Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

Srecan vam Badnji dan.

 

Lejkersi se malo opustili ali u 4/4 dodali gas i prelomili sa onom serijom.

AD, McGee, Dwight 19 blokada zajedno, zakljucali reket. Mrceni Drummond za centra 2/13 sut iz igre, nevjerovatno.

Rose nastavlja sa odlicnim partijama, mozda bi mogao neki tim koji ce igrati u PO da ga uzme

Edited by Miki28
  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Ječmendo said:

Napredna statistika nije baš na strani RJ-a. Među igračima koji su odigrali više od pola utakmica sa prosječnom minutažom od 30+ minuta on je jedan od samo trojice sa PER ispod 10, druga dvojica su Deandre Hunter i Taurean Prince. Istovremeno, na istom uzorku ima daleko najgori TS od svega 45.1%, drugi 4- je na 48.7%. S obzirom na hajp, reklo bi se -  prevara od igrača, a na njemu je da u nastavku karijere dokaže suprotno. U svakom slučaju, ovo što trenutno igra je daleko od ozbiljne košarke, bez obzira na večerašnju solidnu utakmicu. 

ja evo prvi gledam kod igraca kakav je suter - skorer ali nezgodno ti je porediti igrace koji su stariji 3-4-5 godina i imaju mnogo vise nba  utakmica za pojasom sa 19godisnjim debitantom.

pogledaj recimo ovde u linku prvo koliko je mali broj igraca sa tim godinama uopste u ligi trenutno (pokazatelj da mnogi u tim godinama mogu nba jedino da gledaju na tv-u) a onda i koliko ih u tom godistu (ili godinu stariji)  pruza dobre partije, sto danas, sto kroz istoriju, igrajuci razume se protiv dosta iskusnijih a i kvalittnijih protivnika. rekavsi sve to ni ja ne mislim da je on trenutno kvalitetan igrac naravno ali kao sto rekoh i ranije ma atletske predispozicije i bball iq kao polaznu osnovu sto mu vec sada omogucava da postize neke poene (ali neefikasno :classic_biggrin:) i sad je  dalje  na njemu da uci  i napreduje u narednim sezonama najvise u sutu koji sigurno treba da digne  na neki nivo bar iznad ligaskog proseka (sto je sigurno ozbiljan i dug posao) ako zeli da postane kvalitetan nosilac igre dobre ekipe.

https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2020_per_game.html

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Miki28 said:

Fox, Hield i Kuzma zajedno? Trio fantastico, ne zna se ko je gluplji😁

 

Jbg, od svih igraca Sakramenta vrvt su dostupni Bogi, Bjeli, Ariza, Dedmon. Ne vjerujem da bi dali Foxa, Hielda i Bagleya III osim za neki pud paket a ne vjerujem da ima ludih da daju iole i solidan paket za nekog od njih

 

Treba da trejduju dok mogu MB3, i tako rasterete pritiska Foxa i Hielda u smislu koliko ko mora da uzme suteva. Gledao sam Memfis-LAC, znaci dupli Divcev zajeb, em je propustio Luku, em JJJ, decko ce biti bas dobar igrac.

Link to comment
Share on other sites

sto se tice trejdovanja nece taj nidje :classic_biggrin: jer je begli sada njihov glavni mladi igrac uz foksa i forsirace ga bar jos 3-4 sezone pa i po cenu rezultata. sto se tice zajeba znali smo i na dan drafta da je vlade napravio katastrofalnu gresku a sada doncicevom slobodno mozemo reci istorijskom  eksplozijom za tako mladog igraca ona izgleda sigurno jos mnogo veca nego sto se tada mislilo.

Edited by riviera
Link to comment
Share on other sites

Uzeo onog Papajanisa pola Srbije zaposlio i sada nece kvalitetnog polu Srbina.
Mislim kiks je nebitno ko je uzeo, Doncic je ispao taj vanserijski talenat sto se vidja 1 u x godina ovo ostalo od all stara (trea) do startera a za koju godinu ce biti verovatno i roleplayeri.
KPJ se povredio juce samo da nije pokidao nesto, nije lepo izgledala ona povreda a on je 1 od svetlih tacaka u Cavsima. Izgledao je kao steal na draftu.

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

vi mislite da divac tu ispada u lepsem svetlu ako im sluzi tamo kao ikebana i ne mesa se u svoj posao a drugi prave izbore za njega  :classic_laugh:

jednostavno njihova procena u sakramentu  je bila da je begli bolji prospekt i da ce se takav tip igraca bolje uklopiti u njihov tim and that's all she wrote. dok diki ne izadje kao kokoskov i kaze da mirno spava i da mu je savest cista  po pitanju doncica ja verujem nekako vise u ovo drugo. 

Edited by riviera
Link to comment
Share on other sites

jebote koji je antisribini ovaj rivijera

tacno mi dodje da razumem chovu  ČASNI GRAĐANI NBA TOPIKA, SPREČITE OVOG ČOVEKA TELIMA DA UĐE NA TEMU I ZVIŽDII!

ali zato gm hawksa što je izabrao, svaka mu se dala, ispod regala

Edited by uini
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nisam gledao ni protiv Detroita sinoc jbg uspavao se, niti sam bilo sta prosle nedelje osim nesto malo na nbafullhd pred spavanje i one produzene hajlajCe.

 

  Ove nedelje sam sve II smene pa cu gledati & sledi mi tezak mecap u fantaziju protiv Zoxa pa cu morati da ispratim svoje plejere svakako. 

 

  Drago i je da smo resili krizu sa novih 5 vezanih pobeda a u tom periodu su Klipani izgubili dve. 

 

  SLedi veliki derbi protiv nikad jacih Niksa prekosutra. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne znam kako bi iko u danasnjem NBA birao visokog koji potencijalno za 5 godina ako sve bude kako treba i povrede zaobidju i das mu loptu u ruke u timu bez takmicarskih ambicija moze da postane All Star igrac, taman na vreme da mu das ugovor koji ces proklinjati narednih pet godina dok ga ne trejdujes za neke buduce pikove i ponovni rebuilding posle 7+ godina nicega, umesto igraca za kog se vidi da cak i da ne bude ovo sto je Doncic postao za nepune dve sezone, radi sve, igra takmicarsku kosarku i komotno mozes da ga okruzis nekih bivsim zvezdama i veteranima i budes u top 4 ekipe u konferenciji bez po muka, ali jbg, nisam GM NBA ekipe.

 

Ajde izabran Kavaj tako kasno, sa svim manama koje je imao kad je ulazio u ligu, izabran Grin tako kasno, to je sve okej, ali da biras jednog Beglija ispred Doncica, pa i onog malog ruznog, to je stvarno za momentalni otkaz, pustanje brade i pustinjacki zivot do kraja da te niko nikad ne prepozna koliko si se osramotio.

Link to comment
Share on other sites

Divac je ispao pusi po pitanju Doncare. Mislim da ga nije birao iz cistog straha da se ne ispostavi da forsira neamerikance , srbe itd. Da je slucajno birao Doncica, a Begli ispao ovo sto je Doncic razapeli bi ga sto puta vise nego sad. Bio je svestan toga, odigrao na sigurno , a ubedjen sam da je imao bolje misljenje o Luki.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, uini said:

šta hoću da kažem 100i put: ne treba suditi po statistici, makar bila i naprednjačka a pogotovo kada se radi o mladim igračima 19-20-21-2-3 god;

 

ntilikina je do skoro bio jedan od najgorih igrača u ligi po tim nekim naprednim parametrima a ujedno bio top5 po +/-

tipa leonard, lebron, giannis i tako neko društvo i frankie

 

naravno da ni jedno ni drugo ne govori precizno na kom nivou je njegova igra.

kod mladih igrača se u statistici radije mogu naći nekakvi uzroci trenutnog nivoa igre, umesto da se na osnovu toga sudi da li je xy igrač prevara ili fantastičan (a da ne pričamo o tim krajnostima u ligi od cca 450 igrača)

 

Složio bih s većinom napisanog, dečko je mlad i čini se da ima potencijala za napredak. S druge strane, on je franšizni projekat (veliki hajp, visoka pozicija na draftu) i dobija ogromnu priliku i minute koje apsolutno ne opravdava svojom igrom. Upravo o tome govori napredna statistika. Igraču sa mizernim PER i TS davati u kontinuitetu preko 30 minuta na parketu je timsko ''samoubistvo'', tj. to sebi mogu da dopuste samo one ekipe koje nemaju apsolutno nikakvog imperativa rezultata i ambicija. Ostaje samo nekakvo ''investiranje u budućnost'', a ono je prečesto sasvim neizvjesno i bez ikakvih garancija da će biti uspješno. Moje je mišljenje da vrhunski igrači (tj. oni koji će to postati) od starta karijere daju ozbiljan doprinos, tj. uvijek nađu način da suštinski utiču na igru na mnogo vidljivih i nevidljivih načina, čak i kada imaju minimalnu minutažu (recimo Jokić je u ruki sezoni imao PER od 21,5 za manje od 9 minuta na parketu). S druge strane, postoje igrači kod kojih spolja sve izgleda bajno i sjajno, od atletike, tehnike, pa čak i eye testa - ali su u suštini prazna ljuštura bez sadržine, bez ikakvog ozbiljnijeg uticaja na dešavanja na parketu, sa mizernim doprinosom timskoj igri jer istu često ni ne razumiju. U tom smislu govorim o ''prevari'' od igrača. I onda, kao što napisa McLeod, razvijaš praznu ljušturu (narod bi rekao ''spolja gladac, a iznutra jadac'') nekoliko godina, onda mu daš basnoslovni ugovor - a u stvari zakuješ ekser u mrtvački sanduk timskih rezultata i ambicija. 

 

Meni RJ liči upravo na praznu ''wigginslike'' ljušturu, ali volio bih da se varam. Svakako mu želim sve najbolje u karijeri...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Milos 3.14 said:

Divac je ispao pusi po pitanju Doncare. Mislim da ga nije birao iz cistog straha da se ne ispostavi da forsira neamerikance , srbe itd. Da je slucajno birao Doncica, a Begli ispao ovo sto je Doncic razapeli bi ga sto puta vise nego sad. Bio je svestan toga, odigrao na sigurno , a ubedjen sam da je imao bolje misljenje o Luki.

 

nemam sumnje da je on hteo da uzme doncica (kao i kokoskov) ali vivek ili neko drugi su rekli da ga ne zele. mislim da ako je samo divceva odluka bila da uzmu bagleya pre doncica da bi vec dobio otkaz. mada mislim da ga dobija svakako na kraju sezone ako ispuse za playoff.

 

2 hours ago, Krava kaze mu said:

Kod Meka nema trte mrte odmah proterivanje bez prava na pomilovanje

 

pa nije puno pogresio. mozda je divac jos i ranije zasluzio otkaz. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, LayupFromTheMidget said:

Papajanis je sigurno njegov pik kao i ovi iz Sakramenta moji znas ti dobro koji. Tu sigurno nije bio ikebana.
Ali i Vivek ima dokumentovanu istoriju mesanja u posao svojim GM, STAUSKASA!  i mislim da je Buddy Hield isto njegov pik (ono da ima Stephov potencijal).
 

 

Secam se kako je u emisiji u obrucu skaut Sakramenta za ovaj deo Evrope Predrag Drobnjak pre drafta pricao kako je Papajanis cudo od igraca i mnogo bolji od Zizica i Zubca.

 

Nego Delgisa jel podrzavas ovaj potencijalni trejd Kuzma za Bogdana ?

I niko da reaguje na vest da ce Dvajt ucestvocati na takmicenju u zakucavanju, pored Moranta ,Juniora iz Majamija i jos nekog.

Edited by Zvezdinho
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Bogdan bi bio vrh za Lejkerse. Mora neko da predvodi igru kada LeBron nije tu, a istovremeno je i dobar trojkas. Rondo za sad slabo, mada ko zna, on u PO-u zna opasno da podigne nivo igre.

 

Grifin najverovatnije zavrsava sezonu zbog kolena. Dramond ce sigurno biti trejdovan i tim ide u tank.

Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...