Jump to content

• Topics

• Nalupao si se poprilično ovde ali nije da nismo navikli.
    • Nik Harison je genije. Grimes je sinoc odigrao utakmicu karijere za 76erse. 44 poena, 6skokova uz 18/24 iz igre i 6/9 za tri 🙂
    • Još Rubio kaže da je Trampov princip "trust and verify".   Kao primer šta može da se desi kada veruješ drugoj strani bez ugovora imamo Gorbačova koji je verovao na reč da se NATO neće širiti na istok pa je dobio šta je dobio. Onda imamo primer šta može da se desi i kad imaš ugovor, druga strana opet može da ga prekrši kao što su Rusi uradili sa Budimpeštanskim. Inamo i entitet koji je voljan da krši ugovore i norme na silu, Putina koji napada Ukrajinu vojskom u više navrata. (Btw nisu ni SAD nikakve cvećke što se tiče ovakvog ponašanja, ali sada posmatramo stvari iz njihovog ugla.) Onda imamo ovu ideju sa mineralima koju Rubio tumači u ključu "stvaramo ekonomske interese, što će smanjiti mogućnost za vojne sukobe". Angela Merkel može biti dobra adresa za pitanje šta tu može poći naopako.   Dakle planiraš da pregovaraš sa nekim ko je spreman da uzima stvari na silu i unapred govoriš "hoćemo mir po svaku cenu i polazimo od pretpostavke da druga strana neće hteti da nastavi svoju dosadašnju praksu iako im ostavljamo mogućnost za to". Vraćamo se na naivnost Gorbačova. U stvari još je gore, on je mogao da se vadi na neznanje.   Znači niko ne traži u ovom momentu nekakav potpuni poraz Rusije niti rizikovanje WW3, nego samo da ne uđeš u te pregovore spuštenih gaća.   I na kraju dobiješ pitanje: "Prethodne administracije su pravile greške, na koji način se ovo što planirate razlikuje od toga, odnosno šta je garancija da se neće ponoviti isto?"   i tvoj odgovor na to je: "Vi mene napadate za greške prethodnih administracija (???), vi mene vređate, znači marš od mene marš od stola!"   Evo zamolio bih da se uključi funkcionalna pismenost, taster je gore levo najčešće.
    • Cudno je samo da se vodece US novine ne slazu sa tvojim opisom (osim Breitbartha i slicnih).   «Washington Post»: Trump klang wie Don Corleone 4 takeaways from the Trump-Zelensky meeting that devolved into a shouting match   "Volstrit žurnal": Putin dobija   "New York Times": Neviđeni javni sukob   Cak je i Fox daleko od tvoje "analize". Foks Nevs: "Neki misle da Evropa treba da se uključi"   Vecina Evropskih, a i mnogi svetski drzavnici su osudili siledzijsko ponasanje stabilne budale i njegovih pudlica (je li uobicajeno da njih toliko, pred kamerama napadaju predsednika jedne druge drzave?). " Evo bio "nekulturan" Zelenski zadnje 3 godine svugdje po svijetu i bio je već prija u Bijeloj Kući i evo nitko nije imao ozbiljni problema sa njim niti se evo nitko osjeća da ga Zelenski ne poštuje (osim putina). Mislim da nam to dovoljno govori o tome gdje se nalazi problem. "  
    • Valjalo bi. Ali to je vrlo rijetko tako. Daleko od toga da on jedini ima dvostruka mjerila (MPT vs BMK npr)
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...