platile svoj ceh tako sto primaju drzavljane starih kolonizacija kao svoje gradjane. Znaci Amerika I zapad generalno su krivi za ilegalnu imigraciju? Ne prihvatam stav, ali razumem da ga imas, sam pao sam se ubio. Ok, ali onda I potpuno pravo da sami resavaju problem, deportacijom. Znaci nekako je US odgovornost da drugima sredjuje kuce. Velika je to odgovornost, nepotrebna, ali onda je I logicno sto su "spasavali demokratiju". Ako nastavimo ovako, poceces da me ubedjujes u MAGA poziciju 😀 nemoj se mesate po svetu, ne pocinjite ratove, to je lose za US. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago Evo ga pedofil se povukao. Boga pitaj kakav je horor taj izvjestaj eticke komisije kad se ovaj odlucio povuci ne bi li izbjegao objavljivanje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 8 minutes ago, Angelia said: Znaci Amerika I zapad generalno su krivi za ilegalnu imigraciju? Ne prihvatam stav, ali razumem da ga imas, sam pao sam se ubio. Ok, ali onda I potpuno pravo da sami resavaju problem, deportacijom. Znaci nekako je US odgovornost da drugima sredjuje kuce. Velika je to odgovornost, nepotrebna, ali onda je I logicno sto su "spasavali demokratiju". Ako nastavimo ovako, poceces da me ubedjujes u MAGA poziciju 😀 nemoj se mesate po svetu, ne pocinjite ratove, to je lose za US. Amerika uglavnom. Ta maga pozicija, bez ratova je ustvari pozicija upravo ona koja vodi na naftu i rude i zbog toga zapocinje ratove. Amerika ne vodi rat u Ukrajini, niti u Izraelu, nego pomaze saljuci oruzje zemljama da se brane. Ali vi ste ubedjeni da Bajden vodi rat u Ukrajini... Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 8 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Evo ga pedofil se povukao. Boga pitaj kakav je horor taj izvjestaj eticke komisije kad se ovaj odlucio povuci ne bi li izbjegao objavljivanje. On kada je bio predlozen za nominaciju je trenutno dao ostavku, jer ako nije clan kongresa, onda eticki komitet ne moze da ga ispituje, niti da pusta izvestaj u javnost. Hteo je to da izbegne, ali ta komisija nije bila spremna da 'znanje' sacuvaju za sebe i bilo je u Trampovom fazonu 'fuck rules' pa su objavili deo. Mislim da je NYT objavio delove. Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 16 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Amerika uglavnom. Ta maga pozicija, bez ratova je ustvari pozicija upravo ona koja vodi na naftu i rude i zbog toga zapocinje ratove. Amerika ne vodi rat u Ukrajini, niti u Izraelu, nego pomaze saljuci oruzje zemljama da se brane. Ali vi ste ubedjeni da Bajden vodi rat u Ukrajini... Ne znam koji "vi", ja ne mislim da Biden vodi rat u Ukrajini, ili u Izraelu. Ali mislim da su ratovi zapoceti zbog stavova ove administracije. Zato sto su neprijatelji zapada znali kako ce administracija reagovati. Tako da su indirektno odgovorni, ali ne, nisu zapoceli rat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 2 hours ago, Angelia said: LIFO. i ne nemaju legalni status, vecina nema. Tako da prvo oni koji nemaju, sledece oni koji imaju kriminalnu istoriju. Zaustaviti letove koji ih unose, staviti podnesi na granici za azil...i smanjice se priliv. Kasnije ostali, po istom principu. Ubrzati proces pregleda azila, I izbacivati sve koji nemaju osnova. Ljudi koji zive ovde 20+ godina, rade, placaju porez, nisu kriminalci, ne vidim problem da se odlucuje na case to case bases Ja sam sve više ubedjen da ti nemaš pojma šta pišeš i da ne znaš gotovo ništa o stvarima o kojima pišeš. Zaista misliš da u USA ilegalni imigranti ulaze tako što ih doveze AA ili United? Zaista misliš da milioni migranata mogu da se nalaze na granici dok čekaju rešenje aplikacije za azil? Onda napišeš ubrzati pregled azila pa onda ljudi koji zive 20+ godina pa nema problema da se odlucuje od slucaja do slucaja a pre toga da se ubrza. Imaš li pojma kako funkcioniše bilo koja administracija u svetu, gde treba da se prođe neka procedura koja mora da poštuje i zakone i propise? Kad smo kod tih što su 20+ godina tu (što baš 20?) šta bi sa onim likom što je došao nešto tipa 1998. godine, oženio se, dobio decu, kupio restoran, zapošljava ljude tu i što ga izbacilo 2017. godine? Bio kriminalac? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 25 minutes ago, shonke said: Ja sam sve više ubedjen da ti nemaš pojma šta pišeš i da ne znaš gotovo ništa o stvarima o kojima pišeš. Zaista misliš da u USA ilegalni imigranti ulaze tako što ih doveze AA ili United? Zaista misliš da milioni migranata mogu da se nalaze na granici dok čekaju rešenje aplikacije za azil? Cekali su kad je Tramp bio na vlasti, mnogo manje ih je pretrcavalo. A sto se tice aviona, imali su oni posebne linije https://cis.org/Bensman/Secret-Finally-Revealed-Americans-Can-Know-US-Cities-Receiving-Hundreds-Thousands Mozes naci gde God hoces detalje 25 minutes ago, shonke said: Onda napišeš ubrzati pregled azila pa onda ljudi koji zive 20+ godina pa nema problema da se odlucuje od slucaja do slucaja a pre toga da se ubrza. Imaš li pojma kako funkcioniše bilo koja administracija u svetu, gde treba da se prođe neka procedura koja mora da poštuje i zakone i propise? Naravno da znam, samo izgleda ilegalni imigranti ne treba da postuju zakone I propise 25 minutes ago, shonke said: Kad smo kod tih što su 20+ godina tu (što baš 20?) šta bi sa onim likom što je došao nešto tipa 1998. godine, oženio se, dobio decu, kupio restoran, zapošljava ljude tu i što ga izbacilo 2017. godine? Bio kriminalac? Okrugla brojka 😀 Koliko zakona je taj vlasnik restorana prekrsio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago On 11/14/2024 at 11:28 AM, Nicklord said: @djole Šta reče beše pre neki dan, Tramp je antiestablišment? 😄 izvini, tek sad ovo vidim :D Pa ako si hteo da kazes da nije, onda si bas odabrao suportne primere za to :D Gabard je izasla iz Demokratske stranke i izmedju ostalog je bas Kamalu unistila 2020. u jednoj debati, moglo bi da se kaze da je dala najveci doprinos njenom odustajanju iz trke tada. Dosta nekonvencionalan politicki put i neko ko nije imao prakticno nijednu visoku funkciju, bilo u drzavi bilo pri stranci. Gaetz je jos losiji primer, neko ko je vrlo cesto bio u sukobu sa rukovodstvom GOP i neko na koga, sto je pogotovo iznenadjujuce u ovoj situaciji, Izrael gleda vrlo neblagonaklono. Mislim covek je ovako inace idiot, bar ovo sto se moze procitati o njemu na Vikipediji. Ali ne bezim od toga da je nominovao gomilu vrlo establishment kandidata - dovoljno je videti da je tu Rubio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 41 minutes ago Share Posted 41 minutes ago 1 hour ago, Angelia said: Okrugla brojka 😀 Koliko zakona je taj vlasnik restorana prekrsio? Ne znam, ti mi kaži? Pominjala si da ti sto plaćaju poreze, rade itd treba da ostanu. Što taj nije ostavljen u usa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 11 minutes ago Share Posted 11 minutes ago (edited) Kao sto sam prenio prije par sedmica: Serija Vise Od Igre, Branislav Milenkovic sve objasnjava "Mi smo vredni cigani, nece gos'n Hitler nas, nego one lenje sto nece da radu..." BTW - vidim da su se pojavili snimci u kojima RFK prica o Trumpovim glasacima kao o "beligerent idiots"... Edited 10 minutes ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 8 minutes ago Share Posted 8 minutes ago 33 minutes ago, shonke said: Ne znam, ti mi kaži? Pominjala si da ti sto plaćaju poreze, rade itd treba da ostanu. Što taj nije ostavljen u usa? Ne znam, valjda imaju razlog, ja sam rekla svoj stav, a ne drzavni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts