Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

Posle prospavane noci, ipak imam malu dilemu na 1 😁😆 

 

Prime Bo vs Prime Vujanic... i dalje mi je Bo malo ispred, zato sto ga vezujem za najuspesniju sezonu u ovih 20 godina. Ali onda  se setim Milosa u prajmu...kakav je to bio igrac. Mada se ne secam, iskreno, da li smo tada igrali ABA ligu. Vrv ne 😁

Edited by Alex_Serbia
Link to comment
Share on other sites

Već napisah gore - ako se vodimo izborom najboljeg ABA tima (od toga je i počela diskusija) onda, bar što se tiče KKP, dolaze u obzir samo igrači koji su igrali od sezone 2004/2005 kada je Partizan prvi put zaigrao u tom takmičenju.

Dakle, igrači poput Vujanića, Šćepanovića, Krstića, Hausa, Stanojevića itd. ne mogu da uđu izbor.

Ako pričamo generalno (tj. obuhvatamo period od 20 godina) - Vujanić je meni, kao što sam pričao na temi Bivši igrači, jedan od omiljenih igrača iz post-2000 perioda.

S druge strane Bo je imao taj drive, kao što smo već diskutovali, koji nam je, po meni, bio ključan u odlasku na F4. Od toga nije bilo odbrane, pa makar mu se odmakli dva metra. To je otvaralo razne opcije, kao što je Barkli već pomenuo. Na sve to je bio i dobar u odbrani.

Vrlo težak izbor ali, iako je Vujanić možda bio nešto lepši za gledanje i poenterski ubitačniji, dao bih overall malu prednost Mekejlebu.

Dilema Bogdan - Kecman. Ja sam tu prednost Bogdanu. Na stranu šta je kasnije pokazao, on je već u Partizanu bio ubica. DV mu je dao svu slobodu i ovaj je to potpuno vratio. Nije imao sreće da, usled povreda, zajedno sa ekipom koja je projektovana za velike domete, ima veći uspeh u EL (on, Berta, Milutinov, Žofri, DM, Leo...). S druge strane imamo Kecmana koji je vrlo inteligentan 2/3 igrač, doneo onu pobedu u ZG, doneo onaj preokret u Tel Avivu za F4, dao i koš za pobedu protiv Efesa u toj istoj sezoni, ako se ne varam...imao i šuterske rapsodije i kidao u odbrani...Svakako potpuno zasluženo konkuriše za startno mesto na 2, ali ja ne mogu da ignorišem taj Bogdanov overall kvalitet koji ipak nešto iznad.

Na 3 i 5 za mene nema dileme. Veseli kao krilo u Partizanu je nešto najjače što smo imali i ofanzivno i defanzivno. Čak je kod DV-a navežbao i šut za 3. Peković je bio najdominantnija petica.

Što se tiče 4 - već smo se uglavnom složili - prajm Novica je tu iznad konkurencije na obe strane terena.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Može li najsimpa ekipa, dobro momci, zecje šapice ,....mislim ja imam predlog  samo nekima imena ne mogu da se sjetim.. na prvo sjecanje....

Na prvom mjestu Dalo(hvala Sahvete) obrazloženje je suvišno 

Zatim Braca Milošević traženje peskira u po' akcije al ipak je metnuo i on protiv Makabija  jedno bejslajn kucanje,

Aljosa Mitrovic i zadnji napad  2/4 protiv Barse(sve mu se otvorilo😁)

Pa onaj Besovic je davao neke poludistance čini mi se u Železniku u jednoj od onih utakmica   

Tarzan Milošević dovoljno je reći da rezultat trpio nije zbog odsustva Aleksa Marica

Ima njih još vjerovatno....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tu je najframpantnije to što je Bogdan otišao sa 22, Jan kod Duleta 20, Novica sa 23, Pek sa 22, Vujanić 23, Krle 21...

A već su bili igrači sa 30+ EL minuta i spremni za mesto startera na nekom višem nivou.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Da, ja sam za trenutak izgubio iz vida da pricamo o igracima koji su igrali ABA. Slazem se sa tobom oko svega, samo (ponavljam) msm da je Lorenco, ako ne rame uz rame, onda jako mali korak iza Novice.

I meni je ta cela F4 ekipa veoma bliska srcu. Objektivno, Robertsu bih dao prednost u nešto boljem skoku i fizikalijama i generalno na defanzivnoj strani terena dok sve ostalo ide na vodenicu Novice. Obojica su bili izuzetno borbeni tako da tu ne bih nekoga izdvajao.

Te ekipe KKP iz sezona 2007/2008 (TNT, Palasio, Peković) i 2008/2009 ((TNT, Veseli, Lazme) koje su stigle do TOP8 bile su skroz gotivne i jake. Prva je pokradena protiv Taukeramike da već tada ne odemo na F4, a druga je naišla na tada prejaki CSKA. Baš je Lazme skoro spominjao specifičnost te druge ekipe jer su igrači od 3-5 (Veseli, Novica, Lazme) bili poređani od najvišeg (Veseli) ka najnižem (Lazme).

Ovo oko mladih igrača je isto specifično bilo za DV-a kroz čitav njegov period treniranja. Jedan od klasičnih primera: sezona 2001/2002 Jovo Stanojević dominira na nekoj utakmici EL u Pioniru, kao i cele sezone. Ne može mu niko ništa i Dule ga uporno vadi napolje i ubacuje tada Krstića od 18 godina kome ispada lopta, maši zicere, ne zna gde se nalazi..publika negoduje, ne veruje, traži Jova nazad..Duleta zabole..na kraju sezone Krstić nije imao ni 5 poena u proseku ali mu je Dule dao čak 20 min prosečno u EL.
  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Ne mislim da je Luca realna opcija. Mozda ukoliko ipak zavrsimo u EL nekako. Inace bi to bio top potez, onaj decko sa sekiromTM bi bio limitiran minutazom taman dovoljno da ne moze da pravi veliku stetu i kanali ekipu, a mozda bi mu se gledajuci starijeg kolegu konacno neke stvari poslozile u glavi. 

 

Macvan deluje izvesnije i svakako da bi trebalo da bude jedna od prvih meta. Tacno znas sta ces dobiti, adaptacija minimalna, karakter komplementaran sa postojecim nukleusom, a igracki kvaliteti uvek dobrodosli.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, MilošVB said:

Ko je uopšte bolja trojka od Lučića trenutno u EL? Niko?

 

Clyburn, Kalinić, Hanga, Casspi, Deck

a svakako su tu negde i

Simon, Micov, Geidraitis, Papapetrou, Papanikolaou, Kurbanov, Abrines, Claver, Nunnally, Timma, Shields, Wes Johnson, Taylor, Ulanovas, Ponitka

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Clyburn nije ni igrao, Casspi se isto brzo povrijedio. 

 

Wes Johnson je uzasno igrao za PAO, dzaba ogromno NBA iskustvo. Ponitka je limitiran igrac previse.

 

Papapetrou je super, on je mnogo potcijenjen igrac. Geidraitis ce nedje da zabode ozbiljan ugovor.

Edited by Shunsuke Nakamura
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Jakob Aman said:

Vlasnik Uniksa se uplašio Partizana. Ne želi da se nastavi Evrokup. 😁

Ne samo to, nego je sredio da korona u Rusiji sto duze potraje, kapira da ce vas tako izbeci

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...