Jump to content

Howie Roseman

Član foruma
  • Posts

    383
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Howie Roseman

  1. Poplava na Old Traffordu danas, podsjeća me na doba kad su pečurke rasle na Marakani. Hvala Glazerima, pored njih Čović djeluje kao najbolji sportski radnik na svijetu.
  2. Tačno, a Shum iz 2021. je bolja od obje pjesme. Hrvatska je ovo zaslužila samo zbog taktiziranja žirija, 0 bodova Švajcarskoj (moguće da je to bila jedina 0), a Švajcarci njima 8 bodova.
  3. Mount opet povrijeđen. Dati ga Evertonu ili West Hamu za 20 miliona čim se otvori rok. Evo i Shaw obnovio povredu, njega za 15 Forrestu ili Southamptonu ako se vrate u PL.
  4. Italija mi je bila prvi favorit prije takmičenja sa nastupom sa Sanrema kad je fokus bio na njoj i na ples, ovaj nastup u polufinalu sa dalekim kadrovima i plesačicama mi je mnogo slabiji i ne vjerujem da će biti blizu pobjede. Za pobjedu će se boriti Hrvatska, Izrael, Švajcarska, Ukrajina (iako su im šanse značajno manje jer nastupaju drugi), Francuska (očekujem da ovo pobijedi kod žirija), čak možda i Irska i Holandija mogu da iznenade. Hrvati imaju 40% za pobjedu ali je i Latvija imala 85% da ispadne, ja mislim da Hrvatska neće pobijediti ili da će to biti sa par bodova razlike. Srbija ako bude u top 20 biće super, Njemačkoj se smiješi nova 0 od publike. Najizjednačenije takmičenje sa najviše kandidata za pobjedu nakon dugo vremena, možda je tamo 2011. bilo tako da skoro 10 pobjeda konkuriše za pobjedu.
  5. Nek je, navijam da završimo osmi i da ne igramo 8 mečeva u grupnoj fazi Lige konferencija u kojoj su novčane nagrade zanemarljive. Sljedeće sezone se fokusirati na top 4 (vjerovatno će i 5. mjesto voditi u LŠ) i domaće kupove.
  6. Povezujemo se sa Oliseom, gleda li ko Palace van mečeva sa Unitedom? Da li bismo dobili prvo kvalitetno desno krilo od Nanija sa njim ili bi nas prešli kao sa Wan-Bissakom?
  7. Može ili on ili Carrick i da im damo 3 sezone da se dokažu i razviju mlade igrače, titulu sigurno nećemo uzeti u tom periodu ali bi bilo idealno kad bi imali sezone kao od 2003/04 do 2005/06.
  8. Bingham već ima titulu, Gilbert i Jones su prosječni igrači, navijam za Wilsona da uzme titulu, da mlađa generacija veže 2 titule.
  9. Jedini kriterijum LŠ? Onda je i Forrest veći klub od Arsenala. Kad poredimo United i Liverpool, na jednoj strani imaš klub sa najviše navijača na svijetu (fudbal se igra zbog navijača, zar ne?), na drugoj strani klub zauvijek ukaljan zbog Heysela. Pa imaš Minhensku nesreću za United koja da se nije desila United bi dominirao u tom periodu sa Realom, i umjesto da United propadne kao Torino on osvoji Kup šampiona 10 godina nakon te nesreće. United ima triplu krunu i više ligaških titula, Liverpul više LŠ i Kup UEFA i priznajem da ima najbolju fudbalsku himnu. Po mom subjektivnom mišljenju United je veći klub, po tvoj subjektivnom Liverpool, ali de mi navedi razloge osim više titula LŠ, ja imam eto nekih 5 zbog kojih je United veći. I Juventus bi mi bio veći od Milana zbog skoro 20 ligaških titula više, ali zbog Kalčopolija su mi tu negdje.
  10. Tuchel trenutno po kladionicama prvi favorit za klupu. Doveo PSG do jedinog finala LŠ, uzeo titulu sa Chelseajem, ali i otpušten iz sva 4 zadnja kluba. Jesmo li za njega kao prelazno rješenje 2-3 sezone, dok se ne pojavi neki novi Klopp ili Guardiola?
  11. HG je i odličan džoker sa klupe, ali West Ham da ponudi 35 miliona za njega dao bih ga iste sekunde. Bukvalno samo Garnacha, Mainooa i Hojlunda (za njega jedino nisam siguran od njih trojice da će biti svjetska klasa) ne bih stavio na transfer listu. Lisandro mi je najdraži igrač ali bih i njega prodao ako bi došla prava ponuda jer je staklen.
  12. Slažem se sve osim za AWB, prema naprijed nikad nije ni znao igrati, ali ove sezone ne zna ni odbranu. Penale što je napravio možemo reći da je zbog toga što je te mečeve igrao na lijevoj strani, ali prošli meč je igrao desnog beka i prolazili su ga sa lakoćom, startove ne tempira dovoljno dobro i napravi faul a to mu je prije bila najbolja osobina, nije dovoljno agresivan i dozvoli igraču da se lagano došeta do gola dok on gleda loptu koja kasnije lagano prođe pored njega kao da nije tu.
  13. I ja sam prije koji dan listao free agente na kraju sezone i bio sam za Welbecka za backup, bolji posao će odraditi od Weghorsta i Martiala. Može i neko poput Furuhashija iz Celtica za 15 miliona. RW Kubo, Garnacha vratiti na LW, Branthwaite se spominje za štopera, Evansa produžiti za 4-5. opciju na štoperu, Frimpong ili Dedić RB, LB pojma nemam ko bi mogao doći, i najvažnija pozicija zadnji vezni, tu bih za Brunu Guimaraesa dao 100 miliona.
  14. Koji je rekord za broj prodanih igrača u jednom prelaznom roku, pošto mi trebamo da se riješimo najmanje 10 igrača? Slušati ponude za Brunu, Rashforda, Dalota, Mounta, Antonyja, Shawa, Onanu, Maguirea, McTominaya, Greenwooda, Sancha dok još može da se uzme solidna svota novca za njih. Najmanje 7 od ovih 11 igrača mora da napusti klub na ljeto. Casemira, Lindelofa, Eriksena i van de Beeka dati za siću, samo da više nisu tu. Prodati i Pellistrija i Hannibala, nisu to igrači za United. Martialu i Varaneu srećom ističe ugovor.
  15. Ma bolje da izgubimo, da dobije otkaz prije finala kupa pa ćemo možda i imati šansu protiv Cityja.
  16. AWB opet LB, Antony prije Amada, bolje gledati Everton - Liverpul i Barca - OIy nego ovo.
  17. Glazer se smiješi u loži, uzda se u to da će jedan field goal biti dovoljan za pobjedu.
  18. Mora dobiti otkaz večeras, kako god da se završi meč. 11 godina smo najveći banter klub svijeta, ispadanje od drugoligaša nakon 3:0 bi nadmašilo sva brukanja u tom periodu, a bilo ih je dosta (7:0, 0:5, 1:6...).
  19. A možda ipak ne bude mančestersko finale. 😅 Ten Haga i Rashforda bih ubacio među navijače Rivera u dresu Boce, toliko mi se gade.
  20. Rashford nekih 15 napada upropastio danas, ništa lošije ne bi Lučić iz Zvezde odigrao. Opet sa Cityjem finale, nek se jebu svi ako izgube oba mančesterska finala u istoriji.
  21. Ladno Tottenham ima 15 dana da se sprema za NL derbi dok Arsenal igra 4 teške utakmice u međuvremenu. Baš teško da će Arsenal to dobiti, a bez pobjede bi se pozdravili sa titulom.
×
×
  • Create New...