Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

Quote

u_penjanju

Pisali smo vam već o Staši Srbulović.

Iako je rođena kao zdrava beba, sa osam meseci je ostala bez sluha kada je otkriveno da ima senzineuralno oštećenje oba uha. Sa slušnim aparatom čuje donekle, a bez njega nažalost ne. Ali to je ne sprečava da na terenu rame uz ramu i sa onima koji čuju više od nje, pobeđuje i ostvaruje zapažene rezultate.

Trenutno je četvrta teniserka sveta u konkurenciji gluvih i nagluvih, a nalazi se u Melburnu gde će igrati na Australijan openu na poziv Teniske federacije Australije.

Preko Istanbula i Kuala Lumpura u Australiju je stigla sa svojim trenerom Vladanom Tričkovićem, a takmičenje će započeti 27. januara. Na turniru gluvih koji se na Australijan openu održava prvi put u istoriji, učestvuje pet najboljih na svetu, igra se po grupama, a zatim sledi finale i u singlu i u dublu koje će se održati 29. januara.

Zanimljivo je da je Staša cele pripreme odradila na Teniskom centru Novak i to na poziv najboljeg srpskog tenisera i nekada svetskog reketa broj jedan.

Do susreta sa Noletom, sa kojim je Staša imala veliku želju da se upozna, došlo je baš na njegovoj akademiji na Dorćolu gde je otišla u pratnji roditelja. Naravno, Đoković je izašao u susret i fotografisao se, ali je onda čuo i riču o Staši, njenom talentu i uspesima, saznao je i da je dobila poziv od Tenis Australije da učestvuje na ovom grend slemu u konkurenciji gluvih i naravno, odlučio da pomogne.

On je na sebe preuzeo sve troškove oko Stašinih priprema koje je pred put u Melburn obavila na TC Novak na 25. maju, a na raspolaganju joj je bio rad sa najboljim trenerima i fizioteraputima centra.

Kao i uvek kada može, Nole pomogne i svakim takvim gestom pokazuje koliko veliko srce ima.

Staša bi volela da bude prva na svetu. Na Olimpijskim igrama za gluve osvojila je peto mesto. Iako malo teže govori, savršeno razume tenis. Kada igra, to je njen svet u kojem, iako, zvuk loptice ne odzvanja, sve drugo se “čuje” - i strast i upornost i odlučnost i sve ono čega je morala da se odrekne zbog treninga da bi stigla do svih uspeha.

Verujte nam, za nju ćete tek čuti.

Bravo, Staša! Bravo, Nole!

13:05:42_2023012013051129802_original_am

 

  • Like 2
  • Love 7
Link to comment
Share on other sites

Sta misli Nole o De Minaurovoj igri dovolno je cuti one sekvence kad koachuje Ser Andija u toku njihovog meca na Lejver Kupu prosle godine. 😄 Ehh, samo da nije ova jebena povreda... 🙁

Edited by Elias
Link to comment
Share on other sites

Nije De MInaur toliko "los" protivnik. Bice sigurno mnogo ekstra trcanja i udaraca da bi se uzeo poen kao sto je Alcesta napisala, ali s druge strane ne moze Australijanac da uzima toliko brzih i lakih poena na servisu, sto Novaku daje sansu da cesce ide po brejk nego protiv Dimitrova. Opet tesko ce se De MInaur "samoubijati" kao sto je cinio Dimitrov. Najvaznije da ne bude nekih situacija koje bi "aktivirale" povredu, kao sto se desilo protiv Dimitrova kada je imao SL kod 5-3. Servis i napad moraju biti vrhunski naravno, i da se uzme prvi set.

 

Ako prodje ovo Rubljov deluje kao pozeljniji rival, ima vece sanse da udje u destruktivnu fazu, Rune ce sigurno biti previse napaljen i pun samopouzdnajn nakon Pariza.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...