Jump to content

Crna Gora


djole

Recommended Posts

1 minute ago, Perkos2 said:

Naravno da je bitno čiji si poslušnik, da nije tako ni tvoj omiljeni diktator ne bi harao Srbijom i dan danas.Ostala pitanja su ovde već stotinu puta objašnjena pa ti je moja preporuka da čitaš pažljivo a ne da provociraš neprestano.

 

Nisam te pitao niti izrazio sumnju da je to nebitno nego da li je samo to bitno, i tacno naveo na sta tacno mislim.

 

 I ja uopste ne provociram, vodim sasvim pristojnu diskusiju... prihvatio sam neka tvoja zapazanja i postavio ti neka konkretna pitanja, na koja od tebe ocigledno ne mogu niti vise zelim dobiti odgovor cim prezentujes toliku nepristojnost pa mi umesto toga podmeces da sam neka pristalica rezima u Srbiji, sto je notorna glupost. 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kimmi said:

Nemam pojma ko je lik.... i guess desničar neki, ali pričaju da ovo nije daleko od istine
 

 

 

Ultradesnicar u Srbiji i ne bas toliko popularan, sem u malobrojnim desnicarskim krugovima. 

 

Sve veze Mila i Vucica oko litija piju vodu, jer im je Amfilohije bio zajednicki neprijatelj i u obostranom interesu im je bilo da ga se rese. Zato je Vucic izjavljivao da 'nece da se mesa u pitanja druge drzave' i bio pasivan, sve dok nije video da ce Amfilohije da izgura celu pricu. Takodje i ova prica oko DF-a da su bili idealna Milova opozicija pije vodu.

 

BP je dugo vremena bio mastermind Mila Djukanovica, a odmah zatim i ove nove vlasti. Inace se prica da je covek britanske obavestajne sluzbe, tako da je jasno odakle dolaze sve politicke intrige i namestaljke na balkanu. Vucic je tu sitan igrac, tj samo jedna od marioneta. 

 

Inace ne vidim da je Krivi bio u ne znam kakvoj teskoj situaciji... mogao je u ime vlade koju vodi da osudi zlocin u Srebrenici i da se nastavi dalje kao da se nista nije desilo u skupstini.... 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Neka bude da je tako, i ne iskljucujem da je to sve istina. Medjutim, koji su razlozi za sledece: - Zasto DPS nije lustriran?  - Zasto politicki deo mafije nije pohapsen?  - Zasto se kohabitira sa predsednikom umjesto da se izbace sve karte na sto tuziocu, a koje su im bila puna usta u toku kampanje? Jel uhapsen bilo ko od velikih zbog korupcije?  - Zasto drzava nije potpisala ugovor sa SPC?  - Zasto se i dalje potenciraju podele u narodu?  - Zasto se niko na bavi time sto Srbija nema ambasadora u CG?  - Sta je konkretno uradjeno na poboljsanju odnosa sa Srbijom - ne Vucicem, a sta za prava Srpskog naroda u CG?

 

I jedno pitanje koje u isto vrijeme moze biti i odgovor na sva prethodna pitanja:

- Da li ostatak tj vecinski deo vlade radi po nalogu stranih sila... ima li ova vlada CG neki suverenitet ili to uopste nije bitno, nego je bitno samo da li je neko poslusnik rezima u BG, a ko u sustini i nema nikakvu izvrsnu moc u CG? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Da probam da odgovorim taksativno -DPS nije lustriran jer bi bila lustrirana cijela politička scena... (Zamisli DNP Milana Kneževića potiče od DPSa, jer je to ogranak SNPa koji je nastao cijepanjem Milo Momir); -Politička mafija nije pohapšena jer za to treba: Zakon o porijeklu imovine, poreska policija, smjene na vrhu tužilaštva za koje treba 3/5 u parlamentu i izbor novog tužilačkog savjeta, što će biti tamo na jesen;

 

-Glavni tužilac je nezavistan od DPSa taman kolilo i Zagorka Dolovac od SNSa, pa zato je bolje sačekat jer bi ovaj uprskao to i bilo bi res iudicata (presuđena stvar).

 

 

-Nije potpisan ugovor jer se izmijenio ugovor koji je pokojni Amfilohije bio pripremio i traži se sad da se tim ugovorom tretira imovina i da se sva imovina prepiše na SPC sa sjedištem u BG, uđjesto da se ostavi ko do sad na Mitropoliju i Eparhije. To da se potpiše to bi fakat bila izdaja države Crne Gore jer bi se imovina i to velika prepisala faktički na Srbiju, odnosno država se ne bi pitala sa njom ništa, a ni MCP i Eparhije. Takođe traži se da se ubaci saglasnost SPC za gradnju pravoslavnih bogomolja (što bi spriječavalo da neko na svojoj zemlji od donacija napravi CPC crkvu). Na stranu što ja mislim o CPC i Mirašu, ovo je klasično kršenje vjerskih prava drugih.

 

 

-Podjele i identitetska pitanja forsiraju DF i DPS i njihov spin majstor Beba Popović, a ne vlada.

 

 

-Ne znam što Srbija ne pošalje drugog, a uostalom ne znam što Srbija ne pošalje i izruči osuđenog Svetozara Marovića. Prethodni ambasador je baš provocirao na teme koje su sporne u CG. Na primjer izjave o tome kako je CG 1918 oslobođena od strane Srbije. Nije sporna bila tada želja Crnogoraca o ujedinjenju u jednu državu, samo je sporan bio način. Način na koji je to izvedeno je posijao zlu krv i vjerovatno da današnjih podjela ne bi bilo da je ispoštovana državnost Crne Gore kroz neki vid autonomije i određene ingerencije Petrovića na teritoriji CG. Da ne nastavljam jer će se otvoriti priča o nečemu od prije vijeka, a konstantno vrćaćanje u prošlost i insistirsnje na svom viđenju istorije je upravo ono što izaziva podjele i animozitete. Pitanje je što Srbija ne pošalje nekog drugog, već baš mora taj nesretnik koji bi da čačka svako malo te neke teme. Odnos DPS SNS se najbolje vidi kroz slučaj Marović. Što ga Srbija ne izruči? Opljačkao je Budvu i priznao da je to uradio. Postoji pravosnažna presuda samo da je odleži, ali avaj.

 

-Pa sa Srbijom je ko što vidiš zajebano. Crni Zdravko zove Anu da dođe, ona neće (ne smije)... Svetozar se ne isporučuje a niko iz Srbije ne zove naše zvaničnike (Zdravka) da dođu iako su oni iskazali želju da se pojave. Za AV su Srbi u CG samo oni koji njega dižu u zvijezde.

 

 

-Što se položaja Srba tiče, evo to da izdvojim iako si to zgurao u ove odnose dvije države... pa korigovan je zakon o slobodi vjeroispovjesti na zadovoljstvo SPC, vraćaju se neki pjesnici koji su bili izbačeni u školski program, Srbi u CG ovu vladu doživljavaju kao svoju (sem profesionalnih Srba iz DFa) a mislim da je makar pola vlade sačinjeno od ministara srpske nacionalnosti. E sad što bi neko samo Srbe koji bi slušali AV kao na glavnog jer je on valjda "predsednik svih Srba"...... to je druga priča.

 

Što se tiče stranih sila, Crna Gora kao članica Nato pakta je sigurno konsultovala partnere oko imenovanja na ključne bezbjedonosne pozicije. Taj njihov uticaj se najbolje vidio kroz Dritanov zahtjev i "granicu ispod koje se neće ići" da ljudi koji nisu prozapadno orjentisani ne mogu biti na čelu ovih službi.

 

Za razliku od DOS vlasti nakon 05.10. kod nas je smijen i obaviještajni i policijski i vojni vrh.

 

Na mjesto direktora UP je stavljen najpošteniji policajac po mišljenju većine u CG, Brđanin. Ima zapadni pedigre jer je išao u FBI na obuku.

 

Na mjesto šefa ANBa je advokat Vukšić koji je zamisli bio nosilac lokalne DF liste u Kotoru. Kad se prihvatio tog posla automatski je postao izdajnik za DF.

 

Čekaj malo, Lekić je izdajnik DFa, Krivokapić takođe, a i Vukšić isto. Sad se postavlja pitanje jesu li oni toliko nesposobni da svakog koga postave na čelo svoje liste bude izdajnik.

 

 

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Htio sam da pitam, postoji li mogućnost da na nekim web servisima na primjer ja provjerim da li neko po JMBG vlasnika ima firmu u Srbiji i da li isto po JMBG ima nekretnine u Srbiji.

 

To je kod nas dva klika bukvalno, dajte mi samo JMBG i sve mogu da vidim ( sve nepokretnosti u CG koje se vode na taj neki PIB ili JMBG, vlasništvo u firmama, čak i HOV ako je u 10 najvećih akcionara)

 

 

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kimmi said:

 -DPS nije lustriran jer bi bila lustrirana cijela politička scena... (Zamisli DNP Milana Kneževića potiče od DPSa, jer je to ogranak SNPa koji je nastao cijepanjem Milo Momir);

-Politička mafija nije pohapšena jer za to treba: Zakon o porijeklu imovine, poreska policija, smjene na vrhu tužilaštva za koje treba 3/5 u parlamentu i izbor novog tužilačkog savjeta, što će biti tamo na jesen;

 

Od cele predizborne price kako je Milo najveci mafijas i najbogatiji covjek u Evropi, spali smo na to da se on ne lustrira ili procesuira samo zato sto bi moralo da se to uradi i sa nekima kao sto je Milan Knezevic. Ja to nisam cuo od Dritana, cuo sam ga samo kako pominje Mila i njegovu privatnu drzavu. U sustini ne mora se sa svima to uraditi, dovoljan je Milo i cetvorica njegovih najblizih saradnika pa da se cela piramida srusi kao kula od karata jer bi im se tresle gace. Slabo je to opravdanje, vise lici na izgovor. Lici da se DPS ne lustrira zato sto je i dalje potreban zapadu koji ga stiti, pa nije dobijeno zeleno svetlo. Mi smo imali jednoga koji je hteo da se sve odvija u zakonskim okvirima i infrastrukturi koju je stvorio i drzao diktator i njegova svita, pa znamo kako smo prosli. Mada kazes da je smijenjen i obavestajni i policijski i vojni  vrh (kaka bre vojska ne zajebavaj), pa i pored toga nista. Razocarenje veliko. Diktatori se resavaju u nedelju dana, ili se uopste i ne resavaju, a kamoli kohabitiraju. 

 

Quote

Nije potpisan ugovor jer se izmijenio ugovor koji je pokojni Amfilohije bio pripremio i traži se sad da se tim ugovorom tretira imovina i da se sva imovina prepiše na SPC sa sjedištem u BG, uđjesto da se ostavi ko do sad na Mitropoliju i Eparhije

 

Za ovo stvarno nisam znao... gde se moze vise procitati? 

 

Quote

Što se položaja Srba tiče... 

 

Jel nesto promenjeno oko statusa srpskog jezika kojim prica vise od 50 posto stanovnistva?

Takodje, 'nikad vise 1918' i ponistavanje Podgoricke skupstine, cime se Srbija proglasava okupatorom je vrlo problematicno. Sta je sa time, hoce li djaci u skoli uciti kako su Srbi okupirali Srbe gdje je Srbija okupator? Za pocetak bi trebalo vratiti ambasadora koji je zbog takve gluposti proteran. To je sramota CG, i CG treba to da resi, a ne da vam se salje novi ambasador koji treba sta, da prica  kako je Srbija okupator? 

To sto je Sveto nasa sramota, ne znaci da vi treba da se revansirate na ovaj nacin, niti su te stvari povezane. Neozbiljno je da se zove bilo ko dok se to ne resi. 

 

Quote

Srbi u CG ovu vladu doživljavaju kao svoju (sem profesionalnih Srba iz DFa)

 

Drago mi je ako je tako, mada ne verujem da su Srbi zadovoljni skorasnjim dogadjanjima, a vec ti rekoh da mi nije cilj da branim DF, zabole me za njih. 

 

Sto se tice matice prica je drugacija. Vecina naroda ima drzavu koju je oformio kao izraz volje tog naroda da zajedno organizuje zivot na jednoj teritoriji. Ta drzava kod srpskog naroda je Srbija, po kome je dobila ime. Kada se kaze da je Srbija maticna drzava Srba to znaci upravo to i nista vise sem toga. Sve maticne drzave pomazu svoj narod ma gde god oni zivi u skladu sa zakonima drzava u kojima oni zive. Nikakve teorije zavere.

 

 

Sto se tice pitanja oko jmbg, mislim da se takav servis placa APR-u. Na APR-u mozes besplatno proveriti ko je vlasnik firme, ali mi nije poznato da mozes obrnuto. Isto i za nekretnine i HOV na sa CHoV i katastru. Mozes videti sva fizicka lica koja su pojedinacni vlasnici nekog akcionarskog drustva na berzi. 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, alpaka Bereta Sida said:

A sta je tacno sporno sa samim tekstom rezolucije i smjenom ministra koji je ocito napravio glupost zbog kakve bi bio smijenjen u svakoj iole normalnoj zemlji? 

 

Nije nista sporno. DF hoce da obori vladu jer ne rade po instrukcijama Vucica, a opet sa druge strane znaju da bi na novim izborima bili potopljeni zbog svega sto rade od 30. Avgusta.

 

Tako da je CG trenutno u zajebanom polozaju, kad imas u vlasti frakciju koja sve koci.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja se prosto najezim od gluposti kad cujem ovu pricu Srbija je maticna drzava svih Srba, BiH svih Bosnjaka, Hrvatska svih Hrvata itd. Prvo nit znas ko je gdje dosao u doba kad su slavenski narodu uopce dolazili na ove prostore, a kao drugo i jos gore, tom formulacijom prakticki sve Srbe iz BiH, Hrvatske, Crne Gore itd predstavljas nekim narodom koji je tu naknadno dosao i naselio se. Realno kako Srbija moze biti maticna drzava nekog Srbina iz bosanske Krajine, Hercegovine il srednje Bosne ciji su potomci rodjeni i zivjeli na tom prostoru zadnjih 400-500 godina? Il da BiH bude maticna drzava nekom Bosnjaku iz Sandzaka kojem su generacije i generacije predaka rodjene u tom dijelu Srbije? Takvim pricama i glupostima samo stvaras averziju tih ljudi prema sopstvenim domovinama i istinskim maticama. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, alpaka Bereta Sida said:

Ja se prosto najezim od gluposti kad cujem ovu pricu Srbija je maticna drzava svih Srba, BiH svih Bosnjaka, Hrvatska svih Hrvata itd. Prvo nit znas ko je gdje dosao u doba kad su slavenski narodu uopce dolazili na ove prostore, a kao drugo i jos gore, tom formulacijom prakticki sve Srbe iz BiH, Hrvatske, Crne Gore itd predstavljas nekim narodom koji je tu naknadno dosao i naselio se. Realno kako Srbija moze biti maticna drzava nekog Srbina iz bosanske Krajine, Hercegovine il srednje Bosne ciji su potomci rodjeni i zivjeli na tom prostoru zadnjih 400-500 godina? Il da BiH bude maticna drzava nekom Bosnjaku iz Sandzaka kojem su generacije i generacije predaka rodjene u tom dijelu Srbije? Takvim pricama i glupostima samo stvaras averziju tih ljudi prema sopstvenim domovinama i istinskim maticama. 

Moze li Hrvatu iz Sirokog ili Duvna da Hrvatska bude matična drzava? Moze naravno zato to isto mora da vazi i za ostale. Kad se Edi Rama meša u unutrasnje stvari CG niko ne dize galamu a trebalo bi posto je zelja velikoalbanskih šovinista da uzmu u deo dezave Crne Gore.

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, mmajstor said:

Amfilohije nije napravio nikakav haos. 

 

On je jedini koji je uspeo da ujedini ljude u Crnoj Gori oko nekog zajednickog dobra. Domaci zadatak za politicare placenike u CG. 

Alal mu "ideja" oko koje ih je ujedinio. Povampireni smrdljivi etnonacionalizam, i mržnja prema civilizaciji. Valjda je za taj podvig dobio adekvatnu nagradu kad se javio svom gazdi.

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Perkos2 said:

Svako iz svoje perspektive prizeljkuje nekog da ovde zavede red u kojem bi njemu lično bilo super a ostali kako se snađu. Razlika je što bi jedni Turke,drugi Ruse a treći NATO. 

Kad negde izaberu da se pridruže NATO, to implicira da su izabrali da otkače svijetlu proslost koja nije bila, mitove, halucinacije o sopstvenoj vaznosti i ispravnosti, buncanja o lazama i ostalu kaku, i da su izabrali buducnost, i da "to" urede i uljude, i civilizuju, čemu NATO i služi,  da štiti vrednosti evropske civilizacije. Oni kojima to ne odgovara, da se mesto gde žive uredi i uljudi, što se mene tiče mogu do poslednjeg da budu pos...matrani i to non stop, i samo li zucnu ili rovare, udri bandu. Kao u civilizaciji. Ne mora obavezno pendrekom, nego kaznama nesrazmerno velikim prema znacaju anticivilizacijskog dela (tipa 100,000 dinara za pogresno parkiranje, zato sto to rade namerno, a znaju da ne treba) , mada ni pendrek nije iskljucen. To je dobro. Tako se to civilizuje.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Milenko Puzigaca said:

Kad negde izaberu da se pridruže NATO, to implicira da su izabrali da otkače svijetlu proslost koja nije bila, mitove, halucinacije o sopstvenoj vaznosti i ispravnosti, buncanja o lazama i ostalu kaku, i da su izabrali buducnost, i da "to" urede i uljude, i civilizuju, čemu NATO i služi,  da štiti vrednosti evropske civilizacije. Oni kojima to ne odgovara, da se mesto gde žive uredi i uljudi, što se mene tiče mogu do poslednjeg da budu pos...matrani i to non stop, i samo li zucnu ili rovare, udri bandu. Kao u civilizaciji. Ne mora obavezno pendrekom, nego kaznama nesrazmerno velikim prema znacaju anticivilizacijskog dela (tipa 100,000 dinara za pogresno parkiranje, zato sto to rade namerno, a znaju da ne treba) , mada ni pendrek nije iskljucen. To je dobro. Tako se to civilizuje.

25 po turu za pocetak. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Milenko Puzigaca said:

Alal mu "ideja" oko koje ih je ujedinio. Povampireni smrdljivi etnonacionalizam, i mržnja prema civilizaciji. Valjda je za taj podvig dobio adekvatnu nagradu kad se javio svom gazdi.

 

Imas pravo da to gledas na taj nacin, ali bi kao civilizovan covek trebalo da razumes i postujes da su ljudi bili slozni u borbi za nesto sto su prepoznali da im je bitno ne ugrozavajuci bilo koga drugog. Isto tako, nesto sto je tebi bitno, ne mora svakom drugom da bude bitno da bi bilo legitimno i podrzano. 

 

Nisam znao da NATO stiti vrednost evropske civilizacije. Moguce, samo koju tacno vrednost? Verovatno onu srednjovekovnu vrednost inkvizicije - ko misli drugacije od ustanovljene dogme dobije po patki. I sad je isto tako, samo umesto inkvizitora imamo Nato jurisnike i bombe. 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, mmajstor said:

 

Nisam znao da NATO stiti vrednost evropske civilizacije. Moguce, samo koju tacno vrednost? Verovatno onu srednjovekovnu vrednost inkvizicije - ko misli drugacije od ustanovljene dogme dobije po patki. I sad je isto tako, samo umesto inkvizitora imamo Nato jurisnike i bombe. 

 

oh dobro je, u ovom sasvim besmislenom izjednacavanju postoji ipak jedna mala razlika izmedju nato i inkvizicije

 

a to je da je nato mnogo gori, jer ovi su bili samo obicni inkvizitori koji malo ove koji su drugaciji udare po patki

 

a nato su bombasi- bombarduju te u svakom slucaju u bilo koje vreme kad im se prohte

 

to si zeleo da kazes? u tom slucaju evo i ja biram spansku inkviziciju, u odnosu na nato

jer inkvizicijica  -pa to je jedna bezazlena org.

 

Edited by Mama_mia
inkvizicijica
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Mama_mia said:

 

oh dobro je, u ovom sasvim besmislenom izjednacavanju postoji ipak jedna mala razlika izmedju nato i inkvizicije

 

a to je da je nato mnogo gori, jer ovi su bili samo obicni inkvizitori koji malo ove koji su drugaciji udare po patki

 

a nato su bombasi- bombarduju te u svakom slucaju u bilo koje vreme kad im se prohte

 

to si zeleo da kazes? u tom slucaju evo i ja biram spansku inkviziciju, u odnosu na nato

jer inkvizicijica  -pa to je jedna bezazlena org.

 

 

To. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Mama_mia said:

 

oh dobro je, u ovom sasvim besmislenom izjednacavanju postoji ipak jedna mala razlika izmedju nato i inkvizicije

 

a to je da je nato mnogo gori, jer ovi su bili samo obicni inkvizitori koji malo ove koji su drugaciji udare po patki

 

a nato su bombasi- bombarduju te u svakom slucaju u bilo koje vreme kad im se prohte

 

to si zeleo da kazes? u tom slucaju evo i ja biram spansku inkviziciju, u odnosu na nato

jer inkvizicijica  -pa to je jedna bezazlena org.

 

Khm, ne proterase li inkvizitori Sefarde iz Spanije, Portugalije, Francuske.... u Osmansko carstvo koje ih doceka oberucke?

:lala2:

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Perkos2 said:

Moze li Hrvatu iz Sirokog ili Duvna da Hrvatska bude matična drzava? Moze naravno zato to isto mora da vazi i za ostale. Kad se Edi Rama meša u unutrasnje stvari CG niko ne dize galamu a trebalo bi posto je zelja velikoalbanskih šovinista da uzmu u deo dezave Crne Gore.

 

Može, ako Jozo, Mara ili Mato tako osjećaju.

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, alpaka Bereta Sida said:

Ja se prosto najezim od gluposti kad cujem ovu pricu Srbija je maticna drzava svih Srba, BiH svih Bosnjaka, Hrvatska svih Hrvata itd. Prvo nit znas ko je gdje dosao u doba kad su slavenski narodu uopce dolazili na ove prostore, a kao drugo i jos gore, tom formulacijom prakticki sve Srbe iz BiH, Hrvatske, Crne Gore itd predstavljas nekim narodom koji je tu naknadno dosao i naselio se. Realno kako Srbija moze biti maticna drzava nekog Srbina iz bosanske Krajine, Hercegovine il srednje Bosne ciji su potomci rodjeni i zivjeli na tom prostoru zadnjih 400-500 godina? Il da BiH bude maticna drzava nekom Bosnjaku iz Sandzaka kojem su generacije i generacije predaka rodjene u tom dijelu Srbije? Takvim pricama i glupostima samo stvaras averziju tih ljudi prema sopstvenim domovinama i istinskim maticama. 

