Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Gledao 😄

Nije zaista o Pepersima kako ga reklamiraju nego je fokus na Hilelu. Dobar deo dokumentarca je o Hilelovim drugom bendu* i uopšte odnosu svih tih tada mladih muzičara u LAu. Dosta fokusa je na tome kako su bili mladi idioti koji su tek u godinama posle shvatili šta je zavisnost zaista i koliko je sve što su radili bilo destruktivno. Dosta je emotivan dokumentarac i iznenađujuće dobar. 

*Gde je glavni pevač bio Alain Johannes, poznat po tome što je nastupao sa svakim poznatim muzičarem u poslednjih 35 godina ali nikada nije zaista uspeo solo

Edited by Nicklord
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Dva drugara iz detinjstva, Suzi Kvatro i Alis Kuper, oboje odrasli u Detroitu, u obradi velikog hita MC5.

Deco, e ovo vam se zove rokenrol.

Edited by Stiletto
  • Thanks 1
Posted
16 hours ago, Stiletto said:

Suzi Kvatro

Kakva je mačkica bila Suzi 70ih :classic_love:

Dobro se drži i sad, a skoro sam je nešto guglao i skapirao da je zapravo ceo život top faca i kao muzićar i kao aktivista...

Alis legenda kao i uvek, ma oboje su sjajni, uživancija :thumbsup:

Ovu singlicu sam dobio za 10, 11 rođiš... čuvam je i danas ❤️

• Love 1
Posted
6 minutes ago, Drug Crni said:

@Ne sam Safeteovo mi je najbolji dokumentarac o RHCP. Načinio ga je jedan holandski novinar koji je pratio njihovu karijeru od samih početaka, kada su kao neafirmisani bend prvi put gostovali u Holandiji i Evropi 

Film prati bend do 2007.godine

https://www.youtube.com/watch?v=QifwYBdLsw4

Zbog ograničenja o zemlji, može da se pogleda samo na yt. Pretpostavljam da si ga gledao već

Nisam, hoću.

Ali sam zato na HRTu pogledao David Bowie: Moonage Daydream.

Brooka kako je dobar, preporuka svakom ko bar malo cijeni Bowie-a ... Ovim drugim svakako nema pomoći 🙂

• Like 1
  • Love 1
Posted
1 minute ago, Ne sam Safete said:

David Bowie: Moonage Daydream

Ja ga skinuo u, mislim, 4k - kida. ❤️

A kad smo kod pesme, na "oproštajnom" koncertu u Hammersmith Odeonu su zaista ušli u paralelnu dimenziju

• Love 1
Posted
3 minutes ago, Ne sam Safete said:

Nisam, hoću.

Ali sam zato na HRTu pogledao David Bowie: Moonage Daydream.

Brooka kako je dobar, preporuka svakom ko bar malo cijeni Bowie-a ... Ovim drugim svakako nema pomoći 🙂

Samo da dodam na ovo, na HRT2 subotom naveče  posle Grahama Nortona stalno idu muzički dokumentarci.

To sam slučajno uhvatio pre  jedno godinu dana i svaka čast,  većina su odlični.

Posted

The Last Shadow Puppets su takođe osvetlali obraz sa Moonage Daydream (baš inspirisano gornjom live verzijom):

Momak u beloj Adidas trenerci koji je ovde pokidao ES335 je pre mesec ipo dana imao nezaboravan koncert u Beogradu, plus je na Kališu napravio spot za svoju novu stvar Always In Over My Head :default_coffee:

• Like 1
Posted
41 minutes ago, fancy said:

Kakva je mačkica bila Suzi 70ih :classic_love:

Ufff, nemoj me u srce...

Serija Happy Days i njena uloga Leather Tuscadero....

• Love 1
Posted
41 minutes ago, Clash said:

Samo da dodam na ovo, na HRT2 subotom naveče  posle Grahama Nortona stalno idu muzički dokumentarci.

To sam slučajno uhvatio pre  jedno godinu dana i svaka čast,  većina su odlični.

Odlični i to svaki do sada.

Nedjeljom na HRT3 repriza.

• Like 1
Posted
8 minutes ago, Stiletto said:

Serija Happy Days i

Ja sam Happy Days prvi put registrovao sa pojavom Windows 95 :wicked:... a ni tada nisam skapirao da se radi o seriji i da su Weezer ukomponovali scene iz serije u svoj legendarni spot koji je išao uz... Windows :lol_2:  Tek dosta kasnije sam guglajući skapirao šta su u stvari uradili.. i sad kad gledam Suzi prepoznajem likove i scenu iz serije

• Like 1
Posted
2 hours ago, fancy said:

The Last Shadow Puppets su takođe osvetlali obraz sa Moonage Daydream (baš inspirisano gornjom live verzijom):

Momak u beloj Adidas trenerci koji je ovde pokidao ES335 je pre mesec ipo dana imao nezaboravan koncert u Beogradu, plus je na Kališu napravio spot za svoju novu stvar Always In Over My Head :default_coffee:

Jbt, bombardovan sam bio na netu Miles-ovim koncertom na Zappi, nameravao da idem, a na kraju se zablentao i tek sad skontao da je to sad već debelo iza nas... Bio si?

• Like 1
Posted (edited)

Sa koleginicom s posla (ona je najveći AM (još od 2006!!) / TLSP fan kog poznajem, ona je saznala za svirku), volim Milesa, priznajem da sam za njega u stvari saznao preko Alexa, kad se pojavio prvi TLSP :s_d: Super je lik! 

Edited by fancy
  • Like 1
Posted

Bio sam popriličan fan ranih radova AM, a TLSP me inicijalno i nije nešto oduševio. Samim tim mi je i Miles skroz prošao ispod radara dok mi nije zapala za uho numera koja se našla na soundtracku Fife 14 čini mi se, sad već kontam i njegova najpoznatija solo stvar.

• Like 1
Posted

Ja volim rani Bowie-Beatlesque fazon prvog TLSP, pa sam se isntantno navukao kad sam video (spot me oborio) The Age Of The Understatement :classic_biggrin: ...a onda je bilo logično da istražim ko je Alexov dečko :lol_2:

Miles brat 3 nedelje pre Beograda dovukao Liamovog malog na scenu za staru stvar s prvog albuma: