mrd Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 2 minutes ago, DJORDJE said: Ja sam bio jedan od gostiju na banketu. Sto si drugima dao da jedu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 4 minutes ago, mrd said: Sto si drugima dao da jedu. Covece, ja se taman naostrio na nogice, to je jedino sto me interesuje, kad ovi slepci sto su pekli bacili nogice. Posle tog razocaranja, izgubio interesovanje za prase. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 3 minutes ago, DJORDJE said: Covece, ja se taman naostrio na nogice, to je jedino sto me interesuje, kad ovi slepci sto su pekli bacili nogice. Posle tog razocaranja, izgubio interesovanje za prase. To dugo pecenje je izvanredno. Ja sva pecenja kad pecem u rerni pecem od 6-8 sati na 90-110c, zavisi od debljine mesa. Meso se raspada posle takvog tretmana toplotom. πΒ 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 (edited) Portugalske "pljeskavice" od ribe. Mnogo dobra stvar i ne padne tesko na stomak. Β Edited July 1, 2021 by DJORDJE 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 Udarila vrucna, vremeΒ da se predje na laksu hranu. Β 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 18 hours ago, DJORDJE said: Udarila vrucna, vremeΒ da se predje na laksu hranu. Β Moze li objasnjenje sta je sta ovde? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 1 hour ago, koca popovic said: Moze li objasnjenje sta je sta ovde? Halibut, lobster, kupus, pire, dekoracija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 16 hours ago, DJORDJE said: Halibut, lobster, kupus, pire, dekoracija. lobstera bih zamenio sa crab-cake π Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 13, 2021 Author Share Posted July 13, 2021 Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Obozavam ali retko jedem. Β 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 Kreacija lokalne picerije beef rools. Italian beef u testu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 18, 2021 Author Share Posted July 18, 2021 Hvala Bogu, zaladnilo. Β Kuvani goveΔi jezik Β Β Β 1 goveΔi jezik od oko 1,5 kg, Β Β Β 1 veΔi crni luk, Β Β Β 1 glavica belog luka, Β Β Β 2-3 dl belog vina, Β Β Β po 1 perΕ‘un, paΕ‘trnak i Ε‘argarepa, Β Β Β kaΕ‘ikica bibera u zrnu, Β Β Β 2-3 karanfiliΔa, Β Β Β so. Jezik dobro operite i stavite u Ε‘erpu sa malo vode, tek da ogrezne i kuvajte ga nekih desetak minuta. Nakon toga vodu prospite, Ε‘erpu properite i vratite nazad jezik i nalijte Δistom hladnom vodom. U lonac dodajte korenasto povrΔe, zaΔine i vino. Kuvajte u ekspres loncu 1-1,5 sat, a u obiΔnoj poklopljenoj Ε‘erpi na laganoj vatri 2-3 sata, ili onoliko dugo koliko je potrebno da jezik sasvim omekΕ‘a. GoveΔi jezik izvadite na drvenu dasku da se malo prohladi i skinite mu koΕΎu. Kuvan i oΔiΕ‘Δen jezik nareΕΎite na parΔad debljine 0,5 - 1 cm i posluΕΎite uz kuvani krompir (ili pire krompir) i uz neki sos kao npr. sos od rena, viΕ‘anja ili paradajza. Sos od rena Β Β Β 1 kaΕ‘ika ulja, Β Β Β 1 kaΕ‘ika braΕ‘na, Β Β Β 3 kaΕ‘ikice narendanog rena, Β Β Β oko 2 dl mleka, ako je potrebno dodati i viΕ‘e u zavisnosti od toga da li volite reΔi ili guΕ‘Δi sos, Β Β Β so i biber. Na ulju kratko proprΕΎite braΕ‘no. Kada braΕ‘no poΔne da ΕΎuti, skinite Ε‘erpicu sa vatre i dodajte ren i mleko. Posolite, pobiberite. Sve dobro promeΕ‘ajte, vratite na ringlu i kuvajte uz stalno meΕ‘anje dok se sos ne zgusne. Sos od viΕ‘anja Β Β Β 1 kaΕ‘ika ulja, Β Β Β 1 kaΕ‘ika braΕ‘na, Β Β Β 200 g oΔiΕ‘Δenih viΕ‘anja, Β Β Β oko 2 dl vode - dodati po potrebi u zavisnosti od toga koliko soka ima u viΕ‘njama i koliko gust sos volite, Β Β Β so, biber, Β Β Β na vrh noΕΎa naribanog muskatnog oraΕ‘ΔiΔa i isto toliko ljute tucane paprike, Β Β Β 1 kaΕ‘ika Ε‘eΔera (koliΔina Ε‘eΔera zavisi od toga koliko su kisele viΕ‘nje i da li volite slaΔi ili kiseliji sos). Na ulju kratko proprΕΎite braΕ‘no. Kada braΕ‘no poΔne da ΕΎuti, skinite Ε‘erpicu sa vatre i dodajte viΕ‘nje i vodu. Posolite, pobiberite i dodajte zaΔine. Sve dobro promeΕ‘ajte, vratite na ringlu i kuvajte uz stalno meΕ‘anje dok se sos ne zgusne. Β 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 31, 2021 Author Share Posted July 31, 2021 Β Aj pa pukni zoro, staru majku probudi pa da vidi ko joj dolazi Aj pa pukni zoro, moju dragu da ljubim bele grudi da joj zagrlim Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 5 hours ago, Kronostime said: Β Aj pa pukni zoro, staru majku probudi pa da vidi ko joj dolazi Aj pa pukni zoro, moju dragu da ljubim bele grudi da joj zagrlim Β Je li ovo od jutros? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 31, 2021 Author Share Posted July 31, 2021 Just now, koca popovic said: Je li ovo od jutros? Gif je stari ali iscelivah i ja i drustvo prasence i zalismo ga posteno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 Ko voli picu? Β Ja volim, ali najvise volim moju, prostu i jednostavnu koju napravim za par minuta.Β Β Testo (ja koristim vec polu peceno tanko testo tako da se brze zavrsi), ulje od belih tartufa (ali ne sinteticko nego maslinovo sa uljem od tartufa i komadicem tartufe u ulju da mirise), sveza mocarela (obavezno sveza mocarela, ne ona rendana ili nesto slicno) i iseckane crne masline.Β Nauljim testo na obe strane, poredjam mocarelu i crne masline, ispecem da hrska i njam... Nikakvi sosovi, samo ulje.Β 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 3 minutes ago, Baby said: Ko voli picu? Β Ja volim, ali najvise volim moju, prostu i jednostavnu koju napravim za par minuta.Β Β Testo (ja koristim vec polu peceno tanko testo tako da se brze zavrsi), ulje od belih tartufa (ali ne sinteticko nego maslinovo sa uljem od tartufa i komadicem tartufe u ulju da mirise), sveza mocarela (obavezno sveza mocarela, ne ona rendana ili nesto slicno) i iseckane crne masline.Β Nauljim testo na obe strane, poredjam mocarelu i crne masline, ispecem da hrska i njam... Nikakvi sosovi, samo ulje.Β Pa Baby svi vole svoju pizzu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 Just now, koca popovic said: Pa Baby svi vole svoju pizzu. Β Pokvarena masta i prljave strastiΒ π 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 Ovo sam mislio ozbiljno. Jedan moj drugar kad je narucio pizzu bez paradajz sosa konobar ga je bijelo gledao. Morao je dva puta da kaze sta je mislio. 1 minute ago, Baby said: Β Pokvarena masta i prljave strastiΒ π Baby,Baby......... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 2 minutes ago, koca popovic said: Ovo sam mislio ozbiljno. Jedan moj drugar kad je narucio pizzu bez paradajz sosa konobar ga je bijelo gledao. Morao je dva puta da kaze sta je mislio. Baby,Baby......... Β Kad svi vezuju picu sa paradajz sosom, a ustvari moze sa svacim da se premaze... necu vise, postaje cudan razgovor πΒ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 Meni najbolja pizza je ona sa tankim tijestom( kad je peceno) sirom,sunkom,sampinjonima..... 1 minute ago, Baby said: Β Kad svi vezuju picu sa paradajz sosom, a ustvari moze sa svacim da se premaze... necu vise, postaje cudan razgovor πΒ Ma nije cudan razgovor. Na gastronomiji se prica o hrani. Ja volim da jedem i da spremam jela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 2 minutes ago, koca popovic said: Meni najbolja pizza je ona sa tankim tijestom( kad je peceno) sirom,sunkom,sampinjonima..... Β Zato sto nisi probao ovakvu... πΒ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 Na primjer sutra ili danas cu da sp 1 minute ago, Baby said: Β Zato sto nisi probao ovakvu... πΒ Pa reci mi nacin kako da spremim takvu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 (edited) 8 minutes ago, koca popovic said: Β Ma nije cudan razgovor. Na gastronomiji se prica o hrani. Ja volim da jedem i da spremam jela. Β Ja sam prestala da volim da spremam kada je moje dete odlucilo da ce da bude vegan, pa sam je ubedila nekako da bude bar vegeterijanac, sada mi ponestaje ideja za spremanje, imam utisak da stalno isto jedemo. Vec sam usavrsila kinesku hranu gde je sve povrce i ponekad tofu... pa vise ni to ne mozemo da jedemo. Pecem, kuvam... povrce do iznemoglosti, dosadno do boga miloga.Β Β Evo, upravo mi salje poruku da kupi nudle i susi... ne mogu susi da vidim na oci.Β Edited August 3, 2021 by Baby Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 4 minutes ago, koca popovic said: Na primjer sutra ili danas cu da sp Pa reci mi nacin kako da spremim takvu.... Β Napisala sam. Uzmes ulje od belih tartufa (ne sinteticko jer nema nikakav miris), namazes testo na obe strane uljem. Od gore stavis svezu mocarelu i iseckane crne masline, stavis u rernu, ispeces i gotovo. Prosto. Jedino da nadjes dobro ulje da ima miris.Β Β Mocarela se istopi, ulje ima miris i testo postane hrskavo, a masline daju smek. Niposto obicnu rendanu ili tvrdu mocarelu, totalno je bezveze onda.Β Β Mogla bih to da jedem svaki dan.Β Β Ja ovde imam dobro polugotovo testo, veoma tanko i ukusno, brzo ispecem, 5 minuta. Verovatno sa svezim testom traje malo duze.Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts