Stoned Laki21 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 14 hours ago, Ne sam Safete said: I kod mene je mjesanac i stekao sam utisak da preporuke za sterilizaciju dolaze baš zbog tog razloga... A mene zabole za njihove rase/rasne Sve više mi na pamet pada 'White God' sjajan madjarski film. Edit: evo filma - https://m.imdb.com/title/tt2844798/?ref_=m_nv_sr_1 Edit: evo i Djure Vole kerovi, kad im dodje taj period u godini, kao i mačkovi, a naučio sam i da i mačke to vole, da zapale na par dana i da ih nema dok se ne izigraju kako valja, trauma je frkica i sve što uz ljubav ide, al onda se setiš da smo i mi to nekad radili i nervirali naše roditelje, al da smo se na kraju vraćali kući i sve bilo 5. Djura je baš ono pravi domaći ker, što bi se reklo pašče, od milošte zvano Džeki. lep je. 😄 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Djura ce ti oprostiti sto te je ugrizao... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Pas marke Džeki Dobrica je prava. Imao je dobrog učitelja kad je bio mali, psa koji živi sa dva mačora i koji mu je dozvoljavao svakakva maltretiranja. Tako da je Djuro odmah socijalizovan + je zagotivio mačke. U haustoru imam komšijskog mačka i žive u harmoniji. Dosta o Djuri, da se ne bih pretvorio u dosadnog vlasnika psa 😀 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stoned Laki21 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 znači kad budeš dolazio u goste, neće biti problema 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Naravno, peace, love and happiness Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 18 hours ago, Ne sam Safete said: Edit: evo i Djure Presladak je 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironside Posted August 3, 2019 Share Posted August 3, 2019 Sfinga Nije ni čudo da je Garyju Larsonu mačka životinja s kojom se najviše voli zezati. Voli on i flegmatične, velike pse, lude mačketine i blesave vlasnike istih. Ovo je moja, trobojna, opaka beštija, da je jedno 200-300 puta veća, pojela bi nas za doručak. https://catsoncatnip.co/blogs/cats/far-side-cat-comics 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stoned Laki21 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 dobro jutro 5 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Pa, nek` je sa srecom. Dolazimo da te iscepamo. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironside Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 On 7/30/2019 at 12:41 AM, Devojka Luke Razića said: Steriliši je ... On 7/31/2019 at 5:35 PM, Ne sam Safete said: Važi li ovaj savjet i za psa? ... Važi i za ljude. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 55 minutes ago, ironside said: Važi i za ljude. bojim se da je kasno 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 28 minutes ago, Ne sam Safete said: bojim se da je kasno Nakotilo se to. 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 9 hours ago, Stondisha said: dobro jutro Blago vama, mislim, bar sledeca 2 meseca, dok budu rasli. Nista sladje nisam videla od lepo negovanih macica. Mama maca ima sad bas puno posla i treba joj pojacana ishrana da bi i ona i macici bili zdravi. Postoji suva hrana za mace doilje....Ne znam sta planirate sa 6 novopristiglih macaka ali bi majku svakako trebalo starilisati i njenog zdravlja radi. Sterilizacija nije vise tako skupa a ima i programa besplatne sterilizacije pri nekim udruzenjima za zastitu zivotinja. Ovo je bas lepo, sareno leglo...... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Stondisha, jesi navatao ćaleta [emoji192] da prizna leglo i od Lepe napravi poštenu ženu? [emoji12]Ili će morati Lepine sestre [emoji190] (iz komšiluka) da ga ubeđuju? [emoji848]Sent from my SM-N950F using... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 15 hours ago, Stondisha said: dobro jutro Dobrodošle na ovaj svet... Ako ne možete sve da ih zadržite, učlani se u FB grupu "Mačke i mačkoljupci"- stavi ovu fotkicu, napiši da ćeš Mama mačku da sterilišeš a da nemate dovoljno prostora za sve mace..i neko će ih udomiti, znam jer sam tamo član i uspela sam da udomim nekoliko mačića koje je moja drugarica našla u banji, čivala ih, hranila, donela u Beograd..i onda zbog psa koji ima morala da ih udomi.. Ali, mislim da treba neko vreme da ostanu uz mamu...i molim te, naglasi tamo da ćeš mamu sterilisati jer oni u grupi misle da se neželjene mace bacaju na ulicu a savetuju obaveznu sterilizaciju radi zdravlja mačke... Posle sterilizacije mačka se ugoji, a rešenje za to je neka fizička aktivnost- ima puno igračaka za mačke u Pet shopovima+ kupuje se hrana za sterilisane mačke...nije mnogo skuplja od obične hrane za mačke. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 12 hours ago, fancy said: Stondisha, jesi navatao ćaleta da prizna leglo i od Lepe napravi poštenu ženu? Ili će morati Lepine sestre (iz komšiluka) da ga ubeđuju? Sent from my SM-N950F using... Sudeci po boji macica, tu je bila grupa autora, mada mi je i Stondisa sumnjiv. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stoned Laki21 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 8 hours ago, Devojka Luke Razića said: Dobrodošle na ovaj svet... Ako ne možete sve da ih zadržite, učlani se u FB grupu "Mačke i mačkoljupci"- stavi ovu fotkicu, napiši da ćeš Mama mačku da sterilišeš a da nemate dovoljno prostora za sve mace..i neko će ih udomiti, znam jer sam tamo član i uspela sam da udomim nekoliko mačića koje je moja drugarica našla u banji, čivala ih, hranila, donela u Beograd..i onda zbog psa koji ima morala da ih udomi.. Ali, mislim da treba neko vreme da ostanu uz mamu...i molim te, naglasi tamo da ćeš mamu sterilisati jer oni u grupi misle da se neželjene mace bacaju na ulicu a savetuju obaveznu sterilizaciju radi zdravlja mačke... Posle sterilizacije mačka se ugoji, a rešenje za to je neka fizička aktivnost- ima puno igračaka za mačke u Pet shopovima+ kupuje se hrana za sterilisane mačke...nije mnogo skuplja od obične hrane za mačke. ovo sve je plan i program. Lepu (majku) smo našli na ulici i pokupili, a pošto su nam radni dani i po 10 sati ona je kući ceo dan sama mučenica, pa smo prvo treranje preskočili jer smo hteli da je sterilišemo, a onda smo uvideli da je brate mili više od 18h mačka sama kući ( 10h dok smo na poslu i 8h dok spavamo) i oddlučismo da je pustimo da sama sebi izrodi društo s kojim će da bude tu dok mi nismo kući, jer da joj donesemo drugu mačku s ulice, a ova svikla da je sama kući i to može da bude problem, a kud ćemo onda sa tim donetim mačetom. Long story short, ako je neko zainteresovan, biće 4 mačeta na usvajanje. neznamo pol, pa smo Prvo mače nazvali Prvoslav, poslednje Boriša, Prvoslav, od milošte Prle, je jasno, jer se prvi/prva rodila, a za Borišu smo misli da neće da prekostane i da ga se Lepa odrekla, pa mic po mic mic po mic... i Boriša nam ko jabuka lepa je prvi dan vesela bil mrtva i nikakva, sad malo kad se "kovarnula" deluje uplašeno, očekujemo da se sutra malo više oslobodi. Živimo u KUĆERINI onoj old school, pa Leposava i maculjci imaju maltene ceo sprat za sebe, "soba" im je kupatilo u prizemlju, imaju prozor, vazduha, Lepu hranimo miksom granula, kuvane džigerice i onih sranja iz kesica... nervira me što ona ima proliv, pa čekamo da se veterinar javi kako to da se leči, inače ih je i on obišao juče posle porodjaja, jako je zadovoljan, tako da smo i mi jako zadovoljni 😄 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Ovaj tigrasti odaje ko bi mogao da bude otac [emoji6]Ostali su više povukli na majku [emoji847]Jesam dobro izbrojao? 6?Prva petorka i Boriša (tradicionalno) na klupi? [emoji12]Sent from my SM-N950F using... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stoned Laki21 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 1 hour ago, fancy said: Ovaj tigrasti odaje ko bi mogao da bude otac Ostali su više povukli na majku Jesam dobro izbrojao? 6? Prva petorka i Boriša (tradicionalno) na klupi? Sent from my SM-N950F using... 6 komada, verterinara rekao da je na Ultra zvuku izbrojao 4 kičmic, pa je iznenadjenje. Boriša je moj favorit za sada, a pri tome nemam pojma da li je muško da li je žensko. Inače znam Žutog tatu i jes se muvao tuda, bio je jedan klasika Zeleno beli i jedan onako sivi ruski... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Eh, žene su... čudo [emoji848] Vidi se rad žutog... definitivno [emoji12] A Boriša, šta god da je, ionako ima unisex ime, ljubi ga ujka fancy [emoji38] Edit: moja procena je da je Boriša ženkica, levo od Prleta isto devojčica, a da su Riđi, Tigar i desno od Boriše dečaci. Prvoslav...verovatno muško, a ako ima i crne na sebi, onda je Prvoslava. [emoji12] Sent from my SM-N950F using... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stoned Laki21 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 37 minutes ago, fancy said: Prvoslav pljunuta majka. bukvalno kao jaje jajetu 😄 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Taj proliv mora da se leci pod hitno jer moze da bude smrtonosan za macice. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stoned Laki21 Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 1 hour ago, Pletilja said: Taj proliv mora da se leci pod hitno jer moze da bude smrtonosan za macice. Kaže vererinar, da je to normalno 🙂 par dana pre i par dana posle porođaja 🙂 Prolazi je podlako, nije više onaj najgori 🙂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Prisustvovala sam radjanju macica kako kod mojih macaka, tako i kod ulicnih, privremeno sklonjenih sa ulice. Svaka se poradjala na svoj nacin tako da me Leposavina zbunjenost i malaksalost ne cude. Jedna od mojih macaka je insistirala da budem uz nju, bukvalno, dok i poslednje mace nije porodila. Ako bih se odmakla i za metar, izlazila bi iz korpe. Bila je to duga noc.... Iza je imala jedno leglo pre sterilizacije, 5 divnih sijamaca. Tu noc jos uvek ne mogu da evociram bez teskobe: Iza je bila jako mlada, 8 meseci, ali je njena priroda trazila svoje i morali smo da nadjemo djuvegiju. Iza je bila jako krupna i kada je porodjaj krenuo i prva 2 maceta izasla, nije mogla da se savije dovoljno da pregrize pupcanu vrpcu....pokusale smo da joj pomognemo ali je svako pridrzavanje bilo praceno jaukom. U jednom trenutku, Iza je izasla iz korpe a mace je jos bilo na vrpci....bila sam potpuno paralisana od straha. Srecom, moja cerka je bila pribrana, zgrabila je makazice iz pribora za pedikir i presekla vrpcu i prvom i drugom macetu. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da ona te noci nije bila u kuci. Iza je bila divna majka a 2 sledeca meseca uz nju i njene bebe - vreme neznosti, smeha, radosti......kad sad pogledam ovog mog kucnog teroristu, nikako ne mogu da je povezem sa onom ozbiljnom, predanom majkom koja savrseno kontrolise svoju decicu. Sve ih je naucila, i gde treba da nadju hranu, gde im je posip i kako da se umivaju i ciste., prava mala skola za zivot.....jako mi je zao sto nije imala bar jos jedno leglo ali odluka o sterilizaciji je bila dobra i humana. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stoned Laki21 Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Našli ga malopre 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts