Eddard Posted Friday at 05:49 PM Posted Friday at 05:49 PM Spoiler I zašto bi uopšte prelazili u Upside Down ako je plan da dođe do kolizije sve planete, pa da onda okupiraju Zemlju? Logike bez. Ispada da je Mind Flayer bio usamljen na svojoj planeti pa ajde da ode u društvo. 1
DameTime Posted Friday at 06:07 PM Posted Friday at 06:07 PM @Knipex @Eddard Spoiler Ne ulazim u logiku samog načina na koji su ovo osmislili, jer definitivno imaju rupa. U retrospektivi su okasnili sa uvođenjem Abyss-a u priču (Duffers bros kažu da su ovaj nacrt imali od samog početka te da je ideja bila da ga uvedu još u S2), fale neke dve epizode da nam više približe tu dimenziju, i(li) da su sa tim barem krenuli u Vol. 1. Ovako u poslednje dve epizode mi nema smisla da se dalje raščivija šta je Abyss, ovo više nije deo sezone kad ekipa istražuje šta se dešava, bukvalno je dogorelo do nokata da se rešava, što bi se reklo 😄 Više mi je bitna ta konzistentnost, Abyss je očigledno po strukturi, da ne kažem flori i fauni, potpuno drugačiji nego Upside Down. Tako da mi s jedne strane ima smisla da su Demogorgoni bili out. Već da su gore one vene raspredene, a nema demodogsa, bila bih u fazonu koji se kurac ovde dešava.
Eddard Posted Friday at 07:16 PM Posted Friday at 07:16 PM Ako već tako razmišljamo Spoiler Gde su dođavola Demogorgoni, dok se družina slobodno šetka po Upside Down Hawkinsu, stavio ih Vecna u krevet da odmore?
le piaf Posted Friday at 08:29 PM Posted Friday at 08:29 PM Spoiler Priča je prepuna rupa, pa i nerazrađenih likova. Očigledno sam ja očekivao dosta više u odnosu na vas, pa je srazmerno tome i razočarenje veće. Imao bih brdo stvari da bacim na sto koje nemaju smisla, ali mislim da nema poente raspredati unedogled; jer nije da ste vi pisali scenario i da imate odgovore. Ako zanemarimo izuzetno lošu glumu pojedinih, sama ideja je spektakularna ko voli ovaj žanr. Šteta što je realizacija loša. Na kraju, kad podvučem crtu, 6.5/10 i to na ideju i izuzetnog Jamie Campbell Bowera. Koji je by the way na kraju totalno skrajnut, dok smo poslednjih 60 minuta gledali, hm, jedno veliko nista.
Knipex Posted Friday at 10:22 PM Posted Friday at 10:22 PM Mene još od trenutka kad sam video scenu muči jedno pitanje Spoiler Kako je Derek uspeo da se provuče kroz onu rupu u pećini gde se Max jedva provukla? 1
fancy Posted Friday at 11:32 PM Posted Friday at 11:32 PM Mene muči samo to što sam čuo da se pominju Prince, Aca Lukas i Iron Maiden, znači ništa od dobre muzike u ovoj sezoni Nisam još gledao, možda me nešto i iznenadi prijatno... 2
Eddard Posted Friday at 11:33 PM Posted Friday at 11:33 PM 1 hour ago, Knipex said: Mene još od trenutka kad sam video scenu muči jedno pitanje Hide contents Kako je Derek uspeo da se provuče kroz onu rupu u pećini gde se Max jedva provukla? Ja sam bio ubeđen da će tu da nastane problem, kad ono cvrc.
le piaf Posted Friday at 11:35 PM Posted Friday at 11:35 PM 1 hour ago, Knipex said: Mene još od trenutka kad sam video scenu muči jedno pitanje Hide contents Kako je Derek uspeo da se provuče kroz onu rupu u pećini gde se Max jedva provukla? Spoiler Spoiler Nisu se ni provlačili, zapravo nisu ni morali da traže svoj portal. U to vreme su ih ostali već skinuli sa onih tuba 1
DameTime Posted yesterday at 12:54 AM Posted yesterday at 12:54 AM Priceless Pola ST casta ostavilo komentar na post. https://www.instagram.com/p/DS2eomTDA4D/
Mina D. Harker Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago @fancy nije sve tako crno, pustili su i Pixies. 😍
Drug Crni Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) On 12/7/2025 at 10:36 PM, Drug Crni said: Odgledao sam 4.epizode Stranger Things..to je valjda Volume I. Zabavna je i to je to. To je sve. Dobro veče. Napisano važi i za Vol II i za finale serije. Više zabave nego dobrog pisanja i više zabave nego kvaliteta, ali meni je i to dovoljno da poslednjoj sezoni dam nešto više od prelazne ocene. Finale serije je bilo na nivou cele poslednje sezone - jedan galamatijas kojeg braća Duffer nisu baš najsretnije rešili, ali mislim da nema ni mnogo ekstremno nezadovoljnih ili razočaranih. Moja primedba je svakako preveliki broj likova. Razumem da nisu hteli nikog da (moram biti jak na izrazu) ubiju, ali onda nisu trebali ni da vraćaju neke zaboravljene likove, niti da nebitnima daju iole veći prostor. U finalnoj epizodi mi se čak najviše dopao poslednji deo, onih sat vremena zatvaranja priče. Iako je bilo pomalo patetično (tako to i biva najčešće), ne mogu reći da mi je smetalo. Međusobni opraštaji dve grupe likova rekli su nam da su deca odrasla. Posebno je bio emotivan deo u kojem originalno društvo igra svoju poslednju partiju D&D. Scena koja je označila definitivni kraj njihovog detinjstva, ali dok Mike kreće uz stepenice u podrum se sjuruju neki novi klinci koji nastavljaju gde je prethodna generacija stala. Baš jedan classy oproštaj i kraj. Nikda nije realizovati ovakav projekat u kojem su ti glavne uloge klinci. Jer, klinci brzo rastu, a ni pauze između sezona ne pomažu. U celini, Stranger Things je jedna uspešna i lepa serija. O njoj se sve vreme pričalo, finalna sezona je baš bila u fokusu gledalaca, a dovoljno je baciti pogled na ovaj topik i broj postova koji su o njenom finalu napisani. Uostalom, deset su godina njeni junaci sa nama. Neko kome je danas 40 godina, jednu četvrtinu tog perioda je proveo uz ovu seriju. Nije to baš malo, nije to ništa. Za kraj. Will se otvorio pred ekipom: I don't like girls. Čuo sam te i razumeo mali brate..ni ja ih baš ne volim. Više sam milf tip muškarca . Zbogom, ST. Sećaću te se. Edited 7 hours ago by Drug Crni 5
DameTime Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Drug Crni said: Dobro veče. Napisano važi i za Vol II i za finale serije. Više zabave nego dobrog pisanja i više zabave nego kvaliteta, ali meni je i to dovoljno da poslednjoj sezoni dam nešto više od prelazne ocene. Finale serije je bilo na nivou cele poslednje sezone - jedan galamatijas kojeg braća Duffer nisu baš najsretnije rešili, ali mislim da nema ni mnogo ekstremno nezadovoljnih ili razočaranih. Moja primedba je svakako preveliki broj likova. Razumem da nisu hteli nikog da (moram biti jak na izrazu) ubiju, ali onda nisu trebali ni da vraćaju neke zaboravljene likove, niti da nebitnima daju iole veći prostor. U finalnoj epizodi mi se čak najviše dopao poslednji deo, onih sat vremena zatvaranja priče. Iako je bilo pomalo patetično (tako to i biva najčešće), ne mogu reći da mi je smetalo. Međusobni opraštaji dve grupe likova rekli su nam da su deca odrasla. Posebno je bio emotivan deo u kojem originalno društvo igra svoju poslednju partiju D&D. Scena koja je označila definitivni kraj njihovog detinjstva, ali dok Mike kreće uz stepenice u podrum se sjuruju neki novi klinci koji nastavljaju gde je prethodna generacija stala. Baš jedan classy oproštaj i kraj. Nikda nije realizovati ovakav projekat u kojem su ti glavne uloge klinci. Jer, klinci brzo rastu, a ni pauze između sezona ne pomažu. U celini, Stranger Things je jedna uspešna i lepa serija. O njoj se sve vreme pričalo, finalna sezona je baš bila u fokusu gledalaca, a dovoljno je baciti pogled na ovaj topik i broj postova koji su o njenom finalu napisani. Uostalom, deset su godina njeni junaci sa nama. Neko kome je danas 40 godina, jednu četvrtinu tog perioda je proveo uz ovu seriju. Nije to baš malo, nije to ništa. Za kraj. Will se otvorio pred ekipom: I don't like girls. Čuo sam te i razumeo mali brate..ni ja ih baš ne volim. Više sam milf tip muškarca . Zbogom, ST. Sećaću te se. Pozitivniji review nego što sam očekivala, iskreno. 😂
Recommended Posts