Old 666 Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 pa prve dve knjige su toliko kompleksne da je zaista ne vidim načina da se pohvataju smisao i ideje, a zadrži neka jednostavnost koja je neophodna s obzirom da gledaoci ne vole mnogo da razmišljaju kad odu na netflix ili uključe HBO. Treća i četvrta su već mnogo klasičnije spejs opere, idemo kroz portale, mlatimo se sa Paksom, jure nas specijalci, to ne bi bilo ništa kompleksnije od recimo The Expanse-a ili bilo kog Star Treka... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 11 hours ago, Magia said: Odlicna serija After Life na Netflixu. Ricky Gervais je genije ali nisam ocekivao da ce uspeti i seriju da napravi ovako dobru. Dosta podseca na nase filmove koji izazivaju pomesana osecanja, tragikomedije. Odlična. Missim vidi mi se po avataru šta mislim o seriji samo ja nisam pronašao tu pararelu sa našim filmovima 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 4 hours ago, Takeshi_Kovacs said: @Ser Jaime! Rickon! Dickon. Dark season 3 Sad može Boki, da pogleda 25.6. prvu sezonu, onda 26. drugu, i stiže spreman 27. na finale. 😜 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 41 minutes ago, Ser Jaime! Rickon! Dickon. said: pa prve dve knjige su toliko kompleksne da je zaista ne vidim načina da se pohvataju smisao i ideje, a zadrži neka jednostavnost koja je neophodna s obzirom da gledaoci ne vole mnogo da razmišljaju kad odu na netflix ili uključe HBO. Treća i četvrta su već mnogo klasičnije spejs opere, idemo kroz portale, mlatimo se sa Paksom, jure nas specijalci, to ne bi bilo ništa kompleksnije od recimo The Expanse-a ili bilo kog Star Treka... Ja na treću i četvrtu ni ne računam kad mislim na Hiperion, a da su filmičnije jesu. Samo volim da se pravim da ne postoje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luchifer89 Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 Sad može Boki, da pogleda 25.6. prvu sezonu, onda 26. drugu, i stiže spreman 27. na finale. [emoji12] 2 sezone Darka za dva dana i 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 2 hours ago, Luchifer89 said: 2 sezone Darka za dva dana i Bolje i to nego da se zeznuo kao ja pa da je gledao sa pauzom od godinu i vise. Jeste da ce mu pregoreti licna ali ce barem znati ko je ko 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluecuracao2 Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 Da li je neko odgledao trecu sezonu Designated Survivor i ako jeste kakvi su utisci u odnosu na prve dve? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 4 hours ago, Luchifer89 said: 2 sezone Darka za dva dana i spoiler alert 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenson Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 19 hours ago, Asterion said: Sad može Boki, da pogleda 25.6. prvu sezonu, onda 26. drugu, i stiže spreman 27. na finale. 😜 Dosta ovo da se podsjetis..... 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ta'veren Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Izasla vam je treca sezona Dark. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 (edited) Boja prozora u školi 1988 i 2019 vs vreme istih godina. Jakna sa napisom No Future. Blizankinje na hodniku škole (liče na one od Kubrickovo filma?). Wurmloch (seminar/referat u školi od jednog od učenika na času fizike). Edited June 27, 2020 by Asterion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Rise of Empires: Ottoman (2020) Serija koja prati Mehmeda II sultana Otomanske Imperije. Prvi serijal prati zauzimanje Carigrada po čemu je on i najpoznatiji. Pogledao sam tri epizode od ukupno 6 iz prostog razloga što zadnje tri epizode nema nigde na ovim našim sajtovima na kojima je najlakše gledati filmove i serije, verovatno će morati da radi torrent. Ono što sam video je da je serija odlično odrađena. Iako se radi o Turskoj seriji rađena je na Engleskom što će verovatno imati pozitivan odjek na zapadu. Većina glumaca su Turci ali ima i drugih. Radnja je za sada onako kako je i bilo, nema mnogo onih scena za koje se uvek zapitamo "odakle im sad ovo". Najzanimljivija stvar je da je serija mešavina dokumentarnog i igranog programa. Naime da bi se shvatio kontekst i prilike u tom svetu i Otomanskoj Imperiji (OI) potrebno je predznanje koje na zapadu sasvim sigurno skoro niko nema, što se nas tiče mi još i imamo 🙂 . Zato otprilike 10%-20% u svakoj epizodi narator govori i objašnjava prilike u evropi, maloj aziji i OI, objašnjava istorijat likova i svega što je potrebno da i laik shvati 100% šta se događa, nešto slično kao onome što smo imali u seriji "Mars". Od naših Srbija se pominje u više navrata ali najviše prostora dobila Mara Branković, žena Murata II, koja iako nije majka Mehmeda II je imala ogroman uticaj nad njim i bila njegov savetnik do kraja života. Vrlo interesantna serija sve u svemu i apsolutna preporuka svima jer to je nešo što je odredilo i sudbinu nas. Pretpostavljam pošto je Mehmed II bio osvajač da će serija imati nekoliko serijala i da ćemo biti zastupljeniji kada tema bude osvajanje balkana. 8/10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 5 hours ago, Klotzen said: Rise of Empires: Ottoman (2020) Serija koja prati Mehmeda II sultana Otomanske Imperije. Prvi serijal prati zauzimanje Carigrada po čemu je on i najpoznatiji. Pogledao sam tri epizode od ukupno 6 iz prostog razloga što zadnje tri epizode nema nigde na ovim našim sajtovima na kojima je najlakše gledati filmove i serije, verovatno će morati da radi torrent. Ono što sam video je da je serija odlično odrađena. Iako se radi o Turskoj seriji rađena je na Engleskom što će verovatno imati pozitivan odjek na zapadu. Većina glumaca su Turci ali ima i drugih. Radnja je za sada onako kako je i bilo, nema mnogo onih scena za koje se uvek zapitamo "odakle im sad ovo". Najzanimljivija stvar je da je serija mešavina dokumentarnog i igranog programa. Naime da bi se shvatio kontekst i prilike u tom svetu i Otomanskoj Imperiji (OI) potrebno je predznanje koje na zapadu sasvim sigurno skoro niko nema, što se nas tiče mi još i imamo 🙂 . Zato otprilike 10%-20% u svakoj epizodi narator govori i objašnjava prilike u evropi, maloj aziji i OI, objašnjava istorijat likova i svega što je potrebno da i laik shvati 100% šta se događa, nešto slično kao onome što smo imali u seriji "Mars". Od naših Srbija se pominje u više navrata ali najviše prostora dobila Mara Branković, žena Murata II, koja iako nije majka Mehmeda II je imala ogroman uticaj nad njim i bila njegov savetnik do kraja života. Vrlo interesantna serija sve u svemu i apsolutna preporuka svima jer to je nešo što je odredilo i sudbinu nas. Pretpostavljam pošto je Mehmed II bio osvajač da će serija imati nekoliko serijala i da ćemo biti zastupljeniji kada tema bude osvajanje balkana. 8/10 https://www.netflix.com/title/80990771 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 (edited) Ogledah 3.sezonu Darka. 9,5/10 Fenomenalno, odlična priča, glumci. Nepredvidljivo do kraja. Super kraj. Stvarno pogledajte kad stignete. edit: Stranger things je smešan kad se uporedi sa ovom serijom. I muzika cele trilogije je interesantna. Od glumaca bi izpostavijo: Ženske: Edited June 28, 2020 by Asterion 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 4 minutes ago, Asterion said: Pesme iz serije Dark (moj izbor): 1.sezona: Mimi Page - Nightfall ABC - The Look of Love Fever Ray - Keep the Streets Empty For Me Sol Seppy - Enter One 2.sezona: Falco - Jeanny BONAPARTE - Melody X David O'Dowda - The World Retreats NENA - Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann Raury - God's Whisper 3.sezona: Apparat - The Devils Walk - Goodbye May and Robot Koch - Bad Kingdom Agnes Obel - Broken Sleep Inside -Time To Say GoodBye Asaf Avidan - The Labyrinth SonG Hozier - In The Woods Somewhere Bloc Party - The Pioneers (M83 Remix) Roomful of Teeth - Partita for 8 Voices No. 3, Courante Soap&Skin - What a wonderful world 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Ipak sam dao sansu prvoj epizodi trece sezone Dark, samo zato sto je totalna susa sa filmovima i serijama. I pokajao se. Ovo je serija koja umara. Over & out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Dark. Moze li se gledati treca, ako nisam dovrsio drugu. Gledao sam prvu i bila je super, poslije godina sam poceo drugu, nemam pojma vise ko je ko i odustanem, tako da bih drugu preskocio, ako je moguce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 (edited) 1 hour ago, Amigo said: Dark. Moze li se gledati treca, ako nisam dovrsio drugu. Gledao sam prvu i bila je super, poslije godina sam poceo drugu, nemam pojma vise ko je ko i odustanem, tako da bih drugu preskocio, ako je moguce. b: Ne. Ima razlog zašto su 3 sezone...odnosno broj 3...odnosno... npr. *2019-1986=1986-1953 **Adam tells him a man lives three lives: The first ends with the loss of naiveté, the second with the loss of innocence, and the third with the loss of life itself. Edited June 29, 2020 by Asterion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenson Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 I od mene preporuke za Dark.... bio sam vec prosle godine u 2 sezoni malo razocaran jer mi je djelovalo nekako previse smršeno kao da ni oni ne znaju gdje idu... a narocito pocetkom trece uvodjenjem novog univerzuma..... al kako je napredovalo i posebno zadnje 2 epizode ... pervezija.... svaka cast ko je god ovo napisao i smislio... bas su lijepo razmrsili cvor i opisali sve i zavrsili seriju....vrhunski odradjeno i vidi se da su od pocetka planirali 3 sezone i drago mi je da nisu po americki jahali na uspjehu pa muzli jos 2-3 sezone lovu mlateci praznu slamu.. Glumci odlicni , soundtrack odlican, cjela produkcija... Tip Top 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Ipak sam dao sansu prvoj epizodi trece sezone Dark, samo zato sto je totalna susa sa filmovima i serijama. I pokajao se. Ovo je serija koja umara. Over & out. bacite ga lavovima 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squabbit Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 On 6/25/2020 at 4:17 AM, Ne sam Safete said: Odlična. Missim vidi mi se po avataru šta mislim o seriji samo ja nisam pronašao tu pararelu sa našim filmovima Postar je jebeno najjachi!!! Kad kaze ket's piss off 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 16 minutes ago, Squabbit said: Postar je jebeno najjachi!!! Kad kaze ket's piss off genijalan je ... 'could i just use your bathroom' 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 4 hours ago, Amigo said: Dark. Moze li se gledati treca, ako nisam dovrsio drugu. Gledao sam prvu i bila je super, poslije godina sam poceo drugu, nemam pojma vise ko je ko i odustanem, tako da bih drugu preskocio, ako je moguce. Ne, suviše je komplikovano da propustiš bilo koji deo. Mora se gledati sa pažnjom. Imaš par postova iznad youtube video sa rekapitulacijom prve dve sezone, okačio @Nenson pa baci pogled. Ja ću sačekati da izađu prevodi za sve epizode treće sezone, pošto gledam sa klinkom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 14 hours ago, Takeshi_Kovacs said: bacite ga lavovima lavovima zarazenim besnilom 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts