uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 @ paprika Na rostilju, maslinovo...bilo koja feta - Ma, ajde, bre! Ne mora u te perverzije... Paprika i jaja, karamba! BTW, punjena paprika... aka fake sarma is no go! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atmsfr lnČ Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 10 minutes ago, RatzenStadt said: onu ogavnu aromu jagnjeceg mesa i koliko kosta? Ban pls 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 58 minutes ago, alpaka Bereta Sida said: Ko će prenositi svjetsko u BiH, osim SK... Bolje pitanje hoće li biti uopšte prenosa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Pre svega, ove barbe su uvek dobrodosle. Posle toga, a jebi ga, ja sam navijao za Bronhi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 17, 2023 Author Share Posted August 17, 2023 28 minutes ago, Horium said: Papriku, niti ista sto i nalici na nju, apsolutno ne podnosim. Ajd' alevu papriku, jos i nekako. Ajvar? Kisela paprika? Radije bih jeo skakavce. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 6 minutes ago, Ne sam Safete said: Ko će prenositi svjetsko u BiH, osim SK... Bolje pitanje hoće li biti uopšte prenosa? Vjerovatno samo SK, ista je stvar i za Eurobasket bila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 17 minutes ago, Marko said: Stavi majonez na lubenicu onda Egzotika realno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 3 minutes ago, RatzenStadt said: Na sta lici slanina dobijena od zivotinje koja, bar naizgled, ima vrlo malo masti, da li ima onu ogavnu aromu jagnjeceg mesa i koliko kosta? Bas tako - manje masna i manje kaloricna. Jos je ovo neka dobro dimljena. Mislim da je aroma jagnjeceg mesa u ovoj slanini manje upadljiva nego kad bi poredio cisto meso. Ali ja nisam bas relevantan da kazem jer jedem jagnjetinu inace. Cena je, ocekivano veca od svinjske, ne secam se koliko tacno, uzeli smo je jos zimus 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atmsfr lnČ Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Postoji i cureca slanina i uopste nije losa. Naravno ni blizu svinjske 😁 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 8 minutes ago, Kronostime said: Da je, covek, rekao da ne voli pihtije, pa i da ga razumes... 2 minutes ago, Nele said: Postoji i cureca slanina i...wtmil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 17, 2023 Author Share Posted August 17, 2023 24 minutes ago, RatzenStadt said: Ma mislio sam na avramovske religije, mada je u hriscanstvu Stari zavet invalidirao Knjigu Levitsku, i svinjsko meso je dozvoljeno (bar je tako najveci broj hr. zajednica rastumacio, nisu sve). Msm, kad kazem "slanina", podrazumevam svinjsku. Nisam ni cuo do, evo ovog dana kada si ti spomenuo", da postoje alternative. Na sta lici slanina dobijena od zivotinje koja, bar naizgled, ima vrlo malo masti, da li ima onu ogavnu aromu jagnjeceg mesa i koliko kosta? Jagnjeca stelja - praznik za nepce i dusu. Jos uz neki dobar ovciji ili kozji sir i rakiju..... 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Odabir... Pet dana cevapa, ili 500 godina, kako se to, bre, zove... Pasemo travu?Pet dana! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 A jagnjeće sarmice, volite li? 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Iskreno, isti problem imam kao @RatzenStadt da mi jagnjetina ima tu aromu koja uvek odbija. Ne ložim se da su praseći derivati išta zdraviji i bolji (naprotiv), ali eto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 17, 2023 Author Share Posted August 17, 2023 (edited) 3 minutes ago, MilošVB said: A jagnjeće sarmice, volite li? Satirem, cesto ih narucim iz "Cobanovog odmora". Just now, DameTime said: Iskreno, isti problem imam kao @RatzenStadt da mi jagnjetina ima tu aromu koja uvek odbija. Ne ložim se da su praseći derivati išta zdraviji i bolji (naprotiv), ali eto. Zavisi odakle je janjet`na - ako je planinsko janje aroma mu je fantasticna. To ova ravnicarska precanska janjad ume da se "oseti". Edited August 17, 2023 by Kronostime 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Vruće prase > vruće jagnje Hladno jagnje > hladno prase 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 (edited) @ Dejan Nadji bolju i odmah si dva lanca bogatiji! Spoiler Edited August 17, 2023 by uncletima Link to comment Share on other sites More sharing options...
atmsfr lnČ Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Meni samo ovca ima “aromu” sto me ne sprecava da je jedem 😁 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 (edited) 1 minute ago, Nele said: Meni samo ovca ima “aromu” sto me ne sprecava da je jedem 😁 "Kod Dragana" na NBG je bila odlična ovčija pljeskavica i kobasica. Ne znam da li je i dalje tako dobro. Ima i ove gurmanluke koje volimo ti i ja. Edited August 17, 2023 by MilošVB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 17, 2023 Author Share Posted August 17, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 16 minutes ago, Kronostime said: Zavisi odakle je janjet`na - ako je planinsko janje aroma mu je fantasticna. To ova ravnicarska precanska janjad ume da se "oseti". Verovatno si u pravu, nisam imala prilike da probam to planinsko već samo ravničarsko. 12 minutes ago, MilošVB said: Vruće prase > vruće jagnje Hladno jagnje > hladno prase Its getting complicated! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Janjetina najprecijenjenije meso ikad 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atmsfr lnČ Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 5 minutes ago, MilošVB said: "Kod Dragana" na NBG je bila odlična ovčija pljeskavica. Nisam iz BG i samo niski rostilj priznajem 😁 Ko voli ovcetinu kad je u Nisu pravac u Dagi plus i naravno ovcetina ispod saca. Imaju i ovcije pljeskavice i kobasice moguce da sam nesto i zaboravio. Sad septembra se posle skoro tri godine vracam u Srbiju vec sam isplanirao turneju po kafanama, necu da izlazim 😁 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 20 hours ago, DameTime said: Uh, tek jogurt, koji trpam uz šta stignem. Bolje da ne počinjemo, razapeće me forumski kulinarski žiri što jedem Smoki sa jogurtom. Smoki i jogurt su najnormalnija kombinacija. Inače jogurt bukvalno sa bilo čime. Leti ću radije popiti hladan jogurt, nego bilo šta drugo. Od čudnih kombinacija, slatke palačinke i jogurt, top 3 za mene. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 @ predsednik i ostala gamad Ja se, iskreno nadam, da te uz jutarnju kafu celivaju, onako posred anusa, da ostatak od nekoliko miliona vas smrad, ali bukvalno da trpi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts