Jump to content

Recommended Posts

19 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Zasto bijesan 30%? 

Ne znam zašto je moje činjenično stanje takvo ali ako imam nešto što ne volem i da je to severno od Dunava, to je Arsenal.

Arsenal je zasluženo pobedio kada se pogledaju/uporede svi relevantni parametri.
Uživao sam u utakmici, uživao u nama.
Ako neko ima sumnju u Rubena ovaj meč je pokazao da se možemo nadati boljim, jako boljim danima.

Ajde prvo da napišem za ovih 30%.
Besan sam na kornere, nije bitno da li smo iz njih primali golove ili ne, tu je trebao bolji skauting da se uradi.
Ja razumem da Arsenal uživa da to koristi kao svoje dodatno oružje i da tako muči bilo kog protivnika ali korner je ipak rudimentaran deo fudbala pa samim tim nema tu neke velike tajne.
Golman mora ići/izlaziti na prvu stativu po loptu, igrači moraju da prave Onani koridor, jednostavno napraviti polugu, da igračima Arsenala treba više sekundi da dođu na željenu poziciju a tako dobijaš na smanjenju procenta šanse za gol ... npr. nemam pojma, nešto, nečega.

Sa svim ostalim aspektima sam (pre)zadovoljan.
Nismo nakantani od tehnički nenormalno potkovane,preuigrane ekipe 
a samo smo pre tri/četiri nedelje bili na nivou plača majke božije.

Amorim, napisaću po nekim mojim stavkama:
- Izbegao je da se branimo kao da nas napada cunami koji samo što
nije preplavio sve a mi da se ćutke sagledavamo po terenu.
- Već sada zna kakvu ekipu ima, šta sve koji pojedinac može ili ne može, ko se lažno a ko opravdano kurči ... itd., znate na šta mislim ... 
- Nije se libio da kaže Onani da bezobrazno zadržava loptu, da provocira odugovlačenjem igrače Arsenala na još koji metar bliže sebi a da bi onda Rasmus bio što više pusto ostrvo, jedan na jedan sa svojim čuvarom kao i martinela za Garnacha,Mounta i Bruna. Ispostavilo se da Saliba i Kiwi nisu 
štoperi Bode Klimavog nego su sve zaključali ili Rasmusu nije bio dan.
Kod Garnacha je b

• Like 2

Onana je linijas i prekidi su njegov problem generalno. Sto se ostatka tice, bez namere da provociram, meni je onaj mec bio kao da gledam Arsenal - Kristal Palas/Everton, odnosno ekipu koja ce se braniti ceo mec i mozda dati jedan gol slucajno. Junajted nema igrace za ono sto Amorim hoce. Ako mu date odresene ruke, na leto cete promeniti 70% tima minimum. Za ovu sezonu nisam ni siguran da je ovaj njegov pristup pravi jer je sansa za neki solidan plasman mala ako bude bio rigidan. Nije vas Arsenal ponizio, ali vecinu utakmica u poslednje dve sezone sa slabijim protivnicima igra ovako. To sto je bilo 2-0, a ne 5-1 (sto je moglo da se desi da su izasli da vas napune) ne treba da menja utisak.

• Like 1

On 12/3/2024 at 10:08 PM, Miki28 Teoljub said:

Vidjeti da se raskine ugovor. Ovo je vise komedija

Meni je ovo vise tuzno nego komicno...Takav potencijal jos uz Southamptona, kad ga gledas rekao bi covjek da je od titana (mada djeluje mi da unazad nekoliko godina konstantno ima previse misicne mase, doduse cinjenica je da on ni kao klinac nije bio gradjen kao Filip Mladenovic). I svaka nova povreda je ustvari neka muskulatura ili primicac, pored onih lomova noge... Steta stvarno, on bi mogao odigrati te pozicije lijevo stopera, a da poradi na kilazi (Sto je Ruben vec i rekao da je poceo gubiti kilograme i sad ova povreda...) mogao bi i WB). Moje skromno misljenje je da su i on i Malasija (a i Dzejms u Celziju) zavrsili sa vrhunskom karijeru u vrhunskom klubu, preveliko je ovo odsustvo da ti uhvatis neki kontinuitet a imajuci na umu koliko ga ManUtd placa, logicno je da ga se ratosiljaju (sto jelte ManUtd do sad nije radio, sjetite se samo Fil Dzonsa kojeg su osakacenog godinama placali, mozda cak i produzili ugovor da bi odigrao 2 utakmica u 3 godine otprilike)

• Like 1

Kad pomenu Phil Jonesa, pitali ga ko je kasnio stalno na treninge i ko iz topa, Martial.

Matic prije nekoliko izjavi da u Cjelsea niko nije kasnio a da su u Utd napravili kazne medju igracima i ako se dobro sjecam nakupili 75k £ jedne sezone.

Zalosno.

@McLeod naravno da mora zamijeniti veci dio ekipe, jednostavno vecina igraca su bezobrazni igraci, lijenji igraci ali sto kolega @BJÖRKman011 kaze, vidi to Amorim i zato sada daje svima sanse,da vidi ko moze a ko ne moze. Nazalost dali su previse para onoj prevari iz Holandije pa ce nas to malo kanaliti na ljeto ali vjerujem da moze Amorim odraditi kvalitetan prelazni rok.

• Like 2

Izvinjenje za ne dovršen post i misli, nemam baš ni vremena da sednem, da sve pretočim u text ... nema veze možemo to i u hodu što kaže Ruben.

Kupio me rečenicom, čini mi se posle Bodø/Glimta a kao odgovor na pitanje: "Zašto si bre izveo Matthijsa u 65min. a ovi su došli na 1:2 za nekoliko minuta prvog p.vremena" a 

on je odgovorio - parafraziram: "Moram da znam zašto, zbog čega i gde krvarimo".

Ja razumem da ON ima alibi jer je tek došao, da ništa nije zbog njega, da sere šta hoće po press konferencijama, ja ovo/ono ali ne, svesno provocira, rizikuje, ne opipava nego pipa ...

TenHag je za njega Bogomoljka i loša zaraza u svakom smislu.

U tom svetlu loše zaraze sam očekivao našu reakciju u meču sa Arsenalom, i molio Boga da se ne pogubimo, ispadnemo ovce ... tako da - ja (pre)zadovoljan.

Primili dva gola, pa dobro ništa strašno (strašno je ali oprostivo je), promena već vidljiva i da je brod promene isplovio iz luke.

Apsolutno se slažem sa svima vama što ste pisali, još tu treba svačega ali kako kažu sve počinje prvim korakom a mi smo sada na kraju drugog koraka

(prvi, doveli Rubena, drugi Ruben snimio situaciju 😀 )

Mislio sam da će recimo Garnacho malo da poradi na driblingu iz lera ali ne, možda misli da mu to nije potrebno ... šteta.

Posebno mi se dopalo što je već sada Ruben pokazao da Ugarteu nije potrebna nikakva dadilja na terenu, pored njega (tipa Kaza) 😀 opet TenHagova glupost

Ma naravno, uz Ugartea (zna njega Amorim vrlo dobro unazad godinama) ce tu igrati vrlo vjerovatno Mainoo, tu nema dileme.

Proces je sve ovo, ali svjestan je Ruben da je taj proces puno manje bolan uz pobjede, zato ce i svaka pobjeda po pitanju samopuzdanja puno znaciti, jer u tom stanju mozes vidjeti max svakog igraca...

A propo krvarenja, trebace njemu jos vremena da vidi ko od stopera moze i sta, Mcguire i Yoro imaju ogranicenu minutazu, Lindelöf se tek treba vratiti i nemojte ni njega otpisivati, tu su sjajni Mazraui koji je zasad najbolje pojacanje realno,  de Ligt koji jos od Ajaksa nije vezao vise od 3 dobre partije... Mislim da ce se najvise mijenjati princip individualne igre sa ofanzivcima poput Garnacha, Bruna, pa i Mount-a koji isto ima ogranicenu minutazu zbog izlaska iz povrede

Sastav protiv Foresta, interesantno... Ovo mi djeluje kao prva postava trenutno, vidjecemo dok se svi oporave. Po kvalitetu ovo je vrlo vjerovatno najjaci sastav, mocan trkacki, solidan tehnicki, sto kaze Ruben morace trcati naprijed i nazad do iznemoglosti, nema bez tog fudbala danas (i lijepo juce rece da ManUtd jeste veliki klub al trenutni nije veliki tim)      

Onana

Joro De Liht Martinez

Dialo       Ugarte   Martinez       Dalo

Bruno   Garnaco

Hojlund

Prerano sam se obradovao sastavu 😞

Slabo je ovo bilo, opet korner gde Martinez cuva Milenkovica 🫣 Garnaco sve cesce pokazuje da ima taj Solsker momenat da udje s klupe...

Onda individualna greska Bruna, pa Onane i ode sve u tri lijepe...

Ugarte dobar na sredini djelovao, brine bezidejnost u napadu kad imamo posjed, nikakve vajde ni od Mainua ni od Bruna od kojih se ocekuje da proture loptu... Presing jos uvijek stihijski i bez koncepta...

Izgleda Dan Ashworth napustio klub, bar tako pisu mediji po ostrvu.

Cirkus.

Realno bas teska prica, i dok se sve ne rastjera nece biti nikakvog napretka.

Prvo skinuti ovog idiota sa gola, drugo ovom mahacu rukama i pokisloj pickastoj faci skinuti kapitensku traku, pa onda sve ostalo.

Esvort odlazi nakon sto su prije 5 mjeseci 3 miliona obestecenje platili za njega😵‍💫. Ko zna sta se iza kulisa tu desava, truo klub totalno. Ko se tu sa kim sukobljava Bog sami zna. On je navodno bio glavni zagovarac dolaska Amorima, kao sto je i cim je dosao bio protiv davanja otkaza Ten Hagu...

Cudni je sto je Berada kao CEO vodio cijelu pricu oko dolaska Amorima, umjesto da to radi sportski direktor...

Lik je prevara i neka su ga otpustili.

Debakl od prelaznog roka zasluzuje da se odmah reaguje.
Bekovi su nam jos slabije pokriveni nego prosle godine, sredina jos tanja/podjednako tanka kao prosle godine, a nikakav upgrade nismo doveli na stoperima.
Dovodjenja bez prioriteta. I po poziciijama, i po tipu igraca...

Tim koji ne zna da kontrolise ni sekundu bilo koje utakmice, i ti si na to doveo Zirkzee-a... Meni se Zirkzee svidja kao igrac, ali nam nije trebao, njegova nekompatibilnost sa ovime sto imamo je taman toliko da to sto on radi moze da radi i neki mladi klinac.

DDG je jedno vreme bio vrhunski golman, pa je imao krizu i onda je nakon krize bio skroz ok. Nerealna kampanja se vodila protiv njega jer ne zna da igra nogom pošto je to ipak najbitnije kod golmana. 

Evo ga sad već 2-3 godine ovaj indijanac koji zna da doda loptu ali zato ne zna da se postavi kako treba

• Like 3

On 12/6/2024 at 11:50 AM, McLeod said:

Onana je linijas i prekidi su njegov problem generalno. Sto se ostatka tice, bez namere da provociram, meni je onaj mec bio kao da gledam Arsenal - Kristal Palas/Everton, odnosno ekipu koja ce se braniti ceo mec i mozda dati jedan gol slucajno. Junajted nema igrace za ono sto Amorim hoce. Ako mu date odresene ruke, na leto cete promeniti 70% tima minimum. Za ovu sezonu nisam ni siguran da je ovaj njegov pristup pravi jer je sansa za neki solidan plasman mala ako bude bio rigidan. Nije vas Arsenal ponizio, ali vecinu utakmica u poslednje dve sezone sa slabijim protivnicima igra ovako. To sto je bilo 2-0, a ne 5-1 (sto je moglo da se desi da su izasli da vas napune) ne treba da menja utisak.

Po meni tek u sezoni 26/27 United može napasti titulu. To su 2 (ljetna) prijelazna roka. Bez hrpe novih igrača, ništa od Amorima. Po meni bi, od sadašnjih igrača, kod Amorima ulogu (veću ili manju) trebali imati Hojlund, Mount, Garnacho, Ugarte, Mazraoui, Dalot, Diallo, Mainoo, De Ligt, Martinez, Casemiro. Uz njih moguće Bruno, Rashford, Zirkzee. Ostale će koristiti u krajnjoj nuždi. Pojačanja koja bi mu odgovarala su, po meni, Yamal, Raphinha, Alex Baena, Graelish, Foden, Kulusevski, De Ketelaere, Lookman, Retegui, Guirassy, Brandt, Adeyemi, Gittens, Wirtz, Frimpong, Nkunku, Saka, Smith Rowe, Barcola, Dembele, Hakimi, Luis Henrique, Jonathan David, Rafael Leao, Marcus Thuram, Lukaku, Khvicha Kvaratskhelia, David Neres, Nuno Tavares, Nico Paz, Bryan Zaragoza, Michael Olise, Xavi Simons, Antonio Nusa, Šeško...Naravno da su mnogi nedostupni, ali ne bi me čudilo da više igrača s liste završi u Unitedu.

Da Maguire-u ne skaču na kičmu od kad je stigo, bio bi 3 puta bolji igrač od De Ligta-a. Ovako je za nekih 50%.

Dalota ne mogu da gledam. Muka mi je od tog lika. Bolje da si Antony pa da svi znaju da si… totalna budala. Ovaj je klasično jaje. Luzer, a prva da bude šlihtara navijačima. Kao saigrači mogu da se oslone na njega, a zapravo ne mogu.

Mazraui dobro igra, i pogrešio sam sa njim, mirisalo mi je da će biti novi Darmian, pogubljen u vremenu i prostoru.

Sredinu nemamo, gora nego prošle godine.

nisam pametan šta će da rade, ali ako ne dovedu levog beka i još barem 2 veznjaka, nema ništa.

18 hours ago, Don Dusko said:

Jesi video kakav je gol primio protiv Nott-a?

Vidio, sramota ko je na golu Utd. Ne znam dal mi je veca komedija bio 2 ili 3 gol.

15 hours ago, Урош19 said:

DDG je jedno vreme bio vrhunski golman, pa je imao krizu i onda je nakon krize bio skroz ok. Nerealna kampanja se vodila protiv njega jer ne zna da igra nogom pošto je to ipak najbitnije kod golmana. 

Evo ga sad već 2-3 godine ovaj indijanac koji zna da doda loptu ali zato ne zna da se postavi kako treba

DDG je jedan od najvecih golmana Utd. Bukvalno nam je godinama spasavao dupe ali nakacise mu se na grbacu nezahvalnici sa pas igrom.

Sto se tice Amorima, kako covjek pizdi tokom utakmice. 80% igraca ne moze da isprati ono sto on trazi od njih.

I za kraj, Rashford je sramota.

• Like 2

Između vrhunskog shot stoppera koji je slab u igri nogom, ali svako malo izvadi nešto što si vidio u golu, i golmana sa savršenom dugom, kratkom loptom, dijagonalom... koji će ti jednom u sezoni obranit nešto što ne očekuješ, biram ovog prvog. Ali uvijek.

• Like 6

4 hours ago, BattleBender said:

Da Maguire-u ne skaču na kičmu od kad je stigo, bio bi 3 puta bolji igrač od De Ligta-a. Ovako je za nekih 50%.

De Ligt je iz Ajaxa otišao u Juventus kada i Maguire iz Leicestera u United, u ljeto 2019. U ljeto 2022. Juventus je de Ligta prodao Bayernu, a u ljeto 2024. ga je Bayern prodao Unitedu. Za svo to vrijeme, United Maguirea nije mogao nikome ni pokloniti. Nikome. A stvarno me zanima što bi to Maguire radio u Juventusu i Bayernu, a da nije dodavanje napitaka, skupljanje znojnih dresova, i gledanje EPL s Kaneom.

• Like 3