 

Mislim da sam prethodno jasno objasnio odakle pojam o maticnoj drzavi i da to nema direktne veze sa tim ko je odakle dosao, a vidim da se i dalje i dalje insistira na toj prici, pa se jos naziva i gluposcu. Za Crnu Goru je to bar dosta jasnije cak i ako se posmatra vase glediste .

 

Na stranu sta smo to svi ucili u skoli, jer ce neko mozda dovesti u pitanje da je to vrsta neke "velikosrpske" propagande ukoliko ste mozda ucili 90ih, a neki drugi protumace kao deo "antisrpske" propagande na slican nacin, citiracu jedan vrlo zanimljiv deo iz stiva koji posedujem a koji je napisan krajem 19. veka, dakle ne samo pre svih ovih sranja na Balkanu nego i pre nego sto je Jugoslavija uopste i nastala, pa mozda nekom bude zanimljivo. U pitanju je putopisac i istoricar koji je obisao sve ove krajeve i na kraju to sve predocio u jednu knjigu:

 

Autor: William Miller M.A.

Delo: The Story of Nations: The Balkans - Roumania, Bulgaria, Servia and Montenegro

Godina: 1896

 

Part IV

Montenegro

 

"The origin of the nation is much less obscure than that of its name. When the Serb kingdom fell in the fatal field of Kosovo in 1389, the mountain fastnesses between the Adriatic and the valley of the Zeta became the last refuge of those Serb families who preferred freedom in a barren land to fertile soil and the yoke of the Ottoman invader. The present inhabitants of Montenegro are descended from the aristocracy of ancient Servia, and a believer in the doctrine of heredity may detect in their quisite manners a proof of their aristrocratic lineage. It has been truly said that the Montenegrin is exact opposite of the Bulgarian. Put both in a drawing  room, and the Montenegrin, who has never bowed his neck to a foreign master, will look and behave like a gentleman, while the Bulgarian, but lately set free from the Turkish bondage, will look and behave like a boor. But put the two upon a waste plot of ground, and the Bulgarian will convert it into a garden of roses, while the Montenegrin will look on. This is the result of the national history...."

 

 

 

 

  

Edited by mmajstor
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

I dalje vi o matičnim državama?

Samo jedno podsječanje, za one koji nisu u toku.

Zdravko Krivokapić je u emisiji Načisto, a nije mu bio to bio prvi put, prije izbora rekao da se zalaže za vladu stručnjaka i da smatra da je vlada bez političara "najbolja mjera za Crnu Goru". DF političari su to prećutali prije izbora, a ćutanje je znak odobravanja.

Čak su i Sporazum potpisan od tri koalicije naknadno verifikovali.

E ebi ga, nakon izbora kad su viđeli da je postignuta pobjeda su rekli Zdravku hvala i zamolili ga da se pomjeri u stranu jer bi sad oni da preuzmu stvar u svoje ruke, a on im rekao da je tek počeo.

Dakle PRIJE IZBORA se nosilac liste ZBCG izjasnio za ovaj koncept vlade, tako da se ne rdi ni o kakvoj prevari birača. DF prodaje maglu i priča o prevari zbog svojih fotelja.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, mmajstor said:

I sta sad?

Da bi vlada nastavila da radi ocigledno da je neophodno dati im vecu ulogu nego do sada jer su defacto i oni deo koalicije koja cini vecinu, a ako se bude islo na izbore kome to najvise odgovara?

Naravno da nije, tu stoku iz DF-a treba utjerati u tor gdje im je i mjesto.

 

Ne bi oni radili, samo bi da zamjene DPS-ovce na mjestu glavnih lopova i usput svim građanima CG-a nameću svoje anticivilizacijske prdotine.

Link to comment
Share on other sites

I sta sad?
Da bi vlada nastavila da radi ocigledno da je neophodno dati im vecu ulogu nego do sada jer su defacto i oni deo koalicije koja cini vecinu, a ako se bude islo na izbore kome to najvise odgovara?
Znači opcije su ili dati AV uticaj na dio CG vlade ili izbori? Što se mene tiče izbori.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...