Jump to content

Radoye

Moderators
  • Posts

    9,146
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Radoye

  1. https://www.instagram.com/p/DAOkoJCIp-Z/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
  2. Jbg nema vise Sardzenta. Cekali su SC ali nema Sardzenta...
  3. Radoye

    Vesti

    Ako ovo danas nije bila dominacija ja onda ne znam sta znaci ta rec.
  4. 1 NOR 2 HAM 3 VER 4 PIA 5 RUS 6 LEC 7 ALO 8 SAI 9 PER 10 HUL FL NOR
  5. Lekleru obrisan krug zbog prekoracenja granice staze - mada nije bio nesto spektakularan krug, bio bi negde oko Hulka.
  6. Navodno sve krugove ponistavaju ako je dupla zuta zastava.
  7. Dobro su rekli vozaci, ako vam se ne svidja psovanje preko radija nemojte da ga emitujete. S jedne strane psovanje je napravilo megazvezdu od Stajnera i lansiralo Netfliksovu seriju, sam FOM ga gura maksimalno u prenose, sa druge strane FIA kaznjava za isto. Nema nikakvog smisla, osim ako opet nije neko politicko nadgornjavanje izmedju FIA i FOM kao sto smo vec mnogo puta videli otkad je Sultan zaseo na presto...
  8. Radoye

    Vesti

    Ali Meklarenov bolid je bio legalan u Bakuu, FIA potvrdila jos koliko juce: https://www.bbc.com/sport/formula1/articles/cn0e8g5eg4yo Dakle bolid je u Bakuu bio 100% legalan, prosao tehnicki pregled po pravilima, sve OK. U medjuvremenu su se kriterijumi promenili i od ovog vikenda pa na dalje to resenje nije vise legalno. Ovo nije presedan, bilo je mnogo ovakvih slucajeva u proslosti a verovatno najpoznatiji je Brabamov "ventilator" BT46. Pojavio se na jednoj trci i dominantno je uzeo, da bi odmah zatim bio zabranjen.
  9. Radoye

    Vesti

    Ko je Lekleru ukrao pobedu, kada i gde?
  10. Novotarije: https://racer.com/2024/09/20/technical-updates-2024-singapore-grand-prix/ Red Bul modifikovao hladjenje kocnica, RB2, Ferari i Aston Martin prednja krlia, Meklaren donji element zadnjeg krila, Alpin novo zadnje krilo, Vilijams modifikovano ogibljenje.
  11. Koliko sam ja video prognoze su za kisu danju. Trka se vozi nocu kad ne bi trebalo da pada.
  12. Nakon uzbudljive trke u Bakuu vec od sutra akcija se nastavlja u Singapuru. Jos jedna ulicna staza ali karakterom znacajno drugaciju u odnosu na Baku, plus nocna trka sto znaci uslovi na stazi ce biti neuporedivi. Doduse, ovo je zadnjih godina bila Ahilova peta za RBR pa se moze ocekivati da ce se taj trend nastaviti. Staza marina Bej ce nakon proslogodisnje promene konfiguracije koja se pokazala uspesnom ove godine otici korak dalje pa ce tako na tom novom pravcu (ili "pravcu") izmedju krivina 14 i 16 biti postavljena jos jedna DRS zona za ukupno 4. Sad ce se vise od pola kruga voziti sa DRS. Nakon Bakua i protesta RBR povela se polemika o zadnjem krilu Meklarenovih bolida, FIA je saopstila da posmatra situaciju ali da je za sada Meklarenovo resenje legalno. Videcemo da li ce tako i ostati do kraja sezone, ili do kraja ovog seta pravila. Mozda dogodine svi budu imali "mini DRS", mozda vec za mesec dana u Ostinu ne bude ga imao niko... Sta jos? Magnusen se vraca u Has nakon odradjene kazne. Ocekuje se kisa tokom dana ali suvo kad su bolidi na stazi sto znaci staza ce biti prilicno "zelena". Meklaren dolazi sa bolidima u specijalnoj retro semi koja asocira na 80-te i rane 90-te. Pireli nam je spremio C3-C4-C5 kombinaciju. Satnica vikenda ovde: https://www.formula1.com/en/racing/2024/singapore
  13. Opa bato, spijunski skandal: https://racer.com/2024/09/18/fbi-agents-carry-out-operation-at-rll-headquarters/
  14. Pazi, mala razlika izmedju otvorenog i zatvorenog DRS moze biti i posledica setapa. Sto je manji nagib krila (bolid spanovan za najmanji otpor vazduha) to je DRS manje efikasan tj. manja je razlika izmedju otvorenog i zatvorenog DRS. Na stazama poput Monce koje se voze sa minimum krila DRS je manje efikasan nego tamo gde su krila na maksimumu. Moguce je i to da je Meklaren naprosto vozio sa manje krila od Ferarija.
  15. Ovo je vest vec za sledecu sezonu, ali Kalum Ajlot je potvrdjen za jedno od dva mesta u novom Prema timu.
  16. Da, pise u pravilima koliko je maksimalno dozvoljeno pomeranje pod odredjenom statickom silom, svi bolidi su testirani na isti nacin i prosli su testove pre i posle trke. E sad, to sto se pod realnim opterecenjima tokom trke krilo ponasa drugacije... Poenta je da je ovo krilo po trenutnim pravilima legalno. Da DRS element rotira na sarkama / delimicno se otvara kao sto onaj post na tviteru implicira ne bi bilo legalno. Posto se celo krilo savija (a proslo je zahteve FIA tokom statickih testova) sve je OK. Ako FIA promeni kriterijume za testiranje mozda bude OK a mzda i ne bude, videcemo.
  17. Meni izgleda da se celo krilo savija, ne samo DRS deo. Onaj post sa tvitera implicira da DRS rotira oko svojih sarki sto ja uopste ne vidim ovde. Deluje mi da se celo krilo povija i u povijenom polozaju otkriva vec postojece otvore izmedju DRS i staticnog dela krila koji su u normalnom polozaju zaklonjeni. I Ferarijevo krilo se povija (doduse manje od Meklarenovog) ali nemaju te otvore. Problematicno bi bilo da se DRS delimicno aktivira rotirajuci oko svojih sarki. Ja to ne vidim na ovim snimcima.
  18. Sad je kasno za to. On je ove godine trebao da bude Meklarenovom Indikar timu, dogodine u Vilijamsu, 2026. ko zna gde mozda i u Meklarenovom F1 timu (pricalo se da Mercedes hoce Landa na Hamiltonovo mesto). Sad je prosao voz.
  19. Zato je i napravio onaj cirkus sa ugovorima. Potpisao za Meklaren zbog obecane F1 u perspektivi pa se tuzio sa Ganasijem da izadje iz ugovora, onda uzeo titulu sa Ganasijem pa odlucio da ostane i sad se tuzi s Meklarenom. On se nadau da ce u Meklarenov F1 tim uz Landa pa se razocarao kad su ovi doveli Pjastrija i ponudili mu Vilijams na Loganovo mesto. Mada licno mislim da bi mu u Vilijamsu bilo dobro, bez velikog pritiska za rezultate a Albon je solidan timski za poredjenje. Ako bi ga tukao to bi mu otvorilo mnoga vrata.
  20. Palu sampion, Herta pobednik, Pato drugi, Njugarden treci. https://racer.com/2024/09/15/herta-blows-by-the-field-to-win-indycar-finale-in-nashville/ Rezultati: https://racer.com/wp-content/uploads/sites/85/2024/09/indycar-race-results_9d1bc0.pdf
  21. jbg antiklimaks, da izgubis titulu zbog lose zakacenog pojasa...
×
×
  • Create New...